Tuesday, March 29, 2011

:: Bunga Rose ku BerbUnga Lagik ehs ::

Hal Bunga-Bunga aku....

Salam... nang bz aku tok.. tapi pagi tadik masa aku nak hantar anak aku ke rumah mak ak, sempat la aku ambik few gambar eh.. untuk tatapan ajak...

lamak aku sik update hal gardening aku tok eh.. sahm ada nanyak hal bunga2 aku.. hrm.. lamak2 tok aku kan gagos.. jadi.. bunga rose aku nang berkembang dengan baik nya eh...
reya masa arwah gik ada.. kan nya negur bunga rose aku yang dibah tok.. hrmm.. sik la aku sangka.. nya berbunga lagik ko.. happy aku...
jadi.. pagi tadik.. aku ambik gambar bunga rose yang sama seperti gambar di atas cuma bunga nya ada kecik la.. hrmm... pelik aku nangga,,,,
and rose puteh aku dah kuar.. my fav kaler..
huh! puas asa hati nangga bunga kembang semangkuk eh.. macam tuan nyer.. hehehehe.... dah2 minggu sik teragak eh dengan bunga2 aku ya.. sian.. minggu tok mummy janji kay.. semua akan kena belaian kaseh sayang.. kenak berik supplement semua nya... (baja la!)..

bila nangga semua bunga tok berbunga..

hati asa happy.. n the same time.. sedeh...
hrmm...
udah2 la kembhojha..


al-fatihah



6 comments:

fLo said...

kacak rose ya kak...mintak sigek! hehehee..

Kembhoja said...

flo...

aikh... ngak cgek ya jak... heheheh... datang umah.. ambik kedirik.. ehehehe....

berani madah cam ya.. kmk tauk flo ada di KL. hehehe.. mun di kuching tek.. pk lok. hehehehe...

flo. kamek ke KL kelak.. :)

Siti Sahmsiah @ sahm said...

best eh..maok try stat nanam bunga..p dolok penah try n nya sik hidup segar bugar..bukan green hand kmk tok li..

miss Fida said...

lak mek tempah bunga ktk k pelamin mek ah..mok k fresh pun..ehehe..sikda bh kak..mek guro jak..

Kembhoja said...

sahm...
kamek baruk belajar dari sidak jual bunga rose tok. kmk beli di serikin... sidak madah.. tanam pakey tanah kompos.. kamek coba la... aikh.. benar aikh.. baruk jadi... hehehehe..... sik ada istilah green hand eh.. kmk dolok pun pk sama juak.. istilah kesabaran sebenarnya.. n menanam bunga dengan penuh kasih sayang,, hehehehehe... good luck...

Cik Fida... adeh.. mun setakat sekuntum.. cam ney la ya.. engkah kat tepi telinga jak. hehehehehe.... best guro ktk ya.. kamek suka.. :D

miss Fida said...

aih engkah kat sanggul mek jak lah...kui2..