Saturday, March 19, 2011

:: Another Weekend ::

salam pagi Sabtu...

Timmy Time! ya didengar aku masa tok. Cartoon pilihan anak aku, suci yg manis itu. hrmmm... mauk dilarang... sebab aku sendiri dah boring nangga cartoon.. sik pat. Jangan! Kelak member ngamok... aku juak yang kenak pujuk nak... iskh2.... jadi.. ku relakan la TV ya sehari2 tok dicontrol oleh anak aku. It's ok dear. dapat mama onnline and carik resipi pakey masak n makan kita duak beranak. Dolok masa single, makan ka.. sik makan ka.. sik apa.. sebab soranng bah. Mun arwah travelling, nang lalu la sik bermasak... dah ada anak tok.. ney pat cam ya, sik kan nak berik Maggi dgn anak nak.. jadi.... kenak la bermasak.. Kenak ya... iskh2..mama tok...



jadi



aku pun buka la peti ais tek, apa yang ada dalam ya jak aku masak eh. Kes malas nak kuar sebenarnya. Mun aku kuar, bagus kamek duak beranak makan di luar jak nak. Huhuhu... jadi, apa yg aku nangga tangga tek, ada Fish Ball, Manok, Daging Cincang, udang, hrmmm.. ikan tenggiri masa arwah gik ada pun ada.. bygkan.. aku nang sik bermasak glak since arwah sik ada. Mun sik, aku tok la rajin bermasak... sebab aku nak ngidang laki aku. Aku mauk laki aku makan hasil air tangan aku.... and he also like it. hrmm... i miss him eh.

soo...


depan Peti Ais tek la aku molah keputusan... aku akan masak, Sup Bebola Ikan & Sayur Kobis. Mun dicombined pun ok juak kan. Aku tok nang suka masak soup sebab ada anak kecik bah. Mun berik bersoup2 cam tok.. suka sidak makan. sebab berkuah. aku tok.. style makan la..mun berkuah, berkuah terus. Mun kering.. kering terus. :D

dah. Aku nak masak nasi lok. kelak sambung2 lagik.

p.s : Seney gik ada shopping mall di dalam Kuching tok yang sik byk manusia.. seperti Geen Height Mall eh...


6 comments:

fLo said...

kmk bujang kdg2 xmkn..hahaha..mls jak asa mok g mkn tdo trus...

wahh...sup fishball...mek suka juak sup2...mek suka mkn sup2..hehehe..

mesti pepg dh ngga ceria suci ya...heheh..cute..

Kembhoja said...

flo.. part gik bujang ya la best, sik ada gago hal urang. hal kedirik jak. bila dah berlaki, gago hal laki bini.. dah ada anak.. masak pun kenak ramey juak. hrmmm.. kenak pikir untuk makanan yanng tiga2 dapat mkn. tok.. dah kamek berduak.. usually, kmk ekot food suci. :) senang n nyaman juak. hehehehe....

jusst finished cooking. Now nak mandi lok. Huhuhu.. kedak Vivi asa... mandi akher. hehehehe....

suci dah tido.. fuh! lega...

Siti Sahmsiah @ sahm said...

gialah kita dah beranak sis owh..mala jak pk makanan yang nya dapat makan juak..sik payah bermasak duak 3 kali..mun adam nya suka masak hitam/kicap..sup boleh lah juak nya ya..p mek sik su ka lah sup benarnya..p ngenang anak n laki..ne alah nak makan luar jak..

Kembhoja said...

salam sahm.
yala ko ... ngenang anak.. kita polah jak la. Kmk tok malas nak masak yg bertumis, yah.. ada tak nangga ayat M ya tek. :D nasib bait suci suka sup juak. alhamdulillah la. :) hehehe.. kmk ingat kmk sorang jak mkir cam ya.. normal duhal oo.. heheheh...
nak makan luar ajak2 sik juak bagus ko sahm sebab kita sik tauk sidak makey bahan cam ney. Mun kita, mesti kt makey nak berkhasiat nak... :) boleh diembak makan di luar tp jgn diamal ..pesab arwah dengan kamek.. tauk nya, kamek tokselalu kenak serang penyakit M ya.. hehehehe

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

wah!nyaman sup ya eh..mun ktk dekat, maok kmk berjarah ke rumah kitak pagi2..sik mandik sik pa owh..janji dpt makan sup bebola ikan..hehehehe =0).

kmk minat gilak makan sup bebola ikan,kak..aduh..lamak dah kmk sik bermasak tuk aih..rindu indah kmk ngan dapur..apa khbr ndak dapor kmk d rumah nun..=0).

Kembhoja said...

vivi

aduh. Part lambat mandi ya.. nang segeng la kt duak tok ko. maasa arwah ada.. mesti nya akan sound kamek awal2 sebelum nya kuar... mandi nunnn.. hehehe... hrmm.. dah tabiat dari zaman muda remaja.. giney la.. :)

kamek tok masak ambik simple jak V. malas nak masak over2..sebab kamek duak jak yang makan. hehehehe....