Tuesday, March 1, 2011

:: PeRanGeY aKu Yg PeliK or MeReKa ::

salam

aku nak bercerita pasal sesuatu.. embak aku stress glak sampey aku sedeh yang teramat pagi tadik.. aku nang down benar la. Aku heran.. kenak sampey ke hal personal life aku orang mauk tauk sedangkan aku sik pernah la gago mauk tauk hal orang.. tauk pun aku.. aku lebih prefer to diam sahaja. As what cik Rerama told me this morning... tauk pun... bila orang bersusey.. polah muka blur jak la.. hrmmm.....

aku sik suka nak tauk hal orang.!.. and nak bergaul dengan orang pun, aku sik berapa glak sebenarnya.. if aku sik comfortable dengan orang ya...lain la cara aku. if aku dah selesa.. baruk aku nang ceredit kata orang... sebab ya ada orang madah aku tok cam... Anti-Social...

aku tok mun dah sik suka or comfortable dengan orang ya.. aku akan banyak diam n mendengar.. jarang nak join bercerita. Prefer to listen than talking sebab sik guna kita nak share the story with the poreters. tapi nyala.. bila something happend to me... wah... cam2 cerita aku dengar hal aku sidak bersusey. Adil kah cam ya...????? sakit hati ku ko.. nang sakit.. sik terkata.. awal pagi dah aku nangis cam apa... sebab ya aku sik tertulis apa yang didalam jiwa aku sebab masa ya.. JIWA AKU DIMAIN eh!

Hrrrrmmmm.... so, embak aku sedeh + stress yang teramat tek = end up aku kuar g makan di McD. hrmmm... aku tok.. mun stress juak.. sebenarnya suka g bookstore. Hilang stress aikh... sik la hilang terus tapi kurang la... apa polah di sia? apa lagik.. baca magazine free la... aku sik poret nak tauk hal sidak opis tapi aku poret baca magazine adtis2 omputeh lagik bagus... berbaloi juak.. aku mkir.. cam ney sitok tok ok jak ooo... dengan gossip2 yang maha karya hebat.. kak ya rilek2 jak.. patut la britney spears sampey nak gondol rambut embak stress.. kak ya macam2 gik spekulasi kan.. adeh.. melelat ke Britney indah.. cam la dirik nya sama level oo.. kita tok mun mauk ambik motivation... cam ya la ko. Mujuk dirik bah...

ya la aku heran.. aku pun perangey yang pelik kah.. ataupun sidak yang pelik ooo.... hrrmmm....

aku tok terus terang madah... Pemalu bah.. Penyupan eh.... aku sik suka glak berada di tempat yang terlalu crowded sebab age factor kali... sebab mun dolok masa gk muda2.. ceh.. gik muda juak aku tok bah... awal 30's... muda la nak... tapi aku dah sik mauk g bergerumuk @ berpadat di tempat ramey orang sebab ya aku sik pernah g Jom Heboh. Yah.. apa kah kenak mengenak Jom Heboh ooo.. suka jak bah nak madah.. aku sik suka tempat ramey orang....

berkawan pun dengan sorang duak.. sik suka banyak glak kawan sebab arwah pernah madah.. banyak kawan.. banyak ragam... hrrrmm.. kenak juak aku tok nang sik mudah nak rapat dengan orang... takes time. bila arwah sik ada.. baruk terasa yang aku tok sik ada kawan glak.. nasib bait ada dirik n staff ku yg memahami.

ya la aku nak madah.. Perangey aku yang pelik kah ataupun orang2 disekeliling aku?


p/s : jangan terlalu bz body sebab dunia tok berputar. akan ada masanya kelak...




5 comments:

mimie kamisah said...

bena kata kitak kak.. mun kita peramah gilak pun mesti orang anggap kita tok poret sedangkan kita nang jenis orang peramah..
better diam dari berkata-kata..
sigek persamaan kita kak, kmk pun sik kalak juak g Jom Heboh.. hehhehe apakah?
dah la kak, eboh di lalek orang kedak ya. mun di lalek, gila kita oleh nya kelak..
anyway, take care kak..
salam peluk cium kmk ngan Suci k..
Assalamualaikum.. :)

A.s.t.i.n.a said...

Lumrah koh Kemboja... coba dirik tok jenis kamboh huhahha.. sekda orang nok ngambik tauk.. nak sik ditauk sidak yalah kadang2 sampei ada reka2 ceta..

RaMa-RaMa Fareeza said...

rilek kak kemboja...polah biasa jak..heheh...kmk keja ctok 2 thun mek xda gang gilak..redah jaklah....kmk kawan ngn suma org tapi x rapat..mun ada aura2 gosip mun pat elak, elak mun x pat elak dengar jak...janji kita mbak dirik kta sehabis baik cukuplah...koz mun ada urg poret2 yg x betul...since kita dah mbak dirik kita baguz2 apa nak dirisokan....mun nya gosip tetap gosip semata2...pokok pangkalnya kita sik seperti yg diporetkan....life is too short to layan poret...hehehe...

"i can be a poreter, but i am no bz body"

chewah...

Ibu Iman said...

susah oh nk nama kita tok artis... semua hal kita nk ditauk... hahahaha... kmk salu juak urg dipadah urg sombong & eksen koh... tp bila dh kenal br nya tauk kmk tok gine... hahaahhaa... kmk pun prefer dengar dpd kakar... kekadang rimas dgr ceta urg suka up dirik jak... tp dgr jak lah... layannn... hahaha

Kembhoja said...

salam semua...

mimie... ya la kamek ko. Mun orang sik kenal benar.. memang org pk kmk tok sombong. tapi bila dah kenal.. duhal.. sik cam ya. adeh. muji dirik ya. :)

astina .. benar kata dirik ya ko. kt tok sik nak jenis kamboh.. hal kt diporet orang.. ya la kmk heran..nok kamboh ya.. nya bersadu dengan kmk hal rumahtangga nya tapi kamek sik pernah nak bersusey pat lain. hrmm... sebab ya kamek kecewa.. kecewa dengan sesetengah orang madah kawan tapi nya juak menjaikkan kawan.. apa la...

cik rerama fareeza... i like your tag... life to short to layan porets.. tqs dear. benar juak aura ktk ya ko.. iskh2.. benar juak kata fida. hehehe...

ibu iman.. kita tok dapat jadi artis kali oo.. sebab ney ndak.. org gago mauk tauk hal kt. :) udah tak milih tile tek? :)