Wednesday, October 17, 2012

:: MaWaR & MeLuR ::



salam semua

yah! aku ada masa tambahan... aku nak madah... dalam minggu tok.. aku dah terimak 2 kuntum bunga bah. :D ari senin ya tek bunga mawar merah.... terkejut aku balit dari lunch nangga dah atas meja aku,,, yah... bunga hidup bah.. 

tangga jak ada meja aku nak... reaksi aku..

senyum and say... "alhamdulillah'.....  sehari2 la aku senyum

sekali ari tok tek... sekali lagik... aku terimak bunga.. kali tok bunga melur besar.. aduh eh.. ya la bunga fav aku selain dari bunga kemboja.

sekali lagi aku madah... "alhamdulillah......" and sekali lagi aku senyum2 dari tadik.. lalu bau wangi cube aku sehari tok...

Jangan tanya aku sapa kay.. sebab aku sik tauk sapa...

okla.. aku nak berik koleksi bunga melur lok...










Tuesday, October 16, 2012

:: Mimpi Yang Tak Sudah ::


Oktober 16, 2012

Salam pagi selasa semua...

baruk ada kesempatan mauk berupdate. apa aku nak cerita kah? sik ada apa yang special nya just nak madah, sik lamak lagik nak raya haji. Apa plan ktk orang semua? kamek duak beranak duduk rumah jak la.. tp asa nya raya tok aku kenak kerja ... hrmmm... jangan tanya kenak... sbb aku asa berbaloi juak kerja sebab aku sik akan sedeh di pagi raya, :(

kesian la dengan cik suchee sebab nya kenak jaga oleh usu nya.. tp nya ya... makin la suka bila dengan usu nya sebab gerenti akan diembak jalan... hrmm... anak aku lebih byk berjalan dengan adik bongsu ku dari aku kay.....

ari ahad lepas, aku dengan cik suchee pergi la breakfast di MJC, sik jauh dari rumah jak jalan kamek duak beranak, Sik sabar asa aku nak suruh e-mart di batu kawa ya cepat siap. Makin banyak pilihan tempat nak dijalan kamek duak. Aku perasan nak... dalam setahun dua tok, byk dah pilihan tempat jalan kamek duak beranak bah yg dekat dengan rumah. dolok nak... balit2 pg Green Heights Mall.. kinek tok.. g Boulevard, Kuching City Mall, Kuching Central, MJC... yah.. semua dekat dengan rumah... apuu....

alamatnya... aku nang sik ada lagik la ngabas Nazimudin, Fah, Satex semua di pasar nun .. nak berbeli kain n brg2 jait dah senang dah kinek tok..Kuching Central dah ada Satex oooooo.... suka akak.. hehehehe,,,
senang eh orang bertunggu bas kinek tok... sik la boring nunggu..dapat jalan2 cuci mata... buang duit juak la kan.. sebab banyak dugaan yang tah apa2 ya....

auk... kesah ari ahad tek.. ya ku madah.. part melalut aku nang terer... kamek duak beranak TERmasuk ke dalam segek kedey bundle... ok.. yes.. aku jenis suka nangga barang2 bundle.mula2 tek niat mauk nangga jak... Nangga sahaja... yerrrrdeeehhh,,,, muka ku diat. Nang sik dapat dipercayai langsung...

masuk2 jak nangga baju nembiak... aku nangga baju t-shirt ada muka encik Po'oh.. aduh.. aku dah TERtarik the boom dah kat sia, Pasya cik suchee nangga.. "maaaaaa..... poooohhh maaaaa"..

Huhuhuhu...lalu diambik nya... tangga kualiti kain n material nya.... not bad. Rega nya.. huhuhu... RM4. pikir punya pkir... ambik jak la sbb pakey nya main2 bah. baju tido pun cantik. :) Contoh baju ya mcm nok didibah tok. cuma kaler jak apple green. ney ndak minah ya suka mcm apa...


ya kisah cik suchee... kisah aku? kisah hati la.. hehehehe... aku nangga2 jak mula2 nya tp sekali lagi... TERbeli segek baju tok.. cantik..

sampey rumah dah tgh hari.. and kmk duak terus cuci kereta, apa lagik la anak daraku ya.. nang suka la apa2 jak activiti berkaitan dengan aik... hish....

pasya... tido tgh hari la paling sodap... kenak lagik ujan... pergh!

ya ajak aku nak madah.. apa kaitan dengan tajuk nya nak ooo... sik ada kaitan... aku tok nak mencarut jak.. :)

bah.. aku mauk nyambung kerja lok. sekian...

kelak2 aku update lagik kay.

sekian.

Thursday, October 11, 2012

:: HuJaN ::


Hujan

aku nak balit on time... pkol 5:30 petang tapi bila aku dengar bunyi ujan lebat di luar nun.. aku gik mkir balit... mesti jam kan kan...

udah ya mesti byk orang mauk balit juak...

kawan aku sama kerja dengan aku tok ajak lepak minum di setarbuck..
aku madah ok sebab aku memang mauk rehat...

rehat maksud aku adalah... jiwa n minda

tapi sik lamak la.. yang pasti aku kenak balit sebelum pkol 8:30 malam sebab Choi Min Ho aku nunggu... ehehehehe...

datang balit dah sulak cerita korea aku tok... reya aku lamak juak la sik follow apa2 cerita gilak sebab hero nya sik ada menarik perhatian aku....

tapi semenjak Lee Min Ho & Choi Min Ho polah appoinment dengan aku pkol 9:10 malam... dari ari senin sampey khamis.. aku sik dapat lari.. sik dapat eskep... hati aku gelorat mauk tauk.. sak dapat beli DVD kan.. tapi bagi aku sik seclear aku nangga sidak kat cenel 393. Adeh ah.. kerja astro ker.. hahahaha....

aku bahagia masa tok sbb boss aku cuti.. start tgh ari tek...

BAHAGIA kerrr??? sak banyak kerja nunggu... aku target aku kenak siapkan nok susah2 ya semua esok and pas ya aku akan polah daily task seawal pagi aku dapat ..... and then petang aku dapat rilek and update blog aku yang dah bersawang... ney cucu, ney nenek.. ney anak.. ney datuk.. semua ada la.. hehehehe...

aku tok mun ngerepak nang no. 1...

kenak kurangkan,.. mesti kurangkan.... :D insyallah...

bah2;.. aku nak kemas barang2 aku lok.

bye




Tuesday, October 9, 2012

:: Bulan Sepuluh = October ::




October 9, 2012 @ Selasa

assalammualaikum.. ya rabbi.. lamak asa nya aku sik berupdate dengan blog ku tok eh. Sedar sik sedar.. pejam celik... pejam celik... yah.. dah bulan 10 dah bah...
makna nya dah 6 bulan dah aku di tempat baru... camney asa tek?

nak ku madah jaik.. pilihan kedirik.. nak ku madah bagus... pun pilihan aku kedirik juak..
pahit kah.. manis kah... tawar kah... TELAN jak sia. :) pikir camtok jak.. kerja ney sik stress tp at least sitok nampak la hasil nya...

apa kabar aku dengan cik suchee?

macam ya juak. macam2 benda terjadi sepanjang 2 bulan tok... macam2 la.. sampey dah sik tauk nak madah apa...

malam reya duduk berloyar dengan cik amni.. tiba2 asa rindu nak berblog... tiba2 juak pandey bercarik dengan bloggers lain... kenak dah suram asa ooo... even tweet pun sama juak... ney tuju kitak orang bah?  gago la ooo... macam aku juak.. yah... nyaman madah orang to dirik sendirik sama juak,, hehehehe...

ney tuju ktk orang neyyyy???

bah2... fahamilah... masing2 sibuk...

masa tok Korea tengah musim Autumn.. adeh ah... ya ku madah... sampey sia aku alert... reya aku asa macam mauk carik kerja jak di sinun tp bila difikirkan semula... sik boh jak.. kenjonjet nak. hehehehe...


cantek kan. Ya ku madah tek... cantik kan... ottokey... aku memang akan ke sia satu hari kelak.. masa tok kumpul duit banyak2 lok... pasya embak cik suchee sekali. :D yah... niat ya mesti betul nak.. mun bapak ku dengar.. memang nya akan madah cam tok.. dari ko pegi sia.. bagus ko pg polah UMRAH... yah! terkesima sik.. huhuhu

apa dah pandey cik suchee?

aduh... maseh dengan baby talks nya... ada juak yg difaham.. pandey polah keputusan sendiri dah.. especially apa mauk dimakan n dipakey... tua ija... dah sebagai nya lah.
mah wa ku bah mun nya datang uncontrolable manjak... sik apa la nak.. dah nama nya sorang tapi sik juak aku mauk nya spoiled kan...

apa plan ktk orang ujung minggu tok? aku mauk ngandor.. aku mauk ngabas kubur... aku mauk ngemas bilit atas... ya ajak... hehehehe...

bah2.. udah gik.. balit gik...

sekian....