Sunday, March 20, 2011

:: 10.00 a.m. ~ BoToL SuSu ::

10.04 a.m.
salam pagi minggu.

seawal tok, anak aku dah ngembak diriknya ngekot usu nya g umah nenek nya. Kamek orang semua, termasuk adik aku, bangun akher. kes malam tadik aku sikpat tido. Kali aku minum aik nescafe ptg ya pekat dari biasa kali. hrmm.. sebab ya aku blogwalking tgh2 malam. aduh eh. sik pernah2 dipolah aku nong eh...

aku nak ceta pasal suchi... malam tadik, sik pernah2 dipolah nya la, nya ngekot aku ke dapur.. masa ya memang dah tim tido nya. tapi since malam minggu, aku sik mauk force nya tido. melainkan nya sendiri dah tergaru2 matanya. Akhir nya sik akher ney pun....

aku g la ke dapur.. nya ngekot jak aku... aku nanyak.. apa mauk ktk ekot mama? nya nunjuk tin susunya.. ooooooooooo...... pjg jak o aku.. duhal.. member mauk nenen. Aduh! dah pandey nak nunjuk2 dah nya. geram aku nangga jari yang kiut ya... iksh.. asa nak ku gigit ku...

kitak org kan tauk, kinek tok dah tidak digalakkan makey botol susu yang besa2 ya. Anak aku ada la botol ya tapi sik byk sebab mama nya tok suka nangga botol susu yang saiz nya pelik2. huhuhu.... aku suka nangga Avent tp aku beli reya masa nya gk baby, jd masa tok botol ya pakey nya nenen aik puteh or ribena. bukan yang panas or suam pun aik.. so.. aku maintain jak la. alanag2 bah....

jadi, aku suka belli yang jenama Pureen pun botol susu. Waima ada mcm2 di luar nun, yg gemok2 and kiut2, aku tetap dengan jenama tok. sebab botol susu nya nang kiut bagi aku. Aku inngat lagi masa berjalan g mummyrcare dengan arwah.. angkut sekali 3 egek... nya diam ajak sambik menggeleng2 kepala nya ... nya tauk nya kenak bayar bah. :D apa tek, aku nemu kaler yg nya sik ada.. and saiz pun besar juak. :)

ha... cam tok la yang aku minat masa tok. Paling aku suka la warna Hijau ya. Nya kan berlekuk, jadi senang la cik suchi aku grap botol nya waima pun nya mejam matanya... nok kecik ya.. 7 oz bah. Ha.. ok la pakey nya nenen sekali jalan... mun malam.. aku molah makey botol besar.. 11 oz. nang akan habis la....

dah la aku tok susah nak tido. jadi bila aku dah asa nang dah hanyut eh... tiba2 aku terkejut anak aku tok kedak tikus eh berguling rah aku and nangis yang kuat benar.. tiba2 aku tercium... pergh! member poo poo! aduh eh.... lalu pening palak aku masa ya... ney dengan tekak nya lagik.. nasib bait adik aku tido dengan aku.

bgn ku nangga jam.. pukul 4.00 pagi! sik kan la nak cuci pakey aik sejuk nak.. panaskan aik.. yah aku nyuci.. suchi tok, mun nya poo poo.. nang akan nangis selagik sik cuci semua.. nak madah pengelik.. kali la juak. suruh ku adik ku molah susu nya... abis semua.. part makey pampers ya... huh! mulut nya.. tet tet tet tet tet tet teeeetttttttt.. aikh! Ngak aku paham.. aikh ya ajak. engkah ku minyak kayu putih rah perut nya.. belakang lutut nya.. tapak kaki nya.. dengan harapan.. tido la balit anakku..................

mauk juak member tido balit tapi nya la.. berpeluk dgn tgn aku.. huh! kebas eh.. tapi ku tahan ku jak sebab mata aku pun ngantok... sekali bangun.. semua bangun pkol 9.30 pagi. haahahha... sah2 madah dengan ktk orang.. aku belum mandi! ngak cuci muka n berus gigi sahaja. hehehehe....

bah! nak molah minum pagi lok. laparssss......

kelak sambungs.....

9 comments:

wa khairul onggon said...

AOk.. baruk ari Jemat reya dak opis kmk gago hal berbeli botol susu bebas dari bahan apa entah.. Mcm2 brand jak kmk nengar.. :P

Siti Sahmsiah @ sahm said...

dolok nak sis, penah mek baca dari WHO yang sik da prove botol besa ya boleh cause cancer n so on ko..p kinek tok dah sik boleh pake kan..ekot jak lah..suma pake keselamatan anak kita..mek sik minat avent..mek minat jenama tomme tippee.avent pandei leaking eh.adam eh,berak tgh malam pun mek cuci k aik sejuk..hehe..pa k bekpes tek???

Just Call Me V said...

pureen affordable utk yg free apa nama ya ntah..dalam belasa ringgit compare to yg lain berpuluh2..wah..
k barang tupperware jak kita lepas tok..mahai!!

Kembhoja said...

wa... yala masa tok ko. nang macam2 jak. nak sik diekot, sidak dah ngeluar fatwa.. hrmm.... ekot jak la wa... tapisik mampu la nak mahai2 ya.. pureen tok jak yang affordable.

sahm...kamek dolok suka nangga bentuk avent ya bah,.. tapi pas ya.. kamek asa macam sik berbalot jak nak beli pepet nya.2 egek RM19.90. hrmmm.. sik berbaloi la. Jadi kamek bertukar ke pureen tok.. makey pepet besa2 jak saiz. tapi suche tok sik mauk nok lain. mauk peagon juak. hrmm..

V... tupperware? appu... lagik akak sik mampu eh... berbaloi kah? hehehehehe

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

setiap kali beli hadiah pakei jiran kmk yang beranak, suka kmk berjalan kat barang2 baby..cute2 jak barang di sia..jiran lorong kmk sungguh subur..after sorang,sorang gik buntin..kedak penyakit berjangkit..kmk jak maseh kebal blm dijangkit penyakit ya sampei abis 9 bulan..hehehehehe..

aok eh..sekarang urg maok untong jak molah produk..sik jaga kualiti n piawaian tahap keselamatan brg2 baby..ujong2, makei botol buloh jak..erkk..tapi botol buloh susah juak nak makei..sebab nya sik transparent..nie kita tauk apa khbr ndak susu dalam botol buloh..gik bagus ka dah basik..
adoi...

aih..blm mandik gik ktk,kak?
sama lah kita koh..hehehehe..

ztie said...

pakey botol cmnelah kinektok kak?

Kembhoja said...

vivi... tika dan di saat ini.. saya sudah mandi, hehehehe.... nang penyakit mandi akher tok.. nang susah nak dibuang kecuali bila mak mertua dalam rumah. hahahaha.... yala vivi.. brg2 nembaik kinek tok.. kiut2.. macam2 jak.. duit jak sik cukup nak menunaikan nya.. and nak beli pun.. pk untuk masa panjang...

ztie.. ya ada kamek berik sample ya.. mesti BPA free eh. hehehe...

Siti Sahmsiah @ sahm said...

BARANG ANAK, MAHAII GIK DARI BARANG MAMA NYA..ARUM BULAK, SELUAR BIB MAMA,MURAH AGIK DARI PAMPERS ADAM..AIKH,K CAP LOCK EH..HAHA

Kembhoja said...

sahm...

benar kata dirk ya eh...
sememangnya.. diakui bahawa barang anak memang mahal dari barang mama sidak..hahahaha.. kenak oooo????