Wednesday, March 30, 2011

:: uLaT BuKu ~~ Pergilah Aik Mata ::


salam semua

aku tok ngantok. Jadi.. jalan penyelesaian nya.. aku berblog la.
aku nak story.. marek aku g Popular Bookstore.
ingat tek mauk neman kawan aku beli barang2 sekolah pakey anak nya..
sekali.. aku tercuit 3 egek barang tok.
huh!
nang apa la.. nang sik pat dipujuk2 lagik..
yala kelemahan aku..
BOOKSTORE!
masa tok aku tgh baca novel "Pergilah Air Mata".
huaaa... baruk chapter 10, aku dah nangis run2...
sebab ya la aku sik kuar lunch hour tek... melayan perasaan...
kelak mun aku dah habis, baruk aku molah review eh.. ceh2.. asa cam reporter jak. hehehe...

hrmmm........
kan aku pernah madah.. kadang2 aku asa kehidupan aku kehilangan arwah dari sisi aku.. aku asa macam dalam drama Tv ada juak.. drama dalam kesah buku2 ceta.. ada juak...

i miss him eh... al-Fatihah

:: 4,000 visitors - Sambungan ::

Assalammualaikum ...

25 Rabiulakhir bersamaan dengan hari Rabu

cepat nya masa berlalu...

apapun.. nak mulakan dengan pantun lagik eh...

Awal pagi tadik aku bekalkan suchie biskut tiger ngan kueh,
Sikku mauk nya berebut dengan usunya yg selalu menang,
aku dah ada pemenang 4K ku eh.....
adikku yg manis, Miss_Fida yang jadi pemenang ....

ada nya engkah dalam entry nya marek nya menang eh.....
coba ktk org check SITOK....

and

ada bukti nya...


Tahniah!

akan ada la hadiah nya... hehehehe.... tapi kenak sabar la.. tunggu kamek balit dari KL kay... baruk ada kemasaan nak jumpa..
n
prize giving la kelak.. hehehehe...

bah...

kerja lok

daaa.....

p.s : aku mauk makan mee hoon goreng eh.. seney ada nyaman ooo...???

Tuesday, March 29, 2011

:: PoLka DoTs GirL ::


salam

Hari dah pkol 5.43 p.m., jam di PC aku.. nak balit rumah tapi time tok nang jeraya ada jam la..
jadi aku malas la nak drive masa jeraya byk keta n manusia...
kelak sik pasal2... kaki kepak.. mulut kepak.. mata pun kepak.. badan apatah lagik...
today aku pakey baju polkadot coklat puteh...
hrmmm...
untuk pengetahuan semua...
aku tok nang suka benenor dengan apa2 yang berpolkadot tok..
sampeykan ke kain raya dari tahun lepas ke tahun tok...
reya.. aku cuci baju kurung raya suchee...
sebab dah siap.. hrmm...

masa aku nak jemurkan baju2 kurung nya.. in order la...
pergh!
baruk aku perasan!
duhal!
ketiga-tiga egek baju kurung anak aku ya... POLKADOTS!

ya makna nya.. aku ada 3 egek juak baju polkadots...
patut la arwah negur reya...
yang..
sik sakit mata tak nangga dot dot ya kah..
aku sik paham...
kinek baruk aku paham...

aduhhh....
ya tanda nya..
pergi aku ke KL kali tok.. carik yang plan or bunga2 kecik...
hrmmm.....
dah ada niat ya...
aduh......
sekali lagik aku nak... madah..
aduhhhh.........

ya tandanya.. ada niat nak shopping!
pergh!

:: Bunga Rose ku BerbUnga Lagik ehs ::

Hal Bunga-Bunga aku....

Salam... nang bz aku tok.. tapi pagi tadik masa aku nak hantar anak aku ke rumah mak ak, sempat la aku ambik few gambar eh.. untuk tatapan ajak...

lamak aku sik update hal gardening aku tok eh.. sahm ada nanyak hal bunga2 aku.. hrm.. lamak2 tok aku kan gagos.. jadi.. bunga rose aku nang berkembang dengan baik nya eh...
reya masa arwah gik ada.. kan nya negur bunga rose aku yang dibah tok.. hrmm.. sik la aku sangka.. nya berbunga lagik ko.. happy aku...
jadi.. pagi tadik.. aku ambik gambar bunga rose yang sama seperti gambar di atas cuma bunga nya ada kecik la.. hrmm... pelik aku nangga,,,,
and rose puteh aku dah kuar.. my fav kaler..
huh! puas asa hati nangga bunga kembang semangkuk eh.. macam tuan nyer.. hehehehe.... dah2 minggu sik teragak eh dengan bunga2 aku ya.. sian.. minggu tok mummy janji kay.. semua akan kena belaian kaseh sayang.. kenak berik supplement semua nya... (baja la!)..

bila nangga semua bunga tok berbunga..

hati asa happy.. n the same time.. sedeh...
hrmm...
udah2 la kembhojha..


al-fatihah



:: Sapa Pememang 4K ya ooo ? ::



Perhatian!!

pergh! maafkan saya... cheng2... maafkan saya... cheng2...
ok...
sejak minggu lepas n yesterday... aku nang bz tahap.... bz la.. sik kan aku nak madah bz tahap gaban lagik nak..
so...
masa ku nak check blog aku tek.. terkejut aku nangga aku tok no. 4003.
jadi..

sapa pemenang 4 K aku?


Thursday, March 24, 2011

:: 4,000 visitors ::

TORA kembali lagiiiiii!!!!!

hehehehe......

YEHAAA !!!!!!

aku nak molah lagi la kontest baru.. kedong tek..
bah....
macam entry aku yang ke 3K reya.. click SITOK!

sapa2 yang menjadi aku pun visitor yang ke 4K....
yah....
baca benar2 ya puan-puan dan cik-cik sekalian.. eh... encik-encik juak....


sapa2 jadi visitor aku yang ke 4,000 atau nama glamour nya...

4K

seperti biasa la... print screen kan ktk orang nombor ktk orang ya sebagai bahan bukti..
kak ya.. email ka... polah entry kaaa....
aku onn jak...
contohnya seperi pemenang 3K ku reya..
cik Ztie yang akan jadi puan minggu tok.. :)
aku gik nebes.. eh.. kes melalut dah tok...

esok aku akan gagos tahap gaban (aku pun sik tauk kenak la ada juak nama gaban ya!), sebab aku ada ngurus barang key kerja ari sabtu ahad tok..

jadi...

apa2, sila jak tinggalkan komen..

Selamat Maju Jaya!




:: Life Goes On ~ i knoe..... ::

:: LiFe GoeS On ::

Hrmmm.... tadik.. somebody asked me... how's your life?
aku?
huh! what can i say... kecuali.. Life has to Go On kan..... hrmmm...
please dont asked me now... how is your life at this moment...
seriously!
sometimes i'm trying not to meet new people.. coz I'm scared that they will asked me these question.. especially if they ask in front my suchi...

sabo jak la..



Dengar jak la ktk orang lagu tok.. aku suka juak penyanyi tok..
adeh... boleh tahan aku eh.. dalam aku byk kerja.. aku nang dapat berblog. :D
untuk ketenangan bah....
sendiri tanya.. sendiri jawap...
ya tandanya.. SOOK KEDIRIK la.. hehehehe

p.s.:: Aku ke KL. ada meeting. g 9.4 balit 13.4. Lamak nya aku tinggalkan anak aku.

:: Casablanca Lily ::

salam...

ada lagik lok... bukan apa. Aku nak share lok ..sook kedirik bah... kan dalam Fb ada kuiz yang best2 nak.. jadi.. aku coba la quiz tok.. cam best jak..

bagi aku.. nok kuis bunga2 ya.. semuanya best. hahahaha....

Tajuk Quiz ya...

Which type of flower are you?

yah.. ney tauk aku coba nak. jawapan aku tek jadi Bunga Kemboja kah.. hehehehe... pok nasib bah. hehehehe... sekali tek.. aku tok jenis bunga tok...

:: Casablanca Lily ::


This flower is the purest of pure. Its colour is white. This flower symbolizes virginity; purity; majesty; it's heavenly to be with you. Its flawless white colour is gorgeous and representative of your ever-present glow of kindness that you share with the world around you. You emit light without even trying, which is why your flower colour is white. Continue being so kind. Nothing you do goes unnoticed. You are a treasure to this world.

huh! kitak orang tauk apa perasaan aku?!

fuyoooooooooooo......

speechless la.....

and bila aku nangga kat google image.. aku terjatuh hati dengan gambar tok...

kacak kan mun engkah dalam vase cam tok.. aku mauk juak eh molah kat meja makan ku macam tok... yah... nang sik pat .....

:: Sian .... Dgn Sapa? Dgn Aku la.... ::


Okay... saya tahu... saya tahuuu... yerrrrr ... saya tahu... tahu apa????
tauk la aku dah few days sik update blog.. okkay... noted... okayy.. update la tok.. hehehehe...

salam hari khamis @ 19 Rabiulakhir...

pergh! aku kesian dengan aku juak sebenarnya..
aku nang banyak lalu la kerja.. sampey kalah all the bees eh... nang beezzyyy the bees la and kamboh dengan kerja.. hehehehe... minjam ayat Rama-rama Fareeza.. ang Miss Fida...

hrmm.. aku ada banyak story nak madah.. siap nak madah.. bunga ros aku berbunga lagik.. reya warna pink kan.. pokok ya berbunga lagik.. aduh.. syiokkkk eh.. and then bunga ros puteh aku pun nak ngeluar bunga juak.. lagik aku sook...

kelak la aku madah lagik.. aku nang sik pat nak update2 panjang2 dolok.
tok pun kira nyelepats...

da.....



Monday, March 21, 2011

:: Hari tok.. Aku bz kalah bee ::


salam...

aku nak nyiap kerja ku..
kerja part time ku nunggu juak..
byk data mauk di key in kan..
masa sik cukup.
pergh!
camney la..huhuhu
kelak la aku update...

da...


Sunday, March 20, 2011

:: Macaroni Goreng Dengan Daging Cincang ::


kinek tok pkol 4.26 p.m. ekot jam lappy tok...

aku tek makan maggi jak. Anak aku gik makan di SCR dengan usu nya. Huh! mama makan maggi jak... sik apa.. sorang.. lepas aku update blog aku n ngabas blog2 adik kakak pagi tek... kak ya, aku sapu rumah n ngemop rumah n of course la.. baruk nak mandi!

udah ya.. datangla sidak ya... lepak kat rumah aku...

lepas aku ngemas barang2 atas meja n suchi ngak tido sik sampey sejam.. tiba2 perut aku lapar.. bgn aku pagi tadik, aku ada kuarkan daging cincang beli ku kat Boulevard sebulan yang lepas,, :D lamak ya kan... dah nama aku jarang bermasak.. asa nak makan spaggeti.. embak malas nak masak nasi n lauk2.

lepas abis kerja aku.. aku nangga macaroni aku ada skit, ngam2 pakey makan kamek orang.. lalu tukar niat indah.. hahahaha... aku pun decide masak...

MACARONI GORENG DENGAN DAGING CINCANG

Maaf yer neng2 semua... saya tidak sempat nak ambilin gambarnya.. kerana kejerons dah nak makan.. suchi dah ngekot dirik aku ke hulu ke hilir n mulut nya nyebut mamam ajak2... jadi mama nya tok pun... sik ingat lagik la...

senang jak...

segek bawang besar... 5 ulas bawang puteh...cabik besar segek digiris... pakey ngacak ajak bah, panaskan kuali.. engkah sikit minyak sebab daging akan ngeluarkan minyak... tumiskan bwg besar n bwg puteh yg dihiris halus... aku malas blend kay... jadi... lepas ya, engkah la daging cincang tek... tunggu sampey nya masak... engkah skit secukup rasa n lada.. mun ada nembiak.. jgn engkah byk glak lada... udah ya engkah garam skit....

Done!!!

Yala makanan aku dengan anak aku ptg tok.. mun aku dah dikira makan malam... jadi aku nak mujuk adik aku belanja anak buahnya makan kat KFC jak. Mash potato pun okay. Polah aku aik nescafe classic o, pergh! sedaps ......

hrmmm... bah..aku nak nyambung kerja lok. sebelum adik aku moha. Aku masa tok molah kerja part time key in data. rasa flat asa punggung aku tok.. duduk lamak2. sebab ya aku dapat update blog... sebab aku duduk depan lappy. hahahahaha....

bah!

kelak sanbung lagik....

:: 10.00 a.m. ~ BoToL SuSu ::

10.04 a.m.
salam pagi minggu.

seawal tok, anak aku dah ngembak diriknya ngekot usu nya g umah nenek nya. Kamek orang semua, termasuk adik aku, bangun akher. kes malam tadik aku sikpat tido. Kali aku minum aik nescafe ptg ya pekat dari biasa kali. hrmm.. sebab ya aku blogwalking tgh2 malam. aduh eh. sik pernah2 dipolah aku nong eh...

aku nak ceta pasal suchi... malam tadik, sik pernah2 dipolah nya la, nya ngekot aku ke dapur.. masa ya memang dah tim tido nya. tapi since malam minggu, aku sik mauk force nya tido. melainkan nya sendiri dah tergaru2 matanya. Akhir nya sik akher ney pun....

aku g la ke dapur.. nya ngekot jak aku... aku nanyak.. apa mauk ktk ekot mama? nya nunjuk tin susunya.. ooooooooooo...... pjg jak o aku.. duhal.. member mauk nenen. Aduh! dah pandey nak nunjuk2 dah nya. geram aku nangga jari yang kiut ya... iksh.. asa nak ku gigit ku...

kitak org kan tauk, kinek tok dah tidak digalakkan makey botol susu yang besa2 ya. Anak aku ada la botol ya tapi sik byk sebab mama nya tok suka nangga botol susu yang saiz nya pelik2. huhuhu.... aku suka nangga Avent tp aku beli reya masa nya gk baby, jd masa tok botol ya pakey nya nenen aik puteh or ribena. bukan yang panas or suam pun aik.. so.. aku maintain jak la. alanag2 bah....

jadi, aku suka belli yang jenama Pureen pun botol susu. Waima ada mcm2 di luar nun, yg gemok2 and kiut2, aku tetap dengan jenama tok. sebab botol susu nya nang kiut bagi aku. Aku inngat lagi masa berjalan g mummyrcare dengan arwah.. angkut sekali 3 egek... nya diam ajak sambik menggeleng2 kepala nya ... nya tauk nya kenak bayar bah. :D apa tek, aku nemu kaler yg nya sik ada.. and saiz pun besar juak. :)

ha... cam tok la yang aku minat masa tok. Paling aku suka la warna Hijau ya. Nya kan berlekuk, jadi senang la cik suchi aku grap botol nya waima pun nya mejam matanya... nok kecik ya.. 7 oz bah. Ha.. ok la pakey nya nenen sekali jalan... mun malam.. aku molah makey botol besar.. 11 oz. nang akan habis la....

dah la aku tok susah nak tido. jadi bila aku dah asa nang dah hanyut eh... tiba2 aku terkejut anak aku tok kedak tikus eh berguling rah aku and nangis yang kuat benar.. tiba2 aku tercium... pergh! member poo poo! aduh eh.... lalu pening palak aku masa ya... ney dengan tekak nya lagik.. nasib bait adik aku tido dengan aku.

bgn ku nangga jam.. pukul 4.00 pagi! sik kan la nak cuci pakey aik sejuk nak.. panaskan aik.. yah aku nyuci.. suchi tok, mun nya poo poo.. nang akan nangis selagik sik cuci semua.. nak madah pengelik.. kali la juak. suruh ku adik ku molah susu nya... abis semua.. part makey pampers ya... huh! mulut nya.. tet tet tet tet tet tet teeeetttttttt.. aikh! Ngak aku paham.. aikh ya ajak. engkah ku minyak kayu putih rah perut nya.. belakang lutut nya.. tapak kaki nya.. dengan harapan.. tido la balit anakku..................

mauk juak member tido balit tapi nya la.. berpeluk dgn tgn aku.. huh! kebas eh.. tapi ku tahan ku jak sebab mata aku pun ngantok... sekali bangun.. semua bangun pkol 9.30 pagi. haahahha... sah2 madah dengan ktk orang.. aku belum mandi! ngak cuci muka n berus gigi sahaja. hehehehe....

bah! nak molah minum pagi lok. laparssss......

kelak sambungs.....

Saturday, March 19, 2011

;; 1.33 p.m. ::

salam... aku nak polah short update jak...

tika ini... pkol 1.33 p.m. aku depan lappy... kat ruang tamu... kat meja makan yg 8 sitter yang arwah beli for our 1st hari raya di rumah baru, hrmmm...

anak aku tido... dari pkol 11.45 a.m. tadik until now.. aku dah habis masak.. aku dah mandi.. and aku dah bersesah.. nunggu nak jemur. Cuaca di luar nun panas lalu...

Mok asa tgk TV tapi mun bising kelak si kecik ya bangun.. jadi, onnline jak la... so, mauk update blog ajakla..

aku mushkil ko..kenak nuffnag aku sik increase2 ooo.. hrmm.. heran jak la... sapa2 ada masalah cam tok.. sila2 la share...

aku ada plan.. ujung tahun tok aku nak embak mak n bapa aku...and suci g holiday. Siboh jauh la. aku mungkin embak sidak g KK jak. Sebab aku suka nak g Kundasang... nak jalan2 bah. Hrmm.. amin.....

mauk embak suci jalan petang kelak tapi sik tauk seney.... sik kan balit2 kamek duak nak g The Green Height Mall ajak2 nak.. seney la lagik ooo... berikla cadangan.. aku sik suka tempat ramey orang....

bah... bangun dah si kecik ya. kelak sambung...

salam....

:: Another Weekend ::

salam pagi Sabtu...

Timmy Time! ya didengar aku masa tok. Cartoon pilihan anak aku, suci yg manis itu. hrmmm... mauk dilarang... sebab aku sendiri dah boring nangga cartoon.. sik pat. Jangan! Kelak member ngamok... aku juak yang kenak pujuk nak... iskh2.... jadi.. ku relakan la TV ya sehari2 tok dicontrol oleh anak aku. It's ok dear. dapat mama onnline and carik resipi pakey masak n makan kita duak beranak. Dolok masa single, makan ka.. sik makan ka.. sik apa.. sebab soranng bah. Mun arwah travelling, nang lalu la sik bermasak... dah ada anak tok.. ney pat cam ya, sik kan nak berik Maggi dgn anak nak.. jadi.... kenak la bermasak.. Kenak ya... iskh2..mama tok...



jadi



aku pun buka la peti ais tek, apa yang ada dalam ya jak aku masak eh. Kes malas nak kuar sebenarnya. Mun aku kuar, bagus kamek duak beranak makan di luar jak nak. Huhuhu... jadi, apa yg aku nangga tangga tek, ada Fish Ball, Manok, Daging Cincang, udang, hrmmm.. ikan tenggiri masa arwah gik ada pun ada.. bygkan.. aku nang sik bermasak glak since arwah sik ada. Mun sik, aku tok la rajin bermasak... sebab aku nak ngidang laki aku. Aku mauk laki aku makan hasil air tangan aku.... and he also like it. hrmm... i miss him eh.

soo...


depan Peti Ais tek la aku molah keputusan... aku akan masak, Sup Bebola Ikan & Sayur Kobis. Mun dicombined pun ok juak kan. Aku tok nang suka masak soup sebab ada anak kecik bah. Mun berik bersoup2 cam tok.. suka sidak makan. sebab berkuah. aku tok.. style makan la..mun berkuah, berkuah terus. Mun kering.. kering terus. :D

dah. Aku nak masak nasi lok. kelak sambung2 lagik.

p.s : Seney gik ada shopping mall di dalam Kuching tok yang sik byk manusia.. seperti Geen Height Mall eh...


Friday, March 18, 2011

:: Anak Demam & Mama nya pun Demam ::


salam

ari tok aku kenak kerja.. ada benda mauk disettlekan...
aku demam...
coz anak aku demam..

hurmmm...

kelak aku update. Mun aku sehat.
aduh....
pening...
selsema...
sejuk...

arghh... demam tek nak...


Wednesday, March 16, 2011

:: Churp-Churp Campaign - DiGi Again ::


salam..

aku kan cuti.. tapi aku tetap nak promo DiGi tok.. :D

jadi... saya nak war-warkan bahawa....

DiGi bakal menghujani anda dengan pelbagai ganjaran menarik setiap kali anda isi semula dengan pelan-pelan DiGi Prepaid™, tetapi apakan daya, setiap promosi menarik pasti mempunyai tempoh masa yang terhad.

Sila ambil perhatian bahawa promosi ini akan berlangsung dari 1st March - 31st March sahaja.

Jadi jika anda gemar mengumpul ganjaran-ganjaran menarik, tungga apa lagi - isi semula sekarang juga. Lebih banyak anda isi semula, lebih banyaklah ganjaran yang bakal anda dapat!

Cepat! Kongsilah berita gembira ini dengan rakan- rakan anda!

jadi... kalau berminat.. click la kat


Tuesday, March 15, 2011

:: Missing Him ::

Lagu Fav. saya dengan arwah....

Cruisin'



Baby let's cruise, away from here
Don't be confused, the way is clear
& if you want it you got it forever
This is not a one night stand, baby, yeah so

Let the music take your mind, ooh
Just release & you will find
You're gonna fly away
Glad you're goin' my way
I love it when we're cruisin' together
The music is played for love,
Cruisin' is made for love
I love it when we're cruisin' together

Baby tonight belongs to us
Everything's right, do what you must
& inch by inch we get closer & closer
To every little part of each other ooh baby, yeah So

Let the music take your mind
Just release & you will find
You're gonna fly away
Glad you're going my way
I love it when we're cruisin' together
The music is played for love,
Cruisin' is made for love
I love it when we're cruisin' together

Cruise with me baby
Cruise

Baby let's cruise
Let's flow, let's glide
Ooooh let's open up, & go inside
& if you want it you got it forever
I can just stay there inside you
& love you baby,

Let the music, take your mind
Just release & you will find
You're gonna fly (away)
Yeah, I'm glad you're going my way
I love it, when we're cruisin together
The music is played for love,
Cruisin' is made for (love)
I love it, I love it, I love it
You're gonna fly away
Yeah, glad you're going my way
I love it when we're cruisin' together
(The music is played for love)
It's love music
(Cruisin' is made for love)
...& fade

Al-Fatihah

Aku sik pernah ceta kan camney aku kenal dengan arwah... Kelak la one day, Insyallah akan aku ceritakan la.. yang dapat aku madah...

Kamek duak bermula dari Benci punya pasal.. ya aku la.. nya sik... aku juak yang over. Yala aku selalu madah dengan kawan2 aku, jangan bencik glak.. sebab kelak.. satu hari.. pandey sayang... tapi aku sik nyesal.. aku sayang dengan arwah.. :(

aduh! Rindu aku eh......

:: Aikh Again! ::

Salam....

Selasa dah oo... sik berasa kan masa berlalu cam ya ajak. Esok & Lusa saya cuti! Pergh! Tapi kawan2 semua.. jangan salah sangka la pulak...

aku cuti ada sebab.. aku cuti sebab........

1. esok kan hari rabu, 16 aribulan.. aku nak arrange hal arwah, ada hal2 yang perlu aku settlekan. Hrmmm... i miss him a lot..

2. Makan 40 arwah. and cun juak anak aku kenak injection eh... aku tetap nak g klinik goment. Waima staff aku madah, aku dapat g KPJ ka.. klinik2 besa kah untuk compulsary injection ya.. aku tetap nak g ke Klini Goment.. kerana.. mun kt dah nak banned klinik goment.. sian la ooo... aku sik puas hati dengan orang2 yang menghina or memberi komen yang sik bagus ke atas klinik goment kt. hrmm.. sempat nak ngerepaks aku... memang la ada sidak berik service sik bagus macam resmu muka yang sik mauk senyum.. kita senyum la.. kannn.....

3. ngabas kubur arwah. semestinya... embak anak ku sekali... Al-Fatihah sayangku....

ok... back to ceta aikh...

tauk kan.. sapa aik aku ya... mun sik si kecik ku ya...

malam tadik.. kmk duak sampey rumah akher, dalam pkol 9 mcm ya. aku jumpa kawan aku kejap. ya ambik anak pun akhir. sampey mak aku dah call.. nanyak seney. anak mauk tido. peh.. auk la.. balit la mak oiii...

jadi.. aku tek ingat nak suruh nya nangga TV lok sambil ya aku dapat ngemas mana yang patut nak.. tapi pok sik mauk.. mala jak ekot seney g aku.. and mulut nya teraikh aikh... aikh.. sia aikh.. sitok aikh.. muka menjus jak.. tapi ngekut aku.. aku pun nanyak la denga nya..

ktk mauk teman tg TV kah.. aikh... ok... Kitak mauk mamam kah? ... aikh juak ...

ok.. last aku nanyak...

Kitak mauk Sleep kah? aikh aikh aikh.. pas ya.. lalu nangis..

aku gik AIKH pas ya..

embak ke ke bilit.. engkah atas tilam.. berik nenen nya.. peluk bantal kecik nya.. sik lamak kak ya. aku merati nya benar2.. aikhssss.... Tido dah nya...

jadi? aku konpius seketika oleh anak ku malam tadik..

apa sebenarnya nya paham akan perkataan aikh ya.. and apa yang aku paham dengan perkataan aikh ya .. sik sama kah pemahaman mek duak..

aduh! aku dengan anak ku ada communication problem kaaa... :( asa nak nangis seketika.

lepas mandi.. solat semua.. aku berfikir.. pasal job offer aku ya. and puas aku berfikir sampey aku tertido.. pagi tadik aku asa.. hrmm.. aku stay la dolok. Settlekan dolok mana yang belum disettlekan and mun nak carik keja pun.. carik la yg stabil.. hrmmm....

ya ajak story aku ari tok.. aku mushkil dengan aikh anak aku ya...



Monday, March 14, 2011

:: DaLaM DiLeMa ::


assalammualaikum

Ok.. aku nak update la lepas aku interview tek..

hrmmm.. interview tek nak.. aku nang act macam biasa la...
boleh aku madah..
HR Manager nya... huh! lawa nak mati leput...
auk la.. mun ko mauk ada asst. yang SLO nya (Sarawak Labour Ordinance) nya di ujung fingertips kata orang... peerah...
aku selamba jak jawap...
SO cuma aku pakey untuk reference jak. Case to case basis.

huh!
aku dah asa dah.. gerenti sik dapat tok..
tapi lamak juak eh interview ya..
sejam juak aku bertelungak dengan nya duak ya..
one of them duhal bakal bos aku..
iskh2...

hrmm... jawapan terus dapat!
aku kenak offer terus as asst. hr manager sia..
start bulan depan..
sidak mauk tauk decision aku terus...
kinek2 gik ya..
pergh!
baruk la aku attend interview cam tok...
scary ada juak...

make meek think twice...
hrmmm......


:: Doakan Aku ::

salam Hari Isnin... 9 Raibulakhir...

Aku Nebes....
aku Pandey nebes...
selalu aku yang akan interview orang..
kali tok.. aku gik kenak interview orang...

Doakan aku untuk dapat kerja tok..
may be its about time aku nak kuar dari sitok...
iskh.. belum tentu dapat dah madah cam ya kan...
tapi..
aku benar2 hope that this new company akan better than here...

InsyaAllah kan...

jadi.. apa yang ktk org tauk..
aku akan g interview...
kol 11.00 pg tok...

wish me luck....

Friday, March 11, 2011

:: Churp-Churp Campaign - DiGi ::

Si KuNinG Yg Cute Itu

aku tok dah berapa kali dah madah.. aku tok nang pengguna Digi yang setia... dari zaman ku belajar asa ku makey digi tok...

pergh... sampey arwah sanggup tukar ke Number Digi kerana masa ya.. digi to digi memang ada murah la.. kenak lagik masa ya aku kerja nun jauh di bandar miri..

arwah di kuching.. so.. digi la yang paling ok masa kamek duak la...

so..kamek duak sampey kinek tok maseh makey Digi..

cun2 juak ada promotion tok..

sapa2 yang makey prepaid ya.. aku suka masa time bonus.. yah.. nang best2 la.. Free Air time la.. ada free sms la.. digi to digi eh.. mun reload banyak.. banyak la free nya...

jadi...

sapa2 yang berminat... click la SITOK...

or


sekian... saya dah sik sabar nunggu jam pkol 5.30 p.m. tok...

:: 3,000 Visitors - Sambungan Lagik ::

Assalammualaikum....

Salam Pagi Jumaat and another Friday without him.... Al-Fatihah

Pagi tadik anak aku lambat bangun.. payah aku nak berkerak lagik.
Dah ditunggah... sik juak bangun2.. yala.. sapa suruh berkaul glak malam tadik...
super the vast n
ya malam tadik....
emarek dalam sehari
2 ya.. nenek nya madah nya ngak tido sejam cam ya jak..
pas ya.. sik mauk tido.. bermain
kak ya.. nunggu aku ambik nya sebab aku madah nak embak berjalan...

after the magrib. kamek duak memulakan lankah...
aku nangga kilat macam lain macam..
so, sepatutnya dari McD aku
terpaksa tukar ke Boulevard..
aku tauk... mun ari biasa cam tok..
manusia di sia sik rami.. parking pun cam heaven jak.. mauk pilih ney satu..
ambik jak.. hahahaha....

aku asa ktk orang tauk aku jumpa sapa...
aku jumpa pemenang 3K aku ya.. iksh2..
lalu lekat la istilah 3k eh.. Ztie yang sweet itu....

ekceli.. mauk ke KFC embak suci tapi aku nangga tang banyak lalu member2 seangkatan zaman
dengan suci.. jadi... aku tauk gilak dengan suci tok..
mun nembiak sik agak nya.. nya yang agak nembiak ya...
dahla tedah marek.. a
da biak tok.. laki gik ya..
jadi takut diagak nya..
aduhhh...
Embarrassed mama chi eh! :)

Heran ajak la ztie nangga olah suci..
nak makan pun arum bulak nang sik lurus la... nya mauk bermain ke sana senek jak.
well.. terima la hadiah dari kamek yang sik berapa tok eh.. (supan mode)

lamak juak aku mkir... sebelum polah kontest sik mkir.. bila dah ada pemenang.. aduh! apa mauk diberik ooo... hehehehe...
Pkir punya pkir....
aku berik la hadiah seperti dalam gambar ya...
dah nama aku tek KemBhoJha.. paham2 la ktk orang...
aku berik clip rambut... besar & kecik...
n bakul kecik ya... :)
&
of course la.. Bueno ...

TQ sebab sudi menerima n TQ kerana memahami... Cik ztie

sebelum aku nak sambung polah kerja aku yang aku asa sik lamak lagik sik akan nampak meja aku kaler apa selain dari puteh n hitam.. hahahaha.... (nyelepat juak nak madah dirik nya gago ooo)
aku ada ambik gambar anak aku makey clip rambut ya..
Ya AmPun!!! payah teramat nak ambik gambarnya kinek tok..
aku dah sampey malas dah.. gago juak lekak ambik gambar.. mauk juak nangga camney rupa nya.. tua ija.. macam la nya tauk kacak sik kacak kan..
masa tok nya tengah nenen... huh! ya ajak dapat ambik gambar masa nya renah...

Sekian....

@}-->-- MeRinDuiMu --<--{@
Al-FatiHah


Thursday, March 10, 2011

:: When Nothing But Your T-Shirt On ::



mesti ktk orang heran nangga topik aku ya..
ya antara lirik2 dalam lagu shontelle tok...
and really...
make me miss him badly...

huh... Berat Mata Memandang... Berat Lagi Bahu Memikul....

dengarkan la..

:: Churp-Churp Campaign - I-Phone ::

okkay...

aku nak ceta pasal kesah aku dengan colleague aku...

kamek duak tok ada la verangan... nya tek mauk ber i-phone and aku tek nak berBB eh... hrmmm..... tapi hal aku sik la aku mkir glak.. mun ada.. ada la.. mun sik ada.. sik la ada.. ok ajak...

tapi aku nak ceta pasal kesah colleague aku...
nya nang aim la iPhone tok.. jadi aku nak madah dengan nya... proceed jak. Mun hati dah suka.. apa difikir lagik nak.. kelak dalam tido boleh mkir iPhone indah.. hehehe.. lawak kawan aku tok..

n siap dah survey line ney kamek duak asa paling murah.. check ktk orang... ke ctok...
hehehe.. ada aku madah kan.. DG juak yang best... jadi.. ada peluang mauk dapat iPhone free ko.. aku suka la pulek...

Here's your chance to be a proud owner of iPhone 4. Whoa!

Come & hear this out!

If you are already an existing iPhone 4 user and still feels like a loner because friends and family around you are still not an iPhone 4 user yet? Always have trouble finding companion to beat your Fruit Ninja's high score? Or if the birds are getting more angry because there is no one else to play with?

Now here's your chance to purchase an iPhone4 without needing to subscribe to a line!

Yes, you can buy the phone at DiGi's RRP!

All you need to do is to sign up or just upgrade it from a iDiGi RM88 to either RM138 or RM238. Yeeehaaaa!

mun mauk tauk apa2... click sitok...

Mode rajin... :D




:: Khamis Bersamaan dengan 5 RabiulAkhir ::

Assalammualaikum....

ari tok.. aku turun dari rumah...awal dari biasa... n anak aku maseh agik terbongkang tido...
nang nyaman la nya tido....
aku dah turun dari rumah.... n jeraya sik la jam ney awal pagi eh.. mungkin kerana waktu aku turun ya, mak bapak dah hantar anak2 sidak ke sekolah and terlalu awal juak utk org turun kerja... selalu aku turun time aku turun kerja la.. nang akan jam la..

hrmmm...
baru la aku tahu...
and this morning.. i have a special invitation from 2 orang anak dara manis tok... few times sidak duak ajak kuar.. and ada jak halangan...
i received a sms from Cik Rama Rama Fareeza & Miss Fida ajak breakfast...
bayangkan.. sms emarek pkol 6 sidak duak anta.. nang dah awal plan sidak duak tok..
dah tauk dah esok nak makan apa n di seney... hehehe...

mula2 ya belum ku reply, ney ndak.. gago dengan kerja, aku balit akher malam tadik... and sampey umah dah pkol berapa.. melayan kerenah si kecik ya..
n onnline kejap...
sempat la chat sekejap dengan pemenang 3k ku ya... sapa lagik.. diulangi.. cik ztie la..
pas tok kamek ceta hal apa yang mauk diceta kamek ya k. hehehe...
and then.. line tenet slow cam apa..
aku pun tido....
boleh ku mdah aku lupak dengan nak mrepely message nya duak ya...

lekak suboh... aku baruk teringat..
aikh... tertunggu ajak la nya duak ya ooo.. sian.. tedah...
jadi.. aku kemas n reply madah...
"OK"

so... bertemu di Coffee O Corner...
aikh... beraikh aku kejap... baruk la aku g sia ari tok selepas nya direnovate and
bertemu la aku dengan adik2 aku tok...
dengan colleague sidak.. kak mun kah nama nya ooo za N da....
and sik sangka aikh.. bertemu juak kt tek..
kmk tok nang ada susah skit nak dijumpa...
arwah madah kamek tok... macam anti sosial ada juak.. tapi bila dah kenal...
huh... mengejutkan.. kata arwah la..

nang riuh jak... but really enjoy it.. even thou kuar dari kedey ya..
mcm2 bau melekat and kamek duak beranak dapat souvenier dari sidak duak tok...
adeh..
susah-susah jak ktk duak tok... tq very the much...

bah...
keja gik nun.. udah2 gik kitak duak morah si Hang ya... hehehehe....
kelak 'melekat' kelak.. hehehehe....

nice meeting both of you and InsyaAllah..
kita akan bertemu lagik...

salamz...

P.s : tadik aku order Mee Kolok nya.. hrmm.. mauk aku komen sik.. dari ranking 1 - 5.. aku boleh madah... 0.5 jak. Kureng la.. dolok nya nyaman bah..kinek tok dah sik nyaman ko. kenak ooo... Tetap Haji Salleh juak la nyaman.. sebab asa cam berminyak jak mee kolok tadik ya... bah.. fareeza & Fida.. kelak kita lepak minum di Hj. Salleh Mee Kolok k. sik la melekat glak bau di baju. hehehe..



Wednesday, March 9, 2011

:: Kenak Kemboja? ::


salam

aku nak madah.. kepak aku ari tok eh... nang molah hal la barang dpinta bos ku tok.. tapi sik apa.. dapat juak aku molah... adeh..melelat juak ceta aku.. padahal nak madah.. dirik nya kepak.. apa kes? :)

ok.

entry tok adalah kerana pemenang 3K aku ya..
huhuu.... sebelum aku mulakan.. aku na story la skit... pasal kenak nama kemboja...
arwah pernah madah..
"Yang, kenak la ktk suka bunga kemboja... "
aku pun menjawap....
"suka la.. nya cantik bah.. puteh, bersih.. daun nya hijau.. cam match jak dengan bunga ya ... macam gambar d atas ya... "

aku nang suka bebenar dengan bunga tok.. sampey aku ada a few brooch bunga kemboja...
painting bunga kemboja..
and baju pun ada.. baju tido.. aku nemu kat India Street aikh.. :D

so.. masa aku nak start berblog.. lamak aku mkir..
apa la nama yang sesuai ooo...
jadi..
aku pakey la nama tok
cuma aku tambahkan kelainan....

jadi

KemBhoJha


P.s : aku dah nemu dah ... huhuhu.. malam tok aku ambik gambar...
aku suruh anak ku makey lok..
kelak aku ambik gambar.. InsyaAllah..
nya ya dah makin susah diambik gambar..
sik mauk duduk renah2...
geram ati aku.. eh.. tok entry hal aku oo..
apa hal la suci masuk campur.. hrmm..
aikh.... :)




:: Aikh! ::

Salam Hari Rabu @ 4 RabiulAkhir...

Pergh! Dah hari Rabu oo... ya baruk.. nang cepat masa berlalu. Berlalu sebegitu pantas... and still i miss him. Al-Fatihah...

Pagi tadik.. aku pandey syahdu seketika masa aku nak nutup gate rumah ku.. bila aku terpandang sebeg simen di luar rumah ku... lalu aku terkenang dengan arwah.. adeh... beg semen ya pun aku boleh emo.. bukan apa.. sik berasa bah.. dah sebulan lebih arwah ninggal aku dengan anakku. Rindu....

tapi actually nak ceta pasal anak aku pun pe'el... geram ada juak aku dengan nya pagi tadik ku.. bukan ktk orang sik tauk nak.. mun nya marah kan suka sebut perkataan "Aikh!" .. mun sik cayak.. baca entry tok...

jadi... bgn pagi tadik.. aku dah bangun awal la.. mandi.. kemas.. tapi belum la sapu cream muka and lotion... leka aku cuci botol susu nya... leka aku masak aik segala la nak... tiba2 terkejut aku nangga nya meluk kaki aku.. oo.. nak madah... nya tek dah bangun.. ok la.. jadi aku pun tandah la nya meluk kaki aku nak... coz aku nak make sure semua botol2 ya dah dicuci n siap rendam aik panas lagik.. baruk aku kemas...

then... tarit nya baju aku... nya mauk narit tangan aku.. padah la ooo.. tok... main tarit2. sak mulut gik berpepet.. adeh... then, tunjuk aku jari aku.. nya narit la... oo.. maksudnya tek.. ekot kamek ma.. iskh.. jadi aku ekot jak la nya.. kali tok.. mak itit ekot anak itit.. hehehe... udah ya... nya mauk nengok TV duhal... adeh.. awal pagi bah.. okla.. okla.. ku turutkan juak...

dalam hati aku.. tokla peluang aku nak berkemas nak... buka ku TV cun2 ceta si tikus ballerina ya.. mcam besa uols... 613. Ney ada channel lain.. dah la.. cepat2 aku masuk bilit... kemas atas katil... n mula la ambik cream muka.. tiba2.. muncul la nya di depan pintu nangga aku engkah cream atas muka.. tiba2... nunjuk tangan.. mauk juak.. "aikh.." kata aku.. bukan pakey ktk tok ssayang... mama pun tok... mauk juak.. okla.. engkah aku setitik la cream ya atas pipi nya.. ekot la nya tek aku molah cam ney...

dalam hati aku.. kenak la anak ku pagi tok.. dah la maseh melekat aik liur basi di pipi.. engkah gik cream.. mana jak la..as long as nya sik merentah pagi... part berlotion .. aku tok sebelum turun kerja.. mesti lotion tangan n kaki.. lekak mandi selalunya sik sempat... sebelum berjalan... ha sudah! ktk orang dapat mejin nak apa dpolah nya....

nunjuk tangan lagik! adeh.. berik la aku tok.. camney aku lotion tangan aku.. cam ya la nya melotion tangan nya... duh! sik boleh jadi cam tok kata aku... kelak mauk abis lotion.. hahaha... jadi.. aku tarit la nya nangga TV.. cepat2 aku lotion kaki.. ngemas apa yang patut...

dah ya.. part nak keluar rumah... nya tek gik concentrate nangga cartoon nya nak... aku madah la cam tok.. Chi... jum.. g umah nenek.... lembut jak aku nunggah bah.. boleh tiba2 nya madah.. AIKH! mata nangga TV. aku pun pandey aikh juak la.. tunggah ku lagik.. aikh... mama nak g work bah... kitak diam umah nenek juh. .. sekali lagi... AIKH! tapi mata sik beralih ya..

aku ambik dari Google k. Tok baruk suri marah.. belum suci..

lewat juak tikus ya pandey bertandak indah time ya.. aku dah diam.. cam ney tok. sikkan la mauk diolok nak.. part ya la aku malas... start ku enjen keta.. engkah semua barang dalam keta.. engkah ku shoes nya cun2 depan pintu... bertuah eh... sabarrr.. pengorbanan ibu kan...

yah... sekali lagi... "Chi... mama maok jalan tok... ktk maok ekot sik.. mun mauk ekot.. cepat... pakey shoes...."

dituleh nya aku.... dengan muka selamba... turun dari sofa.. terkedek2 senyum dengar nama SHOES tek.. adehh aaaaaaa... tua ija tauk makna shoes.. berjalan la nya tek.. sak ke umah nenek jak.. huh! cepat2 aku tutup TV segala... nangga pok dah makey croc nya kedrik dengan jayanya.. siap nunggu aku kat tepi pintu keta...

asa ku nak micit jak diri nya... diam ajak la...

marah kan main gik mula2.. pas ya. sebut shoes.. lalu ok..

tauk la aku kelemahan nya... hehehehe...



Tuesday, March 8, 2011

:: 3,000 Visitors - Sambungan ::

Assalammualaikum...

aku nak mulakan dengan pantun best tok...

Suci & mamanya, Ratu & Princess Congek, Arwah Papa will always dikenang, Bah... Nak madah tok, pasal contest emarek, Ha! Cik Ztie yang menang......

ha.....

ya ajak tek.. siap ada bukti bah....


jadi... kelak kamek e-mail ktk aa.....

p.s : Seney nyaman Mee Kolok Goreng ooooo????



Monday, March 7, 2011

:: " Boh Akher Glak " ::


Bah... Terer aku hati tok... dalam aku byk kerja.. aku sempat nak molah 3 entry.. siap polah competition gik.... eiii... i like.. suka jak nak.. :)

ok... mesti ktk orang heran... sapa akher gilak ya balit...?? Terbalit ayat aku... Sapa balit akher gilak ya.. kan kan kan... sapa lagik... aku la...

awal pagi tadik aku anta suci ke umah nenek nya.. awal mak aku madah dengan aku.. apa lagik.. ayat ya la tek...

ney la mok molah ooo... aku diam jak la...

aku kuar dari opis.. katala pkol 5.30 p.m. ... cun2 ya... tapi jarang la aku ballit cun2 sebab aku kan selalu juak masuk akher.. kenakla berlaku adil dengan company nak.. waima orang sik tauk tapi aku asa aku jujur bah.. hehehe... muji jak dirik sia eh.. sik ada orang nak muji..

dah ya.. kenak jam kat Green Road ya dah sekian... tauk ajak la ktk org trafic light dekat wisma seberkas ya.. ya juak anton (lambat aaa ya ayat aku... ) nya... adehh... lepas pun kat sia.. depan Boulevard gik... dah ya pakey jeraya limpas Kim Hin pun factory.. ehh.. pandey2 la ktk org la mkir ... aku madah jeraya pakey aku balit ya.. hari2...

sampey umah.. gerenti lekak orang azan magrib! huh!
Ada short cut.. tauk aku.. key jeraya stapok ya nak.. aku sik suka petang2... susah bah kuar dari T junction ya.. (bukan Jungle Junction aaa.. cartoon suci bah!) cuak aku nak kuar sia eh.. sebab kereta laju bah.. bukan ktk orang sik tauk pemandu kat kuching tok penuh berkhemah nak.. nang sukati jak...

eh.. melelat ceta aku ooo... ya la aku selalu akher... sian mak aku.. kadang2 nya duak bapak ku bergilir indah sembahyang sebab sik ada orang ngengon sik kecik ya... hrmm.. aku gik asa bersalah dengan orang tua ku ko..

ya ajak tek... ari tok dah pkol 5.17 p.m. .. jam aku la.. kelak sambung lagik..

salam... drive bait2 oit...

p.s : According to ztie.. nya adalah pemenang yang ke 3K ya.. kita tunggu... hahahahahaha....

:: 3,000 Visitors ::


salam

aku nak molah sesuatu la.. untuk kitak orang semua...
sapa2 yang jadi visitor aku yang ke 3,000....
uikhs...
sik ku sangka...
jadi..
aku nak berik hadiah la..

jadi...
copy & paste kan print screen kitak orang....
anta dengan aku...

or reply aku pun comment..

:)

apa hadiah nya....????

kelak la ku madah... ok...

salamz....


:: Kan Main Gik Eh ! ::

salam hari isnin... 7 March 2011

Sik berasa kan kita dah berada di minggu kedua bulan March... hari tok bersamaan dengan 2 Raibulakhir... aduh.. sebulan arwah sik ada...

ari sabtu ya tek nang sehari2 la anak aku dengan aku... kamek duak berjalan ke opis.. nang makan di luar.. mama nya malas nak masak.. tgh hari kamek duak makan d SCR... sebab aku tauk anak ku ya suka makan nasi ayam nya.. kira kamek duak share la nak.. :)

then... terus g opis aku.. sebab aku kan kerja ari sabtu.. yah.. akhirnya.. siap juak kerja aku ya. Alhamdulillah. Waima anak ku ya kuang kuit masuk opis.. terkesik2 nangga aku.. sebab nya boring kali tapi behave juak la... so... abis semua kerja... aku pun pk..

apa kata g McD batu 4 sia... so.. pg la sia.. call kawan lamak ku and ajak jumpa sia.. pg tingkat atas.. apa lagik si kecik ya nangga playground atas ya.. pergh.. nang sik dapat la nak bercerita panjang... sebab kita gik takut nangga nya nak turun gelongsor ya.. adehhh.....

after this.. mama pk sepuluh kali eh nak embak ktk sia.. nang sik mauk nak makan... payah bersuap gik ya... hrmmm...

ya ajak la ... aku ari tok nak bercarik coklat Bueno tok.
Hari Jumaat ya tek aku baru merasa benda alah tok.. pergh...
Duhal.. nang nyaman ooo... apa la.. Lambat ceta aku tok duhal...

Ari sabtu ya tek aku dengan suci bercarik coklat tok sampey ke Everise n seluruh Batu 7 ya.. nang sik ada ko. Adeh.. nang susah la carik coklat tok. last2 kawan ku madah malam tadik.. di E-Mart mengarey jak.. ha ? sik la aku nak jalan sejauh ya embak anak ku nak... sebab ya bukan area jajahan kamek duak beranak bah.. sabar jak la... Hari tok aku memang nak carik coklat tok... hrmmm.....

Nang Nyem la...

napa kata ko tok kembhojha...

kalah anak ko mun cam tok tapi dah aku nang nak makan.. camney la ooo... carik juak la... caiyok2 la aku tgh hari tok. :D

Harap kawan aku sorang tok mauk neman... Dirik.. Jum!

ya ajak la kesah aku ko. Kelak aku sambung lagik. Malam tadik ingat tek mauk upload ceta baru tapi... diajak kawan2 ku lepak.. so.. dah lamak juak sik kuar malam.. onn jak la.. :)

dah... kelak sambung... wassalam....


Saturday, March 5, 2011

:: GuRinDaM JiWa ::

Lirik Lagu Gurindam Jiwa (Datuk Nordin Ahmad dengan Datin Rafeah Buang )


Tuaila Padi Antara Masak, Esok Jangan, Layu-Layuan.... Intai Kami Antara Nampak, Esok Jangan, Rindu-Rinduan.....

Anak Cina, Memasang Lukah, Lukah Dipasanng di Tanjung Jati... Di Dalam Hati... Tidak Ku Lupa, Sebagai Rambut Disimpul Mati.......

Batang Selasih Permainan Budak, Daun Sehelai Di Makan Kuda... Bercerai Kasih Bertalak Tidak, Seribu Tahun Kembali Juga....

Burung Merpati Terbang Seribu, Hinggap Seekor Di Tengah Laman... Hendak Mati, Di Hujung Kuku, Hendak Berkubur Di Tapak Tangan....

Kalau Tuan Mudik Ke Hulu.. Carikan Hamba Bunga Kembhojha.... Kalau Tuan Mati Dahulu... Nantikan Saya Di Pintu Syurga......

_________________________________________________________

Salam Pagi Ahad...

Awal Pagi dah anak ku kenak culik usu nya... biarla.. emarek dah sehari2 nya dengan mama nya. Hrmmm... mesti ktk orang heran kan.. kenal la aku ngeluar lagu ya. Selama tok.. aku cuma tauk lirik yang rangkap pertama jak...

Bila ku dengar benar2... lirik terakhir ya la paling besar impact nya dengan aku. Kinek2 aku rindu... aku nang nangis la... sayu jak asa hati.. pandey ooo orang lamak2 dolok molah lirik lagu... simple. tapi syahdu....

pergh... apa la luahan hati aku hari tok. Aku sik akan ceta hal sedeh... maaf la.. mun rentetan hati aku tok selalu nang ndak alah2 la bersedih... aku mungkin dah dapat terima.. cuma kadang2 bila rasa terlalu kosong.. aku sik dapat sik.. merinduinya tahap gaban la... since i meet him.,.. everywhere is about him. Now that he is gone, suddenly asa .... hrmmm... his gone....

aku di rumah aku dirik... and i'm alone in this big house. kmk duak decided to buy this house sebab ya la nak... Arwah suka rumah duak tingkat sebab atas ada privacy katanya.... tapi aku tok... nang suka rumah sik bertingkat... but i just follow what he want. and what my bapak want... this is my father's dream house.. and arwah pun setuju... and me.. apa mau cakap.. okkay saja la..

bila dah tinggal kedirik.. i learned a lot... how to manage your household... how to handle things happend daily.. kenak lagik ada anak kecik.. hrmm..balit kerja.. sah2 kenak masak.. coz arwah jarang la mauk makan di luar.. biar la kt tok masak simple.. arum bulak... kacang panjang potong balak dengan kucap and telur goreng pok2... auk juak. Ya dah aku sik sempat nak masak lain ya.. mun polah soup... favorite nya... dekat nak sebulan arwah left.. dapur aku nang sik berasap .. aku cuma goreng telur.. masak mee... coz mak aku cam tauk jak... so.. makan kat rumah mak... aduh.. mun arwah ada.. arwah will be mad at me.. one of the dialog is... "Kenak ktk tok suka nyusah mak... belajar la masak.. jangan tak riso.. apa masak ktk.. ya la makan kamek..." lembut jak caranya... and terbuka juak asa hati aku tok nak memasak.. nyaman kah.. sik nyaman kah.. auk juak....

Panjang ceta ku ari tok ooo.. mentang2 anak sik ada di rumah. hrmm.... ok la. Aku mauk ngemas bilit tido lok. emarek dah nyuci cadar... sarung bantal segala.. jaik asa hati.. sik ada lagik la bau arwah.. hrmmm.. aduh eh kembhojha.. sampey cam ya sekali ko tok... eboh la ktk orang lalek dengan pe'el aku tok...

ari ya aku dapat komen dari sorang miak semenanjung.. ala.. kes bau ketiak yang menenangkan ya bah... hrmm.. sian.. pok sik paham padah aku.. sik kan la aku mauk kakar BM nak.. malas ku.. nyaman agik aku kakar camtok.. tok kan bahasa kita... jadi.. usaha la untuk memahami kan.. aku paham eh bahasa sinun.. kecuali kelantan.. aku memang sik paham...

bah... udah2 la.. sik abis kerja aku eh... suka jak... tiba2 ada idea... hrmmm.... apa ndakkah mauk dimakan aku pas tok ooo.. ujung2.. Maggi...

Al-Fatihah untukmu sayang...

Friday, March 4, 2011

:: SabTu ::

WeekEnd Kembali Lagi....

waima ada ujung minggu... aku nak madah.. aku kenak kerja esok. pergh! sabar jak la aku... bukan apa.. banyak form nak dcheck n disign. lemah nyawa ku bila part Form E tok....

ya ajak la aku nak madah...
esok aku kerja!



:: Sensitive or Emo ::

Salam pagi jumaat

pagi tok aku mauk ceta pasal aku la.. sapa lagik. Anak ku cam besa.. jadi.. ada la story pasal nya tapi this time.. ceta hal aku...

Aku tok.. lamak2 tok aku perasan nak.. aku cepat sensitif ko.. especially bila berkaitan dengan hati n perasaan kesian. aku sik suka orang kesian dengan aku... kinek2 aku akan kesian dengan dirik aku pun n kinek2 juak la.. aik mataku nang sik pat ditahan....

ya segek ... segek gik sik pat dengar nak jaik hal aku.. yah.. ya lagik la.. nang lalu la.. merembeh la aik mata. Lamak2 tok aik mata tang senang jak nak ngeluar dirik.. aku pandey jaik hati bah ngenang dirik. Dengan sapa lagik aku nak bersadu... dengan sapa lagik aku nak bermanja.. nak merajuk.. semua la.. membuatkan aku makin rindu dengan arwah...

seperti biasa... saya ambik ni gambar dari google yer... yang mengambarkan perasaan saya di masa ini...

ada pun kawan.. sik akan sama kan dengan laki. hmmmm...... benar kata orang... bau laki kt akan dapat mengurangkan stress kita sebab nya.... aku tok kan dah madah ada habit.. suka cium baju or ketiak laki ku mun dalam keta kah.. kat public pun terembak2.. sampay arwah heran nangga habit aku ya.. lamak2 dah sik dilalek nya.. dah nama aku tok manja.. ces.... kuar juak ayat ya. :)

asal nya balit kerja kah... nangga tv sama2 kah.. nya bermasak, aku assist nya kah.. nang gerenti la aku akan cium bahu or belakang nya.. nyaman bah bau nya.. bau peluh pun aku suka cium.. bah.. kinek tok cam ney la.. cium bau anak jak la... bau anak ku tok macam2... aku pun heran.. hrmmm....

jadi... percayalah... bau laki kita dapat mengurangkan stress kita. bagi yang belum ada pasangan... cium bau mak kita... nyaman juak bh... :)

yang dah ada pasangan.. kenali la pasangan anda n bau mereka. ceh.. ada lagik.. apa kah kaitan dengan topik aku nun.. sensitif n emo...

ya kali aku tok cepat sensitif oo... kata orang tua.. congek eh.. nang sik pat disalah tegut sikit.. n mun aku perasan tone suara orang berubah kakar dengan aku.. body language sidak... mata sdak.... mun tang sik kenak dengan mood aku....

jangan heran mun aku tiba2 lari n dalam process nahan aik mata... yah... aku dah sama kedak anak aku kah nang sik pat dikasar eh...

jumaat dah ko... aku rindu...

Al-Fatihah

P.S : Bunga Melu ku petik dari laman rumah ku pagi tadi untuk diembak ke kubur nya tgh hari tok.. dalam opis ku masa tok harum jak dengan bau bunga tok. I miss him a lot... a lot...


Thursday, March 3, 2011

:: Panas ::

aku dengan staff ku tek kuar bejalan.. apa tek plan tiba2 berubah...

kamek duak bercarik plan call yang paling murah.. sekali tek.. ternyata DG murah lagik la... mun cam ya.. aku stay terus la dengan DG tok...

Untung ko DG oleh aku.. iskh2...

dah la panas lalu di luar nun... aku dah mejin indah...
mun jemur semua cadar.. mesti kering cam keropok eh...

harap ujung minggu tok cam tok juak cuaca... Aminnn....

Wednesday, March 2, 2011

:: Pok, Pok, Pok... Bujang Lapok ::

Salam Hari Rabu @ 2 March 2011

Udah2 la aku bersedeh emarek. Nang benar2 down aku. Tapi aku suka tag line Cik Rerama Fareeza, "Life is To Short To Layan Poret".. yes... i agree. Lamak aku berfikir malam tadik.. sampey bila sidak akan bersusey kan. Yang penting aku kenak polah amanah aku.. kerja aku.. aku dpat gaji dari sia.. hrrm.... tq dear... and also to all my friend yang bagi kata2 semangat.. Astina... dirik also give me the right words.... Ibu Iman... thanks coz understand my situation and feelings... Cik Fida ... always makes me laugh dengan kata2 semangat yang pelik tapi masuk akal. i like ... Vivian & Flo yang sik henti2 berik kata caiyok2 nya duak... and the Kamboh Lady yang tgh nunggu nk beranak ya... ne ktk deng.. :) Terima kaseh daun keladi.. sik terkata eh...

ok. Berbalik pada ceta Pok ya.. hari senin ya tek.. my bapak, n my mak serta si kecik aku ya ambik aku dari kerja.. keta ku ada masalah n my bapak yang handle. Ya ku madah.. nasib bait gik ada bapak bah. Dah sik ada arwah.. nya paham jak keadaan aku yang nang sik tauk apa2 hal kereta. Tauk pakey jak. :)
so.. aku dengan anak ku duduk la di belakang.. nya mauk ngagak nenek nya di depan... lalu ku suruh nangga bird...

tiba2. aku pandey berlagu cam tok.. Pok.. Pok.. Pok... Bujang Lapok..... key suruh nya diam bah. Pas ya... tang ceredits jak mulutnya.. bunyi sama.. tune pun sama... ta.. ta... taaa..... yang belakang ya sik pat ekot la nak... mak aku terus tetak.. ney ndak.. nya dapat nangkap tune aku tek. shoh..... laju juak pickup ktk ya yang...



lalu la.. dari sia sampey umah.. ta ta ta.. jak la mulut nya.. malam tadik aku ambik nya di rumah mak ku.. mak ku madah.. maseh lagik tune ya.. nak tido.. ada la nya berlagu... lagu nya kedirik.. adeh...

sampey mek duak di rumah.. aku buka la channel biasa.. 613 sak nya diam. Cun2 juak atas meja ya ada la segek colour pencil nya mengarey..aku dah nebes takut nya conteng dinding kah... sohh.. sekali lagi aku terkesima... ambik nya buku coloring nya atas meja segek... dibah meja segek.... conteng atas ya sambil nangga cartoon.. sambil duduk atas stoll nya.. adeeehhh.. aku senyum jak nangga olah nya...

sama2 la kamek duak nangga cartoon sampey nenek nya datang... baruk aku dapat mandi.. solat.. baruk aku ambik nya suruh nya sleep. hrrm.. anak2... nya jak la pengihur d kala hati cam tok. :)

Al-Fatihah to you sayang.. 25 days without you... miss you a lot.

p.s : Boleh kah kt tok percaya pada mimpi?

Tuesday, March 1, 2011

:: PeRanGeY aKu Yg PeliK or MeReKa ::

salam

aku nak bercerita pasal sesuatu.. embak aku stress glak sampey aku sedeh yang teramat pagi tadik.. aku nang down benar la. Aku heran.. kenak sampey ke hal personal life aku orang mauk tauk sedangkan aku sik pernah la gago mauk tauk hal orang.. tauk pun aku.. aku lebih prefer to diam sahaja. As what cik Rerama told me this morning... tauk pun... bila orang bersusey.. polah muka blur jak la.. hrmmm.....

aku sik suka nak tauk hal orang.!.. and nak bergaul dengan orang pun, aku sik berapa glak sebenarnya.. if aku sik comfortable dengan orang ya...lain la cara aku. if aku dah selesa.. baruk aku nang ceredit kata orang... sebab ya ada orang madah aku tok cam... Anti-Social...

aku tok mun dah sik suka or comfortable dengan orang ya.. aku akan banyak diam n mendengar.. jarang nak join bercerita. Prefer to listen than talking sebab sik guna kita nak share the story with the poreters. tapi nyala.. bila something happend to me... wah... cam2 cerita aku dengar hal aku sidak bersusey. Adil kah cam ya...????? sakit hati ku ko.. nang sakit.. sik terkata.. awal pagi dah aku nangis cam apa... sebab ya aku sik tertulis apa yang didalam jiwa aku sebab masa ya.. JIWA AKU DIMAIN eh!

Hrrrrmmmm.... so, embak aku sedeh + stress yang teramat tek = end up aku kuar g makan di McD. hrmmm... aku tok.. mun stress juak.. sebenarnya suka g bookstore. Hilang stress aikh... sik la hilang terus tapi kurang la... apa polah di sia? apa lagik.. baca magazine free la... aku sik poret nak tauk hal sidak opis tapi aku poret baca magazine adtis2 omputeh lagik bagus... berbaloi juak.. aku mkir.. cam ney sitok tok ok jak ooo... dengan gossip2 yang maha karya hebat.. kak ya rilek2 jak.. patut la britney spears sampey nak gondol rambut embak stress.. kak ya macam2 gik spekulasi kan.. adeh.. melelat ke Britney indah.. cam la dirik nya sama level oo.. kita tok mun mauk ambik motivation... cam ya la ko. Mujuk dirik bah...

ya la aku heran.. aku pun perangey yang pelik kah.. ataupun sidak yang pelik ooo.... hrrmmm....

aku tok terus terang madah... Pemalu bah.. Penyupan eh.... aku sik suka glak berada di tempat yang terlalu crowded sebab age factor kali... sebab mun dolok masa gk muda2.. ceh.. gik muda juak aku tok bah... awal 30's... muda la nak... tapi aku dah sik mauk g bergerumuk @ berpadat di tempat ramey orang sebab ya aku sik pernah g Jom Heboh. Yah.. apa kah kenak mengenak Jom Heboh ooo.. suka jak bah nak madah.. aku sik suka tempat ramey orang....

berkawan pun dengan sorang duak.. sik suka banyak glak kawan sebab arwah pernah madah.. banyak kawan.. banyak ragam... hrrrmm.. kenak juak aku tok nang sik mudah nak rapat dengan orang... takes time. bila arwah sik ada.. baruk terasa yang aku tok sik ada kawan glak.. nasib bait ada dirik n staff ku yg memahami.

ya la aku nak madah.. Perangey aku yang pelik kah ataupun orang2 disekeliling aku?


p/s : jangan terlalu bz body sebab dunia tok berputar. akan ada masanya kelak...




:: SeDeH ::

Jangan tanya aku.. kenak aku ari tok... aku SEDEH.