Friday, January 28, 2011

:: Hari Jumaat Part 2 - Lunch::

Apa makan kitak orang tgh hari tek?
Sik kuar berjalan kah?
Aku tok mun ekot asa ati mauk ajak pg berjalan tapi bila ku kenang cuaca yang panas di luar... Engai ku....

so, staff ku polah la plan...
makan di opis masa lunch and she will arrange everything, even sampey mauk polah collection.
For me, no problem. Since she really want to prepare everything.....
bah! dah nya single... nak o... :D

Jadi, Tgh hari tok aku duduk opis jak la.
Sambil makan di opis...

Dan Menu yang dipilih oleh staff ku ya tek adalah......

(Gambar2 ya aku cilok dari Google aaaa, Sik sempat ku nak ambik tek)

Ikan Kembung Tunok! Ikan Terubuk Stim Sayur Keladi

Tapi nak.. mun ya ajak, sik la best kan.. mesti la ada tok juak...

(aku cilok gambar tok juak aaa)

Sambal Asam ya.........

&

Of course la dengan....

(Tok pun aku cilok juak!)

Ambuyat @ Linut @ Lemantak

Pergh!

Ya baruk makan!

P/s : Harap aku sik kenak sindrom ngantok pastok. Mun kitak orang nangga tang ada jak update ya.. yyyaaahhhh... ya tandanya.. NGANTOK la ya....

:: Hari Jumaat ::


Yes.. Yes... i know... i know,.... Friday bah.

Minggu tok aku sik berolah. Aku jadi bait. Sik ku berolah kedak minggu lepas.... click sitok.
Minggu tok mauk rilek sebab ari minggu tok aku kenak pengilan.
hmm... kenak ya! a must! (yah. mun nya maca blog aku, mauk kecik ati!) sik nya maca...

Malam tadik anak ku molah hal. Sik mauk tido. Pandey ngamok.
heran ku... dah dipujuk2 baruk mau tido.
ya pun kol 11. Sik pernah kay minah ya tido kol 11. selalunya dalam kol 10 memang dah tdo. iskh... aku pun sik tauk nak madah cam ney lagik dah..

bila ku bangun jak tido pagi tadik, kuar dari bilit..
yah!
rumah ku mengarey duhal. Ney ndak.. balit malam.. ney nampak habuk.
alamatnya.. esok.. ya la kerja aku.
iskh...

sik sabarku mauk nunggu cuti tahun baru cina tok ko..
kan ada 4 hari la nak termasuk sabtu ahad...
rilek2 kat rumah jak la... ngemas rumah...
ngemas garden aku ya...

banyak bunyik plan ooo...

harap laki ku sik ada plan mauk ke seney2 eh...






Thursday, January 27, 2011

:: Lapar ::


Tok la akibatnya skip lunch!

hmmm...

ok. Kan pagi tadik anak ku polah hal. Click ctok. Jadi aku ke umah mak ku, terkejut nangga ada breakfast la... so.. sikkan la aku nak melepaskan peluang nak..
breakfast la sekali n it's really a heavy breakfast.
Nasi Goreng tu......

ha... sik kah berat nama nya ya.... bukan sekali tambah. 2 x ya!

so...

Lunch aku sik makan la. Duduk opis polah kerja yang terbengkalai.
Banyak ooo project terbengkalai aku.
sebelum bos ku nanyak..
bagus aku mula nak. Eh..melalut la pulak....

jadi.. masa tok pkol 5.11 p.m. and aku L A P A R R R R R...

clerk aku gago nak molah mee.
Kelak malam aku sik pat makan.
camney la..

iskh2......

p/s : Asa di hati mauk balit awal la. Mauk embak anak ku ya kuar makan. Dah la dari tadikku coba call papa nya sik pat. iskh2 mun perut lapar, mauk ajak nak manas oo.. subhanallah. aku nak makan mee lok. Staff ku nunggah. :D

:: Churp-Churp Campaign - Nestle ::


Don't you wish that you have 48 hours a day?
Well, I do, because that way, I can work, shop, hang out and most importantly, devote some time to sweat off my calories.

How do you define healthy?
You can find out by taking the Wellness Prodiler to find out if you're an Advocate, an Investor, a Manager or a Hopeful to gain insights to your approach on nutrition and health.

Don't wait, take this test & it can be a turning point to your unhealthy days!

or

you can also go to

http://www.churpchurp.com/wwwKemBhoJhablogspotcom/share/nestle-profilertest

Don't forget to share this with your family and friends this good news!

Nestle rules!


:: Anak ::

Pergh! Dah hari Khamis dah hari tok ooo...
baruk realize eh. iskh2...

seawal macam ney pun bangun, mun dah sik kecik ku ya molah hal...
tetap lambat juak masuk opis. (muka aku ajak la lambat eh!)

boleh anak ku dalam tido member dapat PooPoo
then...
siap dengan basah seluar semua...
mauk sik mauk.... terpaksa la bangun kan nya
angkat n
cuci n terus suruh member berendam dalam besen yang penuh dengan aik suam.
then.....

aku ke bilitku, tukar cadar semua... iskh2...
no choice bah!
hmmm...

kemas semua.. ambik suci yg maseh main2 aik,
pakey pampers + baju + shoes = ready to go to nenek's house.

hmmm....

yes.. yes... i knoe.. dah nama anak nak..

what can i say is... for my little girl, Suci Arieana...
u really give me a huge gift today. :D

kenak masa turn papa nya sik nya berolah oooo..... heran ku eh.

jadi, aku masuk opis dekat nak pkol 10 pg. apa kes!

Tuesday, January 25, 2011

:: Impian Aku ::


yah.. lalu berimpian indah dah aku pun title ya..
apa tek ada perkara yang nyuruh aku nak manas... iskhhh.... Huh! lupakan!

aku ada impian tapi nak aku tauk mesti mak ku akan madah cam tok... "Lelah2 jak ko belajar sampey ke U tapi dudi2 ko duduk rumah."

tauk nak apa dimauk aku...

aku mauk...

1. jadi FULL HOUSEWIFE boleh?
2. Polah bisnes onnline - yang di mana tidak memerlukan saya keluar dari rumah sangat!
3. Jaga anak sepenuh masa!

hmmm....

bila aku polah semua ya...

aku dapat ngemas rumah ku.. aku dapat ngatur garden ku...
aku mauk nanam sayur2an.
iskh.. sebab aku asa sabtu n ahad mcm sik cukup jak mun nak molah semua ya...

hmm.... ari tok baruk ari selasa.


:: Sik Sabar ::


Jangan diheran dengan tajuk ya kay.

Ya perasaan aku awal pagi tok sampey opis.
terus disuruh polah notice suruh AGM club Meeting
yah...

benda yang aku sik sabar mauk settle sebab aku sik suka jadi SEKRETARI.
muntah nyawaku....

banyak2 post nak. aku nang sik suka post ya.
paling ku sik suka la....

yah.
tangga... disuruh polah notice pun ku sik mok.
cam ney tok!

bukan nya kenak puji boleh kerja club tok,
disumpah n dianok orang gik ada.
ya ku sik suka.

iskhhhhhh


Monday, January 24, 2011

:: RuMaH ku SYurGaKu ::

(tok bukan gambar cilok. tok gambar rumah ku masa belum serah kunci rumah.)

Tengah hari tadik, laki ku ngajak aku kuar makan.
adeh2... boleh ku madah aku asa mimpi jak nya call ngajak kuar makan..
sedangkan aku dah breakfast berat pagi tadik...
adeh.. tok nang nyuruh badan kin sehat bah...

balit ke ceta asal. alang2 nya ngajak kuar terus kamek duak bayar rumah.
waima rumah ya under my name tapi pok mayar eh...
ney boleh aku yang mayar...
dah la hal anak aku yang handle..
ceh! (berkira.. )

berbalit lagik ke hal rumah...
tadik nya madah, kawan nya ada beli rumah kat kawasan taman sri moyan sia..
Terrace Double Storey Corner dalam RM250K.
uikhs.. terkejut aku dengar eh..
ney ndak.. murah ya ....

korek punya korek ceta dari nya tek duhal abang jual dengan adik punya hal!
ney ndak aku nak mohar dengar ceta nya..
ceta sik logik bah.
kamek duak beli rumah yang kat Jalan Stephen Yong ya...
sama juak style dah RM300k
mahai ooooo...

jadi nasehat kakak dengan adik2 semua yang maca blog akak tok nak..
ceh.. lalu jadi akak eh..
masa gik muda ya... beli la rumah awal2.
sebab rumah tok investment yang paling sik rugi.
&
rumah tok makin kita nangguh nak beli,
makin ya nya nait rega.

mun kakak tok tauk awal nak.. dari dolok lagik dah beli rumah..
bak kata nenek datuk kita..
sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian... nasehat la orang awal.. hehehehe....




:: Di Mana? Di SeneY? Part 2 ::

(Colek gambar dari google. belum upload gambar dari camera gik)


Gunung Gading Natonal Park

Bagi sapa2 yang memang environmental pun orang... boleh la kitak orang melawat tempat tok.
sik jauh eh... nun di lundu nun.
dekat dengan town and paling best... aik terjunnya..

ada hati nak embak anak ku ke sitok tapi nunggu nya tauk dirik lok..
tauk control dirik lok.. hahaha
bukan apa.. aku yang takut sik pat control dirik sendiri bila nangga keadaan aik terjun nya yang nyaman n sejuks itu...

bagi sapa2 yang single mingle and ada ber mr.bf ya..
embak la sidak ya ke sitok...
main2 jak bah.
boring bah jalan2 di shopping mall (ndak alah2 nak!)
jadi..
apa kata embak jauh skit..
main kat lundu..
main aik..
aik apa..????

air terjun la.. :)




:: Churp-Churp

aikh... sik kitak orang mauk encoba nangga kah...


Wow! #MilkADeal is offering a milky deal indeed! RM15 instead of RM36 for any pizza or pasta and Ice Lemon Tea at #allegro, Subang Jaya!




:: Di Mana? Di SeneY? Part 1 ::

Ingat sik dengan entry ke mintak HELP reya... Click sitok

so... aku dengan staff ku 2 orang dah plan nak pergi site visit la kira ari sabtu lepas...
pergh... ya baruk...

mula2 pergi ke gunung gading ..

apa yang dapat aku padah adalah.. nang kacak la aik kat sia.
aik terjun nya nang bersih tapi accommodation nya sik cukup untuk kamek orang semua secompany nak molah re-treat kat sia. Mun ekot asa ati aku mauk ajak aku polah di sia... sak sidak staff merasa diam di dalam khemah tapi pas ya pandey gik aku mkir, mun ada apa2 berlaku kelak, aku juak yang kenak.. bagus ..., jangan......

then.. kamek orang ke SBEU Retreat di Lundu ya juak... dah 2 tahun aku sik ke sia. and ternyata ada juak pembaharuan yang dipolah. and this time around, aku suka nangga style tempat makan dipolah sidak.. glass wall tu...
dapat staff2 kamek orang terkenjit2 malam ya bila polah karaoke night n dance floor...
selalunya aku juak yang masuk bilit awal sebab aku dah handle program dari pagi sampey petang.. malam ya gerenti badan aku dah kepak. and last2 tido awal. apa kesss???? nak enjoy nang jarang la... malas dah ko....

PAs ya last ke Palm Beach Resort.. pun ada pembaharuan sebab ada swimming pool yang cantik and i like... hehehe.. ya ajak yang aku suka eh. apa la...

balit dah kepak dah asa badan... sampey umah.. nangga umah mengarey.. adeh2.. nang kepak activiti aku ari sabtu ya eh.


Friday, January 21, 2011

:: Bila Rasaku Ini Rasamu ::

Lagu : Bila Rasa Ini Rasamu

Kan lagu tok dari kumpulan tok.
nang banyak bah lagu2 dari kumpulan tok best2...
tapi yang aku suka masa tok adalah lagu tok.
Apa tek aku dengar si shaher berlagu masa malam dinner kamek orang di Damai puri last year.
mula2 aku sik glak perasan tapi bila aku dengar si her ya berlagu.. jadi ok la pulang lagu tok.

so.. aku pun engkah la dalam hp aku so that mun aku driving balit. aku akan dengar dari earphone aku. boleh aku madah sesuatu sikkk????

radio kinek tok eh banyak glak iklan. Ney ndak aku mun ujung minggu.. mun ngmeas dapur.. radio didengar aku adalah Radio Sarawak. Pagi2 pun aku dengar Radio Sarawak. Nang Sehati Sejiwa... Sarawak FM. yahh.. dah berlagu indah...

berbalit ke lagu tok... nang lambat la ceta ku bila aku baru nak dengar dengan mendalam kan... iskh.. nang lambat ceta.





:: Hari Jumaat - Hari Berolah 2 ::


Yahhhhh..........

aku nak madah... aku dah nangga eta Khurafat ya...

kesimpulan yang dapat aku madah adalah;

  1. mak aikhsss.... nangn scary la... arum bulak nak.. antara kamek 3 orang yanng nangga.. sora aku antara yang tertinggi juak
  2. ceta ya.. tengah hari nya kejap jak. .. malam ndak alah2.... bila hari siang baruk dapat bernapas... bila malas... yah..aku dah ambik shawl aku key cover mata...
  3. nang ending yang tidak disangka2. macam2 jak spekulasi dipolah.. last2 tek semua salah. cis!
  4. ada lagi kh... iskh... ya ajak la..
cgek gik... untuk cik rerama....

awak memang betul! betul! and Betul!
Syamsul Yusof ya nang HANDSOME la....
dah la nangga movie dapat nangga secara dekat.. iskh2..
kawan kamek concentrate nannga ceta..
kamek nangga yusof.. hehehehe....

tetapi..

jangan riso...

kamek tetap dengan FAHRIN AHMAD kamek k. hehehehe.....


:: Hari Jumaat - Hari Berolah ::


psssttt............

aku dengan kawan ku dah plan.. hari tok hari berolah...
dah plan dah 3 hari dah nak nangga ceta tok ari tok..
sik sabar ku...

bukan apa.. aku mauk nerais bah.
pergi dengan kawan2 penakut... yah.. b est nak bila combination 3 orang ompuan yang akan mengeluarkan suara high pitch nya.. hehehehe....

kamek orang sik escape cuma kuar awal skit and then balit sebelum lunch hour habis.
hanya kerana khurafat.
nak nangga malam .. tapi CUAK. awal ku madah eh...

jadi....

aku sik sabar nunggu pkul 11.30 eh. (jam di tangan baruk kol 9 pg! apa kes)
bah.. aku nak molah kerja lok.

:D (hehehehehe)




Thursday, January 20, 2011

:: Harap2 La ::

aku tok nak madah Blogger tegar.. sik juak ...

tapi semenjak aku nangga tang ada extra income jak bila ada add dalam blog aku,
aku jadi excited.

Harap2la nok tok melekat eh.. Aminnnn...

or tok


cam tok duhal asa ati bila nangga ada duit masuk ooo... duhal....



Wednesday, January 19, 2011

:: ResDunG Part - 2 ::

Pengalaman aku tadik....

iskh2.. boleh tahan aku ari tok. Dalam banyak2 kerja ya, sempat agik aku nak update sampey 3 kali tu.. iskh2.. nang episen eh... hehehehe

ok... berbalit ceta pengalaman aku moleh Resdung Treatment tek. macam tok!



PERGH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pedih + sakit + gatal + susah nak bernapas = nyaman

mula2 memang la asa seperti yang di atas tapi bila dah habis.. fuh!
so far so good jak asa aku masa tok la.

hmm.... tunggu dan lihat la dalam minggu tok.





:: Susah Ku Nak MelupaKanmu ::

pssssttttttttttttttttt.........

nak madah... waima la laki ku tauk aku pun peel n kegilaan ku tok.. nasib bait pok sik banyak shakap... :D

tauk aku mauk madah apa.. aku nang suka bebenar eh dengan lelaki tok..

auk... tauk ku.. tauk ku... ya Fahrin Ahmad... tauk ku... tauk!
dah nama minat nak.. nak molah cam ney....

mun la aku stuck dalam lift lamak2 eh..nang aku wish la nya sama juak stuck dengan aku dalam lift ya.. hehehehe... ada lagik kesah stuck dalam lift. iskh2...

semua tok gara2 ceta kat channel 953 la tok. Pengantin untuk dijual kah apa nama nya.. adeh2... sik ku duli lagik dengan semua mun dah aku nangga nya dalam TV. iskh2....

pok neman lalu diam...
berik can...

sek pa.. kelak mun part nya nangga si heroin ceta hindustan aisha ya...
sik ku kaco.. sik apa.. nangga jak nak.. hehehe....

:: Rutin Harian ::

Lately, aku balit kerja nang ada akhir skit sebab banyak kerja
(yah! alasan tok lagik!). ney nak molah, dah kerja nang banyak.Jarang la aku dapat balit cun2 pkol 5.30 ptg.

dalam prjalanan dah 1/2 hour, so sampey umah average la dalam pkul 7.30 depan umah mak ku ambik Cik suci ku ya. iskh.. mun nak nunggu bapa nya ambik, lagik la lamak. malas kuuu.... as usual la, semua urusan di bahu mak nak. aku redha....

umah aku dengan umah mak aku sik jauh. sebelum ke umah mak ku, mesti melimpas umah aku. jadi, umah mak la stesen engkah anak. :)

sampey jak rumah... terus onn tv sebab aku sik mauk nya merayap nulong aku di dapur.
arum bulak, semua program dalam channel 613 ya, aku dah hapal. siap dengan lagu2 gik ya...
antara program yang boleh membuatkan anak aku terkenjit2 depan tv (bapak nya madah kedak aku! aku asa sik eh... ) hehehe...

Cilok lagik dari google

Mickey Mouse Club House. Lagu suka nya la hot dog ya.. suka nangga sidak ya terkenjit2.
tersenyum sorang selalu nangga nya terkenjit2. adeh2.... mauk ditegur nya tek excited. sukati la nak.. as long as sik ngaco mama di dapur jak.

pas ya....

Handy Manny.

Ceta tok best juak. Kadang2 aku pandey join member nangga ceta tok.
Cute ada jak. Suka dengar tools nya bercakap bah. Campur cakap mexico.
aku gik reti. (Sebab mama nya dolok suka nangga ceta dari mexico, pandey terkenang hemis tres hermanas indah eh! iskh2)

Pas ya.....
Chuggington.

ceta tok buah hatinya. Lagu nya best. Enjoy jak eh. Sama best dengan ceta Handy Manny juak. Train ya best. Dapat kakar. Cute2 gik ya. Dah la anak ompuan.. iskh2...

pas ya.........

Pororo The Little Penguin.

Ceta tok... Lagu intro nya best. Cute eh.
Nang terer orang korea polah ceta tok. Tang kenak jak dengan sidak nembiak2 ompuan. mun ceta tok dah start, tunggah pun sik guna. mata nya nang lekat kat TV eh. iskh2...

ya la ceta2 anak aku ya. Aku pun dah hafal. Ada lagu2 ya aku suka. Bila ku encarik dalam internet. sUSAH.. sik ada bah.

Eh.. cgek gik nya suka.. nang suka tahap gaban la.. sampey aku dari nya baby dah aku hafal sebab masa nya gik baby, lagu tok jak dapat nyuruh nya diam dari nangis. Tauk apa...

Barney & Friends.

Lagu2 nya semua ada dalam HP ku. Mun nya merentah dalam kereta, ku onn jak lagu tok. Nang ku madah.. GERENTI akan berhenti nangis. Power eh lagu ya..

Pengajaran:
Kita kenak molah anak kita gago dengan barang lain so that kita dapat bekerja di dapur or sempat mauk melipat baju or sempat nak mandi or sempat nak ngidang laki or sempat nak ngemas or ngemop lantey umah. hehehe.....

Tuesday, January 18, 2011

:: ResDunG ::


penyakit tok la yang aku hidapi sekarang tok. nang seksa eh. paham aku perasaan orang yang ada penyakit tok..

serba serbi sik kenak bah mun kenak attack oleh ReSDunG tok bah. asa demam, asa panas sejuk, mata mala berair, hidung apatah lagik nak... hidung gatal, mata gatal, telinga gatal, n mun aku la.. dagu ku gatal..

ney ndak mun aku dah start dah membuang hingus2 n kegaruan... adala laki ku ngeluar ayat tok.. ayat best punya....

"Udah ktk g polah treatment yang kamek suruh ya kah?"

treatment kedak tok bah.... bukan aku sik mauk.. nak madah aku sik cayak.. sik juak.. nak madah aku cayak.. sik juak.. lebih kurang aku nak madah aku scared la.. iksh... nang ada ooo...

tapi lepas kenak the worst resdung asa aku dalam minggu ya tek.. aku dah nekad. aku mauk pergi moleh treatment seperti d atas ya dalam hari ini. Lunch hour tok. mun aku berani la...

aku mauk coba...

:: Churp-Churp Campaign - Milo Fuze


Sapa2 minum aik Milo Fuze, apa lagik.. join la contest tok.
Hadiah cam best2 jak.

mok la juak aku coba. ney tauk nak dapat i-pad kah... wiw...
mun mauk join, g ctok...

http://www.churpchurp.com/wwwKemBhoJhablogspotcom/share/milofuze-jampack

or ctok...

Don't you just love the thought of starting your day with the aroma of #MiloFuzeJamPack? Click on this link & you could be lucky ones to win Apple products!

try la.