Wednesday, February 23, 2011

:: Niat JaikKu DimusNahKan Oleh Anakku ::

Salam Hari Rabu Semua

Hrm... mun ekot asa hati... aku asa sik mauk kerja ari tok ko...
ya baruk asa hati aku pagi tadik ya.. nang mauk gurin jak asa....
tapi...
ada seorang penyelamat kecil yang membuatkan aku mauk turun kerja..
sapa lagik nak mun sik ... my princess ya...

Tauk apa polah nya awal pagi tek...
Pkol 4 pagi dah member mauk nenen baru.. ya baruk kuat nenen anak mama eh..
ya la pengorbanan seorang ibu ooo....
walau cam ney pun kepak.. bangun juak...

hmrmm... i miss arwah... Al-Fatihah...

Back to my story.. adeh.. panjang dah tapi melelat...
polah la nenen nya 6 aunz.. sik mauk molah banyak.. kelak sik abis..
ceh! sangkaan ku meleset.. sekali nya nenen jak.. arump bulak..
sekali napas... bila ku toleh lagik.. pergh! kering dah botol susu ya..
ok.... dalam hati aku.. sik la nya mintak lagik...

After the subuh n aku pun landing balit.... pkol 7 pagi.....
aku dah geley2 atas katil dengan memasang niat nak ambik EL kah.. MC kah..
cek2.. member dalam tido.. pandey nangis mauk nenen...
aku pun mushkil.. ngigo kah apa nak.. berik pepet di buang.. SAH!
mauk nenen lagik...

lalu bangun.. polah sikit jak... kelak member sik mau makan mun perut kenyang
polah dalam 4 aunz... nenen.. nya nyambung tido.. aku lalu angkat terus mandi..
lalu carik baju n ion... n ion tudung.. n... tauk2 dah ready nak turun kerja..
bangunkan cik minah yang kecik ya...
kemas bilit n katil...

baruk nak kuar dari rumah......tiba-tiba.... yahhhhh... cayak ktk orang apa polah anak ku dengan aku....

yahhhh... member berak... sik kan aku nak embak nya ke rumah mak ku dalam keadaan nya cam ya nak.. mauk si mauk... mandi terus la cik suci ku pagi tadik.. sook la nya sebab mama nya berik mandi.. sik apa dear... kitak dapat bonus ari tok.. sik apa...

kerana suci.. aku masuk opis ada la sedkit lewat.. anaks... anaks....

bila nak turun kerja.. aku madah cam tok.. sapa anak mama yang bait hati.. yang cantik... yang busuk ya eh.... tauk la kitak orang sapa angkat tangan nak... My Suci Arieana la... :D

Hiburan aku awal pagi....

12 comments:

fLo said...

yala tek pengorbanan si ibu...kepak2 pun plh juak...

cute jak la anak ktk...geram jak asa...hehehe...

Kembhoja said...

dear flo

adeh2... geram ada la. Dah diembak ke umah nenek.. sook ada jak nya. Sik nya toleh belakang lagik ya flo. Mun dilepas.. laju jak nya ke belakang umah nenek.. tauk nya seney nenek nya lepaks. :D

A.s.t.i.n.a said...

hoho nang la menghiburkan.. giala ho kita.. mun di opis kelak rindu ngan olahnya.. mun dekat mcm2 tang geram jak rasa.. tapi nang kiut aieeee geram mekk..

Ibu Iman said...

ya la ktk xmok kerja indah... terus suci molah hal alu aher trn keja... hehehehe... bila berjauhan tercarik2 juak apa nk dikerja koh... kmk tok 2 mgu nang lena lah tdo xda urg ngaco..

Kembhoja said...

tina... macam tauk jak nya apa niat di hati eh..kali nya nangga mama nya gik geley2 sedangkan ari dah tinggi. hehehe...

ibu iman... adeh2... sejak ada Suci ya... nang tido malam sik akan aman la. makin nya dah tukar susu tok.. makin kuat nya nenen. appu.... :D

Ibu Iman said...

suci minum susu apa?

Kembhoja said...

dari nya lahir sampey setahun lebih kah mun sik silap kamek.. nya minum EnfaLac A+. pergh! ya ajak ngenak dengan nya masa ya.. yang lain.. mesti terberak.. arwah madah.. proceed jak. ok la..

pas ya... masa nya 11 bulan ya.. nya ada masalah nak berak and doctor advice... change milk la mama. jadi.. macam2 dicoba.. nang sik ada apa2 kemajuan eh. maseh berak sendat..

last2 kamek coba Dutch Lady...ambik mek nok biasa dolok.. wah.. laju jak nenen.. n taik pun ok. huihs... terus lekat la.. :)

Iman minum susu apa?

ztie said...

Hehehe ada ada jak olahnya lok. Hiburan sikkan hilang ya koh kak. Peneman sentiasa ya ...

Kmk tuka link

Ztieshr.blogspot.com

RaMa-RaMa Fareeza said...

best nya da anak..anak pompuan gik ya...lak mun mek ada anak ompuan mek merik nama Zarra Arienna...hahha

Kembhoja said...

ztie.. ya la nyuruh kamek geram.. ya juak nyuruh kamek sedeh... ya juak nyuruh kamek happy... hrmmm.... tukar linck? sik mek paham ko...

cik rerama.. adeh2.. macam2 jak nama dah kamek dengar dari ktk tok za.. nang lucu aikh... bah.. duhal.. fida ya cuti kursus cheng2 duhal.. hehehe...

Ibu Iman said...

iman minum anmum x tukar2... sama ngn ibu nya dolok anmum materna... so far alhamdulillah iman xda masalah ya la x bertukar ya... masih setia ngn anmum

Kembhoja said...

kamek ada cuba an-mum.. sama juak masa pregnant dolok tapi nya sik pat masuk ko... sik mauk nya... untung ktk la iman sik ada tukar susu. kamek prefer enfa sebenarnya tapi dah badan nya mereject.. mauk sik mauk.. tukar la..