Wednesday, December 29, 2010

:: Di Mana? Di SeneY? ::


Help!!

aku nak nanyak dengan sapa2 yang baca blog aku tok la oo... (mun ada),
nak nanyak...

Seney gik ada tempat yang best oooo untuk dipolah team building untuk company, selain daripada Kem Pueh, Camp Permai dan yang sewaktu dengan nya...

tahun ya tek kmk orang mala kat SBEU, Lundu.

boring bah ke sia...

so.. ktk orang ada plan ke seney2 gikkah? No Palm Beach Resort kay.
tempat lain...

hehehehuhuhu.....





Tuesday, December 28, 2010

:: Rose Harissa - Kamek Suka Novel Kitak ::

... dan Cinta pun tersenyum...

aku ada hobi suka membaca. nang dari zaman tauk reti baca aku tok nang selalu la ke library.. arum bulak sidak kat library dbku masa dolok la nang kenal la dengan muka aku tok.

so, sampey la ke tua tok aku suka baca buku cuma kinek tok masa amatla terhad sebab dah ada family tapi mun dah ketagihan n kegianan... ku redahi juak.

pasal novel .. dan Cinta pun tersenyum.. tok.. shooobbiiihhh.... boleh sik aku madah aku nang jatuh cinta yang ke lapan puluh lapan kali la setiap kali hero nya molah something.

pengarang ceta yang aku minat ialah kak Rose Harissa @ Nora Ismail. yah... nang semua buku2 nya best2. aku nang muji. Nya nang pandey moleh pembaca nya jatuh cinta n berimaginasi yang ngetop la.

pasal ceta tok, nya combination antara jejaka dari Indonesia and hero nya dari Malaysia. Cam ney sidak duak ya bertemu, n jatuh cinta and dugaan nya... aku nang muji la kak rose eh. Pandey nya main peranan bah. iskh2... tapi aku pandey tersuka dengan abang heroin nya... aku mejin pelakon zulhelmi indah jadi abang nya... addduuuhhh... cair eh.

aku beli buku tok masa aku ke KL ari senin n selasa ya tek sebab aku tauk kuching belum ada. sampey jak kedey buku, nang terus encarik la ceta tok. sebab aku tok follow semua info pasal new novel kak rose tok dari blog nya. lukisan nya nang kacak. mun rajin, pergi sitok...

Heronya la tok. Handsome babe. dalam baca buku kak rose tok aku nang berfantasi la. iskh2.... laki ku nang geleng palak jak la.. ney nya nak molah.. dah aku suka... asal hero nya sik depan aku ajak kali. hahaha... tapi aku dah pasang niat.. mun anak aku laki nak.. nama nya akan ada nama Ervan ya. huihs... nang kacak nama ya.

aku nang rekemen la kitak orang membaca ceta tok.
aku suka tapi aku sik tauk la orang lain nak. tapi yang aku tauk,
aku suka la! :D



Monday, December 27, 2010

:: pKoL 11 mLm DaH ToK Ko! ::


uikhs... nang ngutiks kerja aku dengan staff2ku malam tok eh.

part aku baruk lepas..
part staffku yang sorang ya nak key in data dari aku...
part sorang gik staffku nunggu dari yang lepas aku...

jadi nak?

bila la nak balit tok????




:: Dah Pkol 8.00 Mlm & Aku Maseh d Opis!


aku nak ngerepak lok...

jam di tangan dah pkol 8 malam.. kerja aku maseh sik abis2.
kak ya...
tgh staff ku key in data dalam system, tiba2 system problem!
asa mauk meradang ada juak tapi bukan salah nya juak...

so.. semua nya kenak polah manual!

boss ku mauk tauk figure nya esok pagi.
yahhh.. aku suka!
sehari2 tok kamek orang bertungkus lumus..
oo system.. kenak la ko berolah time tok..

dah la perut ku lapar tok.. nang lapar...
iskh2...
aku asa ngak department kamek orang jak tinggal tok!

staff aku dapat la ambik OT. aku?

aku juak sik dapat! apa kes??????? nak moha sik pat. jadi aku ngerepak jak la...

nang ndak alah2 ngerepak ooo...
mun laki ku dengar, member mesti madah cam tok...
dah kah? udah2 gik...

bila la aku nak balit tok?!




:: Ngantokz ::


Kepada tuan punya pusak tok.. aku minjam gambar tok sebab aku asa aku pun mata dah cam mata pusak tok....

aku ngantok!

baruk hari isnin. dah ya baruk juak masuk opis. cam tok la rupa aku ari tok.. jadi zombie aku ari tok eh sebab embak badan kepak cam tok.

ada kawan aku datang dari brunei, so.. malam minggu ya tek aku amnbik nya kat hotel n bermalam di umah aku. sehari2 emarek la aku berjalan dengan nya.. embak nya berjalan nangga kuching tek nak....

embak ke serikin.. ya ampun.. lamak aku sik ke serikin... banyak juak berubah nya sebab kali tok aku perasan cam banyak jak baju2 saiz besar di jual eh... aku tok sik ada la beli apa2 cuma minyak angin key anak ku jak.

udah ya.. embak nya jalan2 la beli baju la kebanyakan nya... adeh.. sampey umah.. anak ke seney..mak nya ke seney.. bapak nya keseney....

dah ya petang ya laki ku ajak makan luar.. boleh ku madah.. senyum aku masa ya nang panjang sampey ke telinga la... sebab aku sik perlu mkir mauk masak apa... berbasuk tapak lagik.. kuali lagik.. nang kepak benar aku tok ooo... duhal tek ngak neman berjalan.

awal pagi tadik aku dah bangun.. n kemas n anta nya balit ke hotel ekot rombongan sidak. ceh! sepanjang jalan aku mala nguap.
bahaya eh.. nang bahaya

seawal2 aku ya, yg aku heran.. anak aku bangun juak. iskh2.. mun aku diberik peluang... sik aku lepaskan peluang. Pandey ngerapak juak aku dengan anak ku sebab bangun awal... nasib bapak nya la ngurus kak ya.

iksh2... aku mauk nyambung kerja lok... sebelum aku kehabisan bateri.
masa naip report, kan main slow lagik jari ku tok mauk nekan keyboard. mun naip blog.. adeh! laju jak. Mesti staf ku kat luar ya ingat aku nang banyak idea la... sak juak aku tok ngularssss.....

bah.. aku kerja lok aaa.....

<<>>




Thursday, December 16, 2010

:: Escape Meeting ::

....... Sambungan


adeh2... ada sambungan indah dari post aku pagi tadik.

aku tok escape dari meeting. Bencik ku...
lantak la... aku ada banyak lagik benda penting yang perlu aku polah dari aku duduk dalam meeting yang ntah apa2.. erk? ntah apa2 kah..
aaahhh....
aku gik instruct boss aku duduk dalam meeting ya.. and i like...


Kiranya cam tok la aku.. escape! ahahahaha.... (ketawa jahat!)
sak juak kerja aku bertimbun nunggu.. bukan apa bah.. aku tok nak melepaskan tension n stress aku, so that pas tok aku dapat senyum polah kerja. uhuhuhu....

-da- end

:: Ingin Aku LuahKaN ::

Aku ingin Luahkan Apa DaLaM Hati Aku masa tok Untuk Sorang Manusia tok!


Untuk orang ya, aku nang geram benar la dengan ko.
apa.. ko asa ko bagus glak la sampey sik mauk nak nolong orang.
semua orang ada kerja masing2 and berusaha untuk membantu sesama sendiri... and you!
apa polah ko?!
geram ati ku tok.........

ya ajak.

Wednesday, December 15, 2010

:: Buzyyy Tahap GABAN ::

Salam.. aku asa bersalah la pulak sebab aku sik pat update blog aku tok since aku balit dari Bintulu reya. Adeh... aku nak madah aku bz dengan banyak hal....

  • kerja... makin ujung tahun tok.. makin banyak kerja bah. and banyak meeting mauk diattend. nak ku madah bencik.. boleh juak tapi dah nama ya periuk nasi nak... ku hadapi jua....
  • company event .. aku tok committee dalam company family day kamek orang... nang benci ku dengan sorang umat tok eh.. embak eksen nya, embak ego nya... orang lain ada juak kerja tapi ada juak masa na nulong mun asa dirik ya committee tek nak.. tapi nya tok.. nang kepala batu la.. bencik ku nangga laki ya eh.. nama jak lelaki tapi kedak ompuan!
  • boss ... ya ebohhhh... nang aku la semua... makin kuat aku nekan button tok. ney ndak.. makin nyakit ati ada la.. kerja nya aku yang polah.. kak ya nya tek balit cun2 gik ya kol 5.30.. aku dengan staff aku tek agik gago dengan ngemas report. apa kessss??????? mun cam tok.. bagus aku jak jadi Boss.... tapi teruk la staff aku mun aku jadi boss. nak ngerepak ajak.. hahahaha... nasib la...
  • mak bapak ku balit dari Haji... yah... tok la yang aku paling happy sebab aku dah sik perlu mkier hal2 di umah sidak and aku dah sik perlu juak binggung dengan anak aku. mun mak bapak ku ada.. at least aku kerja dengan hati yang tenang sebab aku tauk anak aku diurus dengan seelok2nya oleh mak ku... sik la aku call nanyak seney nya.. makan kat luar jak.. (ya la kerja adik bongsu ku yang enjaga anak ku sepanjang mak ku pg haji) nang makan luar jak la anak ku ya.. aku gik biunggung.. bukan apa.. masa tok kan byj penyakit bah...
  • wedding adikku .. tok gik sigek hal. masa tok aku sik pat nangga dolok.. tunggu minggu depan!
  • Rumahku... masa tok mun aku balit umah.. tahan ajak la mata ku dengan habuk2 yang banyak d umah nun. aku nang sik suka la mun laki ku molah something kat lar rumah.. sebab habuk2 nya akan masuk dalam umah bah. dah la umah aku tok tepi jeraya.. apatah lagik la nak. masa tok juak nya mauk gago nyruuh kuli nya masang list kat tepi penjan n pintu.. nak ku manas... key ngacak rumah.. tapi aku sik tahan nangga habuk2 nya.. kelak ku paksa nya ngupah orang cuci n ngemas umah ku next2 week eh... iskh222... stress pok!
ya ajak. aku tok hak cepat juak. sebab sebelum 8.30 pagi aku kenak make sure aku dah jumpa bos ku. jadi.. hamsamida... hahaha...


Friday, December 3, 2010

:: Trip to Bintulu ::


Short post jak tok...


:: aku akan ke bintulu awal pagi esok... maka nya.. doakan la perjalanan kamek orang anak beranak tok ok. kamek orang pakey darat.

:: aku dah aim dah aku mauk beli apa.. aku mauk beli BELACAN Bintulu eh.... sebab ya niat selepas aku g pengilan la. :)

bye...


Thursday, December 2, 2010

:: Tido Awal ::

HaLLu

# aku nak ceta, malam tadik punya ceta la... sampey umah malam tadik, dah pkol 7, lalu la sengaut nak bermasak. aduhhh eh.. dah ku padah nak.. nang super bz la aku mun dah sampey umah. Lalu bermasak semua n tunggah semua orang makan.

#tetiba anak ku polah muka kiut... coba tekak? mun dah neran... apa lagik nak.. lalu la... terus la aku mandi kak ya polah susu, n nemannya tido.. selalunya aku akan eksen dengan nya.. mun aku nutup mata, lalu la nya akan mauk tido juak.. yah...

# sekali tek, sedar2 aku pukul 2 pagi. apa kes? tertido....

# terus tido la... dari pukul 8 malam. best lalu bah....


# malam tok sik pat ku nidor anak ku sebab aku mauk nangga The Amazing Race Asia eh. Ney boleh miss nak?

# ya ajak. Aku nak ngemas meja ku. Nak balit awal. masak awak, mandi awal, tidokan anak awal n dapat tgk tv. malam jemat eh malam tok... hahahaha (cuma aku jak paham tok! mun ada orang yang paham.. paham2 sendiri la!) hehehehe

dah. bye....


Wednesday, December 1, 2010

:: My Plan 4 This CominG Weekend ::


:: Aku akan ke BINTULU.

# bukan kerana aku nak pergi holiday tapi nak pergi pengilan kazeb ku yang close dengan aku yang nyimpan rahsia aku juak. Ceh.. yoy2... silent mode and loudspeaker is kata kunci kamek duak.. aku suka.

# Driving ke Bintulu dengan ada anak kecik dalam kereta.. ya la paling aku binggung masa tok. Dapat kan anak aku ya lamak2 dalam keta ooo... dah ya.. kata la mun nya Popo di tgh perjalanan, seney la aku nak nyuci. adeh. part ya la yg paling aku binggung... maka nya aku kenak bekal tong aik la oo....

# Hotel dah ku booked pagi tadik.. murah juak diam di Beverly everly hotel.. apatah nama nya.. not bad la rega nya...

# maka... doakan la semoga perjalanan kamek orang tok pergi balit dengan selamatnya.

Aminnnnnn