Tuesday, March 15, 2011

:: Aikh Again! ::

Salam....

Selasa dah oo... sik berasa kan masa berlalu cam ya ajak. Esok & Lusa saya cuti! Pergh! Tapi kawan2 semua.. jangan salah sangka la pulak...

aku cuti ada sebab.. aku cuti sebab........

1. esok kan hari rabu, 16 aribulan.. aku nak arrange hal arwah, ada hal2 yang perlu aku settlekan. Hrmmm... i miss him a lot..

2. Makan 40 arwah. and cun juak anak aku kenak injection eh... aku tetap nak g klinik goment. Waima staff aku madah, aku dapat g KPJ ka.. klinik2 besa kah untuk compulsary injection ya.. aku tetap nak g ke Klini Goment.. kerana.. mun kt dah nak banned klinik goment.. sian la ooo... aku sik puas hati dengan orang2 yang menghina or memberi komen yang sik bagus ke atas klinik goment kt. hrmm.. sempat nak ngerepaks aku... memang la ada sidak berik service sik bagus macam resmu muka yang sik mauk senyum.. kita senyum la.. kannn.....

3. ngabas kubur arwah. semestinya... embak anak ku sekali... Al-Fatihah sayangku....

ok... back to ceta aikh...

tauk kan.. sapa aik aku ya... mun sik si kecik ku ya...

malam tadik.. kmk duak sampey rumah akher, dalam pkol 9 mcm ya. aku jumpa kawan aku kejap. ya ambik anak pun akhir. sampey mak aku dah call.. nanyak seney. anak mauk tido. peh.. auk la.. balit la mak oiii...

jadi.. aku tek ingat nak suruh nya nangga TV lok sambil ya aku dapat ngemas mana yang patut nak.. tapi pok sik mauk.. mala jak ekot seney g aku.. and mulut nya teraikh aikh... aikh.. sia aikh.. sitok aikh.. muka menjus jak.. tapi ngekut aku.. aku pun nanyak la denga nya..

ktk mauk teman tg TV kah.. aikh... ok... Kitak mauk mamam kah? ... aikh juak ...

ok.. last aku nanyak...

Kitak mauk Sleep kah? aikh aikh aikh.. pas ya.. lalu nangis..

aku gik AIKH pas ya..

embak ke ke bilit.. engkah atas tilam.. berik nenen nya.. peluk bantal kecik nya.. sik lamak kak ya. aku merati nya benar2.. aikhssss.... Tido dah nya...

jadi? aku konpius seketika oleh anak ku malam tadik..

apa sebenarnya nya paham akan perkataan aikh ya.. and apa yang aku paham dengan perkataan aikh ya .. sik sama kah pemahaman mek duak..

aduh! aku dengan anak ku ada communication problem kaaa... :( asa nak nangis seketika.

lepas mandi.. solat semua.. aku berfikir.. pasal job offer aku ya. and puas aku berfikir sampey aku tertido.. pagi tadik aku asa.. hrmm.. aku stay la dolok. Settlekan dolok mana yang belum disettlekan and mun nak carik keja pun.. carik la yg stabil.. hrmmm....

ya ajak story aku ari tok.. aku mushkil dengan aikh anak aku ya...



4 comments:

A.s.t.i.n.a said...

o tedah. aikhh ya juak mama tok.. sik paham2 nya ngantok..

ztie said...

adakah aikh ya retinya sik. aikh aikh aikh ya retinya aok? hehe

Ibu Iman said...

kmk ttp support kem kesihatan sbb ayah iman mkn gaji sia... hahhaa

Siti Sahmsiah @ sahm said...

kitak sik jadi maok tkr keja tek kah sis??

kmk sik juak ban gomen ko..gomen yang byk nulong mek time stadi..g kinik mbak adam pun kinik gomen wak..p mek sedeh time mek beranak ngan adam riya nes nya jaik eh molah patient including me lah..but sik suma nes ya menjus lah..nes tua ajak..nes mudak sporting, bait n supportive...aikh..kakar hal gomen indah..haha..aikh..(ekot style suchi)