Wednesday, March 9, 2011

:: Aikh! ::

Salam Hari Rabu @ 4 RabiulAkhir...

Pergh! Dah hari Rabu oo... ya baruk.. nang cepat masa berlalu. Berlalu sebegitu pantas... and still i miss him. Al-Fatihah...

Pagi tadik.. aku pandey syahdu seketika masa aku nak nutup gate rumah ku.. bila aku terpandang sebeg simen di luar rumah ku... lalu aku terkenang dengan arwah.. adeh... beg semen ya pun aku boleh emo.. bukan apa.. sik berasa bah.. dah sebulan lebih arwah ninggal aku dengan anakku. Rindu....

tapi actually nak ceta pasal anak aku pun pe'el... geram ada juak aku dengan nya pagi tadik ku.. bukan ktk orang sik tauk nak.. mun nya marah kan suka sebut perkataan "Aikh!" .. mun sik cayak.. baca entry tok...

jadi... bgn pagi tadik.. aku dah bangun awal la.. mandi.. kemas.. tapi belum la sapu cream muka and lotion... leka aku cuci botol susu nya... leka aku masak aik segala la nak... tiba2 terkejut aku nangga nya meluk kaki aku.. oo.. nak madah... nya tek dah bangun.. ok la.. jadi aku pun tandah la nya meluk kaki aku nak... coz aku nak make sure semua botol2 ya dah dicuci n siap rendam aik panas lagik.. baruk aku kemas...

then... tarit nya baju aku... nya mauk narit tangan aku.. padah la ooo.. tok... main tarit2. sak mulut gik berpepet.. adeh... then, tunjuk aku jari aku.. nya narit la... oo.. maksudnya tek.. ekot kamek ma.. iskh.. jadi aku ekot jak la nya.. kali tok.. mak itit ekot anak itit.. hehehe... udah ya... nya mauk nengok TV duhal... adeh.. awal pagi bah.. okla.. okla.. ku turutkan juak...

dalam hati aku.. tokla peluang aku nak berkemas nak... buka ku TV cun2 ceta si tikus ballerina ya.. mcam besa uols... 613. Ney ada channel lain.. dah la.. cepat2 aku masuk bilit... kemas atas katil... n mula la ambik cream muka.. tiba2.. muncul la nya di depan pintu nangga aku engkah cream atas muka.. tiba2... nunjuk tangan.. mauk juak.. "aikh.." kata aku.. bukan pakey ktk tok ssayang... mama pun tok... mauk juak.. okla.. engkah aku setitik la cream ya atas pipi nya.. ekot la nya tek aku molah cam ney...

dalam hati aku.. kenak la anak ku pagi tok.. dah la maseh melekat aik liur basi di pipi.. engkah gik cream.. mana jak la..as long as nya sik merentah pagi... part berlotion .. aku tok sebelum turun kerja.. mesti lotion tangan n kaki.. lekak mandi selalunya sik sempat... sebelum berjalan... ha sudah! ktk orang dapat mejin nak apa dpolah nya....

nunjuk tangan lagik! adeh.. berik la aku tok.. camney aku lotion tangan aku.. cam ya la nya melotion tangan nya... duh! sik boleh jadi cam tok kata aku... kelak mauk abis lotion.. hahaha... jadi.. aku tarit la nya nangga TV.. cepat2 aku lotion kaki.. ngemas apa yang patut...

dah ya.. part nak keluar rumah... nya tek gik concentrate nangga cartoon nya nak... aku madah la cam tok.. Chi... jum.. g umah nenek.... lembut jak aku nunggah bah.. boleh tiba2 nya madah.. AIKH! mata nangga TV. aku pun pandey aikh juak la.. tunggah ku lagik.. aikh... mama nak g work bah... kitak diam umah nenek juh. .. sekali lagi... AIKH! tapi mata sik beralih ya..

aku ambik dari Google k. Tok baruk suri marah.. belum suci..

lewat juak tikus ya pandey bertandak indah time ya.. aku dah diam.. cam ney tok. sikkan la mauk diolok nak.. part ya la aku malas... start ku enjen keta.. engkah semua barang dalam keta.. engkah ku shoes nya cun2 depan pintu... bertuah eh... sabarrr.. pengorbanan ibu kan...

yah... sekali lagi... "Chi... mama maok jalan tok... ktk maok ekot sik.. mun mauk ekot.. cepat... pakey shoes...."

dituleh nya aku.... dengan muka selamba... turun dari sofa.. terkedek2 senyum dengar nama SHOES tek.. adehh aaaaaaa... tua ija tauk makna shoes.. berjalan la nya tek.. sak ke umah nenek jak.. huh! cepat2 aku tutup TV segala... nangga pok dah makey croc nya kedrik dengan jayanya.. siap nunggu aku kat tepi pintu keta...

asa ku nak micit jak diri nya... diam ajak la...

marah kan main gik mula2.. pas ya. sebut shoes.. lalu ok..

tauk la aku kelemahan nya... hehehehe...



11 comments:

ztie said...

nya tauk reti shoes ya berjalan nak.. kaki jalan anak ktk ya kak. hehehe

Kembhoja said...

aikh... ztie...

laju tak mereply.. ya olah usu nya la mateh nya.. time kamek kerja,.. usu nya belum kerja.. gik carik kerja. Jadi mala berjalan.. ada la diangkut nya suci ya.. hrmmm....

Siti Sahmsiah @ sahm said...

kamek ada baby boy (dalam ati mek nya masih baby bah though nya dah 1y 3m)..dkt jak umo suchi..p kali instint baby boy, sik suka nya nangga si tikus ballerina ya..p nya selalu merati mek make pupo, lotion, cream n so on..mek takut nya ekot apa d polah mek lak..hahaa..mun nya gal tek sik pa..ya mek selalu tapok2 mun nak bermake up..ada kah gia owh??

ztie said...

haha.. kmk sik keja kak.. dok rumah lok. ptg tok ada appointment.. yalah mala ngenggon blog jadi nya

A.s.t.i.n.a said...

haha aikh.. heh ada juak mek pakei quote tok Kemboja.. tang kiut jak mun kamek yang nyebut eh.. herher ok boh muntah..

fLo said...

kiut...hehhehe...tauk la ktk nk umpan nya lain kali....=p

miss Fida said...

aih..nang lebih suci tok..hi kak..we are back..ehehe...aok..sikda receive pic marek kak..tpi ktk ada receive gambar mek 2 nak?

mimie kamisah said...

tuija li jak anak kitak kak.. hehehhehe.. :)

Ibu Iman said...

aikh... ktk menar juak urg gik konsentret nangga tv... nang kaco dauh.. hahaha... kiut

RaMa-RaMa Fareeza said...

aikh ceredit loknya kak owh..kmk dah pikir nama anak mek mun pompuan..modified lagik nama...Nur Suci Qaseh

Kembhoja said...

Siti Shamsiah... besa la nembiak bah ti.. sidak suka nak merati oleh mak sidak. apa polah mak.. bait2.. anak ekot.. :) ya kata mak mek selalu.. hehehe....

tina... aikh... aikh juak mama suchi eh.. hehehe....

flo .. sik pat di ekot selalu... umpan ya masa cam ya jak dapat... kelak mun selalu dipakey... member sudah tau.. rahsia dis sudah pecah ooo.. hehehehe

fida ... udah and ada kamek received.. siap makey topi apek mek nunggah topi ya.. sama la kiak orang dengan suci.. ada topi ya juak.. hehehe.... kenak kamek sik pat komen rah blog ktk oo???

mimie.... ya la kmk heran.. seney nya dapat tuaija ya.. sik kan dari kamek.. ?:) arwah selalu madah.. ngegeh ya dari kamek.. ya la kamek heran.. kamek kali.. hehehe...

ibu iman.. mun mauk nunggu si tikus ya abis berballe nya.. bila kamek mauk ke opis.. bila nya mauk ke rumah nenek nya.. hehehe.. sik pat2...

rama2 fareesa... ha.. lain gik dah bunyi nama anak nya.hehehe.. ada2 jak ktk tok za.. hehehe...