Wednesday, February 9, 2011

:: TanpaMu - Amat DiRaSai ::



Rabu

bangun seawal aku dapat...
bangun jak nangga anak ku tido nang bersendik dengan aku. Lalu piluk asa hati ku ko.
heran ku sedangkan space banyak sebelah kanan nya... tiba2 aku jadi sebak.
sia kan papa nya selalu tido.. mesti mengadap kamek duak.

bangun ku... terus ke dapur. Ambik wuduk. Solat Subuh.. ya allah... betapa tenang nya jiwa aku seketika... Yassin ku baca... waima setenang ney aku.. tatkala aku maca Yassin... memang aku akan nanggis. aku rasa pilu dengan diri aku...

ku perati benar2 bilit tidur kamek orang... aku nangga baju nya maseh bergantung... tangga minyak rambut dengan roll on nya dekat atas meja... nangga towel nya.. ya Allah!

aku sik pat cam tok. camney dengan anak ku... sian eh aku nangga nya... dah berapa hari dah aku sik bermain dengan nya.. sik berkakar dengan nya.. sik nangga muka nya...

How is he now? Alone? hmmmm..... Al-Fatihah. I need you yang... i need you....

16 comments:

Ibu Iman said...

kmk hrp ktk x terlalu ekot perasaan gilak... sabar k... nang susah nk adapt dgn kehilangan yg tiba2 cmtok tp tok dh ketentuan tuhan.. al-fatihah utk laki ktk

ztie said...

al fatihah utk laki ktk. susah nak megin kehilangan seseorang yg terlalu dekat dgn kita tp kmk tauk ya sik senang. mek Harap ktk kuat harungj semua tok. tabahkan diri. anak ktk perlukan ktk. nya dh kehilangan papanya. jgn smpy nya terasa ibunya sekda d sampingnya. kmk org blogger pun ada bersama ktk selain kwn Dan family. Salam takziah

Kembhoja said...

dear ibu iman

tq. Apa yang kmk tulis dalam blog kamek tok adalah luahan perasaan kamek which i cant say it infront of my family. Hope u will understand.

kamek maseh ingat Allah dear. Cuma kadang2 bila u used to have him with you... suddenly his not there, berasa eh. Hmmm......

Al-Fatihah.

Kembhoja said...

dear ztie

luaran kamek.. people will say, she look so strong, peaceful jak rupa... luaran dear... tapi dalaman... as what you red in my blog... that is my dalaman.

i know my family sik tauk ada blog tok. that's why i turn to her (my blog). thanks coz listen (read) all my thoughts and feelings.

Al-Fatihah.

A.s.t.i.n.a said...

Mek maca gik sikpat tahan.. Gine dirik oo..

Apa2pun nya merati kitak..
Ummul kibab Utk Arwah..

Kembhoja said...

Dear Astina

Tq dear... bila kitak madah.. he is watching me and my girl.. terubat sedikit kerinduan.

if yes, he is watching us, i know apa perasaan nya.. even worst than me. :(

Al-Fatihah.

wa khairul onggon said...

Salam takziah.. semoga ktk bykkan bersabar dan tabah dalam menempuh dugaan hidup tuk. Semoga roh beliau ditempatkan dikalangan org2 yg beriman dan beramal soleh.. Al-Fatihah..

Kembhoja said...

salam wa

Tq.

Embun Malam said...

Assalamualaikum...

Sebak mek bc luahan hati ktk... Xda kata dpt d titipkan buat ktk... Semoga ktk tabah meneruskan hidup... Insya Allah, Allah ada dgn ktk... cinta laki ktk akan mengiringi perjalanan hidup ktk...

berat hati kmk bc, berat lagik hati ktk meluah... =(

Al Fatihah buat Arwah laki ktk...

Mbok Ema said...

nangis kmk baca.....
apatah lagik kitak yang tgh menghadapi situasi tok.... Al-Fatihah...

Amni said...

kamek pernah kehilangan kakak kamek yng paling rapat ngan kamek secara mengejut kak.. but still, sik sama macam kehilangan laki pada kamek...

kamek doakan kitak dapat teruskan dengan baik kak walaupun mungkin susah... kamek doakan kitak akan tabah selalu kak.. bukan diluar jak, tapi didalam juak.. insha allah.. aminn...

take care kak..

Kembhoja said...

W'salam Cik Embun Malam

Terima kaseh kerana memahami. Dalam hati, hanya Allah yang memahami.. gelora, resah... rindu.. semua ada. Besar nya pengertian cinta... Kamek berharap Cinta kamek dengan nya yang dapat menemani nya.. :( sedih mek ko...

Dear Mbok Ema

Setabah ney pun kita menghadapi dugaan tok... nya akan lebih merasa tatkala malam... selalu neman ktk siang dan malam... berdua... bertiga.. kinek? Kamek ada la anak mek.. nya? ya allah...

Al-Fatihah...

Kembhoja said...

Dear Amni

Salam. Terimak kaseh dear for sharing. memang sik sama, kehilangan adik beradik dengan laki. Laki is your soulmate. Thanks again...

terima kaseh membaca luahan hati lara kamek...

ztie said...

Yalah sis. Sikpa.. mmg biasa mcm ya. Dlm blog biasanya adalah apa yg sik terluah dek kata2. Menulislah selagik ktk rasa penulisan ya mampu utk meringankan kesedihan ktk. Bena kata org. Biasa baruk2 pegi tk.. Mungkin. ada laki ktk gk d persekitaran ktk merati. Mesti nya sedih juak sbb terpaksa tinggalkan ktk tiba2. Harap ktk makin tabah sbb anak ktk.. pakaba anak ktk?

Siti Sahmsiah said...

kamek nangis baca tok..i have no word to tell u..im speechless..kmk doakan yang terbaik untuk kitak, anak kitak n alfatihah untuk arwah..

Kembhoja said...

salam sis ztie,

anak mek apa la tauk nya... bila nangga gambar papa.. dimulut nya la sehari2 nanyak.. papa? papa? kamek sik pat nak dengar.. sepantas kilat mata kamek akan bergenang... she's to young to understand all this...

siti shamsiah... i know. Thanks dear.

Al-Fatihah