Monday, August 29, 2011

:: Selamat Hari Raya Aiilfitri ::


assalammualaikum

auk... auk... tauk ku.. aku kerja ari tok... esok nak raya nak.. aku nang sengaja sik ambik cuti ari tok sebab aku sik mauk end up aku akan nangis sorang di rumah... biyane (sorry). aku sangka aku kuat dah tapi aku maseh lemah...

oh raya!

jadi aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua yang jadi kawan2 aku masa aku sedeh n happy tok... aku really appreciate eh this relationship. 

and maaf zahir dan batin jika tersalah cakap or terusik jiwa dan perasaan sepanjang aku berkawan dgn ktk orang or kata2 aku dalam blog aku tok nang antap berderap tapi sik senatap kak lehot nak.. yahhh....

3 hari cuti umum kan..ari jemat jak aku cuti... isnin dah kerja balit... hrmmm.... kelak aku sambung lagik. 

selamat hari raya aidilfitri...

Friday, August 26, 2011

:: Kang Ji Hwan ::

assalammualaikum 
orang lain update hal nak raya.. aku? lain ceta..bah.. apa kabar ktk orang tek? sehat kah? macam ney persiapan raya? kueh mueh dah siap dibeli or berpolah... langsir semua dah tukar? penjan dah lap?!

gago jak aku mauk tauk oo.. sak dirik sendiri sik geney2!... raya tok kerja aku mauk nangga cerita korea jak lah.. melungak muka hero baru ku tok..,.. Kang Ji Hwan


semuanya kerana cerita LIE TO ME...

serius wey... nang suka benar aku nangga hero ceta tok.. ceta tok pun jenis sik memeningkan kepala. Nya sik heavy bah jalan ceritanya... 

"Gong Ah Jung, a level 5 Ministry of Culture official, gets entangled in a web of lies when she mistakenly lies that she’s married to Hyun Ki Moon, an nobel hotel manager from an affluent family. Their relationship is further complicated when Ki Moon’s ex-fiancĂ©e and a close friend of his brother’s, Oh Yoon Joo, reappears in his life."

adegan yang aku suka... hahahaha.... aku tunjuk gambar jak lah... best bah...


pada sapa2 yang sik tauk nak polah apa cuti raya... mun ada tertemu ceta tok di kedey cd... jangan teragak2 lah nak beli.. aku nang madah.. nang best!

hahahahaha......

himpunan gambar heri ya ....





Wednesday, August 24, 2011

:: 24 Ramadhan ::


assalammualaikum

aku dah berapa ari oo sik update blog. hrm.. biyane (sorry)... kan aku dah madah aku demam korea. hrmm,,, ada sik nangga gambar di atas,, ya diambik pagi tadik.. mangsa gugok dari katil. bibir nya berdarah ya... tapi maseh juak mauk nyusu. tedah anak mama... 

maka dah diengkah bantal... tapi mampu juak nya melangkaui bantal ya tek. Aku tek ngidang bapak ku sahur di dibah... terkejut dengar sora nya jak besar...hrmm tedah... terkejut ku nangga ada darah... appu.. asa nak nangis aku nangga.. aku gik over... berlari ku ke dibah ambik ais. polah susu nya... lalu bukak mata member. :D biyane'.... ya kata aku dengan nya... hrmm...

makna nya... mulai malam tok.. suci akan sleep kat dibah.. makna nya.. akan berjalan lah tilam single dari bilit dibah ke bilit kamek duak... sian nya eh... lalu ku ambik gambar nya.. kenak jelingan maut eh... hehehehe
hrmmm .. minggu tok 'dapur' arwah akan siap. Al-Fatihah. abang nya akan uruskan semua. pandey pilu asa hati ku ko.... terus terang, aku sik raya tahun tok... aku cuma di umah mak bpk ku on 1st hari raya jak.. then aku terus kat umah sendiri. umah aku nang CLOSED! biyane... aku nang sik jemput sapa2... sebab aku prefer to be like other days... hari2 biasa.. sebab aku sik mauk sedeh2... 

hrmmm... kitak orang ada sik nangga ceta kasih alia... aharks... aku tauk... dalam tweet ku banyak ceta hal ya.. ada geng masa ya... yann, flo, amni, haniapandi.. adeh... jadi best nangga ceta ya, tapi aku dah missed ceta ya dari hari senen sampey marek.. masa tok aku nak nangga nya dari tonton. yahhhh.... ya ajak komen dapat ku polah. hahahaha...

 kelak aku sambung lagik.. adeh.. kelak.. kan apa.. masa tok opis byk kosong... jadi.. ada lah kelapangan nak menghupdate. 

ok...




Monday, August 15, 2011

:: Ramdhan Datang Lagi ::


assalammualaikum

yah... dah 15 hari dah kita tok posa nong eh... aku tok baruk ada sulak nak update blog. mun ndak.. maseh mcm ya juak...
aku tok nang sik ada mood nak uodate blog eh.. serius.. sebab apa eh.. sebab aku asa member2 bloggers semua dapat aku contact thru tweet dah.. baca olahan n apa dipk sidak molah aku asa lupak seketika dengan bloq.
apa2pun.. tetap aku akan update...

bah. dah 15 hari posa tok eh.. aku dah 6 hari dah sik posa...
tahun tok aku sik dapat g teraweh sebab aku kenak jaga anak aku...
ekot asa aku..
aku nak g teraweh..
insyallah next year jika Allah maseh panjangkan usiaku...
aku akan embak anak aku sekali...

bulan posa tok aku nang berbuka di umah mak aku.. aku sik apat nak berbuak di rumah sebab mode CONGEK aku akan automatik onn...
sebab last year, 1st year posa di rumah kedirik.. sengaut aku balit ya..
arwah dah siap masak nasi..
and aku akan masak lauk pauk...
al-Fatihah..

sedeh ehs..
ya la aku malas nak kakar hal posa2 tok...

adeh....
jap! aku lap aik mata lok...

............................................................................

hari tok dah hari senin...
apa kah kaitan nya...
coba carik idea bah... tapi sik ada...

kosong

ya dalam palak aku..

dah lah..

aku nak melayan perasaan lok. kenak lagik dengar lagu bersabarlag sayang dari anuar zain tok.... makin pilu asa ati aku...


Tuesday, August 2, 2011

:: Rumusan Budget Holiday ke Kota Kinabalu Day 1 ::

assalammualaikum

dah dekat seminggu aku balit dr KK... sik juak update blog. aku ambik cuti seminggu lekak aku ablit dr kk reya.. eh.. seminggu lepas ya aku cuti... yah... selama 4 hari aku di umah... banyak juak hasil kerja aku polah.. sampey semua muscle rah pinggang.... betis.. lengan.. arghh... sakit eh....

tapi bukan itu yang aku nak sharekan.... aku nak ceta pasal trip kamek orang dengan lebeh terperinci, wah... sik la detail ya... from my point of view jak.

aku bertolak ari Jumaat. pakey MAS. Jadi kamek orang landing kat Terminal 1. Flight pkol 8.50 mlm. dan kamek duak sampey KK kol 10.30 mlm. aku dah few times g KK jadi aku sik la nebes eh.. kawan aku ya baruk 1st time so.. nya follow jak aku... Tambang dari Airport ke Town memang standard RM30. okla kan...

since this journey memang kamek duak plan nak ke kawasan pergunungan... wah... ayat... so.. kamek duak stay d Budget Hotel la malam ya sebab alang2 bah.. som kamek duak stay d A & J Budget Hotel... check la ktk orang di link nya... click jak gambar ya.

Comment aku ttg hotel tok... lokasi nya ok,. nang depan Pasar Filipine eh... nang depan terus. aku dengan kwn aku sampey malam ya sempat juak berjalan kat pasar malam sia. belakang nya Gaya Street malam2 jual brg mcm pin baju.. gelang... tapi nya la.. aku dtg akher jadi kenak bilit tingkat 3. Bilit nya basic jak.. aku ambik bilit ber aircond. Semalam RM65.00.

next morning kamek duak terus ambik keta sewa yg kamek duak carik thru onnline... dari www.sewabah.com .. ambik kereta VIVA auto... sehari RM100.00 .. kamek duak ambik 2.5 hari... jadi RM250.00 lah...

okla... isi minyak full dalam RM52 dan terus mulakan journey ke Poring Hot Spring, Ranau. aku yang drive dari town sampey ke Nabalu jak. sebab palak aku pening. asa nak muntah ada juak.. kali makin tinggi makin kurang oksigen.. ceh! teori aku lah aaa....

masa on the way ke Ranau ya... kamek duak nang ada sesat masa kat simpang 3 , Ke kiri g ke kota belud.. lurus ke Taman Sepagar kah.. kanan sik ada signboard. jadi part ya memang bagi yang macam aku tok la.. memang confused.. so.. kamek duak ambik la land ke kiri... aku asa mcm salah.. so.. berhenti kat likas kedey tepi ya.. makan lok.. breakfast cum lunch... soal punya soal and kamek duak check lagik thru BB... so.. sepatutnya belok ke kanan... then akan jumpa lagik simpang 3... belok ke kiri.. then lurus jak... wah.... sik sangka.. part ya ajak yang confius.. hehehehe....

dari nabalu ke kundasang... then terus ke ranau... dari pkol 9.30 pagi lah kamek duak bertolak.. reach ranau dalam kol 12.00 mcm ya... kamek duak pun limpas jak ranau ya sebab memang niat dihati mauk terus ke Poring....

kamek duak di Poring stat kat home stay @ Lodge.. yang dijumpai dari internet juak.. adeh.. zaman kinek tok eh... maklumat di hujung jari anda... Click rah gambar nya utk link kay..

masa sebelum ke Poring.. aku nang mala la bercontact dengan owner Ernah Lodge tok.. Mr. Johnny... pasal jeraya ke Poring tok.. nya madah ada signage ke sia... alhamdulillah.. menar katanya ko, senang jak nak ke sia...

kmk duak sampey sia dalam kol 2 lebeh asanya,.. don't worry eh ... line semua ok. sapa2 drive... park jak kat depan ernah lodge tok. alhamdulillah.. selamat lah... kamek duak ambik bilit yang ada ruang tamu sekali... and ada hot shower sebab sejuk bah kawasan tok.. and RM100 per month. paling kamek duak puas ati adalah... semua lengkap lag.. nya berik nang bilit baru bah...

cam ya la rupa bilitnya... luar ya ruang tamu. astro yng disediakan astro beyond.. tapi sik ada channel 393. sedeh indah kejap. hahaha... rehat kejap sementara maseh panas.. makan semua mknan yg dibeli.... sambil tgk tv... then baru kamek duak menyiapkan diri nak pg ke Poring Hot Spring.

Lupak madah.. Taman Poring ya memang dihadapan Lodge tok ajak, No worries. Jalan Kaki Sahaja! masuk sia ada fees nya.. adults RM3. ya ajak yg aku ingat.

oklah.. kelak aku ceta hal poring agik. aku nak kemas lok.. nak kuar beli barang.. :)

salam....