Tuesday, April 26, 2011

:: Mimpi ehhhh... ::

salam...
aku nak ceta pasal mimpi aku malam tadik...
aku asa pelik...
nang pelik...
and
aku asa malu nak ceta
tapi aku ceta juak la...
(ya baruk ngegeh eh!)

bah.. aku bermula dengan mimpi aku ada dalam segek rumah yang cantik benar..
rumah ya glass house eh..
nang cantik..
siap aku mimpi aku dapat nangga shopping mall n supermaket nama MILIMEWAH,,
sapa2 pernah ke brunei ada la kitak orang nangga nama tok...
hahaha.. ya la aku pelik
kak ya.. sik jauh ya ada stesen LRT... hahaha..
pecah perut aku tetak.. aku tok di Brunei ataupun di KL...

then.. aku g la ke MILIMEWAH tek nak g cuci rambut..
and suddenly aku tok duhal is naked...
mak oiii.. malunya aku...
dengan keadaan aku yang macam ya aku berlari2 ....
dengan usaha untuk menutup semua nya...
maluuuuuu...

aku balit ke rumah aku yang cantik ya tek la..
dah la glass house... ngak yang sik diglass is dalam TOILET jak... ches!
bila ku tutup pintu toilet ku ya.. aku nangga poster artis hongkong...
blur sik ktk orang baca..
apa kes ada artis hongkong... yahh..aku pun heran..
artis itu adalah...

................ANITA MUI..........
yah.. aku pun heran.. hahahaha... dalam byk2 artis handsome ya...
then au tiba2 tek ada di tepi sungei... eh..
macam dalam tempat mera ikan ya bah... aku kenal dengan sidak pekerja sia..
nanyak dengan aku,...
mem,.. mauk mera ikan talapia or udang harimau...
aku jawap la..
UDANG eh...

so.. terjun la sidak nak masang jaring kecik2 ya eh nak molah kandang la...
errkk.. kandang kah.. eh.. paham2 la ayat aku tok.. semangat nak story mory hal mimpi tek.
dalam masa yang sama..aku nangga jak. aku tertangga sekok ikan terubuk eh..
bayangkan ikan terubuk terapung2 tersangkut kat jaring ya tek..
bising la aku madah dengan sidak ya..
aikh.. selamatkan ikan ya.. sian nya aikh..
pas ya aku pun nangga ada perahu...
aku nait la perahu ya...
aku ingat aku nak selamatkan ikan ya..
tauk2 aku tek nak.. aku nait perahu ya pergi ke tebing sungai...
nang tinggi la tebing ya....

belum abis lagik.. tauk2 aku nait tebing ya.. aku nangga pondok..
pondok ya simple tapi nice ko....
lalu....
aku nait la tangga nak masuk dalam pondok ya..
and there is one hand try to pull me up and i dont know who..
ngutik sik...
arrrgghhhhhhhhhhh....
aku leka nangga kat dbah... nangga ney tauk selipar aku ilang...
croc sik ori ya weyy.. kelak mun ilang sik kan aku nak makey kaki ayam berjalan dalam utan nak.. yahhhh
sampey ke sia aku mikir.,
tiba2 aku nangga aik nait.. macam banjir bah..
aku nangga selipar aku ya tek dengan segek selipar orang laki la sebab nya saiz besar bah... hanyut diembak arus...
aikhh..
seleparku...
lalu ada sora madah.. sik apa
yang penting kita selamat...
erkk..
aku sik sure kay sapa pun sora... jangan tanya lebih2..

then...
aku toleh kat depan.. aku nangga ada 2 egek pondok dah tengelam and dah jadi setengah....
aku heran..
kenak ada pondok tiba2 kat depan aku..
sah2 mimpi kan...
sukati nya la nak...
aduuuhhh...

sedar2 aku dah pagi...

ya ajak! stress aku mkir mimpi aku ya! hahahaha...

bah2.. aku nak g meeting lok. Dah kol 10 dah.
sidak dah nunggu..
jadi..
tolong tafsirkan mimpiku ini...

salam...


2 comments:

RaMa-RaMa Fareeza said...

KMK asa ktk dapat tawaran masuk AF9...pelajar diserap masuk adalah ktk hehehe..then terus tinggal di glass house

Kembhoja said...

huahuahuahuaa... ya la pasal.. hehehehe.. i like.. i like...
seriously... apa makna nya ooooo.. heran makcik ehhh