Friday, February 18, 2011

:: My PrinCeSS ::



Salam Jumaat... 2 weeks with out my sayang with me... :(

Once again.. awal pagi mun aku buka almari.. memang aku akan nangga baju melayu arwah ko. Adehhh... jiwa ku sakit... jiwa aku merintih.. aku rindu tahap gaban la dengan arwah. :( Al-Fatihah...

Actually mauk cerita pasal kerenah anak ku malam tadik.. nang sengaja la mauk main tarit tali dengan aku.. nak dimarah... apa la nya tauk nak.. jam dah pkol 9 malam.. supposed to be nya dah sleep pkol 8.00 - 8.30 malam.

bila di tunggah sleep... lalu madah...'aikh!' aku tek lalu aikh juak oleh nya.. ceredit juak mulut kitak sayang madah aikh dengan mama.... lalu ku madah cam tok.. sapa anak mama... angkat tangan! ya dah dipateh aku bah sebab tang kiut jak nangga anak kita angkat tangan... laju jak member angkat tangan... ok...

pas ya.. sapa mauk sleep dengan mama... angkat tangan?... boleh nya nangga aku jak.. kak ya senyum2.. terus madah aikh.. aku nak moha ada juak.. ooo.. dah paham benar dah nya dengan perkataan sleep ya... okay...

aku sebut lagik... sapa mauk sleep dengan nenek.... angkat tangan? sebab bapak aku ada tido dengan kamek orang malam tadik.. boleh.. dengan ringan nya nya angkat tangan nya... adeeeeehhhhhh... aku asa nak kubit jak tangan nya ya... geram bah... pandey milih! iskh2...

so... end up.. aku suruh bapa ku embak nya ke bilit tido.. main2 atas katil. aku polah nenen.. pas ya berik dengan nya.. sekali lagik aku sebut.. sapa mauk nenen, angkat tangan! yahhhhhhh... tauk la kitak orang sapa yang angkat tangan ya nak... of course la si nyegeh ya tek.. sik ku duli.. ku cium2 ku benar sampey nya nangis.. geram ku bah..

baruk setahun setengah dah cam ya.. belum gik mun dah besar ooo... mun mulut dah ceredit benar2 ooo.. addehh.. dugaan yang besar yang harus aku tempuhi...

Gambar ya adalah untuk tatapan cik ztie... sebab nya mauk nangga muka anak ku.. ya muka nya belum setahun. Aku dengan arwah nangga TV.. nya main2.. ambik tersengeh2.. aku ambik ku la pakey camera HP.

Dah ku nangga ceredit cam ya.. pandey teringat dengan si Rama-Rama Fareeza dengan Cik Fida yang mauk nangga si kecik tok juak.. addeehh... kelak kita akan berjumpa kay adik2ku sayang.. tq so much... and same goes to Ibu Iman... one day kita akan berjumpa dengan anak masing2.. :) Suci & Iman berjumpa. Wah...what a nice name kan...

Al-Fatihah.....

13 comments:

miss Fida said...

yah..ceredit nya lok..mcm aunti fida n auntie fariza nya tok..ceredit...ehehehe..geram juak mek dgr nya pande pdh aihk..aihk..kmk suka juak sebut aih..ehehe...kiut aih...geram mek tgk pic nya..mek colek gambar nya ah..k..lak kita jumpa k kak..mun ada jodoh ketemu juak kita..:)

Al-fatihah utk arwah suami ktk..amin.

RaMa-RaMa Fareeza said...

kiut mukanya kak..geram nangga...
heheh mun mek da 3 org anak rompuan kelak eh...sorang namanya Suci Amani, sorang namanya Suci Arissa sorang gik naman Suci Alissa...heheh yorh lalu berangan kmk tok...kawen pun dak tauk gik...

Al-Fatihah utk arwah...

Kembhoja said...

salam jumaat

Cik Fida ... aikh... anak kamek ya selalu dengar kamek madah aikh.. aikh.. mun kamek salah polah brg kah.. masak kah.. aikh ya gerenti ada. nya selaludengar.. diekot. ney ndak kamek geram.

:) belum apa2 dah kenak colek dah ...

Cikrerama fareeza...

ha.. tok gik sorang.. belum apa2 dah siap dengan nama.. tetak sorang kamek oleh olah kitak duak tok eh. :) kacak nama ya.. nama anak mek.. Suci Arieana. :) sik apa... angan ya penting.. ney tauk dah nikah.. dapat baby boy.. yah.. sik kan nama suci nak.. hehehe.. lawak eh...

miss Fida said...

kmk tauk mun fareeza dpt baby boy nya engkah nama nya mohd. sesuci lebaran...ehhe..fariza jgn marah aaaa...nanti kena jual...

aok..nembiak nang mudah2 nak ngekot pa d pdh kita..cepat minda cdak tangkap pa d pdh kita..ehhe

fLo said...

cute eh...hahahaha...ceredit jak rupa..bleh magine nya angkat tgn...hahaha..cute glak2!! asa mok d kubit...haaha...
take a good care of ur precious k...=p

VIVIAN said...

aikkh!! hahaha lawak eh..ceredit..mbiak kedak tok mok anok sik kempang wp sakit ati juak kdg2..cute konker all!!

Ibu Iman said...

comel suci eh... chicky jak muka nya... hehehehe...

ok2 no prob... insyallah kelak kita polah gathering kch blogger... alu riuh ngn miak ajak bermain... sidak auntie2 rami jaga nya... hehehe

mrs. daydeck said...

nang ceredit suci ya.. alu magine mek gney nak rupa anak mek lak ka... ney ndak sik geram nangga biak cerobeh kedak ya gilak nak oooooo... hehe..

ztie said...

yah...kiut muka anak ktk kak! hehehehe... eee.. mesti ceredit dgn aksi2 nya sekali nak ow. mudah nak lebih bah miak tok. hehe.. rindok ati nangga. makseh kak... baruk d tya ria ne gmbr anak. ehehe

Kembhoja said...

Flo.. TQ dear. Ya gambar masa nya belum setahun. :) masa tok lain dah muka nya. :) more tuaija.

Vivian.. Ya la sik kempang glak nak amrah dnegan nya.. more to geram dari marah.

Ibu Iman .. sik perlula kumpul banyak glak. Sama dirik kita dalam tok ajak. :) supan la... (adeh.. urat supan pandey kuar indah! ) hehehe

Puan daydeck.. patih kan nya.. sapa nama ejul? angkat tak tangan nya.. sak nya tauk.. nama nya ejul.:) contoh. Kamek duak arwah selalu polah cam ya.. sapa berak eh... mun nya poopoo la.. kita angkat tangan nya.. lamak2 tauk nya aikh... Practice makes perfect kan..

ztie .. ya la... ya ajak la permata hati kamek masa tok ko. makseh.

VIVIAN said...

kak..ktk kenak tag kontest..

http://my270view.blogspot.com/2011/02/88-view-pretty-princess-closet-giveaway.html

Kembhoja said...

taq kontest apa?

VIVIAN said...

kak..astina madah tolong polah comment box jenis pop up..jenis kedak tok nya sikpat bukak...slow nya k max..