Tuesday, April 19, 2011

:: Maaaaaaaaa......... ::

Gambar hanya hiasan ok....

Salam.
aku dah COOL down k.

aku nak ceta kesah antara aku dengan miss aikh aku ya... sapa lagik.. anak aku la..
lamak dah asa aku sik ceta hal anak aku tok..
aku nak story lok..

Once upon a time... mukadimah mauk baik punya! hahahahaha

pagi ya,,, awal bapa ku pesan.. ko anta suci ke umah... bapak ada plan. sik pat nunggu si puteri aikh ya bangun tido.. aku pun heran dengan anak aku tok ko.. mun time ujung minggu.. awal nya bangun.. mun time aku kerja.. ya ampunnnnnn....
macam sengaja jak mauk bangun akhir....
tapi aku sebagai ibu yang memahami..
sik apa nak.. go ahead jak..
yoooooodddeeeehhh....
gila nak.. sik ku gila macam ya!

so....
lepas aku kemas semua... engkah nya dalan keta semua nak.. kuarkan keta...
then locked gate and then masuk la semula dalam keta terus locked pintu...
baruk ku nak jalan.... tiba2 nya nerais....

"mmmmmmmmmmmmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa"

sapa sik terkejut!

tuleh ku nya.. kenak ktk tok chi.. beliang ati mama.....

kitak orang tauk apa dipolah nya...
nya coba narit safety belt nya.. sik dapat.. aku tek terus jalan..
yah! aku terlupakssss...
anak aku tok skemasssssss......
dah ditrained well oleh tok nek nya yang bekas polisi itu...

huh!

apa yang patut aku polah bila nya dah nak coba narit safety belt ya nak...
aku pun tarit la sekali...
aku pun pakey la sekali...
ya la kita tok ko sebagai mak bapak... contoh terbaik untuk anak2 kita ko...
hrmmm....

ya ajak!
miss aikh aku ya dah jadi miss trafic aku dah... iskh2.

bah...

ya ajak... :D

3 comments:

RaMa-RaMa Fareeza said...

miss traffic ktk boleh jadi miss partner in crime juak kak hehe

Kembhoja said...

yala tek......
sik sangka eh...beliang ati mek...

miss Fida said...

erm..good2..dr kecik kita mateh nya..nembiak nang kdak ya...nya akan ekot perlakuan kita...ehehe...mun kmk tek alu kmk juak nerais mbak terkejut..kuang2..