Thursday, May 19, 2011

:: Stress + Tired ::

assalammualaikum


sebelum aku melangkah masuk ke dal
am bilik mesyuarat, aku nak share something dengan kitak orang. Aku tok mun jenis mun stress, aku ada segek habit.. aku akan kemas umah aku sik duli la tengah malam kah... subuh pagi kah selagi tenaga aku ada sebab aku nak alihkan fikiran aku dari memikirkan hal kerja... pas ya.. apa kesudahan nya..
aku akan tired!

yesterday memang hari yang memenatkan.
kuar dari office dah kol 7.30 mlm. sampey rumah mak ku, ambik suci,,, suci dah merajuk... iskh.. nak mujuk dah satu cerita.,,, pujuk punya pujuk,
sampey rumah dah pkol 9 lebeh,,, mun sik silap aku,.

yah.. aku nangga rumah ku mengarey.. aku gik tahan ya..
aku rilek2 nangga tv lok dengan suci...
aku nunggu bapa aku dtg ke rumah aku...

sebaik sahaja bapak aku sampey, aku pass suci dengan bapak aku...
aku start dengan menyapu sebenarnya... dari sapu ya aku pandey ngemop indah..
dari ngemop ya, pandey cuci singki... pas ya... ngemas atas meja di dapur..
dari sia.. pandey melelat ngelap n ngemas peti sejuk... pas ya bapak aku sound...
anak nak tido...
aku tidokan suci sebab mun nya dah tired,, nya sik akan lamak bah nak ambik masa nak lelap... on the moment nya lelap...

aku angkat n kemas apa yang tertinggal.. sedar2 daj kol 11.30 mlm.
mandi n kemas...
duduk di dapur lagi sambil mengeluarkan barang2 opis...
huh! aku continue kerja sampey kol 1 lebeh...
dahla tido sik nyenak.
aku sik tauk la.. embak badan kepak,kita sik pat nyenak ko, hrmmmm

ney ndak... sebelum tido aku kan ada habit berfikir... apa nak dipolah aku esok nya.. huh!

macam gambar di atas ya, aduuhhh.. macam ney la bila turun opis.. badan kepak bah.. sik pat concentrate. huurmmm.. ney pat cam tok oooo...

terus terang,,, apa yang aku mauk polah masa tok... macam dalam gambar di dibah tok!

jelessss ku eh....

4 comments:

fLo said...

kmk tension juak pepg tok...hadoh...dhla jln jammed...

dtg gk org bodo x abis2 jak mintak doc dgn kmk..mudah nk ngamok mek ritok...

Amni said...

sama juak perange ta duak kak... kmk pun da habist yang sama.. mun mek stress, abis la bilit mek diubah2 mek susunan nya.. sampe orang umah mek eran kedak ney mek boleh angkat mari sorang, semua sorng2.. tauk2 bilit dah berubah.. nak paling sik boleh tahannya.. bila dah sik tauk nak polah apa, mek amik gik baju mek dah bersih, cuci balit k tangan... ya nang stress la... nektok mek ngah stress tok... grrr....

fLo said...

kak kmk tuka url

http://salynomin.blogspot.com

Siti Sahmsiah @ sahm said...

kalau saya stress saya maok pergi makan yang nyaman..ya saya gemok owh...iskh..