Thursday, August 16, 2012

:: Khamis - 27 RamaDhan ::

Khamis, Ogos 16, 2012

Assalammualaikum

masa tok lunch hour. Aku malas nak keluar sebab emarek dah ambik half day leave untuk urus semua hal2 yang berkaitan dengan kerajaan dan sewaktu dengan nya.. ehehehehe...

yah! ada kitak orang nemu orang yang sik ambik cuti raya tapi ambik sebelum raya.. ya pun half day jak sebab mauk settle banyak barang... adeh eh... aku la ya... aku sendiri asa pelik.. what ever la...

Marek aku ambik cuti half day sebab aku mauk pergi bayar Zakat Fitrah untuk kamek duak cik suchee..


seorang RM6.50 nak. Jadi dah kamek duak beranak.. jadi RM13.00 la. Hrmm... tiba2 jak rindu dengan arwah.

Selalunya time nak raya tok, orang yang paling beezee the bee adalah nya bah.. kali tok.. aku rilek2 jak la..

kan aku madah tahun tok tahun kedua kamek duak sik beraya ... raya ya raya la.. tp nak sambut ya.. sik la asa nya..

tapi... on the way aku balit, aku singgah kedey beli manok & daging skit. pakey makan kamek duak beranak. Bukan apa, takut sidak mak bapak aku pandey datang mombok mauk makan kat rumah aku... at least ada la bhn mentah dalam peti ais nak...

petang marek aku masak sup tauhu n sayur taugey pakey kamek duak.. nyem juak.. bila ku pk2 nak.. yah! seminggu aku tok sik makan nasi... boleh tahan.... hyahahaha...

berat ada turun sik? aku pun sik tauk.. belum ku timbang.. esok lusa la aku nimbang dirik ku...

aku nak ceta, kinek tok.. anak dara aku ya... nok the one and only ya.. nang boleh tahan dah melaram nya..ngesep nya... tua ija bah.. tauk reti mauk bergelang n berantey... salah aku juak la.. barang aku nok lamak2 reya, aku berik dengan nya.. apa tek aku lekak berbungka dalam store.. segala clip2 rambut... gelang nok warna warni..

sekali kamek duak pg berjalan ari sabtu lepas... nya mengepow aku benda alah tok..



STRESS sik?! adeh ah... gitok asa mera anak ompuan... nang SMK eh.. Sik Mauk Kalah...

masa tok aku ngalah jak dalam semua hal.. sebab aku malas nak nait darah ku... bagus aku ngalah... tapi ya la tek nak.. ngalah tidak semestinya kalah nak... ada juak time aku SMK juak... hehehehe

aikh.. lamak dah asa aku tok sik berloyar dalam tok kan...

okla.. aku mauk dengar lagu Untuk Dia lok.. suka aku dengar lagu ya...

kelak aku sambung lagik la... jika ada kesempatan aaa...

selamat hari raya aidilfitri semua... Ikhlas dari Cik Puan KemBhoJha  & Cik SucHee




No comments: