Friday, February 11, 2011

:: KeHiLanGanMu ::

Jumaatku Tanpamu

astaghfirullahalazim..........

Aku cuba untuk waras... aku cuba untuk menerima hakikat.
Aku bangun pagi tadik... lepas mandi.. bila aku masuk balit dalam bilit kamek duak beranak.. aku tercium bau wangi.. macam bau bunga ada juak.. hmm.. tapi aku sik ada perasaan apa2.. cuma aku terdiam dan aku terus terduduk sebelah anakku...

Aku cuba untuk merasakan... nya ada sia kah? ya Allah! nya ada kah?! Nya ngabas kamek duak kah?! ya Allah! aku sik sangka aku dapat untuk sik nangis. Aku cuma madah... "Sayang... Kamek Duak Rindi Dengan Kitak!"

aku terus bersiap.. n aku terpandang baju melayu nya... kali tok.. aku nangis...
Hari tok hari jumaat. Selalunya aku akan kemas baju melayu nya.. ion kan mana yang renyuk... and engkah kat tepi almari.. nya akan balit tengah hari... bersiap untuk turun solat jumaat. Ya Allah! Jumaat tanpa mu...

Aku rindu dengan nya .... Rindu.. Ya Allah!

Aku terdengar lagu tok... hmmm.. Merinduimu...




Malam tadik berlalu dengan perlahan... Aku terbayang2 arwah ada dengan aku...tgk TV sama dengan aku... ngemas rumah bersama... beli barang dapur sama.. hmm...

Al-Fatihah untukmu sayangku...

14 comments:

RaMa-RaMa Fareeza said...

Al-fatihah

saba banyak2 kak...cuba yg termampu untuk tabah...

VIVIAN said...

Kakak sayang,

wordless mek.

Ibu Iman said...

Al-Fatihah...

Kembhoja said...

adik2ku... Rerama Fareeza n Vivi,

Kamek tgh bersabar tok dear... cuma rindu ya memang semakin kuat.

Kembhoja said...

Ibu Iman.... Al-Fatihah.

Lekak solat jumaat, kamek akan ke kuburnya... aduh! Nak pergi menziarah, memang mun dikut rasa hati, memang mauk disisi.. tapi bila nak balit... kaki kamek asa berat nak melangkah... Hmmm.....

sedih mek ko... nang sedih...

A.s.t.i.n.a said...

Sabar jak.. walau masa berlalu lamak ney pun, perasaan ya tetap sama.. tabahlah..

Mbok Ema said...

Salam Kak Kembhoja, sedikit sebanyak blog tok ngingat kmk sak menghargai laki/husben.... kdg2 bila kepak kerja, kmk tido awal jak.. and esp kmk duak laki kmk kerja sik sama masa, kdg2 nya balit tgh malam, kadang2 nya kerja awal pagi....tp since kmk hari2 baca blog kitak tok, kmk dgn penoh debaran nunggu laki kmk balit keja. biar nya balit aher, kmk tetap nunggu nya nak ngajak nya makan sama.
Emarek laki kmk sik mbak henpon ke opis nya. Kmk assume nya balit kol 9mlm. Kakya jam dah kol 10lalu, nya sik balit-balit, kmk dah bingong rasa mok nangis. Tengada jak kol 10.30mlm laki mek call kmk madah nya akan sampei rumah kol 11 lalu malam.. As soon as kmk dgr sora nya, run run kmk nangis... Ya juak sora laki kmk lembut menar dlm telepon mujok kmk melarang kmk nangis, makin jadi tangisan kmk.

Betapa kita sayang ngn laki kita oooooo....

Al-Fatihah untuk husben kitak, Kak Kembhoja

fLo said...

hurmm...be strong my dear sis...=p

Kembhoja said...
This comment has been removed by the author.
Kembhoja said...

salam mbok ema,

Terima kaseh sebab selalu ngabas blog kamek. Alhamdulillah....

Ema.. sebenarnya.. apa yang kamek cuba luahkan adalah kasih sayang kamek dengan arwah. Arwah terlalu menyayangi kamek... and kamek selalu menduga nya sedangkan kamek tauk apa asa hati nya. Hmmm... kadang2 dalam kita nangga TV, nya kan cium tangan kita... sebelum jalan nya suka cium dahi kamek... tiada terucap dengan kata2 betapa sayang nya arwah dengan kamek duak beranak.

Al-Fatihah untuk sayangku...

Kembhoja said...

Flo - tq dear sis.

Ibu Iman said...

menar kata ema, sis... luahan ktk dlm blog nyuruh mek sedar spy menghargai apa yg kita ada nektok...ya lah x semua manusia perfect...

mimie kamisah said...

Assalamualaikum kak..
Kmk follower terbaru kitak..
kmk baru jumpa blog kitak malam tok.
sik pernah kmk baca blog orang sampei kmk nangis mcm tok aie..
tok lah yang pertama.
kmk sikpat nahan dirik mek gik dah.
Kmk harap kitak kuat kak..
Al-Fatihah untuk arwah laki kitak. :'(

Kembhoja said...

w'salam mimie

sorry.. akak baruk baca komen ktk. Thanks dear... Al-Fatihah...