Tuesday, July 26, 2011

:: SeLaSa D KK ::

Salam. Jam d bb aku nunjuk kol 7.10 pagi. Aku maseh dibah selimut. Kwn aku maseh tido.. Aku? After the subuh.. Aku dah sik pat lelap aku.. Waima asa ati tok kuat nak tido tp mata sik mauk.ches!

Aku sampey KK dr Kundasang ptg marek. Sempat la juak singgah ke 1B eh sementara gik ada keta. 2 mlm lepas aku dgn kwn aku bermalam d ernah lodge d poring, ranau dan d The Cottage d Kundasang. Nang best! Sejuk jak....... Tenang jiwa ko.. Serius!

Jap.. Iklan.. Aku lapar eh.. Kwn ku gik tido.. Breakfast ada dsediakan.. Tapi member gik tido.. Appu.. Sabar....

Apa plan aku ari tok?

1. Aku nak jalan2 kat town jak ari tok...
2. Beli brg pesan mak aku... (Udg kering, pusuk, sayur, kueh kering)
3. Aku mauk makan nyem2 lah... Ya target aku...

Shopping? Aku? Sik lah.. Sebab aku asa aku sik ada niat nak shopping.. Jadi apa2 jak yg ada dpn mata.. Aku tgk jak. Asa nak beli? Hrmmm.. Sik ada ... Sebab niat kita tek sik mauk beli nak.. Sik la berbeli..

Cuma mlm tadik jak aku jalan d suria sabah.. Tgk kedai bodyshop.. Aku tok nang makey product sidak tok dah lamak.. Benda yg aku carik d Kuching.. Semua mdh sik ada stock lah.. Abis lah.. Aku jumpa d sia.. Lalu berbeli.. Yah... Sebab aku nang bercarik k. Hehehehemmm penekanan ayat ya. Hehehe

Bah.

Aku nak gerak kan kawanku lok. Ajak breakfast. Da.. Kelak sambung.....

Friday, July 22, 2011

:: aku dah selamat d KK ::

Salam... Jam aku dah nunjuk kol 11:50 p.m.. الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِ aku dah selamat sampei di KK tok. Masa tok aku dah dlm bilit. Lekak beli aik mineral n jambu batu kat psr filipin tek. Aduh... Aku mlm tok stay d budget hotel... A & J Budget Hotel. Kamek duak tek makey mas.. Nang best lah.. Tip top layanan steward nya.. Yg herannya.. Kamek duak jak diberik nya bantal. Adehhh... Heaven seketika... Dalam flight tek ada jumpa a group of student from Korea.. Make me miss channel 393 eh.. Hoe thoe key? ( Macam ney tok?! ) Hehehe. Lebih kurang camya lah...

Flight tek ok.. Masa take off dr kuching tek ada bergegar skit.. Nebes juak aku eh.. Sik lamak.. Mkn malam nya heavy glak. Nasi.. Aku dah mkn kat umah mak aku.. Tapi nyaman juak lah. Reach KK.. Layanan mesra dr sidak kastam. Aku dah few time ke sitok.. Kwn aku baru dtg.. ambik luggage then terus ambik airport taxi.. RM30 ke town.. Hrmm.. Ok lah...

Sampey hotel.. Aku kenak bilit tingkat 3 kerana aku lambat check in.. Adeh.. Dgn beg yg berat itu.. Aku melangkah jua... Jadi.. Dah dlm bilit.. Queen size bed with aircond and bathroom attached... RM 65 per night. Hrmmm.. Oklah..

Bah.. Aku nak tido lok. Esok nak g ranau. Kelak aku mdh lagik camney program esok. Kamek duak drving eh. Harap dgn memori aku jak lah.. Aku pernah sampey ke kundasang jak.. Ranau belum pernah. Kamek duak pun destinasi adalah Poring HotSpring, Ernah Lodge.. Utk semalam. Jadi... doakan aku n kawan aku esok k.

Ghamsamida... Muahhh....

:: BerCuTi to Kota Kinabalu, Sabah ::


Jam pc : 4.32 p.m.

Assalammualaikum semua

aku seminggu tok nang ada gago sebab aku kenak settle semua kerja2 aku sebelum aku bercuti.. apa tek? BERCUTI! yahhhh...

auk... aku g holiday.. lamak dah aku plan cuti tok.. which is aku dengan bff aku nak pergi... sebelum arwah pergi... lamak juak nak polah keputusan nak pergi kah sik tapi aku asa aku perlu udara baru.. aku stress tahap G**** eh.. jadi.. aku pun pg lah....

seney?


aku pergi ke Kota Kinabalu, Sabah bah. hrmmm... anak? cik suchee aku tinggal lah... sik aku dapat nak embak nya ko.. belum dapat aku nak embak nya g travel alone... tunggu nya dah reti n lurus jak bercakap.. pandey nak madah .. mama... sakit perut... mama..... kamek lapar... things like that la... sebab just for sure jak bah... dolok ada juak arwah papa nya mun ada apa2.. so.. tunggu nya besar sikit.. baruk kamek duak travel.. sik sabar ehhh... :D

berbalik pada ceta kes aku nak g travel tok... aku g kawasan gunung.. aku sik mauk g kawasan pulau or pantai. aku mauk g nangga gunung.. jadi aku akan berada di kundasang for 2 days lah. apa2 kelak aku madah lagik. :D wiw...

aku g dengan sapa? aku g dengan kawan rapat aku..

berapa lamak? aku g 6 hari 5 malam....

jadi.. minggu depan.. aku cuti seminggu....

kak ya aku terus ke KL...

okla... doakan perjalanan aku tok selamat.

bye


Friday, July 15, 2011

:: Frying Pan Two Faces ::


Zon Moha

ha! bukan nak ngalah kak lehot kay.. aku tok ada inggar skit eh... jadi aku tok eh nang dah sabar lamak benar bah.. hrmmm... kenak after 5 years, baruk 'mata' aku terbuka... nangga perangey n olah sebenar staff aku....

sedeh aku eh....

all this while aku kenak buktikan dirik aku layak...
tapi rupa2nya...
aku sendiri.

oklah

aku nak molah kerja lok.
kelak apa kata bos aku...

Thursday, July 14, 2011

:: Drama Korea - 49 days ::


... salam ...

bah. Aku tauk semua akan tauk aku akan polah review ceta tok. yang dapat aku padah.. ceta tok byk 'buka' mata aku akan dunia sebenar di sekeliling aku.
aku umpama watak roh ya..
baruk menyedari bahawa kawan2 disekeliling aku adalah bukan kawan sebenarnya... tapi kawan makan kawan... and kebanyakkan orang yang kawan dengan aku kerana ada niat sebaliknya... sedeh ku eh.
bila aku nangga ceta tok...
aku asa sedeh tapi dalam masa yg sama aku berterima kaseh...
kerana berik aku pengajaran yang paling berguna...

apa itu kawan...

maseh lagik ditayangkan di channel 393.
tapi aku dah nangga abis dah and endingnya sesuatu yang aku sik sangka.
hrmmm....

aku berik 5 bintanglah ceta tok.

tok sinopsis nya...
baca sendiri and faham sendiri.

"A young woman named Ji Hyun was enjoying absolute bliss as she was about to be married with her fiancé, but her perfect life is shattered in a car accident that left her in a coma. She is given a second chance at life by a reaper, but it comes with a condition: she has to find three people outside of her family who would cry genuine tears for her. In order to do this, she borrows the body of Yi Kyung, a part-time employee at a convenience store."

bah.
lagu nya pun best ko.

ya ajak lah.

aku dah aim dah...

aku nak kumpul duit 2 tahun tok..

aku nak pergi ke KOREA embak suci... wahhhh......

mesti ada angan2 kan.... baruk lah menjadi kenyataan.,.. AMIN....

pssst... doakan untuk aku sekali lah k.

Wednesday, July 13, 2011

:: Mie aaaaaaa ::


salam

tok kesah anak aku... dah setahun 10 bulan dah nya ko... hrmmm... cepat kali jak masa berlalu. masa2 macam tok lah nyuruh aku rindu dengan arwah. hrmmmm al-fatihah

back to my story... kesah suchee... aku kan masa tok nang gila tahap gaban la nangga ceta korea... jadi.. mauk sik mauk.. anak aku kenak la ekot sekali... asal nak tido jak nak.. aku akan nunggah nya.. "chieee aaaaaaa.... sleep?!" ekot tonasi korea la.. kotan pengaruh ceta korea tek nak...

kinek tok.. nya nunggah aku.. mie aaaaaaaaaaaaa......... mieee aaaaaaaaaa......

ya mun mun nya bagus lah... tapi malam tadik part mauk nenen... yahhh... part yang aku selalu sik dengar apa dimauk nya... dah ya.. kita tok tek tido.. ney nak dengar nya mintak susu....

sekali nya nerais.. MIEEE AAAAAAAAAA!!!... sekali dengan kaki nya... kenak tulang rusuk aku... terus bangun aku.. wahhhhh........... boleh tahan minah tok mun nya mauk nenen.....

anso2 lah aku bangun molah nenen nya.. adehhh ehhhh... dah la mata ku ngantok....

pagi2 nak.. kerja aku macam carik lost and found item eh.. ktk orang tauk apa? botol susu nya dengan tudung botol nya sekali.... mun juak segek botol susu... kadang2 mauk 3 - 4 egek bah...

cadar kinek tok memang kenak tukar every week or seminggu kadang2 2 kali mun nya bocor... adeehhh... mun sik ditukar aku sik mauk bau lesin.... dah nya makan macam kita juak bah.... semua masuk... diberik usu nya makan.. masuk juak...

hish..

lain dah ceta...

bah2.. kelak sambung.. aku nak polah kerja lok...



Friday, July 1, 2011

::Hobi Baru - Quilt @ Tampung Seribu ::


assalammualaikum semua...

aku tauk.. aku nang lambat ceta.. lambat update... aku tauk..

kan masa tok aku dah kurang sibuknya cuma masa tok gago dengan report presentation jak. bila ada masa kelapangan.. aku nak update.. ada2 jak barang yang ngaco...

bah.

apa hobi baru aku tek... aku masa tok gila dengan Tampung Seribu @ Quilt. sampey berbeli segala buku eh...

aku dah lamak dah ada simpan niat nak molah selimut untuk suci.. masa ya suci lom lahir.. jadi berbeli lah semua barang2 nak... tapi kak ya.. tinggal angan2... lamak nya terperok kat dalam bilit atas eh...

sekali dalam bulan ya tek.. ada kawan aku yg rapat dengan aku tapi nya dah di sibo nun... nya tgh pregnant.. sekalinya madah nya datang gila dengan benda tok.. aku tok nang dah minat cuma nak molah jak belum dilaksanakan..

dengar nya tek minat tapi nak molah sik dapat.. lalu aku terpik dengan barang yang ditapuk ku rah bilit atas ya.. lalu ku ambik.. laluberpolah... last2 jadi cam tok...

abaikan olah anak aku ya.. nyaman2 aku nak nangga seney agik nak ditambah.. nyaman jak nya embak nya batal nya.. lalu landing atas ya.. nya ingat aku molah key nya kali.. aduuh.. belum mama molah key nya lok eh... berik dengan adik lok k. adek yg maseh dalam perut mama nya.. anak aunty jeedot k. :D

yah...

yalah kerja aku ujung minggu.. jadi.. minggu tok aku mesti siapkan. MESTI!

bah..

aku nak g makan kat D11 dengan kawan ku lok... mama.... tqs. untuk ztie and amni.. kamek g makan kat D11. hhehehehe.....

ok2... saya nak kemas barang lok. nak pergi majoh lok.

bye