Wednesday, February 22, 2012

:: Yes Captain! ~ Ji Jin Hee ::



<  Ji Jin Hee Oppa > 
Handsome kan... aku nangga kedak Yutaka mula2 aku nangga nya berlakon


12:36 p.m.

assalammualaikum

ok.... aku tauk... tok time lunch time.. aku sik kuar sebab aku dah kenyang...
aku merajuk juak dengan Jejaka Kachak aku.. erkk..apa kah kaitan nak... bah.. abaikan.. aku nak story mory lok pasal hero aku tok..

aku tok dah lamak dah demam korea tapi aku sik la kornik.. agik dpt tahan.. yah.. ayat cover line. hehehe...
sebenarnya aku follow ceta Jewel In The Palace... kerana ceta ya aku jadi addicted to Korean drama & aku nang dah suka dengan hero nya.... ada carisma eh. Waima nampak tua tapi nang handsome lah.. biarlah mak aku madah nya sepet tapi aku dah suka. ney nak molah nak.. dah dalam hati tek nang suka lelaki yg mata sepet. arwah pun sepet juak.. yah.. sekali lagi saya menyimpang jauh! hahahahaha....

  • Name: 지진희 / Ji Jin Hee (Ji Jin Hui)
  • Profession: Actor
  • Birthdate: 1971-Jun-24<--- waima nya tahun tok 41 tahun tp aku tetap suka nya! dah nama suka nak, kentut pun bau wangi kata mak ku>
  • Birthplace: South Korea
  • Height: 178cm
  • Weight: 71kg
  • Star sign: Cancer
  • Blood type: B
  • Family: Wife Lee Su Yon (since 2004)<-- waima dah kawen tp aku tetap suka! dah nama suka nak, sik perlula aku nak ngulang apa kata mak ku.. :)
 cute eh....

paling aku suka nya dalam ceta tok...

The Man Who Can't Get Married

 Cho Jae Hee (Ji Jin Hee) is a man in his 40s who is very stubborn and hasn't gotten married yet. His personality is so unbearable that women don't find him attractable nor a good candidate for marriage. However, Jae Hee, is perfect in everything that he does. His life will be surrounded by three different women. Jang Moon Jung is a doctor that he meets one day, Jung Yoo Jin is his neighbor whom he meets due to a disturbance, and Yoon Ki Ran is his colleague at work.

Sanggup aku nunggu ulangan ceta tok n tido akher tiap2 malam minggu kat channel 391. pas ya aku terjumpa nya lagik kt channel 393 dalam ceta..... 

Take Care of Us, Captain

 Han Da Jin is an inspired pilot who tragically loses both of her parents after graduating from a prestigious pilot school in the US. She looses her faith in flying, but finds a reason to fly again to make her father proud. Kim Yoon Sung was Han Da Jin's fathers student and became a pilot under his studies, but after he tragically causes Han Da Jin's mother to die on the flight from Korea to San Francisco he loses faith in flying as well. Kim Yoon Sung finds his desire to fly again and turns out to be a successful captain. Han Da Jin and Kim Yoon Sung start to work together as captain and co-pilot, but Han Da Jin's way to become a successful captain is not guaranteed as Kim Yoon Sung wants to teach her the basics from the start. Also on the way of Han Da Jin's success is Kang Dong Soo, a flight tower manager who first brings the not pretty side in Han Da Jin.

 aduh,, handsome nya dalam ceta tok.. 

nya ajak dapat ku madah.. lagu2 nya best juak.. aku suggest ktk orang dengar lah lagu It's Cold by Song Ji Eun.





bah.. ya ajak. :D Dengar lah lagu yg disuka aku masa tok..

5 comments:

umie said...

kmkdiat juak ceta take care of us, captain ya tp kmk diat online jak..dah sampey episod ke 13 dah..kmk memang addict ngan drama korea...sampai broadband kmk dalam masa 2 hari boleh cecah 5g kmk pakey..hehhehe

KemBhoJha said...

wah.... dah masuk episode 13 nangga ktk.. seney ktk nangga? kamek nangga sesuautu cerita ya.. nangga sapa pelakon nya. hahahaha

KemBhoJha said...

wah.... dah masuk episode 13 nangga ktk.. seney ktk nangga? kamek nangga sesuautu cerita ya.. nangga sapa pelakon nya. hahahaha

Khairul Antasha said...

hehe..comel2 jak..hiksss...tp kmk suka juak dgn pelakon korea tok..ada sorg ya..nya berlakon dlm Sad love story..kim apa ntah namanya.. best cita ya..maybe ktk penah nangga kmk rs..psl ompuan butak..& 2 hero..yerrrr..aummmmmmm

dayariku said...

Hi Unni!! sya sdh post song ji eun - it's cold humming version akak tgok r blog sya k.. Terima kasih..:
http://myeverythinglmh.blogspot.com/2012/02/song-ji-eun-its-cold-humming-version.html