Wednesday, December 15, 2010

:: Buzyyy Tahap GABAN ::

Salam.. aku asa bersalah la pulak sebab aku sik pat update blog aku tok since aku balit dari Bintulu reya. Adeh... aku nak madah aku bz dengan banyak hal....

  • kerja... makin ujung tahun tok.. makin banyak kerja bah. and banyak meeting mauk diattend. nak ku madah bencik.. boleh juak tapi dah nama ya periuk nasi nak... ku hadapi jua....
  • company event .. aku tok committee dalam company family day kamek orang... nang benci ku dengan sorang umat tok eh.. embak eksen nya, embak ego nya... orang lain ada juak kerja tapi ada juak masa na nulong mun asa dirik ya committee tek nak.. tapi nya tok.. nang kepala batu la.. bencik ku nangga laki ya eh.. nama jak lelaki tapi kedak ompuan!
  • boss ... ya ebohhhh... nang aku la semua... makin kuat aku nekan button tok. ney ndak.. makin nyakit ati ada la.. kerja nya aku yang polah.. kak ya nya tek balit cun2 gik ya kol 5.30.. aku dengan staff aku tek agik gago dengan ngemas report. apa kessss??????? mun cam tok.. bagus aku jak jadi Boss.... tapi teruk la staff aku mun aku jadi boss. nak ngerepak ajak.. hahahaha... nasib la...
  • mak bapak ku balit dari Haji... yah... tok la yang aku paling happy sebab aku dah sik perlu mkier hal2 di umah sidak and aku dah sik perlu juak binggung dengan anak aku. mun mak bapak ku ada.. at least aku kerja dengan hati yang tenang sebab aku tauk anak aku diurus dengan seelok2nya oleh mak ku... sik la aku call nanyak seney nya.. makan kat luar jak.. (ya la kerja adik bongsu ku yang enjaga anak ku sepanjang mak ku pg haji) nang makan luar jak la anak ku ya.. aku gik biunggung.. bukan apa.. masa tok kan byj penyakit bah...
  • wedding adikku .. tok gik sigek hal. masa tok aku sik pat nangga dolok.. tunggu minggu depan!
  • Rumahku... masa tok mun aku balit umah.. tahan ajak la mata ku dengan habuk2 yang banyak d umah nun. aku nang sik suka la mun laki ku molah something kat lar rumah.. sebab habuk2 nya akan masuk dalam umah bah. dah la umah aku tok tepi jeraya.. apatah lagik la nak. masa tok juak nya mauk gago nyruuh kuli nya masang list kat tepi penjan n pintu.. nak ku manas... key ngacak rumah.. tapi aku sik tahan nangga habuk2 nya.. kelak ku paksa nya ngupah orang cuci n ngemas umah ku next2 week eh... iskh222... stress pok!
ya ajak. aku tok hak cepat juak. sebab sebelum 8.30 pagi aku kenak make sure aku dah jumpa bos ku. jadi.. hamsamida... hahaha...


2 comments:

RaMa-RaMa Fareeza said...

heheh rilek kak...redah jak...follow and enjoy the flow walopun stress sak x tension....ingt jak...sik tension pasti awet muda n lambat tua...heheh

Kembhoja said...

Appu cik rama2...

makseh banyak2.... memangla kamek tok tengah follow the flow la tok tapi kamek asa makin banyak juak yang masuk waiting list kamek, thing to do kamek pun jadi banyak. yala kamek benci ujung tahun ko... iskhh22....