Thursday, June 23, 2011

:: Career Development ::


6.06 petang

jangan ditanya seney?! memang maseh di opis

aku marah.. aku kecewa... aku terkilan...

kenak? sebab aku sik sangka.. memang sik ada career development lah keja di sitok. nak maah aku nyesal reject offer company reya... sik boleh juak sebab aku yang molah keputusan nak kuar reya bah.. ngenang dengan bos tek kan.. hrmmm

aku nang kecewa! serius!

aku sik tauk cam ney agik nak buktikan dengan sidak. May be aku tok kasar.. aku tok tegas tapi somebody mesti tegas bah... mun sik.. tunggang terbalit eh... sik apa la..

aku pasrah... aku redha.. mungkin aku ada polah salah or sekat rezeki orang di masa aku sik sedar... maybe aku sik banyak bersedekah... berzakat.. erk.. aku bayar zakat pendapatan bah! mungkin bukan rezeki aku lah...

so.. sapa2 di luar nun... tauk ada kosong seney2 .. position HR.. padah jak dengan aku...

aku akan coba untuk apply. sudah tiba masanya.. aku mula untuk melangkah pergi.

aku asa abis zaman gago2 aku tok. aku nak berangkut lah mana barang personal aku di dalam bilit tok.. slow2 lah aku nak embak balit... sebab .. aku dah sik mauk ada kaitan...

maybe ada orang or company lain di luar nun akan appreciate semua kerja keras aku.. kecerewetan aku... hrmmm....

aku kecewa.... n now.. aku pasrah....

:: Apa Ada Pada Hari Jadiku::

9.55 pagi

23 june 2011

salam semua

mahap eh... sebab dah lamak sik update blog. aku masa tok dilanda demam. seksa juak asa demam kali tok sebab semua penyakit lamak aku muncul. aku dah lamak sik kenak ampus eh.... lamak benar asa aku ... tapi kali tok nang teruk juak la kenak... and demam kali tok macam main2 jak nak keluar.. keluar skit2... kak ya kumpul lagik.. kuar lagik... (paham2 kedirik la aaaa). dah ya...

aku start demam ari sabtu... minggu maseh... isnin mulai surut sedikit.. tapi demi kerja yang perlu aku settle.. aku gagahi jua g kerja ari selasa... and emarek.. aku MC lagik... hrmmm

marek nang aku rest benar2 eh.. langsung sik nangga kerja.. aku polah sesuatu yang dapat menenanngkan aku.. apa ya.. kelak aku story morry kay...

yang aku nak madah... ari sabtu ya tek.. yes... hari jadi aku tapi aku sik mauk nak madah dengan sapa2 or memang sik ada hati pun nak celebrate. mun dapat.. aku mauk skip hari sabtu ya... tapi bila aku terima sms dari certain people yang aku tauk sik ikhlas nak wish.. hanya sekadar berpura2 dan siap mewarwarkan lagik sampey bos aku wish juak.. apa ya kah? aku x suka!

aku makin rindu dengan arwah... (jap.. nangis lok!) hmmmmmm...........

al-fatihah

ok... arwah paling faham perangey aku. kamek duak sama2 sik suka sambut hari jadi.masing2 ada alasan tersendiri lah... bagi nya.. sama jak bah. sik ada istimewanya... bagi aku.. aku sik suka sebab aku sik suka orang nak berik tumpuan dengan aku melebeh2 ari ya.. pelik kan.. aku tok manja tapi bila dberik perhatian.. aku rimas... and aku very amat the sensitive hari ya...

hrmmm.. apa2pun.. kepada bloggers yang tauk and tertauk daripada oleh si Fida n Fareeza.... both of u really2 "kenak" me kau tim lah.. Thank you for the wishes.. siap announce dalam tweeter gik.. adehh.. nang pengingat lah ktk duak ya...

nya duak mengenakan aku dengan baik sekali.. aku heran nangga ada segek no digi tok keep on calling aku.. and aku pun satu juak.. sik embak hp ke sana seney.. masa ada arwah dolok... ianya satu kewajipan untuk aku membawa hp ke mana2.... dah diamanahkan oleh nya.. sebab nya sik suka mun nya call.. aku sik jawap.. hrm,,, dah... back to the story...

aku call la balit no ya.. and dengan FORMAL nya... si fida tok act like a credit card pun lady from Maybank suruh aku polah pembayaran credit card ku on monday. aku blur lalu sebab.. aku dah settle bah.. hrmm.. diauk ku ajak...

pas ya aku dengar sorang dari nya duak ya tetak! baruk pecah tetak nya duak! ceh! chis! orang tua dibulak nya duak bah... erkk.. tua kah? tualah... tua dari nya duak la bah....

nang kau tim la kitak duak ngenak kamek.. appu.....

apa2pun.. terhibur juak dengan olah nya duak... tq girls. :)

hrmmm... tok entry pertama lah... berapa umur aku? hrmmmm... tua dari fida n fareeza la semestinya. ;)

so.. Happy Belated Birthday to me. and i miss him a lot... :(




Friday, June 17, 2011

:: My Baby ::

Jumaat

15 Rejab 1432H

my baby

masa nya 10 bulan... aduh... rindunya.... mauk tgk nya masa tok balit.


perlu melihat sesuatu yang baik hari tok. seperti gambar di atas.

"chee aaaaaa.... mummy love u..."


Thursday, June 16, 2011

:: Hobby Aku - MaNit-MaNiT-KemBhoJha ::

salam semua

kan aku dah madah kerja aku dah settle.. ala... report aku ya..
nah..
embak aku free glak.. aku pun ngemas lag file2 yang mengarey depan desktop aku...
bukak file ya.. bukak file tok..
tiba2 nangga file hobbies aku..

aikh

dah byk dah hasil tangan aku bah... last year aku benar2 berjait ko.. apa tek.. suci gik baby.. senang bah.. sik akan nya ngaco,,
coba kinek...
ruang tamu aku dah jadi playground nya.. yah. melelats juak..

aku dengan rajin nya masa lunch tek...
polahla blog baru..
sik mauk campur...

blog ya adalah...

www.MaNiT-MaNiT-KemBhoJha.blogspot.com

sila2 la... click jak kat gambar ya..

aku akan engkah la hasil2 kerja aku.. sebab aku nang ambik gambar hasil kerja tangan aku... sayang bah.. kita perlu tanda kenangan bah.

kelak sambung lagi.

daaa

Wednesday, June 15, 2011

:: DONE!! ::


akhernya!

kerja aku SIAP!

bah..

pulai lok....




:: Cepat Lah Cepat Bln June ::

assalammualaikum

sebelum aku nak mulakan kerja.. aku nak madah.. hari tok...

117 days arwah meninggalkan aku... Al-Fatihah

:(

tetiba teringat dengan nya masa on the way ke office pagi tadik masa aku nangga something... terflash back sekejap.

aku ok...
ok kah?
so far aku ok.. sebab ya aku really concentrate dirik aku dengan kerja...
at least...
dapat mengalihkan pemikiran aku sekejap bah.

mesti ktk org heran nangga title aku ya...

CEPAT LAH BULAN JUNE...

sebab in July

aku gi holiday dengan kawan aku... kawan perempuan eh..
g mana

g

KOTA KINABALU

any idea boleh diberi kepada saya.. mana nak pergi...
tapi for sure...
not BEACH Area..................

both of us might going to Gunung Area...
both of us?
YESSSS.....
suchee stay dengan nenek...
this is mummy time....

:D

bah...
kerja lok.

sapa2 ada idea.. padah jak.. ok...

^^ HamsaMida ^^

Tuesday, June 14, 2011

:: Sa'aL ::

Topik aku ya mauk diat!

Sa'aL

hrmmm aku asa sik lamak agik nang boleh embak bantal ke opis jak aku tok. ney ndak... masa tok ekot jam pc aku dah pkol 8.00 malam. Ari2 balit akher...
tapi hari tok lain skit..
sebab report aku dah abis direview oleh bos aku..
so.. esok pagi nya tgk cam2 ya ajak..
baruk boleh proceed..

sehari2 tok aku dengar lagu tok..
lelah ompuan tok berlagu kay aku..
kenak aku milih lagu tok?!

well..

music nya ngek... very soothing jak.. sik menyesakkan minda..
and very amat the meaningful..
apa tek aku baca lirik nya...
hrmmm...
bagus aku dengar lagu dari bahasa yang aku sik paham..
aku lebih menghargai musik ya lah..
ceh!

staff aku pun dah hafal dah.. nasib lah... dah aku suka dengar...



lagu tok dari ceta Secret Garden...
kelak la mun aku ada free skit..
akan aku tangga lah onnline..
masa tok belum ada masa glak...

pergh!
ari maseh ujan..
aku tek nangga dalam twit nak.. ada umah bloggers kenak masuk aik..
tedah..
sesungguhnya aku amat memahami kerana umah parents aku sama juak..
tapi masa tok aku belum dapat 'PANGGILAN PULAU' dari mak aku..
makna nya.. ok la ya...

mun dah kenak call ya.. makna nya... dialog mak aku..
"AMBIK ANAK KO TOK! AIK NAIT!"
jadi..
sik ada call.. rilek2 ler..

bah2..
aku nak chow cin chow lok....

esok sambung lagik..

dengar2 lah lagu ya... best!

salam

:: Drama Korea - 49 days ::


... salam ...

bah. Aku tauk semua akan tauk aku akan polah review ceta tok. yang dapat aku padah.. ceta tok byk 'buka' mata aku akan dunia sebenar di sekeliling aku.
aku umpama watak roh ya..
baruk menyedari bahawa kawan2 disekeliling aku adalah bukan kawan sebenarnya... tapi kawan makan kawan... and kebanyakkan orang yang kawan dengan aku kerana ada niat sebaliknya... sedeh ku eh.
bila aku nangga ceta tok...
aku asa sedeh tapi dalam masa yg sama aku berterima kaseh...
kerana berik aku pengajaran yang paling berguna...

apa itu kawan...

maseh lagik ditayangkan di channel 393.
tapi aku dah nangga abis dah and endingnya sesuatu yang aku sik sangka.
hrmmm....

aku berik 5 bintanglah ceta tok.

tok sinopsis nya...
baca sendiri and faham sendiri.

"A young woman named Ji Hyun was enjoying absolute bliss as she was about to be married with her fiancé, but her perfect life is shattered in a car accident that left her in a coma. She is given a second chance at life by a reaper, but it comes with a condition: she has to find three people outside of her family who would cry genuine tears for her. In order to do this, she borrows the body of Yi Kyung, a part-time employee at a convenience store."

bah.
lagu nya pun best ko.

ya ajak lah.

aku dah aim dah...

aku nak kumpul duit 2 tahun tok..

aku nak pergi ke KOREA embak suci... wahhhh......

mesti ada angan2 kan.... baruk lah menjadi kenyataan.,.. AMIN....

pssst... doakan untuk aku sekali lah k.

Monday, June 13, 2011

:: That Women & Kesah Aku ::

8.09 p.m. (jam kat pc aku kay!)

assalammualaikum

Apa nyuruh aku tergerak hati nak update blog aku yang dah sebulan tok aku ignorekan..
nak salahkan twit n bb service... boleh sik? oppsss.. hehehe... bukan apa. kadang2 aku bz nak.. aku update dalam bb or aku pun twit jak..

bah. kali tok aku nak padah apa dipolah aku ari tok. kan ari tok ari senin.. adeh.. 13 haribulan gik ya. cepatnya masa berlalu. Aku maseh bz polah report kay. Aku akan bz sampey ari jumaat tok sebab meeting besar ari jumaat.

sepanjang ari tok si Baek Ji Young berlagu key aku... lagu That Women. apa nangga nya berlagu kat channel 393. aku dah madah aku masa tok dah gila dengan korean drama n songs. aku sik suka yang terkenjet2 ya.. tapi suci suka.. ada la nangga nya terkenjet2 depan TV. adeh. sik kan dari aku nak olah ya.. erkk... aku kah? sik eh.. aku baik bah.... hehehehe...

dgr lah dari penyanyi tok. aku terfall in love dengan lyrics nya sekali. hrmmm.... jangan ditanya kenapa yer....




yalah ceta nya...

hari tok aku manas sebenarnya.. sakit hati eh. hrmm.. panjang ceta.
oh ya.. aku dah berik hadiah untuk pemenang 5001 aku dengan puan sahm. cuma plan nak jumpa mimie kamisah ari sabtu ya tek sik jadi.. awal nya sms mintak ampun. lawak tak mie eh.. sik apa,, minggu tok kan ada.. :)

HAZAMA aku menang! ceh.. apa kah kaitan nya oo.. kotan lamak sik update tek nak. Ceta kan main gik byk eh...

malam jemat reya.. eh.. malam sabtu.. aku gi makan steamboat kat D11 dengan kawan aku.. sebab aku mauk celebrate belated birthday nya juak bah. jadi... cun juak ztie n sang suami pun on the way dari cbo nak ke sia.. and si kecik amni pun join sidak...

amni juak yang nangga aku dari jauh.. hahahaha.... demam2 pun mauk makan steamboat.. yah.. kaki udang duhal nya tok.. ztie n suami kedak aku.. nang mbek sia di aim aku eh... bah....

aku nak sambung report ku lok. kelak sik abis2..

da......

Wednesday, June 8, 2011

:: Semangat Yang Hilang ::

salam semua

aku tauk.. aku tauk.... sik bok padah.. aku tauk..

aku tauk aku dah lamak sik update blog..

ada sebab.....

1. Aku nang BeeZee.... seriously....

2. Aku terlalu letih.... jadi.. sik ada kesempatan

3. Cun juak ku datang gila dengan ceta korea nama ceta nya 49 days... jadi mun aku onnline aku akan nangga ceta ya.. ney nak update blog sekian....

4. masa aku terlalu sikit.. ney dengan kerja.. ney dengan rumah.. ney dengan anak.. adeh eh...

bah..

aku dah berjanji nak berik hadiah dengan pemenang 5K ku..

insyallah ari minggu tok.. berjumpa lah aku dengan mimie kamisah n mama adam... insyaAllah...

kelak aku update lagik.

report nunggu aku, wiw....

bye