Wednesday, July 25, 2012

:: Apa UnTuK SaHuR ??? ::



assalammualaikum....

Yah... dah 5 ramadhan dah kita tok nong... apa polah ktk org tek? aku tok di opis. masa lunch hour tok aku gago la mengupdate mana perlu diupdate, yah.. sekali ku mauk... duak ari berturut2.. seney nak carik ya semangat ya,,

eh.. semangat ya dtg dari sorang hamba Allah tok tek.... apa tek nya minjam semangat nya untuk aku pakey masa presentation.. jadi.. ada lebeh,, pakey jak lah.. yah... suka bah polah ceta katon tgh ari buta tok...

ok. apa ceta ku ari tok? 

aku nak ceta pasal apa menu ktk org pakey sahur? dah berbuka aku nang di rumah mak ku.. sik la aku prepare,, aku tauk.. ambik aik masak n makan jak. Barang makan semua dah sedia. Aku cuma part kemas dapur rumah mak ku jak... lepas ya, pulang la kamek duak beranak.. berik chance dengan mak, bpk n adik ku pg teraweh dengan aman nya.. aku sik sabar tunggu suci tok besar skit eh... nanng ku embak nya ke suro, teraweh sekali bah....

bah.. melalut benar dah aku tok.. aku nak ceta kesah aku pun sahur... apa selalu menu ktk orang? Mun aku tok kah, mun aku sorang jak di rumah ku ya posa, sah n confirm la aku sik bangun... tp memandangkan ayahanda terchinta memang selalu bermalam di rumah aku sebab nya binggunng kamek duak ajak di rumah.. mauk kah sik mauk kah.. aku kenak bangun n prepare la... pakey sahur kamek duak..

nasih bait aku dpt bapak yang memang mauk jaga badan.. yah! aku pun mauk juak eh....  Kamek duak beranak sahur dengan OAT....

Yah... ya la menu kamek duak... OAT sahaja... cuma 2 malam tok tek aku terajin polah telur goreng utk dimakan dengan roti bantal. and malam tadik mak ku masak rendang manok, jadi bekal untuk dimakan dengan roti bantal juak... nyaman juak...

dah hari ke 5 tok, alhamdulillah.. perut ku ok. mun diamal terus sampey abis posa, geney ooo??? yah... hajat sudah ada ini...

aku ada target bah... abis posa tok aku kenak activse semua utk ber'jogging' untuk stay fit and mesti fit sebab aku mauk mendaki semua Gunung Santubong..

mun dengan keadaan kinek tok, memang aku sik fit la...

wish me luck kay... :D

okla.. dah buka dah lampu tok.. :)  kelak sambung lagik.. bye...

Tuesday, July 24, 2012

:: RaMaDhaN Datang Lagi ::



assalammualaikum

hari tok adalah 4th Ramadhan

wah! cepat nya masa berlalu... kelak nak.. pejam celik pejam celik eh... udah raya...
yah... masa ya semua orang gago...
aku?

hrmm
macam biasa la. Sik la sesedeh mcm tahun lepas... sedeh memang la sedeh tapi moved on la...
raya kat rumah mak jak. aku sik bukak rumah...
biar suci besar skit utk tauk erti apa itu raya... baruk la kali aku polah open house... (bila ndak kah ya nak..)

marek aku balit on time! cun pkol 5.30 aku kuar terus...
sekali jammed sana seney... adeh eh... kenak la kuching tok makin hevat bah jammed nya...
sekali sampey rumah cun2 dekat nak azan...
lalu menjus muka mak ku sebab sik ada orang tolong nya bermasak...
bah... mun opis ku sebelah rumah... mauk juak nak...
aikh.. bersadu indah... :D

aku gik carik masa untuk bila nak register cik suci aku ya ke tadika...
mauk carik or plan cuti so that dapat embak nya sekali..
masa tok mulut nya makin ceredit.. nang ceredit the amat...
asal kamek duak beranak di rumah jak..
ada la nya terkiak kaung...

" maaaaa... ney nya? apa polah? "

mula2 ok la utk dijwp nak.. lamak2 ya.. mun mala ditanya ya.. mauk juak datang moha bah...
adeh eh.. moha bulan ramadhan ooo...
sik bagus kan..
tapi
mauk juak nak kuar mun dah annoying...

bah.. aku tok nak kemas barang2 atas meja ku lok...
mauk balit

selamat berpuasa 


 

Friday, July 6, 2012

:: BuLaN JuLy Dah Tok! ::

assalammualaikum

semenjak duak menjak tok nak.. byk kerja eh...auk.. semua orang bekerja tapi serius.. kan aku dah masuk tempat kerja baru.. mcm2 jak di mauk boss aku...

aku nak share gambar2 tok.. jadi.. aku nak nanyak.. apa pandangan ktk orang nagga gambar2 ya... sila beri comments kay..