Wednesday, July 14, 2010

My jagung's photo


this photo was taken this morning.
chantek kan... :)
(puji diri sendiri la sebab nanti orang cakap lain lak?


Mari kita bercucuk tanam...

KATA pepatah, berbudi pada tanah kita akan dapat hasilnya.

True or not?

Totally TRUE! pergh... sebenarnya, nak share my new hobby. Hobby ker? mula2 tu sebenarnya nak cuba sama ada tangan saya ni sesuai ke tak nak tanam tanaman or buah2an. Ternyata.,.... when i've decided to tanam the biji jagung, the left over jagung yang tak sempat direbus, akhirnya kering kat tepi almari. :D

and then the result after 2 weeks, alhamdulillah. Macam give me a semangat to tanam somemore and i've decided again, last week go to pasar and bought biji benih for sayur sawi and sayur bayam.

And..................................................... last week...................................................

i bought 2 big pots and 2 small pots for my new vege. and 2 plastic bags of tanah yang dah ada baja. Actually i have an idea last 2 months to tanam daun sup dalam bekas yang hanya ada kapas and air. Actually the benih hidup but i forgot to pun water and kering jer. So... i know, the biji benih can live like that. so, masa i beli kacang panjang, purposely i left 3 btg sayur kacang and keringkan. After kering, kopek and put in that pot yang ada kapas and air jer. And GUESS WHAT! after 2 days... die bercambah...my god! cepat nyer....

and then, awal2 pagi i move three from 10 biji benih yang i tanam in the small pot that i bought last week. tadaaaaaa........ so cute!



that's all. After this is my sayur bayam's entry... :D



:: Anak ::



Cute kan.

can't hardly wait for my little daughter, Suci Arieana to dance with me.
She's 10 months yesterday.
How times fly.
now,
she eager to learn to walk,
to talk and i don't understand what she is trying to say.. her baby-talks.. so cute..
and
she always says mama...... when see saw me.
pergh....
now i already miss her...



Mencik


Bencikku.... Mencikku...

Paham sik kah ktk orang tok. aku main gasak jak la kakar sarawak dalam tok. Dah hati ku panas dengan lelaki yang berlagak ok ya sedangkan semua nya sik ok. Bos aku pun bos nangga aku cam pelik jak dengan bos aku yang act like nya tauk sedangkan nya sik tauk. apa kan?!

hish... aku dah fed-up. Fed-up tahap gaban. iksh.. banyak kerja yang disuruh bos, nya nyruh aku. Apa? aku tok sik ada kerja lain kah?! dah la ada 2 egek benda yang perlu aku tgkkan. and now nya mauk aku polah lagik kerja nya.. ada kelak eh...

ya ajak la aku mok madah. Aku ari tok manas. yah.. kuar bahasa aku ari tok. sik apa. Lunch hour tok aku mauk update aku pun new hobbies. Adeh...

Thursday, July 8, 2010

..Perasaan...



Auwch! Boleh tak aku cakap yang aku tengah melayan perasaan yang sangat2 aku tak suka!
Memang tak suka! i hate to have this kind of feeling.

Perasaan apa?! Benci + marah = sayang! hmm.. hard for me to explain but that is what i felt right now. I need him and i want him, but in the same time, i hate him and i don't want him. Huh!

my brother plak, buat hal. When our parents dah berbunyik something, me as the sister of coursela not feel that well kan. When we advise, kita pula yang kena! hish.

2 things happen to me one in a same time and same day. Perghhhhhhhhhhhhh..............