Friday, October 28, 2011

:: 7999 ::













assalammualaikum

hari tok hari jumaat.
esok dah sabtu n ahad.. <---- aku suka weekend...

apa kabar ktk orang? aku tok baruk bait dari demam... 
suci sehat alhamdulillah..
lekak makan ubat cacing reya... makin kuat makan.. adeh ahhh
aku ingat cacing akan kuar idup2...
aku dah stand by dah tahap kegelikan aku masa nya poopoo
tapi..
sik ada ko..
baru aku ingat.. 
doktor madah cacing2 ya semua akan mati n hancur
tapi ada la warna putih yang hancur2..
iskh2.. byk juak...

masa tok aku asa dah terpaksa beli pampers size XL
asal malam jadi mun kita makey pampers malam awak glak..
esok pagi ya akan berlaku kebocoran..
ney tahan nak berjemur bedsheets ajak nak...










asal weekend jak, aku nang berharap benar2 la mun cuaca panas..
puas ati la juak nangga semua barang nak dijemur kita ya tek kering n nyaman dilipat terus..
jemur bantal kah..
pergh!

apa kaitan dengan 7999 ya nak?
saja jak..
terharu bah.. nangga dah banyak ya orang yang sudi baca blog aku tok..
kenak lagik ya tahun aku lahir bah.
:)

aku ok dah kinek tok.. alhamdulillah..
tok dah bulan 10 kan...
sik lamak lagik nak ke bulan 11...
pas ya.. ujung tahun...
january dan february.. :(

cun la setahun arwah pergi...
al-fatihah

aku ok..

okla.. aku tok nyelepat sebenarnya.
sak kerja nunggu... 

khamsamida.

Wednesday, October 19, 2011

:: Doakan Aku ::


assalammualaikum

Tgh hari tadik aku sik kuar lunch... apa tek lekak heavy breakfast... aku makan mee kolok goreng tek...
masa blackout aku makan... jadi.. bila dah kenyang.. sik la ku kuar...

aku ambik la masa free itu untuk duduk kat depan bilit bos aku.. nak baca newspaper...
sekali buka punya buka... errrkkk...
aikh...


UNIMAS ada kekosongan...
aku terus masuk dalam bilitku... register n bercarik semua sijil2 aku...
kawan aku yg rapat dengan aku di opis tok nya dapat tolong certified sijil2 aku.. alhamdulillah.. macam dimudahkan segek level...

isi punya isi.. kumpul semua sijil... yah.. aku baruk sedar.. aku dah lamak sik bergambar passport... puas juak aku ngerobok laci ku carik gambar passport zaman ku 'kecik' ya.. hahahaha... nadai eh.. aku asa aku terengkah dalam kotak lain n aku malas dah nak berkorek...

jadi...

aku kuar kejap tek, pergi ke Hopoh untuk ambik gambar... lamak eh sik ambaik gambar passport... dengan tudung pink aku.. cermin mata cikgu bedah tok... akhirnya ada juak gambar...

boleh aku lupak nak beli envelope... adeh eh... balit tok singgah la kejap kat seney2 beli envelope dalam duak tiga egek. Dapat juak write in seney2 nak... ooopppssss.... niat saya sudah diketahui.. huhhuhu
and macam dipermudahkan utk next level... kawan aku sudi tolong hantarkan since nya kerja di kawasan ya juak.. alhamdulillah... aku pernah ceta pasal kawan ku tok. aku tauk nya faham keadaan aku di sitok. 

jadi... 

doakan aku kay. 

tolong doakan aku agar dapat kerja ya. Tolong doakan aku untuk dipermudahkan semuanya. 

amin...
KemBhoJha

p.s. :: eh.. aku dah duak ari tok sampey opis sebelum kol 8.30 pg kak ya balit akher juak... yah... nama dah besa balit akher eh... tedah... okla.. opis kamek org dah sunyik dah.. aku nak ngemas lok.. 

khamsamida

Tuesday, October 18, 2011

:: Kerenah Anak ::


Jam di PC pkol 1.27 p.m.

assalammualaikum

apa polah ktk orang tek? dah ari selasa ooo...
ya baru cepat masa berlalu eh... aku dirik kadang2 mcm asa sik cayak jak dah nak abis dah bulan 10 tok arum bulak.

lamak dah aku sik kakar hal kesah anak dara ku ooo
kinek tok nya makin ceredit ko...
try to susun ayat bit by bit
then...
mun part marah.. her fav. word is... NO

hrmmm.... sikit2 no...
mun nya ngigo tgh malam pun... or merentah kah.. sakit perut kah...
no... no... no... adeh.... 
sapa punya kerja? 
sapa lagik... saya la... :(

antara fav. ayat nya... sik ada.... sitok.... mamam... num... nyiok (nyamuk)... dont ask me from where nya tauk... mun aku dah terpukul2 nak bunuh nyamuk ya.. laju la nya madah.. mie... nyiok? 
 Mr. Nyiok @ nyamuk

my girl tok dah makin tinggi... hrmmm.... asa nak slow down kan besar nya... kiut mcm dolok.. bila nya dah makin tinggi... nya makin slim.. mama nya juak makin sehat.. aduhhhssss
 

makan so far nya okay ko,.. suka makan sayur.. alhamdulillah... buah2 pun ok... gaun yg dipakey nya ya actually masa diberik oleh kawan ku.. nang sampey ke lantey la.. kinek tok dah ingan ya... uwaaaa.. cepatnya anak mama besar eh...

gambar ya diambik last week masa nya bermain di luar rumah. Excited kali jak... aktiviti kamek duak beranak selalunya ujung minggu di umah jak.. malas nak kuar sebab byk lagik kerja berpaedah eh nak dipolah...

bah.. 

aku nak nyambung kerja lok. Petang tok mauk balit awal sebab aku mauk nangga ceta Soffiya.. yah... aku tauk byk orang follow ceta tok.. aku sik la minat sapa2 cuma aku pandey suka nangga azhar sulaiman eh.. teringat zaman school dolok.. cute ada jak nya dolok bah...


maseh lagik cute kan.. 

wiw.....

Tuesday, October 11, 2011

:: Red & Whte ::


assalammualaikum

apa red ya? 

apa white ya?

ya kaler baju aku ari tok lah... apa kabar ktk org tek? hari tok aku ok. Just ok.
marek aku beli VCO dari cik amni.... mun mauk tauk apa benda alah ya... go to amni pun blog kay. :) 

Kenak aku mauk ambik VCO tok? sik ada specific reason lah.. mostly becos of resdung n kulit muka. tapi mun nya dapat meningkatkan metabolisma.. lagik ok.. :)


apa kenak dengan aku tok? 


kacak kan warna tok. puteh memang dah sah2 fav. kaler aku. 
kenak lagik dengan merah. pergh!


ada lagik?


nampak lalu aku ada ceta nak diceta tapi sik apat diceta dolok.
kelak2 la akku cetakan... 
mun aku ingat la...


aku tok nak madah sik ada kerja ... bertimbun weyyyy...
jadi.. 
aku nak sambung kerja lok.


bye


khamsamida...

Monday, October 10, 2011

:: Perasaan ~ senin tok woiiiiii!!! ::

jam di PC saya pkol 1.35 p.m.

assalammualaikum semua

salam sejahtera.. ada sehat kah? lunch? hrmm.... tadik audio nanyak aku.. sik lunch kah kak? erk.. asa tua asa dirik ditunggah kakak oleh org tua tok.. tapi sik apa la.. nya hormat kali nak...  aku dah makan nasi lemak tek... akher juak.. apa embak aku manas pagi tadik...

sik apa la... masuk2 jak opis lalu kenak tanya oleh bos aku.. hrrmm.. aku nak jawap pun aku dah sik terjawap sebab bagi aku.. aku dah berik jawapan yang seeloknya.. tapi membara juak asa d hati... dengan bos aku tok.. mun aku nak manas nak... sik apat selalu juak sebab nya pun kadang2 faham bah keadaan aku... faham kah? aku cuba pk positif jak lah... 

dalam aku manas2 ya, aku bersadu la dengan sorang kawan sama opis aku tok.. sama2 kamek duak senasib kata org... paham perasaan masing2.. tapi pendam sama sendirik.. apa kah makna nya... paham kedirik ajak lah oooo....
tiba2 aku amat hargai ada sorang kawan aku tok tiba2 call aku... 

call cuma madah nya dekat dengan keta aku.. and suruh aku tgk kat dibah dari opis aku.... :D berlari aku ya ke opis ku.. nangga luar penjan... adeh ahhh... cute kali jak dirik nya dengan opis wear tapi embak sling bag. :D dah 32 tahun umur kita tok eh.. polah lagik macam ya... kiut jak asa aku...

toleh nya atas.. aku cuma berik tanya PEACE jak. hahahahahahahahahahahaha

nya la kawan yg lamak aku kenal.. dari zaman sekolah sampey zaman tok. yah... berapa tahun ya ooo.... tq my friend.. sebab dalam sekelip mata.. marah ku hilang... :)


hanya dengan satu panggilan telefon yang aku sik sangka akan dapat disaat aku marah ya tek...

aku tauk nya bait dengan aku... aku bersyukur kepadaNya kerana diberikan sahabat yang baik macam nya.. alhamdulillah....

Thursday, October 6, 2011

:: Attitude ::


assalammualaikum

nemu nuan......... maksud ayat dalam gambar di atas....

hrmmm.... aku perlu ubah sesuatu.... 

apa? 

niat aku la ... 

"Just because someone hurts me doesn't mean I should hurt them back kan...
I learn how to forgive & forget."

Wednesday, October 5, 2011

:: Semangat Masuk Kerja ~ Rabu kan... ::


1.09 p.m. 
( lunch hour )

assalammualaikum
hari tok aku baru masuk kerja.. cuti start hari jumaat, isnin dan selasa..
semangat aku nak pg kerja..
kenak lagik kereta aku dah g anta cuci marek.. nang berkilat jak.
alhamdulillah.
kan aku dah madah adik aku nikah minggu ya tek.
nang gago lalu lah...
aku sik sangka juak mak bapa aku polah kerja kenduri adik aku tok nang besar juak...
alhamdulillah..
semua berjalan lancar belah kamek orang.. kamek orang tok belah orang laki..

selama beberapa hari tok, aku belajar something... 

walau camney org polah kat kita, just let it be...
and kita... berik yg terbaik utk org yg menindas kita ya tek.

hrmmm
 hari tok aku nang ada kerja nak dipolah juak. pastok jumpa bos ku kejap. 
okla

salam