Friday, March 4, 2011

:: Sensitive or Emo ::

Salam pagi jumaat

pagi tok aku mauk ceta pasal aku la.. sapa lagik. Anak ku cam besa.. jadi.. ada la story pasal nya tapi this time.. ceta hal aku...

Aku tok.. lamak2 tok aku perasan nak.. aku cepat sensitif ko.. especially bila berkaitan dengan hati n perasaan kesian. aku sik suka orang kesian dengan aku... kinek2 aku akan kesian dengan dirik aku pun n kinek2 juak la.. aik mataku nang sik pat ditahan....

ya segek ... segek gik sik pat dengar nak jaik hal aku.. yah.. ya lagik la.. nang lalu la.. merembeh la aik mata. Lamak2 tok aik mata tang senang jak nak ngeluar dirik.. aku pandey jaik hati bah ngenang dirik. Dengan sapa lagik aku nak bersadu... dengan sapa lagik aku nak bermanja.. nak merajuk.. semua la.. membuatkan aku makin rindu dengan arwah...

seperti biasa... saya ambik ni gambar dari google yer... yang mengambarkan perasaan saya di masa ini...

ada pun kawan.. sik akan sama kan dengan laki. hmmmm...... benar kata orang... bau laki kt akan dapat mengurangkan stress kita sebab nya.... aku tok kan dah madah ada habit.. suka cium baju or ketiak laki ku mun dalam keta kah.. kat public pun terembak2.. sampay arwah heran nangga habit aku ya.. lamak2 dah sik dilalek nya.. dah nama aku tok manja.. ces.... kuar juak ayat ya. :)

asal nya balit kerja kah... nangga tv sama2 kah.. nya bermasak, aku assist nya kah.. nang gerenti la aku akan cium bahu or belakang nya.. nyaman bah bau nya.. bau peluh pun aku suka cium.. bah.. kinek tok cam ney la.. cium bau anak jak la... bau anak ku tok macam2... aku pun heran.. hrmmm....

jadi... percayalah... bau laki kita dapat mengurangkan stress kita. bagi yang belum ada pasangan... cium bau mak kita... nyaman juak bh... :)

yang dah ada pasangan.. kenali la pasangan anda n bau mereka. ceh.. ada lagik.. apa kah kaitan dengan topik aku nun.. sensitif n emo...

ya kali aku tok cepat sensitif oo... kata orang tua.. congek eh.. nang sik pat disalah tegut sikit.. n mun aku perasan tone suara orang berubah kakar dengan aku.. body language sidak... mata sdak.... mun tang sik kenak dengan mood aku....

jangan heran mun aku tiba2 lari n dalam process nahan aik mata... yah... aku dah sama kedak anak aku kah nang sik pat dikasar eh...

jumaat dah ko... aku rindu...

Al-Fatihah

P.S : Bunga Melu ku petik dari laman rumah ku pagi tadi untuk diembak ke kubur nya tgh hari tok.. dalam opis ku masa tok harum jak dengan bau bunga tok. I miss him a lot... a lot...


10 comments:

Mbok Ema said...

Kembhoja, kitak suka cium ketiak laki. kmk suka ngatik laki kmk dgn megang ketiak nya mun nya gurin. Hahaha. Yalah, ketiak kita rempuan lain bah. Hhahahahahah.
Menar kata kitak, nang kita suka cium bau laki. Kmk lamak tok pregnen, instead of makey perfume kedirik, kmk makey perfume nya. Heheh.
Sabar jak lah oooo. Giney nak molah arwah dah sekda.. Sigek gik, aok. bau nemiak nang bertukar2. anak kmk gia juak. Ada sekali ya nya bau kedak besi. Hahahaha. Mashem jak katan berpeloh2 bermain. Tp kmk suka encium bau yaaaa..
Aok, lalu pecah rahsia semua bau disuka diengkah dlm tok. ;P

VIVIAN said...

kmk suka juak cium bau gerek mek..even sik la sampe cium ketiak nya..hahah mun nya bukak jaket nya ka..mun nya tukar baju maok jog nak..kmk tgu dlm keta..ada la mek curik2 cium baju nya..waima berpeluh2..semakin ebrpeluh nya..makin suk mek..eh..kenak ow..
hangit gney2 pun bau nya tek..ahahha

Kembhoja said...

Mbok emma... masa tok kamek nang ada masa nya akan makey minyak wangi arwah.. CKone nya .. and masa tok pakey kamek mpun la.. hrrrmmm.... bau laki ya akan membuatkan kita hilang stress... serius dear... polahla selalu... tenang jak ktk kelak. :)Bau masam anak bangun awal pagi adalah yang terbaikkkk.... hehehehehe

Vivian... nyaman kan bau nya... aura nya... nyaman kan.. hehehehe... mun berjalan nak...kamek suka cium belakang laki mek.. hehehe.. kadang2 mak mek heran nangga olah mek tapi dah kamek cam tok..ney la nak molah..hehehehe... hangit2 pun.. kita juak pun kan.. :) miss him alot eh...

A.s.t.i.n.a said...

Aie Kemboja... boh lah sedeh.. lak mata kitak ehh jadi sepet.. mbak nangis..

Coba bayang dah la mata dirik ya sepet nak.. kak ya makin sepet.. ginelah..

kecantikan itu perlu.. heh sik penting.. tapi logiklah hoo.. sikkanlah orang nak jumpa dirik tetak2.. kak ya nanyak pelik2 "gine rasa dirik tek?" mok kenak body globe kat muka sidak.. well sorry dear.. just wanna chill u up.. things will never be the same.. adapt to it.. no matter for next month, next year.. ot next decade.. the memories remain..

Nei suci nei.. nei nya.. mek nak gigit lok..

Kembhoja said...

adeh tina... ya la saya tek ngeluar lagu ya dengan awak tek. hehehe...

ya la ko... dah nama emo tok ... hormon masa tok bah... agik tgh carik KEKUATAN la tok... jadi.. slow la.. ney pat laju2 nak..

bah.. cik suci ya.. cam besa la... kat rumah nenek nya.. jadi princess .. sian nenek2 nya diolehnya...

si para para said...

err tak berapa paham..tapi bak ketiak tu paham.hehe

lepas ni kena cari minyak wangi banyak banyak la..


kalau komen ni tak kena dengan entri tu, maaf ye :)

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

Salam,kak kembhoja..
maap sebab lamak kmk sik ngabas ke situk..kmk bercuti pjg..baruk hari tuk sempat berblogging...
aok..kmk pun suka cium bau my hubby =0).

masa kmk 2nd year undergrad dolok, kmk ada belajar bab tuk dlm topic endocrine system(topic pasal hormone).
mengikut kata Prof kmk, bila kita suka cium bau badan,bau ketiak, bau peluh pasangan kita, sebenarnya itu adalah petanda yang sgt bagus dalam relationship =0).

ya menandakan kita serasi n itulah pasangan sejati kita. bau badan ya adalah dari hormon pheromone.

bau yang terhasil dari hormone pheromone tadik menyebabkan kita rasa tenang dan tertarik. menurut kata Prof. kmk, kita akan suka cium bau badan,ketiak,peluh pasangan kita..tapi its normal mun kita sik suka bau badan n peluh bapak kita or sedara lelaki (abang,adik) kita..sebab bau dari hormone pheromone dari badan mereka bukan untuk kita tapi untuk pasangan mereka ;0).
its true! =0)..bila dipikir,kmk sik suka cium bau peluh dari badan bapak n abg long n bng ngah mek..bau busuk cium mek..hehehehe..hem..sebab bau ya tercipta khas untuk jodoh/pasangan mereka..hanya pasangan mereka sahaja merasai nikmat bau ya .hehehehe..

Tapi bau badan emak kita memang kita akan suka..sebab bau itu bau seorang ibu..sebab syurga di telapak kaki ibu..begitu besar nya peranan seorang ibu untuk membesar n membentuk anak..bila kita bjaya membentutuk anak menjadi manusia berguna, insha-ALLAH..ganjaran yang besar pahala yang berlipat gandakan yang ALLAH kurniakan.

I love u n I miss u, my sis Kembhoja.. @>;------

VIVIAN said...

trgisin2 mek macam komen kak vi lok..haha jodoh kamek la kali deng mek ya..sbb mek suka cium bau badan nya wp hangit gney2 pun...huhu amin..jodoh kmk..

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

kak vee pun senyum2 baca komen ktk tadik..alu kak vee padah "wow!vivian dah jumpa pasangan serasi n sejati!insha-ALLAH, ya akan menjadi jodoh kitak.kak vee sentiasa doakan,amin =0).

Siti Sahmsiah said...

kmk maca komen vivi lok, kak ya asa dalam lecture hall jak..bgs eh ingt gik lecture dolok2 owh...mun kmk, alu lah blaja k test ajak..mek cium ketiak laki mek lok..muahhh..hehe