Wednesday, March 2, 2011

:: Pok, Pok, Pok... Bujang Lapok ::

Salam Hari Rabu @ 2 March 2011

Udah2 la aku bersedeh emarek. Nang benar2 down aku. Tapi aku suka tag line Cik Rerama Fareeza, "Life is To Short To Layan Poret".. yes... i agree. Lamak aku berfikir malam tadik.. sampey bila sidak akan bersusey kan. Yang penting aku kenak polah amanah aku.. kerja aku.. aku dpat gaji dari sia.. hrrm.... tq dear... and also to all my friend yang bagi kata2 semangat.. Astina... dirik also give me the right words.... Ibu Iman... thanks coz understand my situation and feelings... Cik Fida ... always makes me laugh dengan kata2 semangat yang pelik tapi masuk akal. i like ... Vivian & Flo yang sik henti2 berik kata caiyok2 nya duak... and the Kamboh Lady yang tgh nunggu nk beranak ya... ne ktk deng.. :) Terima kaseh daun keladi.. sik terkata eh...

ok. Berbalik pada ceta Pok ya.. hari senin ya tek.. my bapak, n my mak serta si kecik aku ya ambik aku dari kerja.. keta ku ada masalah n my bapak yang handle. Ya ku madah.. nasib bait gik ada bapak bah. Dah sik ada arwah.. nya paham jak keadaan aku yang nang sik tauk apa2 hal kereta. Tauk pakey jak. :)
so.. aku dengan anak ku duduk la di belakang.. nya mauk ngagak nenek nya di depan... lalu ku suruh nangga bird...

tiba2. aku pandey berlagu cam tok.. Pok.. Pok.. Pok... Bujang Lapok..... key suruh nya diam bah. Pas ya... tang ceredits jak mulutnya.. bunyi sama.. tune pun sama... ta.. ta... taaa..... yang belakang ya sik pat ekot la nak... mak aku terus tetak.. ney ndak.. nya dapat nangkap tune aku tek. shoh..... laju juak pickup ktk ya yang...



lalu la.. dari sia sampey umah.. ta ta ta.. jak la mulut nya.. malam tadik aku ambik nya di rumah mak ku.. mak ku madah.. maseh lagik tune ya.. nak tido.. ada la nya berlagu... lagu nya kedirik.. adeh...

sampey mek duak di rumah.. aku buka la channel biasa.. 613 sak nya diam. Cun2 juak atas meja ya ada la segek colour pencil nya mengarey..aku dah nebes takut nya conteng dinding kah... sohh.. sekali lagi aku terkesima... ambik nya buku coloring nya atas meja segek... dibah meja segek.... conteng atas ya sambil nangga cartoon.. sambil duduk atas stoll nya.. adeeehhh.. aku senyum jak nangga olah nya...

sama2 la kamek duak nangga cartoon sampey nenek nya datang... baruk aku dapat mandi.. solat.. baruk aku ambik nya suruh nya sleep. hrrm.. anak2... nya jak la pengihur d kala hati cam tok. :)

Al-Fatihah to you sayang.. 25 days without you... miss you a lot.

p.s : Boleh kah kt tok percaya pada mimpi?

4 comments:

Mbok Ema said...

kmk nang tengah kamboh tok!!! (reply kepada soalan di atas)..
ujong minggu ya tek tgh encarik gaya nak nyemor katil baby bekas anak no1, tp tengada jak ujan!!
adoh adoh adoh. Kmk dah 36weeks tok. anytime! mudahan baby keluar soon. kmk dah sik larattttttt!!! :(

Heheheh.

p/s: kmk lah antara manusia yng kuat bermimpi. hahahah.

Kembhoja said...

yah mbok ema.. ada juak tk tek. Ney ndak.. orang ya dah ready nak masuk dock. :D insyallah dipermudahkan semuanya... jemur la masa tok.. ari panas... tapi nang minggu ya tek ujan nya... bergantung baju anak seney2 jak dalam rumah nun. hehehehe....

kamek ada segek mimpi tok ko tapi sedeh lalu la.. kelak la kamek story k. hehehe.... larat lagik ktk nang berkemas.. mun kamek, dah sikpat nak berangkut apa..

A.s.t.i.n.a said...

eee Ya Rabbi ceredit si suci ya koh.. Actually kids nak umur ya sampei 3 tahun lah paling cepat belajar.. coba ajarnya algebra pun mesti nya dapat faham Kemboja..(sak jak mek mpun fail menda ya)

Kembhoja said...

aduh. Mak nya sendiri fail algebra ya... cam ney nak ngajar anak. hehehe... Kadang2 nya banyak suprise kamek ko... hrmm...