Friday, April 29, 2011

:: Cuti Lagi ::

assalammualaikum

bah! apa la plan ktk org cuti2 malaysia tok. kamek duak beranak sik ada la nak ke seney2 eh. Mungkin ngemas rumah kali. aku gik sayang dengan cuti aku eh tapi apa boleh buat.. aku kenak cuti kelak tgh bulan sebab mak n bapak aku pg KL untuk konvo adik aku yang bongsu.

aku dengan cik suchie aku akan tinggal la sebab .... malas ku nak embak suci jalan jauh and tgh bulan gik ya. Waima adik akunak bayar tiket belon tapi bila aku tolak tambah bahagi n darab aku dapat kesimpulan adalah.. AKU AKAN TIRED!

bila aku tired.. aku sik ada mood nak kerja... hrmm,,, bagus la aku duduk di rumah... ngemas rumah and aku nak sambung balit hobby bermanit aku... baju aku dah banyak yang dah siap n menunggu nak dimanitkan. hrmmm.....

wah! semangat dalam tok bukan main lagik membara. Coba masa di rumah kelak... dudi2 semangat ke seney... tuan punya badan ke seney... aduhhh.......

dah la.. aku tok nak nunggu nak masuk meeting tok. apa2 kelak aku berupdate lagik.
bah...

assalammualaikum.




:: Amarah ::


salam semua..

sorry la sebab aku tok sejak duak menjak tok nang sik selaju dolok mun nak update blog tok. aku baruk lekak ngabas blog mama adam tek.. nya pun bersadu madah blog nya dah berspider web.. aduh eh.. kamek tok pun nya blog tapi rumah nun! :D

kali tok aku sik la nak bersadu madah aku tok BZ. kerja memang ada tapi kali tok aku nak ceta on what happend to me dalam masa seminggu tok.. iaitu aku berjaya mengcontrol amarah aku.. which is aku sendiri pun heran.. ya aku kah?

aku dah fed up sebenarnya nak marah2 dah.. aku kesian dengan kesihatan sendiri bah.. kelak palak pening... jiwa sengsara embak asa... bagus aku cool2down kan aku kedirik.. bila ada org manas.,. aku bygkan orang yang manas dengan aku ya nang sik berotak la.. konon nya profesional tapi ngok ngek...

reya manager bodo ya marah dengan aku.. marek terserempak dengan nya aku buat de jak. senyum jak.. pok nampak asa serba salah nak negur! ada aku kesah.. as long as aku sik nyakit org.

then marek GM gik nak manas2 as if kamek orang tok salah... katanya one of director call nya madah ada document nya sik diterimak la.. apa la.. pergh! siap marah2 staff aku.. and aku yang diberi tahu thru sms rilek2 ajer... aku siap berfikir lagi..

so.. check punya check.. ada miss look disia.. so.. kemas kan la.. petang marek juak director ya call aku PERSONALLY kay.. siap sora nya kacak kay... wahhhh! sejuk hati aku.. siap berguro2 lagik and he was not like that angry as what the other fellow mention about him... hrmm... aku cool ajak la..

it's shows la tahap keprofesionalan sidak. hrmm....

bah. aku nak polah kerja lok. kelak aku sambung... :)

Wednesday, April 27, 2011

:: Can't Take That Away From Me ::

Can't Take That Away From Me



They can say anything they want to say
Try to bring me down
But I will not allow
Anyone to succeed
Hanging clouds over me
And they can try hard to make me feel
That I don't matter at all
But I refuse to falter
In what I believe
Or lose faith in my dreams

CHORUS:
'Cause there's a light in me
That shines brightly
They can try
But they can't take that away from me
From me

They can do anything they want to you
Lf you let them in
But they won't ever win
If you cling to your pride
And just push them aside
See
I have learned there's an inner peace I own
Something in my soul
That they cannot possess
So I won't be afraid
And darkness will fade

'Cause there's a light in me
That shines brightly
They can try
But they can't take that away from me

No
They can't take this
Precious love
L'll always have inside me
Certainly the Lord will guide me
Where I need to go

They can say anything they want to say
Try to break me down
But 1 won't face the ground
I will rise steadily
Sailing out of their reach

Oh Lord
They do try hard to make me feel
That I don't matter at all
But I refuse to falter
In what I believe
Or lose faith in my dreams

'Cause there's a light in me that shines brightly
They can try
But they can't take that away from me
From me

Aku sik ada semangat nak pg kerja ari tok tek. lalu aku dengar lagu tok dalam hp aku..
tiba2 jak aku berfikir.. aku sik boleh kalah.. aku mesti kuat! yah.... tq to fida kerana remind me on this song. luv u and rama2 eh..

ya ajak la.. dolok.. kelak aku update lagik.

i miss arwah a lot.. really... aku sik suka dalam keadaan merindu yang teramat, ya allah!
kuatkan la aku ari tok and selamanya......
al-Fatihah

Tuesday, April 26, 2011

:: Kurang Ajar?! Damn! ::

KURANG AJAR?

aku molah kerja aku.. dah nama kerja aku tok memang kenak verified claims.
so.. kiranya aku sangsi.. aku nanyak...
and how aku handle staff aku..
adalah cara aku ..

aku sik kurang ajar..
aku diajar sebaik2nya oleh mak bapak aku.. cikgu2 aku.. kawan2ku.. boss2ku...
and
bila aku dipadah kurang ajar... aku tergamam!

hrmmm...
bila kita marah.. memang perkara yang sik senonoh akan keluar...
and ko sapa nak anok aku..
ko ada fikir sik kenak aku mauk justification.
mun semua barang ada to support..
kenak ko sik mauk attached!

so..
i learned something today....
control ur temper and try to learn more on how to faced these people.
if they came back..
try to talk as normal as u can even thou hati ko asa nak TUMBOK, BELASAH, TARIT RAMBUTnya... tapi muka ko rilek jak...

and make sure UR BOSS knoe what u are doing!

huh!
i hate my job!

but i love my job in the same time! sucks man..

:: Mimpi ehhhh... ::

salam...
aku nak ceta pasal mimpi aku malam tadik...
aku asa pelik...
nang pelik...
and
aku asa malu nak ceta
tapi aku ceta juak la...
(ya baruk ngegeh eh!)

bah.. aku bermula dengan mimpi aku ada dalam segek rumah yang cantik benar..
rumah ya glass house eh..
nang cantik..
siap aku mimpi aku dapat nangga shopping mall n supermaket nama MILIMEWAH,,
sapa2 pernah ke brunei ada la kitak orang nangga nama tok...
hahaha.. ya la aku pelik
kak ya.. sik jauh ya ada stesen LRT... hahaha..
pecah perut aku tetak.. aku tok di Brunei ataupun di KL...

then.. aku g la ke MILIMEWAH tek nak g cuci rambut..
and suddenly aku tok duhal is naked...
mak oiii.. malunya aku...
dengan keadaan aku yang macam ya aku berlari2 ....
dengan usaha untuk menutup semua nya...
maluuuuuu...

aku balit ke rumah aku yang cantik ya tek la..
dah la glass house... ngak yang sik diglass is dalam TOILET jak... ches!
bila ku tutup pintu toilet ku ya.. aku nangga poster artis hongkong...
blur sik ktk orang baca..
apa kes ada artis hongkong... yahh..aku pun heran..
artis itu adalah...

................ANITA MUI..........
yah.. aku pun heran.. hahahaha... dalam byk2 artis handsome ya...
then au tiba2 tek ada di tepi sungei... eh..
macam dalam tempat mera ikan ya bah... aku kenal dengan sidak pekerja sia..
nanyak dengan aku,...
mem,.. mauk mera ikan talapia or udang harimau...
aku jawap la..
UDANG eh...

so.. terjun la sidak nak masang jaring kecik2 ya eh nak molah kandang la...
errkk.. kandang kah.. eh.. paham2 la ayat aku tok.. semangat nak story mory hal mimpi tek.
dalam masa yang sama..aku nangga jak. aku tertangga sekok ikan terubuk eh..
bayangkan ikan terubuk terapung2 tersangkut kat jaring ya tek..
bising la aku madah dengan sidak ya..
aikh.. selamatkan ikan ya.. sian nya aikh..
pas ya aku pun nangga ada perahu...
aku nait la perahu ya...
aku ingat aku nak selamatkan ikan ya..
tauk2 aku tek nak.. aku nait perahu ya pergi ke tebing sungai...
nang tinggi la tebing ya....

belum abis lagik.. tauk2 aku nait tebing ya.. aku nangga pondok..
pondok ya simple tapi nice ko....
lalu....
aku nait la tangga nak masuk dalam pondok ya..
and there is one hand try to pull me up and i dont know who..
ngutik sik...
arrrgghhhhhhhhhhh....
aku leka nangga kat dbah... nangga ney tauk selipar aku ilang...
croc sik ori ya weyy.. kelak mun ilang sik kan aku nak makey kaki ayam berjalan dalam utan nak.. yahhhh
sampey ke sia aku mikir.,
tiba2 aku nangga aik nait.. macam banjir bah..
aku nangga selipar aku ya tek dengan segek selipar orang laki la sebab nya saiz besar bah... hanyut diembak arus...
aikhh..
seleparku...
lalu ada sora madah.. sik apa
yang penting kita selamat...
erkk..
aku sik sure kay sapa pun sora... jangan tanya lebih2..

then...
aku toleh kat depan.. aku nangga ada 2 egek pondok dah tengelam and dah jadi setengah....
aku heran..
kenak ada pondok tiba2 kat depan aku..
sah2 mimpi kan...
sukati nya la nak...
aduuuhhh...

sedar2 aku dah pagi...

ya ajak! stress aku mkir mimpi aku ya! hahahaha...

bah2.. aku nak g meeting lok. Dah kol 10 dah.
sidak dah nunggu..
jadi..
tolong tafsirkan mimpiku ini...

salam...


Monday, April 25, 2011

:: CuTi GooD Friday ::

salam.

apa polah ktk org? aku cuti 3 hari ya nang ada penyakit M nak menang lappy. kelak mun dah megang lappy.. ndak alah2 aku tok update blog. dah kenak time aku malasseng.... ha! ambik! nang sik diupdate terus eh!

ok. apa polah aku 3 hari ya teK! aku nang menghabiskan masa dengan anak aku and BUKU-BUKU ku... malam hari sabtu ya aku tido pkol 4 pagi kay.... aku leka baca buku dari penulis tok... Siti Rosmizah. aku tok ada habit.. mun aku baca novel.. mun aku dah berkenan dengan cara penulisan sorang ya.. semua buku2 nya aku nak baca, Coz aku mauk tauk style nya.. bila dah abis baca.. aku akan puas hati. hehehehehe..... tok antara buku yang aku baca cuti tek... mala tido akher... kak ya.. suci tido petang.. aku sama tido juak.. membayar balit... hehhehehe


CINTA KAU DAN AKU....

Mampukah seorang tomboi menerima cinta lelaki yang juga bosnya?

"Apa, jadi driver? Hei Risya, dah tak ada jawatan lain ke kat tempat kerja Milah tu sampaikan jawatan driver pun kau terima? Dah-dah, balik kampung aje. Tolong mak kat warung lagi bagus. Apa, kau ingat kau tu jantan ke nak jadi driver", marah Mak Timah.

"Kalau saya katakan saya tak kisah untuk memperisterikann awak? Dan saya juga sebenarnya sudah mula menyukai awak, adakah awak akan berubah fikiran dan menerima saya?" Soal Farish Hakimi dengan wajah serius.

"Sayang, dari hati yang tulus abang nak beritahu sayang yang abang sungguh bahagia dapat menjadi suami sayang. Abang harap, Risya boleh terima abang dalam hidup Risya. Percayalah, abang ikhlas mengambil Risya sebagai isteri abang."

Sebaik sahaja kaki Farish Hakimi hendak melangkah masuk ke balai berlepas, dia dikejutkan dengan suara yang amat dikenalinya. Suara yang sememangnya amat disayangi, suara yang menyebabkan dia ketawa, suara yang menjadikan hidupnya ceria, suara yang sentiasa berbisik manja di telinganya. Tidak, dia tidak perlu untuk mendengar suara itu lagi. Bukankah suara itu yang telah merobek hatinya? Bukankah suara itu yang telah meragut kepercayaannya?

Cinta Kau dan Aku menyelongkar kisah kehidupan seorang gadis lasak pintar; Nur Farisya Iman @ Risya yang mempunyai impian menjadi pemandu. Impian Risya tercapai bila dia ditawarkan jawatan pemandu peribadi pada seorang CEO muda; Farish Hakim. Pertemuan yang tidak disengajakan itu melahirkan cinta pandang pertama Farish pada Farisya. Hubungan yang makin akrab kerana keserasian Farish dengan sifat lurus , tulus juga keselambaan Risya makin melebarkan rasa kasih Farish pada Risya. Keuzuran yang menimpa ibu Risya di kampung dan huluran bantuan segera dari Farish telah membuka lembaran baru dalam kehidupan Risya bila dia diminta ibunya mengahwini Farish selepas selesai ibunya menjalani pembedahan. Risya yang terpaksa akur membuat rencana bersama rakan karibnya, Zack Kapcai dan Zamilah untuk mengelak dari berkahwin dengn Farish, namun rencananya terbongkar tanpa pengetahuannya dan selesai majlis ijabkabul dia dikejutkan dengan penampilan Farish sebagai suaminya!. Akur dengan suratan takdir, perkahwinan dilalui dengan redha namun sikap cemburu yang keterlaluan suami, ego, panas baran ditambah kemunculan adik ipar dan bekas tunangan suami memburukkan lagi suasana rumahtangga. Fitnah yang diatur kedua wanita itu akhirnya meleraikan ikatan perkahwinan yang baru berusia 5 bulan dan penceraian juga tragedi keguguran yang menimpa telahmembuka lembaran baru dalam hidup Farisya. Dia bangkit membina hidup baru.6 bulan berlalu, Farish kembali dan pertemuan secara tidak sengaja dengan bekas isteri akhirnya membawa kepada rentetan pembongkaran pakatan keji yang membawa kepada keruntuhan mahligai mereka dahulu. Farish yang insaf, sedar ingin kembali, namun Farisya yang sudah parah jiwa nya sudah tertutup pintu hati untuk memberi ruang untuk Farish kembali bertakhta.

ANDAI ITU TAKDIRNYA....

Aleya, seorang gadis yang cantik dan berlatarbelakangkan keluarga sederhana, dalam diam menyimpan perasaan pada seorang anak tokoh korporat yang ternama yang juga merupakan rakan sekuliahnya di universiti di United Kingdom, Syed Adam Aizril. Syed Adam Aizril, wajahnya yang tampan menjadikan dia kegilaan ramai gadis. Limpahan kemewahan meletakkan ego dan kesombongan di singgahsana yang paling tinggi. Mentalitinya yang mementingkan darjat dan kedudukan telah menutup pintu hatinya untuk mendengar bicara hatinya sendiri yang pada ketika telah mula ada getaran buat Aleya.

"Salahkah Leya mencari sedikit bahagia? Mengapa Leya tak pernah dapat merasainya? Hina sangatkah Leya sebab beribu dan berbapakan orang miskin? Memang Leya miskan tapi Leya juga jugak ada maruah diri."

Terjadinya suatu perkara yang menyatukan mereka. Tapi kerana terlalu ego, sombong dan mementingkan darjat, begitu hina Aleya dilayan Syed Aizril.

"Saya telah menjadi balu sebelum masanya dan anak-anak saya juga telah menjadi anak yatim sebelum masanya. Sembilan bulan saya mengandung mereka tanpa suami di sisi. Saya pekakkan telinga mendengar cemuhan masyarakat sekeliling."

Kuasa cinta, tiada siapa yang dapat menghalang. Mereka kembali bersatu atas penyesalan Syed Aizril. Ketika ingin menyulam bahagia dan menyemai kasih antara dua hati, munculnya Sharifah Emilin, sepupu kepada Syed Aizril yang membuat onar. Sharifah Emilin yang penuh di hatinya dengan ego, bongkak dan iri hati ingin menunaikan dendamnya pada Aleya yang dianggap merampas Syed Aizril yang konon dianggap sebagai kekasihnya. Namun, di hati Syed Aizril, hanya Aleya yang bertakhta.

"You dengar sini Zril, dendam I tak habis kat sini. I bersumpah, I akan pastikan hidup you musnah...musnah sebagaimana you musnahkan hidup I. I takkan lepaskan you. You tetap akan jadi milik I. I janji Zril, I janji."

Namun, ada kalanya cinta mereka teruji di tengah jalan. Kerana keegoan seorang lelaki yang menuncak, Syed Aizril telah melakukan kekhilafan yang hanya merugikan dirinya sendiri dan hampir-hampir menyebabkan dia kehilangan cinta sucinya.

"Leya jangan tinggalkan abang. Kembalilah sayang, kembalilah. Jangan teruskan perjalanan itu. Berilah abang peluang untuk membahagiakan Leya. Hentikan perjalanan itu sayang, pandanglah ke belakang walaupun cuma seketika."

Salahkah Aleya kerana memilih Syed Aizril dalam hidupnya?

"Namun dia terleka sebentar dengan kebahagiaan palsu yang diciptakan oleh suaminya. Habis manis sepah dibuang. Dia akhirnya menjadi pengemis cinta pada suaminya sendiri. Akhirnya dia telah terluka untuk kedua kalinya tetapi kali ini kelukaannya lebih dalam hingga meragut nyawanya sendiri. Itulah kisah perempuan yang bernama Nur Aleya binti Idris."

Cinta...cinta telah menjadikan Aleya, gadis yang pendiam dan berperibadi sederhana, seorang yang kuat, tabah, tegas dan berani, walau dalam hatinya penuh cinta dan kasih.

"Selama aku miniti liku-liku kehidupan yang penuh onak dan duri ni, aku tidak pernah pasrah dalam hidupku. Andai itu takdir-Nya sebelum menggapai bahagia aku redha. Namun sampai waktu apabila aku tidak mampu bertahan lagi, hatiku lebih keras dari kerikil."

Cinta...cinta telah mengubah Syed Aizril yang ego dan sombong kepada seorang yang sangat menghargai cinta dan kasih sayang.

"Leya, abang janji dengan nama ALLAH abang akan menjaga Leya hingga ke nafas yang terakhir. Percayalah sayang. Leya takkan keseorangan lagi. Abang sayang Leya dengan penuh hati abang."

apa yang aku dapat madah.,,, sepanjang aku baca novel duak egek tok... keadaan aku... macam tok....

Kejap aku tetak cam apa jak... pas ya nak.. aku akan diam n merut jak muka aku.. pas ya.. tetak lagik..pas ya aku akn RUN-RUN nangis eh.. sampey sik pat dipujuk eh.. makin ceta andai takdirnya ya.. aku nang nangis sampey aku nak mujuk dirik aku sendiri ya.. aku baca dialog si hero ya.. wahhh! menjiwai... aku mejin Remy Ishak weyyy hero aku dalam Andai Itu Takdirnya.. mun segek gik ya.. semestinya Fahrin Ahmad aku! hahahahaha.....

bah2 .. aku lapar.. makan lok.

salamm...

Wednesday, April 20, 2011

:: Bz The Bee ::


aku baruk lepas abis meeting
huh!
bencik ku.....

dah la... nak pulai.
anak nunggu!

salam....




Tuesday, April 19, 2011

:: Maaaaaaaaa......... ::

Gambar hanya hiasan ok....

Salam.
aku dah COOL down k.

aku nak ceta kesah antara aku dengan miss aikh aku ya... sapa lagik.. anak aku la..
lamak dah asa aku sik ceta hal anak aku tok..
aku nak story lok..

Once upon a time... mukadimah mauk baik punya! hahahahaha

pagi ya,,, awal bapa ku pesan.. ko anta suci ke umah... bapak ada plan. sik pat nunggu si puteri aikh ya bangun tido.. aku pun heran dengan anak aku tok ko.. mun time ujung minggu.. awal nya bangun.. mun time aku kerja.. ya ampunnnnnn....
macam sengaja jak mauk bangun akhir....
tapi aku sebagai ibu yang memahami..
sik apa nak.. go ahead jak..
yoooooodddeeeehhh....
gila nak.. sik ku gila macam ya!

so....
lepas aku kemas semua... engkah nya dalan keta semua nak.. kuarkan keta...
then locked gate and then masuk la semula dalam keta terus locked pintu...
baruk ku nak jalan.... tiba2 nya nerais....

"mmmmmmmmmmmmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa"

sapa sik terkejut!

tuleh ku nya.. kenak ktk tok chi.. beliang ati mama.....

kitak orang tauk apa dipolah nya...
nya coba narit safety belt nya.. sik dapat.. aku tek terus jalan..
yah! aku terlupakssss...
anak aku tok skemasssssss......
dah ditrained well oleh tok nek nya yang bekas polisi itu...

huh!

apa yang patut aku polah bila nya dah nak coba narit safety belt ya nak...
aku pun tarit la sekali...
aku pun pakey la sekali...
ya la kita tok ko sebagai mak bapak... contoh terbaik untuk anak2 kita ko...
hrmmm....

ya ajak!
miss aikh aku ya dah jadi miss trafic aku dah... iskh2.

bah...

ya ajak... :D

:: DoNuT ::

okkay....

tok sesi meluahkan perasaan. Ada la sekok exec kmk org tok. benci ku eh. yah! mun aku dah madah aku bencik! bencik la ku ya...

nya ya lelaki k... sah2 lelaki sebab aku nangga dalam form nya n syrat beranak nya.. LELAKI tetapi mempunyai ciri feminin yang aku kadang2 sik pat terimak kecerewetan nya! and .... berkawan lagik dengan reporter opis kamek orang.. tauk ajak la nak.. reporters... PORETERS bah.. lagik la menjadi nak....

aku nang pantang la nemu lelaki yang sik dapat polah keputusan and always lari dari membuat keputusan and sik dapat nak memberi apa2 kata putus! Hello!

kau ya lelaki.. mun kelak satu hari ko nak berbini.. sik kan ko mauk bini kau polah keputusan! aku paling BENCIK eh mun nangga lelaki nak mengedik depan bos aku coz bos aku tok LELAKI!

hish!

GELI aku weyyyyyyyy!!!!!!

ha! manas benar la aku tok... bila aku kakar dengan nya marek bagus2 dalam telefon.. laju madah bos aku carik nya.. sekali tek.. nya yang hegeh2 ngagak bos aku! ada kah! nang hidup mintak simpati jak! yah! abaikan ayat aku yang kasar ari tok!

aku nang manas benar dengan DONUT tok!

ada sesetengah DONUT maseh mempunyai harga diri or in other words is PRINSIP hidup eh! bukan macam lalang!

huh!

dah la.. aku manas tok!

aku akan selalu ingat pesan seseorang...

JANGAN SEKAT REZEKI ORANG!

i'm tryinggggggggggg.................... dear...

Monday, April 18, 2011

:: I love my life even thou ..... ::

mesti ada yang heran kenak tajuk aku ya BEST gilak.
aku nak madah..

i love my life
even thou....
kinek tok maha dewa tahap gaban la cabaran yang aku kenak tempuhi!

i love my life
even thou...
mengarey la orang nak mengata aku!

i love my life
even thou...
aku sakitkah... aku suka kah... my family always be with me!

i love my life
even thou....
aku sik kenal sapa bloggers aku... tapi aku tauk sidak ada dengan aku!

hrmmm.. ya ajak!
aku baruk tauk sesuatu hari tok....
and surprisingly,
aku sik kecewa lagi...
aku sik nangis lagi...
aku sik emo lagik...

aku COOL jak......

yah! aku suka!

:: Sambungan ...4K aku ::

salam pagi senin...

Awal aku sampey ofis ari tok.. sebelum pkol 8.30 pagi la...
sampey office aku dah dihidangkan dengan makanan oleh staff aku...
pergh! nasi goreng... cun juak perut tgh keroncong lagu soley2.. hahahaha...
aku tido awal malam tadik.. nido suci.. aku sekali tertido... cam sik besa..
adik aku tido dengan kamek duak malam tadik..
embak mata sik pat dibukak lagik.. aku sms adik aku yang tgh nangga MENTOR di luar masa ya.. pesan sebelum tido polah susu suci.. sik lamak kak ya aku dgr adik ku ngeraung... kenjarrrr... hahahahaha...
ya cara aku nak bermanja dengan adik bongsu aku k...

so... aku nak ceta hal hadiah pemenang aku.. hehehe..
masa aku g KL reya.. nang berpusing jak mata aku encarik hadiah.. and mkir hadiah... mcm2 la dalam palak aku masa ya...

dari masa ke semasa mok jumpa pemenang aku tok.. aku tauk nya kejerons nak tauk hadiah nya... aku sik duli.. tgh hari tok mesti jumpa! hahahaha..... dengar ya fida... mesti jumpa!

so... ya la hadiah aku... macam biasa la.... mesti trademark nama blog aku nak..... segek ya adalah beg holder ka... aku suka eh... senang nak nyangkut beg kat meja makan... klip rambut n anting-anting ...

bah.. aku tok post dolok.. confirm dengan si pemenang 4k tok pun belum...

keja lok.

Friday, April 15, 2011

:: Boyz II Men - End Of The Road ::

yah.. sekali aku mauk.. 2 egek entry dah hari tok...
apa kessss???

aku mauk kitak org dengar lagu tok.. kenak aku asa mauk g karaoke ooo.... hhhrrrrmmmm



end of the road.... damn! i miss him.... al-Fatihah....

:: Boyz II Men - I'll Make Love To You ::

salam hari Jumaat.... bersamaan dengan 11 jamadilawal....

aduh... cepat nya masa berlalu....
pejam celik.. pejam celik...
dah hari jumaat...
pejam celik... pejam celik...
dah lebih 2 bulan arwah meninggalkan aku....
aduh.....

al_fatihah

pagi tadik aku lambat lagik turun kerja...
kerana anak aku sik mauk bangun tido...
dipujuk lembut... makin sik mauk bangun...
dah besar skit sora ku...
bukak nya mata. then tutup balit..
aku gik AIKHHH oleh nya....

last2.. aku kemas semua barang engkah dalam kereta...
start enjin keta... pas ya... aku kemas semua bantal2 atas katil and around her...
tinggal nya dengan bantal keciknya jak....

after that... TUTUPKAN kipas angin....
aku pun sempat nak nyapu....
pas ya..
baruk aku dengar nya nunggah.. mama...mamaaaaa....

yahhh... cara mauk ada.,....
sik lembut.. sik kasar... hehehehe...
bah.. aku tok nyelepat...
pas tok nak bertelunggak dengan bos ku lok...
banyak barang mauk approval nya...

aku tinggalkan kitak orang dengan lagu kesukaan aku tok...
lagu aku masa school dolok..
kinek tok pun maseh suka juak...

Thursday, April 14, 2011

:: My LiFes.... My Choices.. My Actions... ::

salam,,,

aku tauk! aku lamak dah sik onnline...
aku bz bah.
tapi lepas hari tok .. aku JANJI!
ceh! aku akan update.
byk mauk diupdate ku...
tunggu aku berelex2 depan PC lok kay.

hrmm...
aku dah ada hadiah untuk pemenang 4K aku..
hehehe..
kelak aku ambik gambar nya...

Jangan ditanya cam ney KL tek?
apa yg aku dapat padah.. aku tok nak madah enjoy. sik juak...
coz aku stay area bukit bintang..
and aku sik suka...

coz>> to crowded....
okla..
yg pasti.. masa aku di KL... aku sorang... aku RINDU PADANYA...
al-fatihah..

Sunday, April 10, 2011

:: Key Ell .... ::

Salam semua...

Aduh.. Dah gago benar aku sampey sik sempat nak update blog. Apa yg aku sapat madah.. Aku nang gago eh...

Masa tok aku dah sampey di KL and aku stay di Coronade Hotel masa tok. Aduh.. Lamak aku sik berjalan kaki.. And aku jalan dalam Sungei Wang dah aku asa kaki aku nak patah.. Nang salute la aku dgn org2 di KL tok...

Aku dah jumpa dah! Aku dah jumpa dah hadiah untuk pemenang 4K aku eh... So... Miss Fida... Tunggu kmk balit ke tanah air.... Hehehehe...

Aku update simple jak tok aaa sebab aku update pakey baby aku tok... Aku nangga ari tok jeraya ada lenggang la.. Naksud aku.. Sik jam glak... Sebab kali gago di sepang nun...

Bah... Aku nak baca buku baru lok.. Time tok dekat nak pkol 9 kan.. Aku nak rehat eh.. Esok kursus n meeting... Hrmmmm..... Lemah nyawa tapi.. Ku redah..

Tadik aku nanyak mak ku.. Apa cerita anak aku.. Member meradang di kuching nun.. Sian anak mama.. Sabar sayang aaa.. Mama balit ari rabu...

Bah. Kelak sambung lagik.. Aku nak sambung baca buku lok.....

Wednesday, April 6, 2011

:: Mama nya pulak yg POLKADOTS ::


Salam... Saya nak test2 jak...
Dapat kah sik saya mengupdate kay kesayangan baru saya tok..
Hrmmm... Hari tok saya berpolkaDots... Huhuhu....
Black n white eh.... Hehehehe

Bah.. Aku nak kerja lok......
Kelak ku sambung key PC ku...

Monday, April 4, 2011

:: Kawan ::


salam

maaf.. ampun... ujung minggu aku minggu tok nang pack!
kan aku minggu depan ari sabtu dah nak FLY...
jadi.. aku kenak settle banyak barang dalam minggu tok..
spend time dengan anak aku dah sekian...

sabtu nang aku dah plan nak kuar..
kuar g Boulevard.. Aku nak beli brg kat DG Store
so.. sehari2 la kamek duak kuar dengn kawan aku...
huh! manusia nang ramey tapi sik seramey mun time dah terimak..
so.. agik dapat diampun la ramey ya..

ya baruk ku nangga perangey suci masa berjalan..
she likes to make friends.. ya la. may be aku dari dolok lagi.. mun nya nemu kawan yang sebaya.. the first thing that came out from my mouth is.. Friend eh...
so.. now.. she is over the top la peramah nya..
doesn't kira miak kah.. orang dara ka... makcik pakcik ka.. orang bujang ka.. or uncle2 ka.. hehehe... nang ramah terus...

hrmmm....
for sure.. anak aku ramah lagik dari aku la.. hurmm betul kah statement ya...
hehehehe....
mesti la nya dapat dari aku kan.. mun sik arwah pun peranngey..
tapi aku asa.. aku la.. hehehehe
sik mauk kalah.. nang SMK la.. hehehehehe

ya ajak aku nak madah...
kelak aku nyambung gik..
nak molah kerja lok
asa nya nak g kedey DG lok

da...



Friday, April 1, 2011

:: Anak Dara Ku - Miss Suchie ::

Salam
Memperkenalkan anak dara saya.. Miss Suchie.
ambik gambar tok dalam minggu tok tek...
member baruk bgn tido... terus aku suruh ambik shoes...
anta rumah nenek....
masa tok mama nya agik gago nak ambik gambar bunga rose nya..
tiba2 nangga member gago nak masuk keta...
iskh2... sik tunggu2 eh...
minggu depan nak tinggalkan nya for 5 days...
aduh... i'm gonna miss my little aikh tok eh... :)
pipi dah makin bulat cam pipi mama nya...
camney ya.. hehehehe.... okla semua.. aku nak share tok ajak...

:: BunGa MeluR ::

salam jumaat

sapa sedar.. saya tahu... eh.. aku sedar.. aku tauk....
aku sik ada update blog emarek...
kenak?
coz Jiwa aku KACAU eh marek....
seriously.

kenak?
yah.... KACAU eh dengan kata2 orang yang sik abis2 nak mengata aku,
sedangkan aku sik ada polah apa2...
aku berik lebih agik ada dengan semua orang...
tapi still...
ada yang sik puas hati...

aku dalam masa yang sama amat TERKILAN kerana aku sik sangka org yang aku anggap kakak all this while adalah one of the poreters...
sesungguhnya.
aku sabar....

aku tetap layan nya macam biasa.. even thou hati aku meraung cam apa jak...
aku sik akan lupak apa padah Triple A aku...

'Doa banyak2, Beristighfarla... Masuk Telinga Kerek, Kuar Telinga Kanan...
Ingat.. Jangan Sekat Rezeki Orang."

yes.. aku sik akan lupa...
hrmmm......

aku g kubur arwah pagi tadik...
aku rindu... aku rindu sebab peneman setia aku.. pendengar setia aku... hrmm...

~~ aku R I N D U ~~