Wednesday, February 8, 2012

:: ♥ KeSaH HaTi ♥ ::

:: ♥ KeSaH HaTi ♥ ::

Assalammualaikum @ 안녕하세요 An nyoung ha seh yo

apa kabar ktk org? wah... dah tengah bulan 2 kita tok kan... nang sik berasa lah.. masa berlalu dengan cepat tanpa kita sedar... atau kita sedar masa ya berjalan tapi kita membiarkan nya berlalu... hrmm.. napa kata aku tok.. aku pun sik tauk... mula la aku edisi merapu @ ngerepak...

bah,.. apa kesah hati aku ya tek? ha... adakah Remy Ishak dalam fikiran. mentang2 lekak nangga Remy masa Anugerah Juara Lagu reya nak... ok2.. aku nang senyum sorang la nangga anugerah waima aku ngerepak dalam twitter aku... masa ya aku ngerepak dengan sapa ooo... V or Flo.. 


 Apa perasaan Alya masa tok ooo??? yah.. ya dipikir aku.. :D Jejaka kachak ya eh.. eherms.... JEJAKA KACHAK? hahahaha... sapa2 yang follow twit aku akan tauk apa yang diceta aku tok. Kesah jejaka kachak yang dah jadi lunch partner or date aku... cuma lunch partner sahaja .... nice guy.. matured... very humble... and handsome.. ya sebenarnya... waima aku engkah gambar Remy.. sik ku lupak dengan Jejaka yang aku minat dari dolok2 lagik.... seperti biasa.. sapa lagik jika bukan Fahrin Ahmad ku nak.. yahhh.... 


sebenarnya, apa yang aku nak madah eh.. 


aku nak madah...reya ada soalan bonus untuk aku.. mentang2 arwah dah pergi setahun yang lepas.. :( al-fatihah..
nenek aku berik soalan best nya... 


nenek :: "Kau sik carik 'kawan' baru kah?"
aku     :: "kawan? byk kwn ku nek....." <--- statement sengaja BLUR kay... aku tauk maksudnya tapi aku buat sik tauk.
nenek :: " kawan bah... pakey ganti arwah.. jadi bapa Suci..." <-- yah.. nenek aku nembak aku!
aku    :: "uikhs... sik la secepat ya nek, belum ku pk sampey ke sia eh.. lagipun, aku sik ada masa nak carik." <-- statement nak ngelak lagi.....
nenek :: "Jangan lamak2, mun ada, jgn pk agik, kau ya bukan makin muda... " 


reaksi aku? aku diam kan diri sahaja. better diam dari berbunyi lagi sebab aku sure nya akan sebut nama kawan aku... jadi, utk mengelakkan nya berkorek lebih dalam n dalam n dalam.... aku diam ajak lah...


aku belum terfikir lah nak carik ayah or daddy or papa or apai or bapak or yang sewaktu dengan nya..

kenak?

aku tauk.. gerenti akan ada orang nanyak kenak kan... ok... sebabnya adalah seperti berikut...

1. aku mauk rilek dolok... sebab aku mauk FREE for a while. aku mauk concentrate dengan diri aku & Suci dolok. mun asa nak makan, kamek duak masak utk berdua. Makan nok simple2... sik perlu nak pk nak masak utk laki dolok. :) 

2. aku MALAS nak bermula dari mula balit.. nak berkenalan lah, nak merajuk lah, nak berkelai lah.. dan sewaktu dengan nya.. yahh... ya baruk alasan.. mun sik kenal, ney nak cinta nak... 

3. aku sik mauk kenak tinggal lagik.... ok.. tok edisi sedeh.. abaikan...

4. aku sik mauk terluka lagi..... tok pun edisi sedeh....

5. mana2 yang patut lah...

Masa tok aku happy dengan kesah hati aku sendiri. Aku happy dengan keadaan aku masa tok. Aku happy dengan anak aku yang masa tok nang sik berhenti2 ngerepak ... mulut nya di rumah macam mulut burung ko... nang sik berenti eh.. kecuali nya tido n makan... makan pun... mie aaa... agikkkk.... mie aaa.... mamam.... mie aaaa.... minum... iksh... dengan nya sorang aku dah sik terlayan.. apatah lagik nak bertiga... belum lah...

aku sik menolak jika jodoh aku ada.. ya kerja Allah bah... sapa aku nak nolak tapi jika aku ada option.. aku mauk KIV lah dolok. :)

oklah.. kelak makin panjang ceta aku tok.. dari sik ada ceta lalu panjang ceta... ya sik dapat dicayak nak....

kelak aku kakar agik... bagi sapa2 mauk tauk kesah Jejaka kachak aku ya... follow lah aku dalam twit aku. @Kembhojha. Malas aku nak ceta dalam tok. :) tak tercapai akal ku.. yaahahahahaha...

bye

salam.... 

6 comments:

RaMa-RaMa Fareeza said...

mek doakan yg terbaik utk ktk kak...hehe alaaaaa kmk org xpat main twitter di ctok....hehe x tauklah sapa kesah jejaka itu....hewhhe

ztie said...

Kelak kmk offer dirik jd daddy suci. Yerdeh!!

mr_abs said...

okieyyyy. kmk bok paham, apa cita ktk ya. padu, sory, kmk sik tauk kesah sedeh ktk. hmm. sbr owhh, tedah org ninggal nenek ktk.


sekpa, kelak2 adalah ya bah. k neman ktk berdango, bermain pasir lam parit sama2 kelak. :)

KemBhoJha said...

fareeza.... aikh... padan la jrg dah nangga ktk dlm dunia twit cuma malam2 hari sahaja. :) terima kasih atas doa ya .... :)

ztie.... ktk mauk jadi daddy suci> aduhhh........ daddy cool jak lah. :) tq my dear sis..

mr abs.... org ninggal nenek kamek?

KemBhoJha said...

fareeza.... aikh... padan la jrg dah nangga ktk dlm dunia twit cuma malam2 hari sahaja. :) terima kasih atas doa ya .... :)

ztie.... ktk mauk jadi daddy suci> aduhhh........ daddy cool jak lah. :) tq my dear sis..

mr abs.... org ninggal nenek kamek?

mr_abs said...

astaga. bercelaru ayat kmk. typo.

nenek ktk indah tek, salah eh.

hehe, harap2 semuanya ok owh ngn ktk ngn suci :)