Monday, February 13, 2012

:: Twinkle Twinkle Little Star ::


13 February 2012

Assalammualaikum....

Camney weekend ktk orang tek? aku pun weekend kali tok byk tergeley2 n rilek2 depan TV jak. Anak aku sik ada pilihan kecuali ekot rentak mama nya.. nya dengan TV nya sendiri & aku dengan TV aku sendiri... nya dengan cartoon Timmy Time nya & aku... mcm biasa la nak.. ceta KOREA aku lah...mun nya boring, nya agak aku ke luar.. mun aku boring, aku agak nya dalam bilit.. keadaan dalam bilit ya eboh dtanya lah... ney dengan Huggies Tentnya, mainan nya... patungnya... puzzle nya... aduh... di lantey lah.. atas katil lah... malas ku nak marah sebab... bila nya lejuk, baruk aku ngemas.. as long as sik embak semua mainan2 itu luar dari bilik ya jak. 
sekali lagi.. aku ngerecos....

apa kaitan dengan tajuk aku ya nak... ceta nya cam tok... marek, balit ku dari ngabas aunty ku di santubong nun... ari dah malam... aku neman mak ku ngabas kakak nya... hermmm.... aku sik mauk pg sebenarnya sebab ari sabtu ya tek aku kerja dari pg sampey petang.. tot nak rehat tapi ngenang mak ku nak mintak tolong, aku gagahi juak la.. apa lagik la suci nak.. suka diembak jalan....

on the way balit dari santubong, aku dah malam... jadi sepanjang jalan dari bulatan dekat choice supermall ya, dekat tiang lampu ada macam2 bentuk kat tepi tiang lampu ya.. ada bentuk bunga raya la... pelita la... and ada bentuk moon & star... sepanjang jalan nya berlagu "Twinkle Twinkle Little Star"!

suci  :: mieaaaa.... starrrrrr <-- sambil nunjuk kat star ya..
aku   :: ok.... <-- tidak berminat.. :D
suci  :: mieaaaa.... star... star..... <-- penekanan sebab tauk mama nya sik berminat.. heppp
aku  :: no.. that is not star.. ya BINTANG... <-- sengaja carik kelai dengan anak.. jgn diekot! 
suci :: NO! STAR! ... mieaaaa.... STAR! <--- siap dengan jungur yang panjang k......

tiba2 baru aku nak menjawap lagik.. kenak potong line oleh mak ku..

Mak :: napa kata kau ya.. sik mauk ngalah dengan anak.. anak bagus2 madah ya STAR.. ko padah ko BINTANG.. sak sama... kau nk tua ya la ngalah... biarlah nya dengan STAR nya.. anak sik nangis disuruh nangis.... 

aku dengan suci lalu diam...

dalam hati aku... 

aikh.. mak aku ngalah dengan cucu eh.. sak dengan kamek orang dolok kecik2 nang sik mauk kalah juak..last2 kmk orang yang ngalah... iskh2.. sik puas ati indah.. 

bukan apa.. aku suka nak ngaco suci bah.. nak ngetest nya. ternyata suci tok kuat pendirian nya... hehehehe...

aku tok dah lejuk dah dengan lagu tok.. nang ari2 dibibirnya... okla.. aku nak polah barang lok. kelak sambung... 

dengarlah lagu fav suci....

2 comments:

mr_abs said...

kiut gilak suci. haha. bertengkar jak ktk duak. kelaie jak :D

KemBhoJha said...

member dah boleh tahan menjawap dah kinek tok..

selalu main tarit muka eh... kadang2 molah muka der... iskh2...