Wednesday, February 16, 2011

:: Cuti MauLiDuR RaSuL ::

Salam

Apa polah ktk orang cuti emarek? aku sik ada la polah apa2 yang major event... cuma activiti lebih ke rumah jak...

Awal pagi dah bangun.. siapkan anak ku... and then kamek duak ngabas kubur arwah.
Don't worry friends... kamek ok... manage to control my tears becoz mun kamek nanggis dengan adanya si kecik ya.. as i tot u all before.. gerenti si drama princess ya akan lebih dari drama queen tok..

then... beli barang dapur kejap... seperti sayur n ubi kayu. Tiba2 ingin makan ubi kayu. hmmm.. sampey rumah.. then teringat my brother mauk datang atur air coned yang bermasalah ya....

so.. my younger sis madah.. her bf tauk cam ney nak ngatur airconed.. so.. nya madah.. dari ngupah orang... bagus nya polah since nya sik ada polah apa2.. and me yang malas nak pk banyak2 coz my sis really understand me that well.. aku pun say OK!

emarek.. semua adik beradik ku n sampey ke bapak aku lepak kat umah ngatur air coned ku ya sebab nya sik ada tempat nak ngeluar aik ya.. sebabya nya leaking... aku duduk diam2 sambil nangga TV. settle semua... since kamekorang semua berkumpul..and anak aku nang suka la sebab nya jadi tumpuan bah.. nya cucu sulung juak... ney udak nya.. ney anjang nya.. ney usu nya melayan kerenah nya...

then.. malam tadik.. aku embak adik ipar ku pg ke area Batu 7 carik satay .. ney juak semua tutup.. so... beli la KPC untuk kamek orang semua.. n tapau chicken rice key adik ku ... berkumpul makan ramei2... enjoy but terasa missing someone bah...

hmmmm.... bila kita ada masalah cam ya kan.. Family juak yang akan dengan kita ko. Alhamdulillah adik beradik ku... mak bapak ku semua ada dengan aku... and anak ku...

7 comments:

miss Fida said...

alhamdulillah...bena kata ktk..gney2 pun kita lam keadaan susah..family adalah urg yg akan sentiasa bersama2 ngan kita..ehehehe..kim salam ngan anak ktk ah...mun temu nya asa nak cubit2 jak..ehehe

RaMa-RaMa Fareeza said...

hi kak kemboja..hehe hepi juak dengar ktk dah ok...dapat dirasakan melaui tulisan ktk...mun ktk sedih pun dapat juak rasa2 aura ya hehhe....selamat hari rabu kak...:)

Kembhoja said...

salam adik2ku...

fida - Mun kamek madah dengan anak mek... sayang.. aunty fida kem salam.. the only she can do is.. smile by showing gigi nya.. :) Insyallah satu hari kita akan berjumpa.. Insyallah... :)

Fareeza - fuh! dari tulisan ha u can know sama ada kamek happy or not.. hahaha... power ya dik... Selamat hari rabu juak... :)

fLo said...

yeay..happy to hear dat....=p
ya kmk pdh mesti ktk kuat juak lak...yala family juak akan memahami kta..

miss Fida said...

kak..sikpa..kiut nya senyum bah...ok..mun ada rezeki kita jumpa k..pdah jak..mek 2 fariza akan dtg...ehehe...

Ibu Iman said...

nang menar kak... mun kita susah, famili juak yg ada di belakang kita... tp as a virtual friends... semua blogger ada juak baca luahan ktk... akn tetap support ktk :)

Kembhoja said...

Dear Flo ....

walau cam ney pun.. family come first kan. I miss him la...

Cik Fida sayang....

kiut ya memang la kiut tapi kadang2 nyesak ati juak eh. :D

Ibu iman....

thank you for all the support. really appreciate it.