Friday, May 27, 2011

:: Mcm ZOMBIE jak asa aku tok! ::

pkol 8.54 a.m. (agik ada 36 minit gik!)

salam... aku nak ucapkan trima kaseh la kepada kwan2 yang berik tunjuk jar dengan aku pasal berblog key bb ya ehs... aku nak coba polah tapi masa tidak mengizinkan... hrmm,.. may be after wednesday next week baruk aku dapat nak tangga menar2... masa tok.. life aku nang tunggang terbalit...

bah.. aku masa tok life kedak ZOMBIE. not enough rest and to much thinking eh.
this few weeks aku nang mala jak balit akher...
kadang2 ya... aku turun kerja, anak aku agik tido...
balit ya kelak nak.. nya dah tido juak.. hrmm sian dengan nya
dah la papa was not here anymore.. to be with her... and mama also.. :(

i have to show to my management that i can...
i knoe there are certain of them really look down on me,,,
as if that i cannot manage my department well...
but i did it!
i manage to reduce a lot of things for example lah... mistakes...
huh!
people are learning from their mistakes...
if we keep on blaming them for a small mistakes, than..
bila la sidak nak belajar nak....

we have to give some space for them to learn their own mistakes...
ya nama nya.. experience nak...

masa tok aku nang sik terkaber rae lah dengan life aku di rumah..
rumah arum bulak macam apa jak..
aku dah sik duli dah cam ney rupa ruang tamu aku..
coz masa tok mun aku sampey rumah..
akukemas mana yang dapat...
and then terus ke kitchen sebab di sia lah aku akan polah kerja..
i don't knoe why but i found my peacefulness at my kitchen!
wahh...

what happened ooo ?

oklah.. aku nak siapkan manual aku tok lok.
kelak aku sambung lagik..

to all my bb friends... tq eh. sebab memahami saya dan memberi kata2 semangat lagik.. siap berik option..
to all my Tweet friends.... tq juak sebab kadang2 melayan juak saya tok merapu.. :D

bah... dari tadik terbah... mupok lok...

assalammualaikum

Thursday, May 26, 2011

:: Cam Ney Mok Berblog Pakey BB ehs ::


salam

apa kabar semua? ada sehat kah? aku tok masa tok lunch hour..

jadi aku nak update blog aku lok kejap.

aku nak berguru dengan sapa2 yany update blog pakey BB... sebab aku sik dapat bah... sik pandey.. sik reti... dalam minggu tok aku nang meeting jak and kadang2 dalam meeting ya actually mun aku nak update aku dapat... tapi aku dah coba.. nang sik reti...

bah... tolong lok.. ajarin......

salam


Monday, May 23, 2011

:: 23 - 27 May 2011 adalah bz week ::

assalammualaikum semua

nak madah...

mun aku tenggelam timbul dalam blog ataupun tweet or BBM kah....
awal aku madah aaa... aku BEEJEE ... minggu tok adalahlah minggu meeting untuk aku.. coz department aku yang handle meeting ya... biasalah.. tgh tahun.

jadi....

mun aku senyap... fahamilah aku...
mun aku tang riuh jak.... fahamilah aku.... stress ya pok!

jadi....

akan sambung lah nanti....


ikhlas daripada
jiwa yang sedang begelora....

mama suchee ariyana @ Kembhojha.

Friday, May 20, 2011

:: Ujung Minggu ::


salam semua

bah. apa la plan ktk owang ujung minggu tok? aku n suchie sik ada plan lah. Rasanya duduk di rumah jak sebab malaseng nak kuar... lagipun kan ceta korea ku nunggu.. sian anak aku.. hrmm kali esok aku embak nya jalan la kejap...

lagipun aku nak polah planner untuk bulan 6 tok. hrmm.. and it's going to be a very full of activities and meetings. hrmmm.. and reports... and manual ku belum siap.

ya ajak la dapat ku madah... aku nak molah planner so that staff aku dapat follow.. and monday ya aku ada nak molah staff meeting dengan staff aku and juak tea lady...

banyak nya.. :( caiyok2 kembhojha...

bah... hamsamida....

:D

p.s. : esok nak bercarik hadiah untuk pemenang 5K aku.. and hadiah saguhati nya.. actually dah survey.. and may be esok nak menunaikannya... wiw!

:: Aku Hanya TersenYum ::

assammualaikum semua

ingat sik reya aku manas dengan somebody yang sukati mak bapak nya nganok aku kurang ajar and surprisingly aku sik menjawap nya dalam keadaan yang sama and aku coba lagik berlembut. and then sambung lagik nya nak manas dengan aku petang ya... sikapa.. aku terimak.. waima dalam hati aku ada dendam kesumat! yah! tauk aku.. sik bagus berdendam tapi this fellow really damn fool shit lah! huh! lega skit...

ingin asa aku mun jumpa that fellow and polahnya seperti gambar di atas! huh! cerik asa ko.. ko asa ko bagus la.. berkawan dengan bos aku.. and bos aku akan back up kau.. sedangkan aku tauk. nang juak bos aku akan tolong kau... hampa asa ati aku.. sik apa la.. aku mkir positif jak... aku kerj sitok sebab aku perlukan kerja tok untuk menyara hidup aku dengan anak aku.

apa2 yg akan terjadi or sudah terjadi.. aku akan telan sahaja! huh!

bah.. aku nak molah kerja lok..

sekian......

Thursday, May 19, 2011

:: Stress + Tired ::

assalammualaikum


sebelum aku melangkah masuk ke dal
am bilik mesyuarat, aku nak share something dengan kitak orang. Aku tok mun jenis mun stress, aku ada segek habit.. aku akan kemas umah aku sik duli la tengah malam kah... subuh pagi kah selagi tenaga aku ada sebab aku nak alihkan fikiran aku dari memikirkan hal kerja... pas ya.. apa kesudahan nya..
aku akan tired!

yesterday memang hari yang memenatkan.
kuar dari office dah kol 7.30 mlm. sampey rumah mak ku, ambik suci,,, suci dah merajuk... iskh.. nak mujuk dah satu cerita.,,, pujuk punya pujuk,
sampey rumah dah pkol 9 lebeh,,, mun sik silap aku,.

yah.. aku nangga rumah ku mengarey.. aku gik tahan ya..
aku rilek2 nangga tv lok dengan suci...
aku nunggu bapa aku dtg ke rumah aku...

sebaik sahaja bapak aku sampey, aku pass suci dengan bapak aku...
aku start dengan menyapu sebenarnya... dari sapu ya aku pandey ngemop indah..
dari ngemop ya, pandey cuci singki... pas ya... ngemas atas meja di dapur..
dari sia.. pandey melelat ngelap n ngemas peti sejuk... pas ya bapak aku sound...
anak nak tido...
aku tidokan suci sebab mun nya dah tired,, nya sik akan lamak bah nak ambik masa nak lelap... on the moment nya lelap...

aku angkat n kemas apa yang tertinggal.. sedar2 daj kol 11.30 mlm.
mandi n kemas...
duduk di dapur lagi sambil mengeluarkan barang2 opis...
huh! aku continue kerja sampey kol 1 lebeh...
dahla tido sik nyenak.
aku sik tauk la.. embak badan kepak,kita sik pat nyenak ko, hrmmmm

ney ndak... sebelum tido aku kan ada habit berfikir... apa nak dipolah aku esok nya.. huh!

macam gambar di atas ya, aduuhhh.. macam ney la bila turun opis.. badan kepak bah.. sik pat concentrate. huurmmm.. ney pat cam tok oooo...

terus terang,,, apa yang aku mauk polah masa tok... macam dalam gambar di dibah tok!

jelessss ku eh....

Wednesday, May 18, 2011

:: Through The Rain ::

nak ceta...

marek kah mun sik silap, Cik Fida sms aku, nanyak.. tauk sik lagu Mariah Carey tok.. Through The Rain... aku padah aku tauk la sebab lagu tok byk berik inspiration bah.. nya baruk tauk wujudnya lagu tok... hrmmmm ... masa tok dugaan maha karya hebat bah in my life masa ya... cun lagu tok didengar... so.. i took the risk and alhamdulilah... i'm not regret at all...

aku nak ceta.. ari senin ya cun 100 days arwah left me. Don't worry guys... this is just a story between me and him. kenangan bah...

kamek duak arwah nang dah lamak kenal, knowing him dari zaman belajar eh.. and nya waktu ya baruk2 juak start kerja dengan arwah bapa nya.. we meet at one of the event kah, and actually i tot nya try to flirt with my friend and i just ignored him... until one day he managed to have my contact number and really want to be fiend la..

and i was like... sik suka and benci dengan nya... hrmm and my mum madah cam tok.. jgn dibenci, kelak disuka... i ignored k. so, dengan skill yg nya ada, nya manage to get closed dengan all my housemate.. and my housemate suruh kuar dengan nya... so..kuar lah... 1st time kamek duak kuar, i am so simple.. track suit dengan t-shirt k! and arwah.. siap berbaju melayu! and i still remembered the colour.. it's PINK!

masuk jak keta, memang dah senyum dah.. bukan senyum dengan nya tapi senyum sebab nya makey baju melayu! pergh! i knoe nya nervous, aku diam ajak la... entah la.. nya ada cara la.. make me want to be his friend.. dari friend ya la.. he teach me to love him coz he knoe... nya bukan type yang aku suka.. :D jaik kan...

i make a lot of big decisions masa dengan arwah.. and sama ada susah atau senang, he always by my side... and i miss him....

dengar lah lagu ya...

:: Panda ::


assalammualaikum semua

yah! aku baruk update ooo... nang masa cuti aku tok ada la susah nak update. apa nak jadi kah.. sebabnya,, aku kat rumah masa tok nang dah addicted dengan ceta KOREA di channel 393.

yah.. pengakuan ya. Bukan aku sorang... suci sama juak, hahaha.. baruk la aku paham kenak ada kawan2 adik aku pernah madah muka suci tok kedak muka org korea. hahaha...
baiklah..
aku perati muka anak aku nak.. ada la skit... part puteh ngan mata bulat nya ajak.. huhuhu...

aku awal pagi dah masuk meeting... lepas ya aku kegantokkan eh...
kenak aku ngantok...
semua nya kerana........
berBBM dengan ibu iman, mama adam ngan ztie.

sedar2 dah kol 1 pgi! suci dah mintak susu 2 kali... adam sampey bersms dengan mama nya... n iman yang tido akher dah berkuroh.. hahahaha...
jangan diamal ehs....

apa2pun... i'm glad that i have you all.. my new friend @ bloggers.
really appreciate it.

dalam twitter lain nya...
wa onggon nya... flo nya.. amni nya... v nya.. fariza nya.... fida nya....and ztie lagik nya...

:D

tq semua. kerana mengisi kekosongan di masa terluang saya.

al-Fatihah untukmu sayangku.. on Monday.. 100 days .. he left me with our daughter.
sayang...
i miss you.. miss you a lot.

dah la..
aku nak nyambung kerja lok.

assalammualaikum

Monday, May 16, 2011

:: 5,000 visitors - Sambungan ::

salam hari senin semua

bah.. aku nak ceta pasal pemenang 5K aku lok. lamak glak dah bertangguh kan... jadi aku nak polah la entry khas,.. untuk menganouncekan pemenangnya.. ceh.. aku telah menhuru harakan bahasa, sik apa.. as long as ktk org paham kay.

pemenang ke 5K aku adalah....

mimie_kamisah

terima kaseh eh... ada special entry nya ko... g ke gambar didibah tok... ada la... makseh nong.. makey ayat one of my friend lok.. suka nunggah aku tok nong.. apa kah...

well.. tq mimie... apa email add ktk oooo ???? berik dengan kamek boleh?

didalam masa yang sama..
aku pun nak berik yang ke 5001 hadiah saguhati,...
and sik disangka ehs......

mama adam yang dapat......

and dah ada special entry pun.....

click kat gambar di dibawah..

apa2pun...

terima kaseh daun keladi..
kali tok jak aku sik ada berik pantun....
ni idea.

wiw!

masa untuk shopping! hahahahaha....

salam

Wednesday, May 11, 2011

:: Cuti Khamis & Jumaat ::

salam
aku kan dah madah aku cuti esok n lusa tapi aku dapat dihubungi dengan senangnya la thru Twitter aku... wiw!
suka bah...
so....
apa plan aku esok kah?
pagi anta mak bapak aku ke airport...
pas ya aku dengan anak aku nak pergi polah passport.
bukan untuk aku
untuk anak aku.. sebab aku plan mauk ke brunei bulan 6 tok...
insyallah..
ngabas pangkat nenek aku di sinun..
kabarnya.. nya sakit bah...
yah..
melelats..
jadi... afternoon ya aku free la untuk kuar lunch...
dengan sapa..

ha!
ya esok punya ceta! yah!

bah..
aku nak kemas dirik lok..aku nak g ENJOY malam tok.
ndak alah2 kan..

salam

:: Cuaca Panas ::

salam hari rabu.

hari tok aku nak ceta pasal kerenah anak aku malam tadik. huh! ari tok badan aku sakit,, mata aku ngantok.. keranamu anakku....

last nite aku dengan anak aku tido on kan aircond, coz all this while kamek duak tido kat bilit dbah.. sik ada aircond. harap dengan kipas angin siling ya... so.. pagi emarek kamek duak bangun tido dalam keadaan berpeluh.. panas bah..

so, aku nekad la malam tadik mauk tido kat bilit aku di atas,, beraircond.. nang nyaman bah tapi... aku jadi sik tahan sebab suci mala mintak nenen... wahhhh... kol 9 sebelum tido... sekali... kol 12.30 sekali... ya pun nya kiak kaung... baruk aku dengar.. ngek2 manja nang aku sik dengar la... ku gagahi jua... turun dibah... polah la 7 auns....

ha! kol 4.30 pg nya mintak lagik and kali tok aku asa pampers nya dah penuh! peh! aku bangun lagik..... terus tukar pampers.... yah! sakit badan aku.... sabarrrr...... ku pujuk mata ku untuk tido kembali...

sekali lagikkkk.. kol 6 pagi... nya mintak nenen! ceh! polah la aku terus bangun n kemas dirik nak g kerja.. ya sekali aku ngumpul semua botol2 susu nya.. and sekali aku bercuci semua... yahhhhhh.... nang over nenen anak aku mun tido dalam aircond...

jadi.. kesimpulan yang aku dapat padah... malam tok.. aku mauk tido dengan aman.... kamek duak tido kat dibah jak.. no more aircond! huh!sian...

aku sik pat concentrate kerja bah mun badan tired!

esok n lusa aku cuti...

mak n bapak aku g KL dengan adik bongsu ku..

adik aku pun convokesyen eh.. sik aku sangka adik bongsu aku berjaya juak dapat degree. aku nang mencabar nya lalu lah.. and Alhamdulillah...

bah.. aku nak sambung kerja lok...

Tuesday, May 10, 2011

:: Twitter ::

salam semua

aku nak story morry lok pasal benda alah di atas... twitter.
hrmmm...
aku ada la sign up tapi aku sik activate kan nya.. sebab

aku sik reti n aku sik ada masa nak study...

tapi sejak duak menjak tok.. aku perasan sesuatu (aku kah yang over perasan?!)
hehehehe...
byk orang dah jarang2 update blog sidak..
kenak oooo

hrmmm.....

so... cik Fida chat dengan aku pagi tadik nanyak ada sik account twitter...
so..
aku pk2 balit.. why not aku activate kan nya sebab masa tok aku ada malas nak kerja..
hrmmm ... asa bersalah sebab ada sorang kawan aku pernah quote cam tok dengan aku...

KERJA ITU IBADAH!

yah.. aku melelat tapi maseh dapat kembali ke pangkal tajuk! huahuahuahua...
ok..
aku dah activate eh...

pakey nama apa?

KemBhoJha

huahuahuahua...

bah2.. aku nak start kerja lok..
ibadah ya.. ibadah....

Friday, May 6, 2011

:: 5,000 visitors ::


Nampak sik?

wah! aku pun sik sangka ngek2 semua........

terima kaseh tak terkata...

jadi...

macam biasa la aku nak carik la pemenang 5K aku tok.....

ja
di..

sapa2 yang very amat the lucky ya...

as usual, PrintScreenSysRq diperlukan and sila email or mesage or comment bagi tau sapa....
and kali tok
aku beri chance dengan sap
a2 yang jadi visitor 5,001 pun ada hadiah.

jadi....

banyak juak jadi aku ya ooo.. okla2....

Aku setia menunggu.....



:: Hujung Minggu Lagi ::

salam semua

apa motif poster ya.. sik lamak gik ngekkkkk.... aku sik sabarr.. aku dah beli dah tissue.. nunggu nak nangga jak lagik! sapa mok nangga dengan aku?!

minggu tok aku sik rilek. aku kenak attend inhouse training company kmk org.

kali tok aku adalah participants... berbaloi juak...

jadi..

camney la suci?

makna nya.. nya akan dijaga oleh nenek2 nya and usu nya.....

sian anak aku... aku pasrah la...

mama kerja sayang....

mun aku free.. aku akan berblogging la weekend tok.

salamssss....


:: Dirimu Satu ::


salam hari jumaat.

awal pagi aku dah pasang niat nak pg ngabas kubur arwah. betapa aku semangat nak pergi. Sekali aku period eh. hrmmm.. aku pasrah. Aku kenak sabar,... aku kenak sabar....

aku sampey ofis akher sebab aku nak ngemas umah sementara nunggu kazen aku n anak nya berkemas. Sidak berambeh kat rumah aku. so... aku lambat la masuk ofis. then aku jumpa staff sama kerja dengan aku yang ambik sick leave due to operation..

masa kakar dengan nya di luar.. one of the bosses yang memang seteru nabi la dengan aku.. pergh! aku senyum la.. pok nang senyum sinis yg kita tauk sik ikhlas. adoh.. aku sik tauk la... sampey bila aku bertahan. Aku ada prinsip bah. Jadi tolong la .... lalu melelat eh.

hrmmm...

bah. aku nak sambung balit pasal tajuk aku ya... Dirimu satu.
ya kan lagu dari kumpulan ungu. aku dengar melodi n lirik nya.. nang nyuruh aku makin run2 nangis bah.

make me miss him a lot.

al-fatihah untukmu sayang kamek. :(

dah la.. aku nak nangis lok.

salam....

Thursday, May 5, 2011

:: Aku Rindu ::


salam
hari tok angin aku sik bagus... actually dari marek.
sebab ya aku sik ada kesempatan dan selera or nafsu nak melihat blog aku...
bila aku stress cam tok.. aku mesti akan merasai satu perasaan yang aku sik mauk alami.....

aku rindu...

aku rindu dengan arwah..
aku rindu dengan senyum chicky nya...
aku rindu dengan bau nya...
aku rindu dengan hugs and kisses nya...
aku rindu dengan sora nya...
aku rindu dengan dirik nya...
aku rindu dengan telinganya... dengar semua keluh resah aku...
aku rindu dengan bibirnya.. memberi kata2 semangat dengan aku...
aku rindu dengan dadanya... memeluk aku tika aku perlukan tempat untuk menangis sepuas2 hati aku...
aku rindu dengan tangannya... membelai rambut aku mun aku sedeh....
aku RINDUUUUUUU!!!!!

berjujuran aik mata darah sekalipun aku tauk..
nya sik akan ada lagik untuk aku...

aku kenak pasrah!
aku tauk...
tapi bila aku sedeh... aku stress... aku perlukan somebody...
aku sik tauk aku nak pergi kepada sapa...

aku sik mauk nak meluah pada org yang sik kenal dengan aku...
aku sik mauk nak meluah pada sukati bahu orang...
aku sik mauk nak meluah sesuka hati aku....

ya ALLAH!

ko kurangkan la beban rindu aku tok eh.... aku terlalu rindu!

okla.. aku nak nangis sepuas hati ku lok...

salam...

Al-Fatihah.

Tuesday, May 3, 2011

:: Imbas Kembali ::

HaLLu....

aku nak imbas kembali pemenang aku reya...

bukan apa.. aku benar2 appreciate sidak bah.
and really2 do love them
and u also...

tiba-tiba asa nak refresh balit sapa pemenang2 aku...

dimulakan dengan pemenang
adalah

Puan Ztie

jumpa ztie for the 1st time as a blogger nang nyuruh aku nebes sebenarnya.
mun diekotkan aku memang sik mauk show sapa aku...
hrmmm..
u guys mesti faham kan kenak....
tapi really2 thankful sebab jumpa bloggers yang amat memahami....
knowing ztie, i meet few other bloggers,
thanks semua... really tq.

then....
aku polah agik competition eh...

this time around, aku nang bz gila la.. and jarang bukak blog...
tauk2 jak dah ada pemenangnya...

Cik Fida

adik manis..... hehehehe.. nya duak fareeza tok nang lawak. awalys cheer up my days mun jumpa or chatting dengan nya duak and very2 amat the knowledgeable.. ha... muji jak...
few times dah kuar breakfast dengannya duak tok tapi masa nang sentiasa mencemburi kamek orang la......

ya ajak yang aku nak madah

ztie & fida... tq dear....

bah..
aku nak sambung kerja.. hehehehe...

:: Apa Polah Kitak Orang Cuti Tek?? ::


salam ceria di pagi selasa..

agik ada orang nyambung cuti kah? hehehe...aku nak ceta pasal 3 hari cuti.. konon nya nak ngemas rumah bagai la nak... nak berjait manit konon nya nak.. yah... aku nak madah... semuanya... HAMPEHHHHH!!!

apa polah kmk duak beranak? berjalan...

yah!

ari sabtu bangun akher... duak2 kamek duak ngandor. Anak aku dah lamak2 tok tukar time tido.. aku nang suka la.. sik kesah la aku kenak bangun sampey 3 kali molah susu nya as long as nya mauk ngandor... hahaha.. asa kedak zaman gik belajar dolok eh.. aduhh.. rindu itu semua,,,, bangun jak kamek duak.. mandi.. aku kemas rumah n sapu... suci aku suruh tgk tv. then adik ku ajak jalan... petang la.. apa lagik.. jalan la kat area matang.. ngabas rumah wa ku... kamek orang ternampak ada car booth sale kat depan DBKU.. huh! aku dah set... aku sik akan beli apa2.. sekali tek... ada juak aku berbeli eh.. menyampah!

so. end up.. aku beli skirt untuk suci eh and clip rambut suci juak... and for me... brooch ada bunga kemboja.. yah... nang sik dapat ditangga lah eh....

balit malam eh.....

hari ahad... cuaca punya la panas.. aku pun mulakan operasi untuk mencuci semua cadar tilam and sarung bantal. Aku g jemur semua bantal2 aku sebab ari rabu tok kazen aku mauk berambeh kat rumah aku.. kenak cuci semua la and tukar semua sarung bantal... nyaman bah bau bantal2 lepas dijemur.. tido pun nyaman eh... termasuk bantal suci aku jemur...

petang ya... kazen ku kat UITM, kota samarahan call.. madah nya mauk balit. teringat aku dengan arwah.. last time kazen aku ya balit masa arwah passed away.. arwah sempat berik duit dengan aku.. supaya berik dengan kazen aku ya... hrmm that is arwah. sik pernah lokek dgn duit mun nya ada duit..

aduuuhh... aku rindu eh.. so.. petang ya balit dari samarahan.. lepak kat rumah mak sebab hari nang sik bagus. Hitam jak awan.. mendung... mcam nak ribut tapi sik juak.. addehh..

malam ya.. kamek org cuma g MJC jak. ada juak berjalan.. neman usu suci beli pencuci muka..
dalam berjalan dalam H & L.. tiba2 aku nangga suci berteran.. adehh.. hilang mood mama nak berbeli chi eehhhhh.........................

okla.. ya ajak.. apa polah kmk duak beranak on monday.. hahaha.. ya baruk hari berjalan kamek duak.. malam tadik nang kepak lalu eh... kelak sambumg.. aku nak polah kerja lok...