Thursday, December 1, 2011

:: Kawan ::


assalammualaikum

dah hari khamis...esok dah Jumaat... lusa dah sabtu dan ahad.
Hrmm.. cepatkan masa itu berlalu.. masa tok kawan aku, sahabat aku tgh kusut masai.. mcm2 masalah katanya tp nya sik mauk madah... aku tok jenis sik akan maksa kawan aku.. jika nya nak cerita, aku dengar.. jika nya belum ready, aku sik akan force lah.. and cuba utk bersangka baik.. sebab aku faham. kdg2 kita pun sama juak bah... ada benda kita mauk handle kedirik... jadi....

aku nak share sesuatu yang aku baca di blog tok...


ingat sik dengan lagu kawan tok.. dari Ruhil Amani... :) saja jak.. 
KAWAN BAIK

Bukannya senang hendak cari kawan yang baik.
Bukan senang juga hendak menjadi kawan yang baik.

Kawan yang baik tidak pernah mengumpat di belakang kawan baiknya.
Kawan yang baik tidak pernah cemburu dengan kejayaan kawan baiknya.
Sebaliknya kawan yang baiklah yang paling banyak membantu
kawan baiknya untuk mencapai kejayaan.

Kawan yang baik tidak pernah mempengaruhi kawan baiknya untuk
membuat perkara yang buruk dan sia-sia.
Kawan yang baik adalah orang yang selalu menasihati kawan baiknya
untuk berbuat kebaikan.

Kawan yang baik adalah orang pertama yang akan dicari bila tiba masa sedih atau gembira.
Kawan baik menjadi tempat kita meluahkan perasaan yang tidak dapat diluahkan
kepada kawan biasa.

Kawan yang baik tidak pernah memaksa kawan baiknya untuk sentiasa berada di sisinya.
Kawan yang baik tidak pernah melarang kawan baiknya untuk berkawan dengan kawan yang baik.

Kawan yang baik tidak pernah cemburu jika kawan baiknya mempunyai ramai kawan baik, kerana kawan yang baik tahu apa yang paling baik untuk kawan baiknya.

Kawan yang baik akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan kawan baiknya di dunia dan di akhirat di dalam doanya.

Kita adalah kawan yang baik jika kita faham bahawa kawan baik kita bukanlah
seorang yang sempurna. Kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi kawan yang baik kepada kawan baik kita.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak menghargai kawan baik kita,
kerana kawan yang baik akan sentiasa menghargai kawan baiknya.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak memberitahu perkara yang baik kepada kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan selalu menyampaikan perkara yang baik kepada kawan baiknya .

Kawan yang baik akan mem’post’ kan buletin ini kepada kawan-kawannya, bukan kerana terpaksa, bukan kerana suka-suka, tetapi untuk dijadikan pedoman oleh kawan-kawannya supaya dapat menjadi kawan yang baik kepada kawan baiknya.

Dan kalau kita hendak dapat kawan baik yang baik, kita mesti lebih dahulu menjadi seorang kawan yang baik…kepada kawan baik kita.

kita kawan kan?

Tuesday, November 29, 2011

:: Mr. Tigger ::



assalammualaikum semua... Selamat Tahun Baru....

bah... apa polah ktk owang semua cuti 3 hari tek? yahhh... panjang cuti asa ku.. and rehat serehat2nya. alhamdulillah.. aku cuti nang sik keseney2 sebab aku pun tugasan adalah.. menjaga anak n mengemas rumah.

kuar pun kamek duak beranak pg ke tempat biasa kamek duak la d The Green Heights Mall... sia ajak lah pg kamek duak. Aku akan pg pos surat n postcard ku untuk penpal ku.. suci nang akan bermain di atas sia.. dah 2 minggu tok ada2 jak activity di sia.. jadi rami... tetap terkawal.. :) 

2 minggu lepas ada cat show.. apa lagik suci... minggu lepas ada bonsai show.. ya aku yang tergamam sampey suci moha nunggu mama nya leka... bukan apa.. aku hargai bah kekreatifan sidak molah bonsai ya.. mauk byk kesabaran bah... nang kacak lah.. muji aku bah... mesti mahal kan...

so.. berbalik padah topik kita.. mesti aku ada melelat kan... mr. tigger... huh.. sapa org ya? yah.. sik apat aku madah.. yg aku nak madah.. nang mr,tigger aku tok memang banyak perlu banyak bersabar... aku tok nang dah masak glak dengan pe'el nya..

i miss my old mr tigger...

banyak yang aku kenak pertimbangkan jika aku dapat offer lain sebab aku mkir nya la.. reya aku mereject offer sebab nya... apa tek... tapi kinek tok.. i don't think so la aku nak mkir nya lagik since nya pun sik lalek dah dengan aku.. yah.. ayat.. macam aku bergerek jak dengan mr.tigger ya.. utk pengetahuan semua.. sik aaaa.. ya bukan gerek aku... yah...


aku rindu dengan Mr.Tigger yang lamak....



oklah. aku nak madah ya ajak.


khamsamida

Tuesday, November 22, 2011

:: CemPaKa ::



assalammualaikum ...

salam hari selasa.. kenak topik aku ari tok nama nya klasik eh.... Bunga Cempaka...

sepanjang hidup aku... aku sik pernah nangga bunga tok. masa aku school dolok, ada lah rumah sukan.. ada la nama cempaka tapi aku sendiri sik pernah nangga... nak dijadikan cerita.. masa aku pindah ke rumah aku lah.. arwah pernah madah cam tok... kita tanam jak bunga2 yang harum di keliling umah k. kelak mintak tolong bapak nanam kan... sebab bapak aku ada banyak koleksi bunga2 yang aku sendiri sik tauk tapi nang bau nya harum lah... 

so..... di depan umah aku masa tok ada pokok bunga kemuning, kenanga, melur and cempaka.... duhal bunga cempaka tok macam pokok oooo... yang mengeluarkan bunga.. appu... lambat ceta aku tok eh... nya macam pokok bunga kenanga juak eh... cuma pokok kemboja jak aku belum tanam.. mak aku sik suka aku nanam pokok bunga kemboja dalam kawasan rumah aku... yala aku jeles nangga ada segek rumah depan rumah aku... kira rumah kampung, di depan rumah nya ada pokok bunga kemboja.. ari2 aku nangga bah.. dah nama bunga kesukaan kan...

jadi, berbalik pada kesah bunga cempaka... masa aku anta suci ke rumah mak bapak aku... as usual lah bapak aku pun activiti setiap pagi since pencen... berkebun n ngatur bunga2 di halaman rumah... nasib bait suci dah ku mandi kan... so... bila suci dah nangga pak neknya.. lalu la aku tok sik la dduli nya.. siap madah.. bye mie.. love biu.. 

masa aku nereverse keta ku.. tiba2 bapak ku nunggah.. 

bapak : Nah... engkah ko dalam keta...
aku    : apa tok... pelik jak rupa tp wangi...
bapak : yah... berapa dah umur ko sik tauk ya bunga apa....

Aku blur la sebab tiba2 umur disebut....

aku    : memang la umur dah nak masuk *tut*.. tp still.. bunga apa tok?
bapak : yala bunga cempaka nama nya....
aku    : ooo.... ney la tauk.. kitak pun baruk madah.. :P
bapak : huh! suci.. jangan jadi kedak mak ko tok.. lamak2 tok besar ada pokok tok depan rumah, sik nya tauk ya bunga cempaka...  

sambil nangga suci yang masa ya tengah senyum....

aku    : dengar ya suci... kelak mama ngajar kitak dari awal k.. sik la umur dah kedak umur   mama baru tauk apa bunga cempaka sebab pak nek baruk madah.. :P

yah... servis baik punya aku berik dengan bapak aku....
lalu kenak jeling bapak aku awal pagi eh... :P

suka bah nak bergurau senda dengan bapak awal pagi. aku tauk nama bunga cempaka tapi sik pernah nangga live bah... appu... dolok jika kakar hal bunga.. aku cuma tauk rose sahaja.. yerdehh... muntah lok.. hahahaha... 

bapak aku ada nanam sepokok bunga cempaka tapi agik maseh angkat dara bah.. belum ngeluar bunga.. jadi.. aku belum la tauk... so.. aku embak la ke opis ku tek sebab aku sik mauk tinggalkan dalam kereta kerana kereta aku dah berbau bunga jasmine... 

padah la dengan staff aku.. kitak orang pernah nangga sik bunga cempaka... serentak 3 orang staff aku dengan sorang trainee aku madah.. pernah!

huh!

lalu tergamam la aku sebab aku jak yang baruk tauk... mencik ahhhh....
 
ya ajak lah aku nak madah... :) kesah bunga cempaka....

i miss my little suci yang mcm gambar di atas ini... kinek tok ney ada lagik muka macam ya... 

okla... aku nak nyambung polah kerja lok, baru tenang asa ati.. 

Tuesday, November 15, 2011

:: Aku DaH PanDeY PoLaH WanTaN ::

Salam Pagi...

Patutnya emarek aku patut update pasal aktiviti aku ari sabtu lepas. 
Semua nya bermula pada hari bila tah aku buka blog kak Cath. ala... http://www.cath-j.com/
Kak cath ada tunjuk cara2 utk buat wantan... wah....
aku teruja la...

sebabnya... aku tauk ada sepack daging kisar dalam peti ais aku yg aku sik tauk nak buat apa.
sebab aku dah jemu or lejuk polah spagetti.... sebab bila aku buat spagetti.. aku teringat juak dengan arwah bah.. so.. better aku tukar resipiku...

aku suka blog kak cath tok. sebab nya suka masak yang simple and paling penting dapat dimakan oleh nya n anak nya sekali.. which is... me also the same. sekali masak for me and my daughter... wiw...

jadi.. aku dengan semangatnya pagi sabtu ya... buat wantan sambil ya aku masak bubur daging utk anak aku... hrmm.. sebab that is for our late breakfast n early lunch for us. :D and my kacang panjang yg ditanam sudah membuahkan hasil... so, aku masak la sayur kacang goreng with kicap. and suci really like it...
 Hasil Tuaian
~ Bubur Daging ~
~ Kacang Masak Kicap ~

ya nama nya.. masak utk orang yg kepala simple.. huhuhuuh...

ok. berbalik pd ceta wantan itu...  very the easy lah... kulit wantan ya aku beli di cold storage. ada jual eh... baru la ku tahu. bah... i will explain step by step (tiba2 teringat lagu NKOTB), pergh!

 1.  memandangkan ini wantan akan dimakan oleh aku n adik bongsu ku, aku engkah byk kit leyak (Halia) and seulas bwg puteh...

 2.  aku kan suka bercucuk tanam dah, jadi aku ada la tanam ini daun sup. gambar dibawah itu adalah tempat aku tanam daun sup ya la.. :) ambik sikit... uikhs... seronoknya... chopkan halus2 kay...

 3.  sebelum menggaul, letakkan juga garam ikut suka rasa anda lah aaa... and then bykkan lada sulah. sebab aku tok suka bah ada lada... dalam masa yang sama, sesudu minyak, aku pakey mintak olive oil... n tepung jagung juak.. and aik sedikit. then gaulkan ramuan tersebut.... :D
4. nya akan jadi mcm tok... :D
 5. aku coba la cara kak cath melipat wantan nya... tapi mula2 saja.. after that... semua nya flat sebab suci dah mula nak 'menolong'. so.. ambik cepat n mudah...
 6.  finally my wantan sebelum direbus...
 7.  aku follow la cara kak cath... aku rebus sampai semuanya dah timbul. :) puas hati lah...
8. yah... aku sampey sanggup beli maggie sos bwg putih eh utk mencoba resipi tok.. and ternyata... nyemsssssss...... 

adik aku sampey suruh aku polah lagik next week. erk... jika aku rajin aaaaaa.....

itu sahaja... utk kak cath... thank you sebab memberi ilham utk saya memasak... teruskan usaha anda... :)

jika ktk org mauk detail lagik.. gi lah ke blog nya...

finally... my suci photo... adios...


Monday, November 14, 2011

:: PaPa ::

assalammualaikum

apa polah ktk org ujung minggu ya tek? aku asa aku kepak bah cuti 2 hari ya tek sebab aku asa aku byk kuar... 
aku lepas ceta dengan kawan aku tek, apa kejadian yang berlaku dengan aku n anak aku,,,and aku asa aku nak share dengan kwn2 aku yg lain juak.

kan aku pernah madah aku ada seorang kawan yang dah lamak aku kenal. dari zaman aku sekolah, u pun sama... and pernah kerja sama.. tpi kinek tok dah sik la... but kamek duak nang kawan... dari nya pun ups and downs nya.. aku ada dengan nya... dengar semua ceritanya... happy nya... sedih nya..  bila nya perlu nasihat.. aku akan berik yg semampu yang aku dapat... and same goes to me...

nya faham aku... cara aku..

so, yesterday, nya ajak aku dengan suci kuar minum petang lepas nya balit dari site...
bila aku fikir2kan..why not... embak suci jalan2 kan...

kamek duak suci pg la ke tempat yang telah dijanjikan... aku sms nya madah aku mauk ke washroom lom dengan suci..apa lagik suci nak mun pg mall yang besar n sunyik... nang happy lah.. semua org melimpas disenyum nya.. ditegur nya.. adeh ah.. mama nya gik sik seramah nya...

masa kamek duak kuar dari washroom.. ada kakak cleaner ya negur aku pasal suci.. "bapak nya cina kah? cute ooo"... aku hanya.. mendiamkan diri dan senyum sahaja... aku malas nak nyambung... 

than... kwn aku dtg la mengejut utk surprise kan kamek duak.. yah.. suci nang happy lah...
masa kamek tiga jalan2, tiba2 nya tarit tangan kawan aku ya... and i can see apa perkataan yang kuar dari mulutnya... 

she looked into my friend eyes and say... "papa?.... papa...."

aku tergamam.... aku terdiam.. aku terus toleh belakang... and jalan lurus sebab aku coba control dari nangis.. sabar... cool.. sedar2 aku nangga kawan aku embak nya masuk kedey coba utk alihkan perhatian aku.. aku tauk kawan ku nampak yg aku nangga apa disebut suci bah...

aku tanya lah nya... apa dipadah suci tek dengan kitak... sik ada apa bah...

aku diam jak... terima kaseh kitak.. sebab u don't mentioned it masa kamek nanyak... coz if u madah juak... time2 ya juak aku akan ngeluar air mata yang aku tahan ya... 

aku cuma madah.. aku nangga... 

sekilas jak nya jawap aku... papa smurf nak? :) 

jawapan simple yang dapat terus suruh aku senyum....

tq kitak..... we spend time and duduk minum petang bersama2. suddenly i miss him...
hrmmmmmmmmm....
ehem.... aku kenak strong kan...

aduh anak mama.. apa lah yg ktk tauk..... sabar kembhojha.. sabar.....

aku sayang semua orang di sekeliling aku... 

and pada yang membaca.. aku sayang ktk orang....

apa yang aku padah tok cuma utk share jak... and madah apa yang aku rasa...

Wednesday, November 9, 2011

:: HuJaN ::


salam


apa kabar kitak orang tek?
nang lawa benar dah aku tok dengan blog ku eh..sian ada juak tapi nak molah camney...
twitter punya pasal lah ya...


masa tok ujan kan main agik selalu dtg oo.. dah musim hujan kah..
binggung la aku tok...
hrmmm


apa dibinggung aku? aku takut banjir bah...
tapi ada best juak mun musim ujan tok.. makin sehat2 la sayur2an ditanam aku...
gambar di atas ya gambar sayur ditanam ku n dipolah ku sup sayur 2 minggu lepas.
alhamdulillah.. suci suka makan sayur.. :D


okla...


aku nak balit lok... kelak sambung lagik...

Friday, October 28, 2011

:: 7999 ::













assalammualaikum

hari tok hari jumaat.
esok dah sabtu n ahad.. <---- aku suka weekend...

apa kabar ktk orang? aku tok baruk bait dari demam... 
suci sehat alhamdulillah..
lekak makan ubat cacing reya... makin kuat makan.. adeh ahhh
aku ingat cacing akan kuar idup2...
aku dah stand by dah tahap kegelikan aku masa nya poopoo
tapi..
sik ada ko..
baru aku ingat.. 
doktor madah cacing2 ya semua akan mati n hancur
tapi ada la warna putih yang hancur2..
iskh2.. byk juak...

masa tok aku asa dah terpaksa beli pampers size XL
asal malam jadi mun kita makey pampers malam awak glak..
esok pagi ya akan berlaku kebocoran..
ney tahan nak berjemur bedsheets ajak nak...










asal weekend jak, aku nang berharap benar2 la mun cuaca panas..
puas ati la juak nangga semua barang nak dijemur kita ya tek kering n nyaman dilipat terus..
jemur bantal kah..
pergh!

apa kaitan dengan 7999 ya nak?
saja jak..
terharu bah.. nangga dah banyak ya orang yang sudi baca blog aku tok..
kenak lagik ya tahun aku lahir bah.
:)

aku ok dah kinek tok.. alhamdulillah..
tok dah bulan 10 kan...
sik lamak lagik nak ke bulan 11...
pas ya.. ujung tahun...
january dan february.. :(

cun la setahun arwah pergi...
al-fatihah

aku ok..

okla.. aku tok nyelepat sebenarnya.
sak kerja nunggu... 

khamsamida.

Wednesday, October 19, 2011

:: Doakan Aku ::


assalammualaikum

Tgh hari tadik aku sik kuar lunch... apa tek lekak heavy breakfast... aku makan mee kolok goreng tek...
masa blackout aku makan... jadi.. bila dah kenyang.. sik la ku kuar...

aku ambik la masa free itu untuk duduk kat depan bilit bos aku.. nak baca newspaper...
sekali buka punya buka... errrkkk...
aikh...


UNIMAS ada kekosongan...
aku terus masuk dalam bilitku... register n bercarik semua sijil2 aku...
kawan aku yg rapat dengan aku di opis tok nya dapat tolong certified sijil2 aku.. alhamdulillah.. macam dimudahkan segek level...

isi punya isi.. kumpul semua sijil... yah.. aku baruk sedar.. aku dah lamak sik bergambar passport... puas juak aku ngerobok laci ku carik gambar passport zaman ku 'kecik' ya.. hahahaha... nadai eh.. aku asa aku terengkah dalam kotak lain n aku malas dah nak berkorek...

jadi...

aku kuar kejap tek, pergi ke Hopoh untuk ambik gambar... lamak eh sik ambaik gambar passport... dengan tudung pink aku.. cermin mata cikgu bedah tok... akhirnya ada juak gambar...

boleh aku lupak nak beli envelope... adeh eh... balit tok singgah la kejap kat seney2 beli envelope dalam duak tiga egek. Dapat juak write in seney2 nak... ooopppssss.... niat saya sudah diketahui.. huhhuhu
and macam dipermudahkan utk next level... kawan aku sudi tolong hantarkan since nya kerja di kawasan ya juak.. alhamdulillah... aku pernah ceta pasal kawan ku tok. aku tauk nya faham keadaan aku di sitok. 

jadi... 

doakan aku kay. 

tolong doakan aku agar dapat kerja ya. Tolong doakan aku untuk dipermudahkan semuanya. 

amin...
KemBhoJha

p.s. :: eh.. aku dah duak ari tok sampey opis sebelum kol 8.30 pg kak ya balit akher juak... yah... nama dah besa balit akher eh... tedah... okla.. opis kamek org dah sunyik dah.. aku nak ngemas lok.. 

khamsamida

Tuesday, October 18, 2011

:: Kerenah Anak ::


Jam di PC pkol 1.27 p.m.

assalammualaikum

apa polah ktk orang tek? dah ari selasa ooo...
ya baru cepat masa berlalu eh... aku dirik kadang2 mcm asa sik cayak jak dah nak abis dah bulan 10 tok arum bulak.

lamak dah aku sik kakar hal kesah anak dara ku ooo
kinek tok nya makin ceredit ko...
try to susun ayat bit by bit
then...
mun part marah.. her fav. word is... NO

hrmmm.... sikit2 no...
mun nya ngigo tgh malam pun... or merentah kah.. sakit perut kah...
no... no... no... adeh.... 
sapa punya kerja? 
sapa lagik... saya la... :(

antara fav. ayat nya... sik ada.... sitok.... mamam... num... nyiok (nyamuk)... dont ask me from where nya tauk... mun aku dah terpukul2 nak bunuh nyamuk ya.. laju la nya madah.. mie... nyiok? 
 Mr. Nyiok @ nyamuk

my girl tok dah makin tinggi... hrmmm.... asa nak slow down kan besar nya... kiut mcm dolok.. bila nya dah makin tinggi... nya makin slim.. mama nya juak makin sehat.. aduhhhssss
 

makan so far nya okay ko,.. suka makan sayur.. alhamdulillah... buah2 pun ok... gaun yg dipakey nya ya actually masa diberik oleh kawan ku.. nang sampey ke lantey la.. kinek tok dah ingan ya... uwaaaa.. cepatnya anak mama besar eh...

gambar ya diambik last week masa nya bermain di luar rumah. Excited kali jak... aktiviti kamek duak beranak selalunya ujung minggu di umah jak.. malas nak kuar sebab byk lagik kerja berpaedah eh nak dipolah...

bah.. 

aku nak nyambung kerja lok. Petang tok mauk balit awal sebab aku mauk nangga ceta Soffiya.. yah... aku tauk byk orang follow ceta tok.. aku sik la minat sapa2 cuma aku pandey suka nangga azhar sulaiman eh.. teringat zaman school dolok.. cute ada jak nya dolok bah...


maseh lagik cute kan.. 

wiw.....

Tuesday, October 11, 2011

:: Red & Whte ::


assalammualaikum

apa red ya? 

apa white ya?

ya kaler baju aku ari tok lah... apa kabar ktk org tek? hari tok aku ok. Just ok.
marek aku beli VCO dari cik amni.... mun mauk tauk apa benda alah ya... go to amni pun blog kay. :) 

Kenak aku mauk ambik VCO tok? sik ada specific reason lah.. mostly becos of resdung n kulit muka. tapi mun nya dapat meningkatkan metabolisma.. lagik ok.. :)


apa kenak dengan aku tok? 


kacak kan warna tok. puteh memang dah sah2 fav. kaler aku. 
kenak lagik dengan merah. pergh!


ada lagik?


nampak lalu aku ada ceta nak diceta tapi sik apat diceta dolok.
kelak2 la akku cetakan... 
mun aku ingat la...


aku tok nak madah sik ada kerja ... bertimbun weyyyy...
jadi.. 
aku nak sambung kerja lok.


bye


khamsamida...

Monday, October 10, 2011

:: Perasaan ~ senin tok woiiiiii!!! ::

jam di PC saya pkol 1.35 p.m.

assalammualaikum semua

salam sejahtera.. ada sehat kah? lunch? hrmm.... tadik audio nanyak aku.. sik lunch kah kak? erk.. asa tua asa dirik ditunggah kakak oleh org tua tok.. tapi sik apa la.. nya hormat kali nak...  aku dah makan nasi lemak tek... akher juak.. apa embak aku manas pagi tadik...

sik apa la... masuk2 jak opis lalu kenak tanya oleh bos aku.. hrrmm.. aku nak jawap pun aku dah sik terjawap sebab bagi aku.. aku dah berik jawapan yang seeloknya.. tapi membara juak asa d hati... dengan bos aku tok.. mun aku nak manas nak... sik apat selalu juak sebab nya pun kadang2 faham bah keadaan aku... faham kah? aku cuba pk positif jak lah... 

dalam aku manas2 ya, aku bersadu la dengan sorang kawan sama opis aku tok.. sama2 kamek duak senasib kata org... paham perasaan masing2.. tapi pendam sama sendirik.. apa kah makna nya... paham kedirik ajak lah oooo....
tiba2 aku amat hargai ada sorang kawan aku tok tiba2 call aku... 

call cuma madah nya dekat dengan keta aku.. and suruh aku tgk kat dibah dari opis aku.... :D berlari aku ya ke opis ku.. nangga luar penjan... adeh ahhh... cute kali jak dirik nya dengan opis wear tapi embak sling bag. :D dah 32 tahun umur kita tok eh.. polah lagik macam ya... kiut jak asa aku...

toleh nya atas.. aku cuma berik tanya PEACE jak. hahahahahahahahahahahaha

nya la kawan yg lamak aku kenal.. dari zaman sekolah sampey zaman tok. yah... berapa tahun ya ooo.... tq my friend.. sebab dalam sekelip mata.. marah ku hilang... :)


hanya dengan satu panggilan telefon yang aku sik sangka akan dapat disaat aku marah ya tek...

aku tauk nya bait dengan aku... aku bersyukur kepadaNya kerana diberikan sahabat yang baik macam nya.. alhamdulillah....

Thursday, October 6, 2011

:: Attitude ::


assalammualaikum

nemu nuan......... maksud ayat dalam gambar di atas....

hrmmm.... aku perlu ubah sesuatu.... 

apa? 

niat aku la ... 

"Just because someone hurts me doesn't mean I should hurt them back kan...
I learn how to forgive & forget."

Wednesday, October 5, 2011

:: Semangat Masuk Kerja ~ Rabu kan... ::


1.09 p.m. 
( lunch hour )

assalammualaikum
hari tok aku baru masuk kerja.. cuti start hari jumaat, isnin dan selasa..
semangat aku nak pg kerja..
kenak lagik kereta aku dah g anta cuci marek.. nang berkilat jak.
alhamdulillah.
kan aku dah madah adik aku nikah minggu ya tek.
nang gago lalu lah...
aku sik sangka juak mak bapa aku polah kerja kenduri adik aku tok nang besar juak...
alhamdulillah..
semua berjalan lancar belah kamek orang.. kamek orang tok belah orang laki..

selama beberapa hari tok, aku belajar something... 

walau camney org polah kat kita, just let it be...
and kita... berik yg terbaik utk org yg menindas kita ya tek.

hrmmm
 hari tok aku nang ada kerja nak dipolah juak. pastok jumpa bos ku kejap. 
okla

salam








Thursday, September 29, 2011

:: Al-Fatihah ::


salam

lamak sik update kan...
minggu tok aku sibuk..
adik aku nikah...
kelak aku update lagik..
time family gathering mcm tok lah nyuruh aku rindu dengan nya ko...
serius... aku rindu...

al-fatihah



why shilla hamzah?
sebab aku suka soranya....

Tuesday, September 20, 2011

:: KeMaaFaN ::


 Jam di PC :: 12.30 p.m. (Lunch Hour)

assalammualaikum
Kemaafan sesuatu yang indah....
Ya Allah....
aku sik mampu eh....
semakin aku coba nak maafkan...
semakin ya aku membenci...
hrmmm.....
utk pembaca2 setia... BiyaNe




Monday, August 29, 2011

:: Selamat Hari Raya Aiilfitri ::


assalammualaikum

auk... auk... tauk ku.. aku kerja ari tok... esok nak raya nak.. aku nang sengaja sik ambik cuti ari tok sebab aku sik mauk end up aku akan nangis sorang di rumah... biyane (sorry). aku sangka aku kuat dah tapi aku maseh lemah...

oh raya!

jadi aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua yang jadi kawan2 aku masa aku sedeh n happy tok... aku really appreciate eh this relationship. 

and maaf zahir dan batin jika tersalah cakap or terusik jiwa dan perasaan sepanjang aku berkawan dgn ktk orang or kata2 aku dalam blog aku tok nang antap berderap tapi sik senatap kak lehot nak.. yahhh....

3 hari cuti umum kan..ari jemat jak aku cuti... isnin dah kerja balit... hrmmm.... kelak aku sambung lagik. 

selamat hari raya aidilfitri...

Friday, August 26, 2011

:: Kang Ji Hwan ::

assalammualaikum 
orang lain update hal nak raya.. aku? lain ceta..bah.. apa kabar ktk orang tek? sehat kah? macam ney persiapan raya? kueh mueh dah siap dibeli or berpolah... langsir semua dah tukar? penjan dah lap?!

gago jak aku mauk tauk oo.. sak dirik sendiri sik geney2!... raya tok kerja aku mauk nangga cerita korea jak lah.. melungak muka hero baru ku tok..,.. Kang Ji Hwan


semuanya kerana cerita LIE TO ME...

serius wey... nang suka benar aku nangga hero ceta tok.. ceta tok pun jenis sik memeningkan kepala. Nya sik heavy bah jalan ceritanya... 

"Gong Ah Jung, a level 5 Ministry of Culture official, gets entangled in a web of lies when she mistakenly lies that she’s married to Hyun Ki Moon, an nobel hotel manager from an affluent family. Their relationship is further complicated when Ki Moon’s ex-fiancĂ©e and a close friend of his brother’s, Oh Yoon Joo, reappears in his life."

adegan yang aku suka... hahahaha.... aku tunjuk gambar jak lah... best bah...


pada sapa2 yang sik tauk nak polah apa cuti raya... mun ada tertemu ceta tok di kedey cd... jangan teragak2 lah nak beli.. aku nang madah.. nang best!

hahahahaha......

himpunan gambar heri ya ....