Sunday, March 20, 2011

:: Macaroni Goreng Dengan Daging Cincang ::


kinek tok pkol 4.26 p.m. ekot jam lappy tok...

aku tek makan maggi jak. Anak aku gik makan di SCR dengan usu nya. Huh! mama makan maggi jak... sik apa.. sorang.. lepas aku update blog aku n ngabas blog2 adik kakak pagi tek... kak ya, aku sapu rumah n ngemop rumah n of course la.. baruk nak mandi!

udah ya.. datangla sidak ya... lepak kat rumah aku...

lepas aku ngemas barang2 atas meja n suchi ngak tido sik sampey sejam.. tiba2 perut aku lapar.. bgn aku pagi tadik, aku ada kuarkan daging cincang beli ku kat Boulevard sebulan yang lepas,, :D lamak ya kan... dah nama aku jarang bermasak.. asa nak makan spaggeti.. embak malas nak masak nasi n lauk2.

lepas abis kerja aku.. aku nangga macaroni aku ada skit, ngam2 pakey makan kamek orang.. lalu tukar niat indah.. hahahaha... aku pun decide masak...

MACARONI GORENG DENGAN DAGING CINCANG

Maaf yer neng2 semua... saya tidak sempat nak ambilin gambarnya.. kerana kejerons dah nak makan.. suchi dah ngekot dirik aku ke hulu ke hilir n mulut nya nyebut mamam ajak2... jadi mama nya tok pun... sik ingat lagik la...

senang jak...

segek bawang besar... 5 ulas bawang puteh...cabik besar segek digiris... pakey ngacak ajak bah, panaskan kuali.. engkah sikit minyak sebab daging akan ngeluarkan minyak... tumiskan bwg besar n bwg puteh yg dihiris halus... aku malas blend kay... jadi... lepas ya, engkah la daging cincang tek... tunggu sampey nya masak... engkah skit secukup rasa n lada.. mun ada nembiak.. jgn engkah byk glak lada... udah ya engkah garam skit....

Done!!!

Yala makanan aku dengan anak aku ptg tok.. mun aku dah dikira makan malam... jadi aku nak mujuk adik aku belanja anak buahnya makan kat KFC jak. Mash potato pun okay. Polah aku aik nescafe classic o, pergh! sedaps ......

hrmmm... bah..aku nak nyambung kerja lok. sebelum adik aku moha. Aku masa tok molah kerja part time key in data. rasa flat asa punggung aku tok.. duduk lamak2. sebab ya aku dapat update blog... sebab aku duduk depan lappy. hahahahaha....

bah!

kelak sanbung lagik....

4 comments:

Just Call Me V said...

adoh kak..kmk tok terperat kt umah..lapar2..mee dah mam...maok kepci juak!!

Siti Sahmsiah @ sahm said...

lamak dah sik makan makaroni eh..nyem..bila plan nak molah owh??

Kembhoja said...

V... terperangkap d rumah? or malas nak masak.. hehehehe.. kamek cam ya juak ko V.. masa gik sorang2.. nang maggi la peneman setia..
macaroni tok.. nang simple eh...
Kepci ya.. aduh eh.. tok nak nembak adik mek lok. hehehehe

sahm... apa lagik... masak la.. hahahaha... suci dah kekenyangan dah.. senang hati. hahahahaha

Amni said...

ya baruk kak v.. mok kepsi gik pas makan mee...=P

malam tadik auntie mek molah macaroni dengan bubur jagung.. aiyo... sedap..