Monday, January 24, 2011

:: RuMaH ku SYurGaKu ::

(tok bukan gambar cilok. tok gambar rumah ku masa belum serah kunci rumah.)

Tengah hari tadik, laki ku ngajak aku kuar makan.
adeh2... boleh ku madah aku asa mimpi jak nya call ngajak kuar makan..
sedangkan aku dah breakfast berat pagi tadik...
adeh.. tok nang nyuruh badan kin sehat bah...

balit ke ceta asal. alang2 nya ngajak kuar terus kamek duak bayar rumah.
waima rumah ya under my name tapi pok mayar eh...
ney boleh aku yang mayar...
dah la hal anak aku yang handle..
ceh! (berkira.. )

berbalit lagik ke hal rumah...
tadik nya madah, kawan nya ada beli rumah kat kawasan taman sri moyan sia..
Terrace Double Storey Corner dalam RM250K.
uikhs.. terkejut aku dengar eh..
ney ndak.. murah ya ....

korek punya korek ceta dari nya tek duhal abang jual dengan adik punya hal!
ney ndak aku nak mohar dengar ceta nya..
ceta sik logik bah.
kamek duak beli rumah yang kat Jalan Stephen Yong ya...
sama juak style dah RM300k
mahai ooooo...

jadi nasehat kakak dengan adik2 semua yang maca blog akak tok nak..
ceh.. lalu jadi akak eh..
masa gik muda ya... beli la rumah awal2.
sebab rumah tok investment yang paling sik rugi.
&
rumah tok makin kita nangguh nak beli,
makin ya nya nait rega.

mun kakak tok tauk awal nak.. dari dolok lagik dah beli rumah..
bak kata nenek datuk kita..
sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian... nasehat la orang awal.. hehehehe....




6 comments:

miss Fida said...

yah..bena kata ktk ya..kmk 2 fariza pun dh ada bercerita2 juak pasal beli umah tok....kmk gik crik peluang tok..n gik crik umah yg bersesuaian..;

Kembhoja said...

bagus2

mun kamek ejen jual rumah... kali dah lamak dah rumah kamek jual. hehehe...

bagus la kitak duak start to survey. Kedung umur gik biak. makin awal beli, makin kurang la beban monthly nya. Kamek tok dah umur 30 baru beli rumah. ney ndak sebulan berasa juak besar nya.

RaMa-RaMa Fareeza said...

yalah kaka kembhoja..kmk pun x saba nak meli umah juak...ne tauk makan selamat umah plus makan nasik minyak sekali hehehhe (aduh dus dush berangan lagik)

Kembhoja said...

kebooommm.......

yah... kita tok bermula dari berangan la baruk jadi kenyataan. Orang puteh madah, kitak ada vision & mission.

hahahaha..... carik eh... kamek nangga rega rumah masa tok nang boleh tahan dah sik masa kamek duak kawan kamek survey last 2 years reya.

Teratak Berpenjan Kayu said...

wah!bnr kata ktk..rumah adalah properties yng sgt berharga..
rumah sentiasa nait rega nya..
raya kelak, boleh la kmk berjarah ke rumah ktk owh..hehehehe ;).

Kembhoja said...

wahhhhhhhhh

benar kata kitak u\ya juak. hehehehe...

insyallah. Jemputla datang. :D