Wednesday, July 14, 2010

Mari kita bercucuk tanam...

KATA pepatah, berbudi pada tanah kita akan dapat hasilnya.

True or not?

Totally TRUE! pergh... sebenarnya, nak share my new hobby. Hobby ker? mula2 tu sebenarnya nak cuba sama ada tangan saya ni sesuai ke tak nak tanam tanaman or buah2an. Ternyata.,.... when i've decided to tanam the biji jagung, the left over jagung yang tak sempat direbus, akhirnya kering kat tepi almari. :D

and then the result after 2 weeks, alhamdulillah. Macam give me a semangat to tanam somemore and i've decided again, last week go to pasar and bought biji benih for sayur sawi and sayur bayam.

And..................................................... last week...................................................

i bought 2 big pots and 2 small pots for my new vege. and 2 plastic bags of tanah yang dah ada baja. Actually i have an idea last 2 months to tanam daun sup dalam bekas yang hanya ada kapas and air. Actually the benih hidup but i forgot to pun water and kering jer. So... i know, the biji benih can live like that. so, masa i beli kacang panjang, purposely i left 3 btg sayur kacang and keringkan. After kering, kopek and put in that pot yang ada kapas and air jer. And GUESS WHAT! after 2 days... die bercambah...my god! cepat nyer....

and then, awal2 pagi i move three from 10 biji benih yang i tanam in the small pot that i bought last week. tadaaaaaa........ so cute!



that's all. After this is my sayur bayam's entry... :D



No comments: