Monday, February 27, 2012

:: Bila Dua-Dua Kami DeMaM ::

assalammualaikum....

hari tok hari isnin & aku sik ada pilihan kecuali kenak juak aku turun kerja...
staff aku ambik el sorang tok...
maka nya... aku kenak mengalah la turun kerja...
sak sik sehat... :(

marek aku nang terperok di rumah..sik bermaya
nang demam teruk!
lamak aku sik demam macam ya....
sakit tekak, hidung tersumbat & palak ku pening...
badan eboh padah la.. lenguh semacam.. 
iskh...

sehari sebelum aku demam... suci yang demam...
tedah anak mama

di saat aku demam, nasib bait adik aku faham...
awal nya ambik suci n tolong aku jaga kan nya sementara aku dapat tido kejap...
bukan kejap... ternyata aku tido nang lamak juak marek...
bila aku buka mata... aku nangga gambar family kamek orang...
aduh.. aku rindu eh dengan nya...

dah!

jangan nak emo... aku tok nang...
mun sakit.. emo aku nang boleh tahan juak...

aku nak madah..
aku sik sehat..
ya ajak.. 

:(

 

Wednesday, February 22, 2012

:: Yes Captain! ~ Ji Jin Hee ::



<  Ji Jin Hee Oppa > 
Handsome kan... aku nangga kedak Yutaka mula2 aku nangga nya berlakon


12:36 p.m.

assalammualaikum

ok.... aku tauk... tok time lunch time.. aku sik kuar sebab aku dah kenyang...
aku merajuk juak dengan Jejaka Kachak aku.. erkk..apa kah kaitan nak... bah.. abaikan.. aku nak story mory lok pasal hero aku tok..

aku tok dah lamak dah demam korea tapi aku sik la kornik.. agik dpt tahan.. yah.. ayat cover line. hehehe...
sebenarnya aku follow ceta Jewel In The Palace... kerana ceta ya aku jadi addicted to Korean drama & aku nang dah suka dengan hero nya.... ada carisma eh. Waima nampak tua tapi nang handsome lah.. biarlah mak aku madah nya sepet tapi aku dah suka. ney nak molah nak.. dah dalam hati tek nang suka lelaki yg mata sepet. arwah pun sepet juak.. yah.. sekali lagi saya menyimpang jauh! hahahahaha....

  • Name: 지진희 / Ji Jin Hee (Ji Jin Hui)
  • Profession: Actor
  • Birthdate: 1971-Jun-24<--- waima nya tahun tok 41 tahun tp aku tetap suka nya! dah nama suka nak, kentut pun bau wangi kata mak ku>
  • Birthplace: South Korea
  • Height: 178cm
  • Weight: 71kg
  • Star sign: Cancer
  • Blood type: B
  • Family: Wife Lee Su Yon (since 2004)<-- waima dah kawen tp aku tetap suka! dah nama suka nak, sik perlula aku nak ngulang apa kata mak ku.. :)
 cute eh....

paling aku suka nya dalam ceta tok...

The Man Who Can't Get Married

 Cho Jae Hee (Ji Jin Hee) is a man in his 40s who is very stubborn and hasn't gotten married yet. His personality is so unbearable that women don't find him attractable nor a good candidate for marriage. However, Jae Hee, is perfect in everything that he does. His life will be surrounded by three different women. Jang Moon Jung is a doctor that he meets one day, Jung Yoo Jin is his neighbor whom he meets due to a disturbance, and Yoon Ki Ran is his colleague at work.

Sanggup aku nunggu ulangan ceta tok n tido akher tiap2 malam minggu kat channel 391. pas ya aku terjumpa nya lagik kt channel 393 dalam ceta..... 

Take Care of Us, Captain

 Han Da Jin is an inspired pilot who tragically loses both of her parents after graduating from a prestigious pilot school in the US. She looses her faith in flying, but finds a reason to fly again to make her father proud. Kim Yoon Sung was Han Da Jin's fathers student and became a pilot under his studies, but after he tragically causes Han Da Jin's mother to die on the flight from Korea to San Francisco he loses faith in flying as well. Kim Yoon Sung finds his desire to fly again and turns out to be a successful captain. Han Da Jin and Kim Yoon Sung start to work together as captain and co-pilot, but Han Da Jin's way to become a successful captain is not guaranteed as Kim Yoon Sung wants to teach her the basics from the start. Also on the way of Han Da Jin's success is Kang Dong Soo, a flight tower manager who first brings the not pretty side in Han Da Jin.

 aduh,, handsome nya dalam ceta tok.. 

nya ajak dapat ku madah.. lagu2 nya best juak.. aku suggest ktk orang dengar lah lagu It's Cold by Song Ji Eun.





bah.. ya ajak. :D Dengar lah lagu yg disuka aku masa tok..

Monday, February 20, 2012

:: MoRe & mOrE & MorE ::


Satu insiden di pagi hari ahad di dapur....

aku  :: Chie aa... what do you want to eat today? Fried Rice, Bread or Chipsmore.......
Suci :: Muka Blur.... Mie aaa..... mamam.....
aku  :: Yala... what do you want to eat... Fried Rice, Bread or Chipsmore....
Suci :: Mamam....... more... 

aku dgr pun dah sik setuju... salah aku juak berik pilihan nak...

aku :: arraso... ok.. nah. cegek jak aaaa...

suci terkenjit2 sebab nya suka chipsmore

sik lamak lepas itu...

suci :: MIE aaaaaaa.... more.. more... more... moreeeeeeeeee....

aku lalu terdiam.... aduh.... nya mauk chipsmore or nya mauk lagik... aha...

hehehe... ya ajak..

Tuesday, February 14, 2012

:: HaRi GeReK SeDuNiA ::


Assalammualaikum
adeh2... hari apa hari tok tek... hari apa?
of kos...
ari.....
ari SeLaSa lah.....

yah... kenak dengan ari tok? aku pun sik tauk la tiba2 aku dapat sms dari kawan aku, yes.. aku dapat sms madah will u be my valentine? adeh ah... inggar tahap gaban aku...
mesti ktk orang pk dari Jejaka Kachak aku nak? well.... nahhhh.... mun dari nya.. lalu berbunga2 asa ati.. adeh ahhh... sot kali aku tok mun aku mikir mcm ya. 

aku dapat sms dari kawan sama school aku dolok, nya bukan islam... aku pun terkejut nya sms aku madah cam ya... 
nok direply aku ya best!

"tq a sebab sudi mauk aku jadi ko pun valentine partner but no tq.. walau apa pun, aku tetap sayang dengan ko...."

hehehe.... aku nang sayang dengan kawan2 aku kay....

even masa aku dengan arwah dolok pun kamek duak sik sambut... bak kata nya.... 

yah.... best kan apa statement di atas ya.. yala statement arwah...
"kitak mauk kamek sayang kitak sehari ajak or hari-hari....."
apa pk kitak orang jawapan aku... hehehehe
aku mauk setiap saat n masa....
oh
i miss him again
Al-Fatihah

jadi... sekali lagi....


bah...
aku nak kuar lok. sejuk dunia ku ari tok...
lunch aku dengan encik jejaka kachak lagi..
huhuhuhu

bye.

Monday, February 13, 2012

:: Twinkle Twinkle Little Star ::


13 February 2012

Assalammualaikum....

Camney weekend ktk orang tek? aku pun weekend kali tok byk tergeley2 n rilek2 depan TV jak. Anak aku sik ada pilihan kecuali ekot rentak mama nya.. nya dengan TV nya sendiri & aku dengan TV aku sendiri... nya dengan cartoon Timmy Time nya & aku... mcm biasa la nak.. ceta KOREA aku lah...mun nya boring, nya agak aku ke luar.. mun aku boring, aku agak nya dalam bilit.. keadaan dalam bilit ya eboh dtanya lah... ney dengan Huggies Tentnya, mainan nya... patungnya... puzzle nya... aduh... di lantey lah.. atas katil lah... malas ku nak marah sebab... bila nya lejuk, baruk aku ngemas.. as long as sik embak semua mainan2 itu luar dari bilik ya jak. 
sekali lagi.. aku ngerecos....

apa kaitan dengan tajuk aku ya nak... ceta nya cam tok... marek, balit ku dari ngabas aunty ku di santubong nun... ari dah malam... aku neman mak ku ngabas kakak nya... hermmm.... aku sik mauk pg sebenarnya sebab ari sabtu ya tek aku kerja dari pg sampey petang.. tot nak rehat tapi ngenang mak ku nak mintak tolong, aku gagahi juak la.. apa lagik la suci nak.. suka diembak jalan....

on the way balit dari santubong, aku dah malam... jadi sepanjang jalan dari bulatan dekat choice supermall ya, dekat tiang lampu ada macam2 bentuk kat tepi tiang lampu ya.. ada bentuk bunga raya la... pelita la... and ada bentuk moon & star... sepanjang jalan nya berlagu "Twinkle Twinkle Little Star"!

suci  :: mieaaaa.... starrrrrr <-- sambil nunjuk kat star ya..
aku   :: ok.... <-- tidak berminat.. :D
suci  :: mieaaaa.... star... star..... <-- penekanan sebab tauk mama nya sik berminat.. heppp
aku  :: no.. that is not star.. ya BINTANG... <-- sengaja carik kelai dengan anak.. jgn diekot! 
suci :: NO! STAR! ... mieaaaa.... STAR! <--- siap dengan jungur yang panjang k......

tiba2 baru aku nak menjawap lagik.. kenak potong line oleh mak ku..

Mak :: napa kata kau ya.. sik mauk ngalah dengan anak.. anak bagus2 madah ya STAR.. ko padah ko BINTANG.. sak sama... kau nk tua ya la ngalah... biarlah nya dengan STAR nya.. anak sik nangis disuruh nangis.... 

aku dengan suci lalu diam...

dalam hati aku... 

aikh.. mak aku ngalah dengan cucu eh.. sak dengan kamek orang dolok kecik2 nang sik mauk kalah juak..last2 kmk orang yang ngalah... iskh2.. sik puas ati indah.. 

bukan apa.. aku suka nak ngaco suci bah.. nak ngetest nya. ternyata suci tok kuat pendirian nya... hehehehe...

aku tok dah lejuk dah dengan lagu tok.. nang ari2 dibibirnya... okla.. aku nak polah barang lok. kelak sambung... 

dengarlah lagu fav suci....

Wednesday, February 8, 2012

:: ♥ KeSaH HaTi ♥ ::

:: ♥ KeSaH HaTi ♥ ::

Assalammualaikum @ 안녕하세요 An nyoung ha seh yo

apa kabar ktk org? wah... dah tengah bulan 2 kita tok kan... nang sik berasa lah.. masa berlalu dengan cepat tanpa kita sedar... atau kita sedar masa ya berjalan tapi kita membiarkan nya berlalu... hrmm.. napa kata aku tok.. aku pun sik tauk... mula la aku edisi merapu @ ngerepak...

bah,.. apa kesah hati aku ya tek? ha... adakah Remy Ishak dalam fikiran. mentang2 lekak nangga Remy masa Anugerah Juara Lagu reya nak... ok2.. aku nang senyum sorang la nangga anugerah waima aku ngerepak dalam twitter aku... masa ya aku ngerepak dengan sapa ooo... V or Flo.. 


 Apa perasaan Alya masa tok ooo??? yah.. ya dipikir aku.. :D Jejaka kachak ya eh.. eherms.... JEJAKA KACHAK? hahahaha... sapa2 yang follow twit aku akan tauk apa yang diceta aku tok. Kesah jejaka kachak yang dah jadi lunch partner or date aku... cuma lunch partner sahaja .... nice guy.. matured... very humble... and handsome.. ya sebenarnya... waima aku engkah gambar Remy.. sik ku lupak dengan Jejaka yang aku minat dari dolok2 lagik.... seperti biasa.. sapa lagik jika bukan Fahrin Ahmad ku nak.. yahhh.... 


sebenarnya, apa yang aku nak madah eh.. 


aku nak madah...reya ada soalan bonus untuk aku.. mentang2 arwah dah pergi setahun yang lepas.. :( al-fatihah..
nenek aku berik soalan best nya... 


nenek :: "Kau sik carik 'kawan' baru kah?"
aku     :: "kawan? byk kwn ku nek....." <--- statement sengaja BLUR kay... aku tauk maksudnya tapi aku buat sik tauk.
nenek :: " kawan bah... pakey ganti arwah.. jadi bapa Suci..." <-- yah.. nenek aku nembak aku!
aku    :: "uikhs... sik la secepat ya nek, belum ku pk sampey ke sia eh.. lagipun, aku sik ada masa nak carik." <-- statement nak ngelak lagi.....
nenek :: "Jangan lamak2, mun ada, jgn pk agik, kau ya bukan makin muda... " 


reaksi aku? aku diam kan diri sahaja. better diam dari berbunyi lagi sebab aku sure nya akan sebut nama kawan aku... jadi, utk mengelakkan nya berkorek lebih dalam n dalam n dalam.... aku diam ajak lah...


aku belum terfikir lah nak carik ayah or daddy or papa or apai or bapak or yang sewaktu dengan nya..

kenak?

aku tauk.. gerenti akan ada orang nanyak kenak kan... ok... sebabnya adalah seperti berikut...

1. aku mauk rilek dolok... sebab aku mauk FREE for a while. aku mauk concentrate dengan diri aku & Suci dolok. mun asa nak makan, kamek duak masak utk berdua. Makan nok simple2... sik perlu nak pk nak masak utk laki dolok. :) 

2. aku MALAS nak bermula dari mula balit.. nak berkenalan lah, nak merajuk lah, nak berkelai lah.. dan sewaktu dengan nya.. yahh... ya baruk alasan.. mun sik kenal, ney nak cinta nak... 

3. aku sik mauk kenak tinggal lagik.... ok.. tok edisi sedeh.. abaikan...

4. aku sik mauk terluka lagi..... tok pun edisi sedeh....

5. mana2 yang patut lah...

Masa tok aku happy dengan kesah hati aku sendiri. Aku happy dengan keadaan aku masa tok. Aku happy dengan anak aku yang masa tok nang sik berhenti2 ngerepak ... mulut nya di rumah macam mulut burung ko... nang sik berenti eh.. kecuali nya tido n makan... makan pun... mie aaa... agikkkk.... mie aaa.... mamam.... mie aaaa.... minum... iksh... dengan nya sorang aku dah sik terlayan.. apatah lagik nak bertiga... belum lah...

aku sik menolak jika jodoh aku ada.. ya kerja Allah bah... sapa aku nak nolak tapi jika aku ada option.. aku mauk KIV lah dolok. :)

oklah.. kelak makin panjang ceta aku tok.. dari sik ada ceta lalu panjang ceta... ya sik dapat dicayak nak....

kelak aku kakar agik... bagi sapa2 mauk tauk kesah Jejaka kachak aku ya... follow lah aku dalam twit aku. @Kembhojha. Malas aku nak ceta dalam tok. :) tak tercapai akal ku.. yaahahahahaha...

bye

salam....