Monday, November 14, 2011

:: PaPa ::

assalammualaikum

apa polah ktk org ujung minggu ya tek? aku asa aku kepak bah cuti 2 hari ya tek sebab aku asa aku byk kuar... 
aku lepas ceta dengan kawan aku tek, apa kejadian yang berlaku dengan aku n anak aku,,,and aku asa aku nak share dengan kwn2 aku yg lain juak.

kan aku pernah madah aku ada seorang kawan yang dah lamak aku kenal. dari zaman aku sekolah, u pun sama... and pernah kerja sama.. tpi kinek tok dah sik la... but kamek duak nang kawan... dari nya pun ups and downs nya.. aku ada dengan nya... dengar semua ceritanya... happy nya... sedih nya..  bila nya perlu nasihat.. aku akan berik yg semampu yang aku dapat... and same goes to me...

nya faham aku... cara aku..

so, yesterday, nya ajak aku dengan suci kuar minum petang lepas nya balit dari site...
bila aku fikir2kan..why not... embak suci jalan2 kan...

kamek duak suci pg la ke tempat yang telah dijanjikan... aku sms nya madah aku mauk ke washroom lom dengan suci..apa lagik suci nak mun pg mall yang besar n sunyik... nang happy lah.. semua org melimpas disenyum nya.. ditegur nya.. adeh ah.. mama nya gik sik seramah nya...

masa kamek duak kuar dari washroom.. ada kakak cleaner ya negur aku pasal suci.. "bapak nya cina kah? cute ooo"... aku hanya.. mendiamkan diri dan senyum sahaja... aku malas nak nyambung... 

than... kwn aku dtg la mengejut utk surprise kan kamek duak.. yah.. suci nang happy lah...
masa kamek tiga jalan2, tiba2 nya tarit tangan kawan aku ya... and i can see apa perkataan yang kuar dari mulutnya... 

she looked into my friend eyes and say... "papa?.... papa...."

aku tergamam.... aku terdiam.. aku terus toleh belakang... and jalan lurus sebab aku coba control dari nangis.. sabar... cool.. sedar2 aku nangga kawan aku embak nya masuk kedey coba utk alihkan perhatian aku.. aku tauk kawan ku nampak yg aku nangga apa disebut suci bah...

aku tanya lah nya... apa dipadah suci tek dengan kitak... sik ada apa bah...

aku diam jak... terima kaseh kitak.. sebab u don't mentioned it masa kamek nanyak... coz if u madah juak... time2 ya juak aku akan ngeluar air mata yang aku tahan ya... 

aku cuma madah.. aku nangga... 

sekilas jak nya jawap aku... papa smurf nak? :) 

jawapan simple yang dapat terus suruh aku senyum....

tq kitak..... we spend time and duduk minum petang bersama2. suddenly i miss him...
hrmmmmmmmmm....
ehem.... aku kenak strong kan...

aduh anak mama.. apa lah yg ktk tauk..... sabar kembhojha.. sabar.....

aku sayang semua orang di sekeliling aku... 

and pada yang membaca.. aku sayang ktk orang....

apa yang aku padah tok cuma utk share jak... and madah apa yang aku rasa...

7 comments:

Ibu Iman said...

kmk gik bergenang aek mata... suci dh besar bah sis... mst nya teringat ngn papa nya... ktk be strong ok..

KemBhoJha said...

yala mira... kmk asa mcm kenak electric shot jak masa nya nyebut word ya... tq dear....

RaMa-RaMa Fareeza said...

be strong kak ea...life must go on untuk suci...

KemBhoJha said...

rama-rama fareeza...

tq dek oiii.... :)

miss Fida said...

erm..pasti ada hikmah d sebalik apa yg terjadi..be strong k... tpi jangan jadi kuat angkat berat..ehehehe..

mr_abs said...

ari dah kol 325am. kmk maca entry ktk. beraek mata kmk :(


harap ktk koat ati owhhhh

KemBhoJha said...

mr abs.. ya nama nya dugaan dariNya. :)