Friday, December 27, 2013

:: The Person Who Once Loved Me ::

anneyong

How was ur christmas holiday? Hopefully semua have fun.
as for me, kan masa tok musim hujan. so, kamek duak beranak banyak berada dalam rumah dan kawasan sekeliling rumah jak. sebab malas juak mauk kuar mun basah kan.

Kali tok aku banyak ngemas petak sayur ku, tukar pasu bunga, nanam benh sayur baru.
kemas bilit tetamu kat atas and kemas almari yang ada aku simpan baju melayu arwah.
hrmmm..
terkedu juak aku sekejap dalam aku ngemas barang nya ko.
tiba-tiba perasaan rindu ya...
susah nak madah.
al-fatihah

aku suka dengan penyanyi tok. Huh Gak. Sora nya.
and then muka nya.. :(
sedeh eh.

udah la.
ari tok dah ari jumaat.
ya ajak.

kelakla aku akan mengupdate agik mun aku ada mood lah.
bye.






Friday, December 20, 2013

:: Merry Christmas ::


assalammualaikum

yes... finally it's friday.
and christmas is coming...
our company closed down for 5 days.
starting tomorrow till wednesday.
aharks.
aku apa lagik... paling bahagia lah.
sebab ada 5 hari untuk berada di rumah...
bersama dengan cik chee...
and with all my hobbies,

and yes..
aku kenak polah passport eh isnin depan.
cis!


well..its ok. aku boleh embak cik chee kan.
so, rakan-rakan semua..
happy holiday.

anneyong


Monday, December 16, 2013

:: AnGaU Ehs ::

assalammualaikum

berminggu asa nya aku tok mendiamkan diri.
sebab apa?
sebab aku sik ada mood nak membelog sepanjang 2 minggu ya tek.
sejak balit dari travelling.
bukan apa...
masuk jak opis dah nangga email yang menyenangkan jiwa lah.
sehari2 aku diam ajak...
nahan amarah di dada and di jiwa.

nasib bait ada Kang Gary tok.
yer...
untuk menenangkan gelora di jiwa bah.
memang rupa nya tiada...
tapi character nya aku suka..
ada karisma.
yah!
aku dah ngeluar dah ayat-ayat cinta ku.
even cik chee pun dah tauk dengan cinta hati mama nya tok.
asal start jak RM...
nya pun sik merengek mauk nangga cartoon.
nang berik kerjasama yang baik lah...
part kwangsoo... cik chee la paling happy.
part gary.. aku la paling happy..
nang anak beranak taste sik sama...
hahahahaha....

aku suka lirik-lirik nya.
meruntun jiwa ku eh..
hasil tulisan lirik nya nang mencengkam jiwa.
uhuhuhu.. ayat-ayat cinta aku agik eh.
bah.
udah la..
palak aku tok pening...
kelak aku sambung agik.

annyeonng.



Tuesday, December 10, 2013

:: Adakah Tiba MasaNya ? ::


ya adalah satu persoalan untuk dirik aku sendiri.

part of me madah... rilek bah..
part of me madah... enough eh...

geney ya? aku pun sik tauk nak madah apa...
lejuks - biuks
ya jak dapat aku padah.

huh.

Friday, December 6, 2013

:: FryinG PaN 2 FaCeS ::

assalammualaikum

anneyong. 

Back to work ari tok. Ambik half day today. pagi sik masuk office sebab anak dara aku ya molah hal. yer... actually aku pun melayan juak. so, since cuti maseh banyak, ambik jak la... 

actually aku nak ceta pasal topik aku ya. pasal frying pan tok. hrmm.. aku tok sebenarnya nang kurang suka la kejadian frying pan tok and makin la mun frying pan ya nang aku selalu pakey pun.. nok selalu dipegang and pakey masak. tiba-tiba ari tok tek aku dipadah yang ada orang tauk and dah sebarkan apa yang aku masak and segala secret recipe aku pun sidak tauk. erk... 

susah juak mun cam ya ooo... kita tok sik ada niat di hati mauk menjadikan masakan kita ya tek jadi secret recipe and seney kita beli bahan ya.. and apa habit kita dalam memasak ya... hrmm.. tp mun dah orang lain tauk kesah aku... ya ku madah.. fying pan aku ya nang 2 faces lah. 
hish2.. aku tok maun taip jak apa yang aku rasa. mun faham.. faham lah.. mun sik.. faham-faham ajak lah. erk... sebab aku malas nak mengulas, kelak terlebih ulas jadi mengumpat. ya dah buka aib orang. 
jadi bagus aku cakap cam tok ajak. 

jadi aku nak ngator strategi. since aku tok memang kali dah ditakdirkan untuk jadi retis kali.. ok.. fine... mun britney spears dapat bangkit dari kisah silam nya and now tgh memperbaiki dirik nya., apa ajak lah aku tok nak. yer... nok dibanding ya sik alang-alang kan. 



ya ajak lah aku nak ceta dolok. aku tok ada banyak kerja nak dipolah. since mem besar sik ada.. jadi masa tok la aku rajin nak bekerja sebab sik ada gangguan and hati aku tenang juak. 

bah. kelak la sambung agik.  


Friday, November 29, 2013

:: BerSyuKurLaH ::



assalammualaikum

ari tok dah hari Jumaat. Esok dah sabtu and lusa dah ahad. huhuhuuhu... 2 hari tidak berkerja untuk bersama-sama dengan anak tersayang, cik chee. Minggu tok adalah minggu kamekdua di rumah. aku sik mauk kuar berjalan sebab aku mauk dengan nya. aku mauk spend masa dengan nya. serius eh. aku nang rindu benar nak spend masa dengan anak dara aku ya. rindu nak berloyar lamak-lamak dengan nya.. went shopping beli barang dapur dengan nya.. dengar nya merengek. mintak beli ya.. mintak beli tok.. :D best bah. 

kenak aku kuarkankan note to self ya? hrmm.. kadang-kadang aku mikir aku susah,.. tapi bila aku fikir balit.. aku sik la susah ney, ada lagik orang yang susah dari aku. At least aku bekerja and dapat nyara hidup kamek duak beranak. At least makan minum pakey semua alhamdulillah cukup. Just nice. 

dolok zaman muda remaja and ada arwahm yes.. aku ngakuk aku nang shopaholic lah. asal pg seney2 jak, sure penuh tangan and balit dari seney-seney kah, sure beg aku pandey beranak. Dahya mak akan bising madah almari baju dah muntah dah dengan baju ku. erk... kenak dolok aku sik mikir oo. asal aku nangga kacak and aku suka, aku main rembat jak. pakey nya tah bila.



bila dah sik ada arwah and dah ada anak... baruk aku faham. now aku dah kurang dah bershopping tok. aku pun heran kenak aku jadi camtok. aku cuma beli barang jika aku perlu sahaja. aku kadang-kadang ngetest dirikku pun ke shopping mall, nak nangga maseh ada sik nafsu nak bershopping ya.. purposely aku embak cash... nah.. alhamdulillah.. asal aku suka or tertarik, sure aku akan berfikir... 

pakey apa ooo...?? 
pakey ka sik ooo??

ujung-ujung nya nak. aku sik jadi la beli. ehek. aku akan comparekan rega nya dengan barang cik chee. Jadi nampak la perbezaan nya. so, kuar dari kedey dengan muka banyak senyum. kenak agik masa tok aku kerja dah sik perlu nak berformal-formal gilak. casual jak. and pakey kasut simple jak. sebab kelak kenak tukar juak pakey kasut kerja. auk.. aku kerja kat tempat yang ada clean area. so, turun kerja boleh pakey selepar. Hiuhuhuu...
kadang-kadang bapak aku pandey negur nangga aku turun kerja pakey jeans. geney la oo.. dah keadaan kerja aku memerlukan aku banyak bergerak jadi senang bah. berlari pun senang juak, yer... koatan tek..

apa sebenarnya yang aku nak ceta tok? 

aku nak madah.. ada sesetengah orang sik pernah tauk nak bersyukur dengan apa yang sidak ada. Kemewahan lah terutama nya and yet maseh madah sik cukup. camney mauk cukup jika spending macam aik. camney mauk cukup jika beli barang yang tidak berfaedah and camney mauk cukup jika beli barang yang berjenama and then pakey sekali sekali.. erk..
aku sik jeles sebab zaman ya semua aku dah lalui. aku sik kesah tapi paling aku kurang suka adalah bila terjadinya kisak RIAK. mula nak menunjuk-nunjuk. yah. sakit telinga sebenarnya. inggarrrrrrrrrr lah yang paling utama. 

aku sik jeles. benar eh.. aku cuma inggar jak. aku bersyukur dengan apa yang aku ada. 
aku ada commitment and aku kenak tauk apa keutamaan aku, ya jak. 

bah, Panjang dah repak aku kan. aku mauk kemas barang lok. mauk fikir seney mauk lunch tgh ari tok. erk. aku kenak pg bank.. nak bank in cheque pakey travelling next week. hish.  ya kelak la aku ceritakan.

take care and happy weekend semua. 

Annyeong

Tuesday, November 26, 2013

:: RinDu ::




anyeonghaseyo

ari selasa. baruk masuk opis. 
kerja banyak tapi since lunch time tek aku bekerja. tok la masa aku nak rilek. Ehek.
rilek dengan membaca and mengupdate blog la...

last week travelling ke Penang.
pg ari jumaat balit marek.
adoh eh.. 
rasa ati tok beraie dengan cik chee ya..
sik terkata eh.

pagi - tgh hari - petang - malam
nang mala call anak la..
anak langsung sik bercarik
mama nya yang bercarik
geney gaya ya...

seney jalan aku kah?
sik ada ke seney-seney pun.
sebab sik tauk juak mauk ke seney.
end up...

Eastin Hotel - PISA - Queensbay Mall - Eastin Hotel

selama 3 hari ya la. sia jak tempat jalan aku.
aku tok kan jenis sik makan barang makan pedas.
jadi nasi kandar ya memang aku sik apat makan sebab sure perut aku akan memulas.
kak ya berangin-angin jak asa mun makan pedas.
end up aku neman staff ku makan jak.

apa beli ku kah? 
aku shopping di Penang International Airport jak
huhuhuhu...
ya ajak.

sik apa. kelak pg agik.
kali tok embak mak and apak and cik chee .. of course. 
marek masuk jak kereta ya..
terus peluk cium anak ya..
adoh eh.. nang sik apat jauh asa aku dengan nya ya eh.
nang rindu bebenar lah.
bau nya.. sora nya..
soalan-soalan yang sik ada ending nya.
malam tadik dua-dua tido berpelok.
yah...


bah. ya ajak la aku nak madah.
minggu nak spend masa benar-benar la dengan cik chee.
minggu depan kenak travelling agik.
kali tok ke johor.

anyeong.

Thursday, November 21, 2013

:: JaTuH Lagi ::



annyeong

kerja ku tok mostly dah habis cuma tinggal satu tok gik.
esok aku dah travelling.
maka sik ada berupdate lah blog.

hari senin insha allah sebab ada banyak masa kat KLIA.

hrmmm... aku nak madah..
aku jatuh lagi... jatuh apa?
jatuh chenta dengan kang gary. hahahaha..

bah. ya ajak.

bye.


:: PenanG ::


annyeong

bah. aku nak nanyak... apa best di Penang bah? 
aku tok nang sik pernah terfikir pun nak ke Penang. Mun pg holiday pun... sik pernah terlintas lah nak ke sia.
sebab kah?
hrmmm..

sebab nya pulau. ya ajak. sot kan.. what a reason...
such a lame reason...
and some more aku nang sik ada geng juak di penang..
makin la malas aku nak ke sia.
so. kinek tok aku ada peluang nak ke sia.
kerana kerja..

so.. apa best di Penang kah?


memandangkan aku tok pergi kerana kerja. jadi aku sik berminat la nak shopping bagai. 
sik ada benda juak nak dibeli juak.
yang aku mauk adalah.. 
makan jak..

kebanyakan kawan kerja aku tok madah.... penang tok banyak makanan yang sedap...
so. aku nak coba la..
after event terus carik tempat makan yang sedaps...
any recommendation?

once again aku akan tinggalkan cik chee. tedah nya lok. dah la makin ceredit. 
marek conversation kamek dua...

aku        :  chee aaa, mama travel agik for work. u need to stay with                              your nenek. okay kah?       
cik chee :  work ma? seney? chee ekot kay?
aku        :  Hrmm.. mama work. kelak kita jalan agik. okay?
cik chee :  ok. 

camya ajak. yah. aku asa mcm mauk embak jak nya ya eh.
uwargh... berat asa ati aku nak tinggalkan nya bah...
dah la 4 hari 3 malam...

sedeh asa ku eh. kelak la aku sambung agik la.
kerja menunggu, 


Monday, November 18, 2013

:: Best! ::


anneyong

aku dah kembali.

actually last week dah aku kembali. cuma aku terlalu bz and ada banyak kerja yang nunggu...
masuk kerja ari khamis. dah ya jumaat ya aku ambik half day leave agik..
ya ku madah... banyak tugasan menanti...

camney holiday tek? yerrr...... yang happy adalah kamek dua lah... cik chee nang rasa happy lah...

seney pg kamek dua tek?

Kuching - Sibu - Mukah - Sibu - Kuching = auk.. sia pg kamek dua. 

ngabas kawan ku... with kawan ku juak... nang best lah. 
best juak diam di mukah. 
very amat the peaceful eh. 
best juak mun nak diam di sia, 
untuk kamek dua beranak.
kan....
aku cuma engkah segek jak la gambar cik chee yang aku ambik...
ya ajak yang aku mampu berik.


bah. aku mauk sambung polah kerja aku lok.
kelak aku sambung lah..
nang banyak story juak...

bye... 




Thursday, November 7, 2013

:: On-Leave ::

annyeong

Ari tok hari khamis, November 7, 2013. 

I will be on leave starting from tomorrow, Nov. 8, 2013 till Nov.13, 2013. 

wah... since kerja at this company dah nak masuk 2 years tok, this is my 1st time ambik cuti kira panjang juak la. 4 days. Yang kesian nya my subordinate la. Kenak berdepan dengan our lovely boss. 

barang dah 70% packed. malam tok settle terus lah. esok flight kamek tiga pukol 7:30 pagi. erk.. awal la kamek duak tok bangun. malam tok aku kenak make sure semua barang-barang nya dah ready. adohyai.. aku nebes. serius. aku selalu travel sorang. 

Since aku kan cuti.. maka nya.. blog pun cuti la kay. Kelak aku ambik banyakkkkk gambar. 
mun rindu.. jka rindu.. dengar lah lagu Leessang Blues. 
as usual la nak.. dari Kang Gary Oppa. 

take care and enjoy your weekend. 

Annyeong...

Wednesday, November 6, 2013

:: PeSaN MaK ::


apa pesan mak tek?

assalammualaikum and Good Morning. Rabu dah eh. Alhamdulillah... esok dah khamis.. and lusa dah jumaat. wah. cepat nya masa berlalu....nang cepat. minggu depan dah tgh bulan 11 wey...

bah. apa dah terjadi tek sampey mak aku berpesan...

ari isnin ya tek aku macam biasa ke rumah mak ku menjemput mem kecik, cik chee. and sempat la berloyar dengan mak ku kejap. masa ya cun ada accident kat simpang rumah ke kampung la. mak ku madah 2 orang ninggal. erk. mungkin sebab jalan licin.

lalu la mak aku berbunyi cam tok...

"Jangan laju gilak ko drive. Slow bah. Biar lambat, asalkan ko selamat sampey. Ingat ya.... Sayang la dengan dirik and anak..."

hrmm... hiba seketika aku bila dengar mak aku cakap cam ya.. aku tok nang boleh tahan la juak laju drive. boleh tahan la.. even arwah pernah marah sebab aku drive mcm pelesit mun kat jalan yang lenggang... appu... dah sik ada keta.. apa la nak dislow.. ya pikir aku dolok kay...

so, since hari ya.. asal aku drive nak laju jak skit nak.. lalu la aku terbayang muka mak aku. adeh ah...
automatik aku slow... hrmmmmm

aku tok selalunya ngantok pagi bah. yah.. bahaya juak kan...


yala pesan mak aku ...
jadi aku nak sampey kan pesan yang sama dengan kitak orang semua la...
jadi... ya ajak.
bah.
nak pulang...

annyeong...





Tuesday, November 5, 2013

:: Part 3 : TraBeLLinG wiTh ToDDleR ::



Packing Time

just want to share our packing stories which caused me headache and gerams all the time when we did our packing together. end up i only manage to decide 4 pairs of baju for jejalan and 2 pairs of pajama. 

Is it enough? for 5 days 4 nights trip? appu... 

malam tadik aku ngemas baju aku. target kamek dua beranak adalah mauk embak segek jak beg baju. so far so good la.. tapi belum masuk toiletries. nang cun-cun lah.

cik chee will bring her own Mickey Mouse back pack. her drawing books, colour pencils, towel, her toys, her pampers, susu, baby wipes. 
mama nya pun ada juak back pack. fuh.. nebes eh..

last nite berbbm with my best friend, KKO. tanya nya sama ada perlu sik embak ubat demam, selsema and batok cik chee,.. Terus nya jawap..PERLU!
yah... seney nak engkah agik bah? hrmm...

aku tok nang mcm tok. mun nak ke seney-seney ya.. byk la aku pk kan.
yala susah nak g travelling dengan aku tok. mun setakat nak pg camya ajak.
bagus aku duduk rumah. kelak aku ke sinun dah banyak dah plan diatur. 
ya aku dah sik binggung.

hopefully perjalanan kamek duak tok sik ada masalah lah. 

ya ajak. kelak sambung agik. nang panjang la kesah kamek dua tok.

annyeong



Monday, November 4, 2013

:: SeGaR BuGaR ::

Monday Morning, November 4, 2013



aikh.. dah bulan 11 nya eh... cepat eh... bye-bye october. welcome november. 
ehek. apa benda yang segar bugar ya tek? 
apa perasaan ktk orang turun kerja ari tok? 
yala perasaan aku... Segar Bugar jak asa eh..macam gambar bunga dalam gambar di atas yahhhhhh...
may be sebab aku dah cukup rehat.... dah kemas semua barang di rumah...
and tido awal selama 3 hari berturut-turut.....
serius... selalunya malam minggu aku tido akher..
tapi bermula dari hari jumaat ya tek, aku tido pkol 10 malam...
walaupun hati aku kuat mauk nangga ceta dalam TV ya...
tapi bila aku ngenang PANDA eyes aku makin teruk...
and nang aku ngantok juak...
aku ambik keputusan..
tido jak la.... ajak cik chee tido juak..
nya pun berik full cooperation eh..
mala jak nya madah nya dah school... aikh.. auk.. kesah nya ke art class ya tek...


aku ada sebab nak hantar nya ke art class ya...
aku mauk nya belajar colouring, drawing, and in the same time to nya belajar bersosial dengan kawan-kawan baru, hot to choose the right colour.. semuala... 
so, aku polah la searching aku and aku jumpa segek tempat tok di area BDC.
kira sik jauh dari rumah la nak. 

mula-mula tok hantar nya untuk ke trial class... bulan depan baruk la full class. Bulan tok kamek dua kan mauk pg holiday. yerrrr....kesah ya kelak aku share.
luckily aku embak semua colouring book and colour pencils and crayon nya... 
sampey kat sia, nya terus ambik tempat duduk nya and aku dengar la explanation teacher nya tek.. on how much is the fee semua... how may time is the classes, semua la.. 
cikgu nya madah, aku boleh tinggalkan nya for this one hour coz kawan-kawan baru nya akan datang sik lamak agik..
yer... nya nangga aku.. terus nya madah.. "Bye Ma".... dengan confident nya ya..
aku siap nanyak agik.."Are you sure?" coz aku yang sik sure..
and sekali lagi dengan confident nya... "Sure!" .. erk..
then aku mengalah la...
then bila aku masuk ke kereta nak.. aku terfikir..
yah.. apa la nak dpolah aku dalam masa sejam tok.
tiba-tiba mati kutu...

end up pg ke Everise BDC, beli tauhu, sayur, for our dinner.
cun-cun sejam ya nak.. aku terus la ke sia.
wah.. cik chee benar-benar excited eh...
and she can get along with all her new friends.
and she is the youngest among all..
Good Girl my girl...
ya baruk la segek class oo..
aku gik yang terover excited. appu...
so now i know that kelak aku hantar nya ke school, aku sik perlu binggung...
sik sangka anak dara aku ya dah besar eh..
sedeh kejap..
mun dah masuk tadika kelak, mauk anta ke sekolah rendah, pasya menengah... pasya u.. dah ya nya akan tinggalkan mama sorang-sorang di rumah..
aikh.. emo aku kejap...
geney tok.... uwarghhh....
sedehhhh ehhh..
bah.. aku nak stop lok. 
sedeh indah...
kelak aku sambung agik..

anyeong..





Saturday, November 2, 2013

:: Part 2 : TraBeLLinG wiTh ToDDleR ::


anneyong

This is a auto-publish entry. I am planning to do this.
ok sik?
yala polah aku ari tok. :D




Friday, November 1, 2013

:: JaGa AnaK ::


salam jumaat @ Anneyong

ari tok dah hari jumaat. aku mesti excited. sebab esok dah weekend. ....tapi tgh hari tok aku ambik time off la sebab aku kenak jaga anak eh... mak aku ada hal, jadi aku la yang kena jaga anak aku and anak adik aku sekali..baby bah. baby 3 bulan.. aku nang suka juak.. 

Apa plan ujung minggu? aku kah?

tok plan aku..

1,  Kemas rumah
2.  Packing untuk travelling dengan  cik chee
3.  Membelai semua sayur-sayuranku
4.  Shopping barang dapur skit.

aku tok eh.. tiap-tiap malam tido pukol 11:45 malam. tauk ku.. ya akher ya.. tapi geney la.. dah aku terfollow segek ceta korea tok. jalan ceta nya best. Balit-balit ke sia juak.. lebih kurang camya la pemahaman aku. yala susah mun dah terlekat. mun 3 hari jak sik nangga nak.. aku mesti mushkil.. apa kah jadi dengan nya duak ya... maseh jaik kah mak mertua nya... aku geram benar nangga mak hero ya .. asa ku nak renyok jak muka nya.. emosi bah. tok kat channel 393. 


Heroin nya cantek eh. Hero nya kureng handsome. Yang second Hero ya handsome. yerr... aku suka nangga nya jak. Ceta tok ada part nya menginggarkan la tapi jalan cetanya yang aku suka..camney tek?

<< Balit-Balit.. Ke Sia Juak >>

bah. aku nak kemas lok semua barang-barang aku. yer.. maka baru pkol 10:30 pagi ooo. ada segek report ya aku kenak polah and anta ari tok. mun ndak sik sedap ati asa nak ambik off. kelak-kelak la aku ceta agik.

ada-ada jak gangguan bah. 

tiba-tiba jak aku asa nak makan Laksa Sarawak bah. ottoket? geney tok? esok aku akan pg ke sia. beakfast. erk.. sak juak esok aku ada appointment dengan art class nak embak cik chee belajar art. huh.. penuh scheduled aku esok. 

ceta ya minggu depan aku story morry kay. duhal banyak juak ceta aku yang aku nak share. bah. kelak la..

take care and enjoy urself ujung minggu tok kay. 

anyeong... 

Wednesday, October 30, 2013

:: Part 1 : TraBeLLinG wiTh ToDDleR ::




this is part of my plan. 
by air plane and road 
Hopefully cik chee will like it. 




Tuesday, October 29, 2013

:: LeBaTNya ::


 assalammualaikum

wah. lebat ujan di luar nun tek.
aku layap merati bah.
aku suka nangga aik ujan turun dengan lebat nya..
asa tenang,..
mun aku kat luar tek.. aku suka juak cium bau ujan...
pelikkan...
hrmmm....


akhirnya aku akan embak cik chee travelling next week.
untuk permulaan aku akan embak dalam negeri lok.
mun nya okay.. then aku akan embak nya ke luar negeri la...
by air plane and by bus as well...
hopefully nya okay...
so.. malam tok kenak singgah ke klinik.
beli ubat. pakey standby bah.
sik la mintak nak tapi at least aku bersedia...

aku nang mcm tok. mun aku kedirik or sorang yang travel,
esok nak fly malam ya baruk aku kemas..
mun dah melibatkan anak tok..
hrmmm.. banyak la preparation yang aku kenak fikirkan.
what if.... what if...

terlalu banyak what if pun sik bagus kan tapi nak molah cam ney..
aku perlu berjaga-jaga bah.
kelak sik mauk semua serba serbi sik cukup
mauk pk berapa pasang baju... seluar...
pajama nya...
aikh...
nang banyak duhal.
toys nya agik.,..
snacks nya agik...
aikh..

yah... aku sempat nanyak mr.Gooogle bah. kelak la aku sambung agik. nak polahkerja lok.




Tuesday, October 22, 2013

:: Will U? ::

How i wish i can say what i want to say...
but then...




Monday, October 21, 2013

:: Again & Again ::

anyeong

apa benda again and again ya tek? ehek...
2PM pun lagu kah?
no la.....
tapi ok juak...

apa kesah nya tek?
aku travelling agik ari rabu tok.
hish.
lejuk nyawa ku.
dolok masa company lamak dolok pun sama juak.
tedah cik chee kenak tinggal..

2 hari aku dengan nya tok nang asa best la.
sia seney ada anak itit ngekot kita dari belakang...
best aikh...
semua kerja kita nya mauk tolong...
ada sekali ya aku heran nangga nya lamak gilak di dapur..
sekali ditilit nak.. nya cuci her own plastic cup.
yerdeehhh... asa bangga la kejap..
cute ada jak. tuaija.. kejawaks...


hrmm... malam kelak la aku mikir mauk pack apa.
kes malas tahap gaban.
part ya la aku malas.
bah.
kelak la sambung agik. ari tok aku mauk balit on-time.
ada dinner appointment.
anyeong...

oh ya.. atas ya ada 2PM pun lagu. yah... again and again...
aku suka group tok,
bah,
bye.

Saturday, October 19, 2013

:: Minat Sama ::


Annyeong

Yes. Apa benda Minat Sama ya kah?
since aku start bertweet tok.. nang best juak mun nemu kawan yang sama minat nya...
sama apa yang disuka and will share pasal benda yang disuka ya..
apa tek?

ehek..... tq to adek @ezashark eh...
nya ya la teman berkakar pasal drama terbaru bah...
kamek dua minat jejaka yang bernama Min Ho.
Nya minat Choi Min Ho and aku minat Lee Min Ho.



These 2 Minho nang dapat merapatkan hubungan la.. yer,,

Dengan Momoe dolok gila dengan Nickhun, aikh... best juak. :D 
banyak juak kawan-kawan dalam dunia tweet tok. 

mun ada masa terluang.. memang bertweet jak la. tapi jika cik chee dah tido or she dont even bother to kacau mama nya .. that is the time for me to tweeting... huhuhu...

bah. ya ajak la. suka jak mauk share bah. 


Friday, October 18, 2013

:: OhYeahhhhhhh ::

Salam Jumaat

Oooyyyeaaahhhhhhhh.....

Best nya asa aku turun kerja ari tok. Sebab aku tauk esok aku akan rehat.
aku memang mauk lepak di rumah sahaja.
jadi mana-mana orang yang ajak kuar ya...
maap la
saya mauk kemas rumah and paling penting.....
mauk ngatur semua bunga-bunga aku.
mauk masak sedap...
mauk polah kimchi..
stok yang ada dah habis.
apa agik...
of course mauk lepak with my anak dara... cik chee...
so, polah la kerja ya cepat-cepat.
pasya.. dapat balit on time...
ambik cik chee on time juak...
anyeong....


Thursday, October 17, 2013

:: PaNaS::


anyeong

ok. Topik aku ari tok... Cuaca yang panas tok...
aku tok dah lamak dah sik kuar lunch... 
sebab kat opis aku ada canteen bah.
makan jak la kat canteen ya... nyaman kah sik ya.. bagi aku..
as long as ada nasi and sayur.. aku dah okay dah.
aku tauk cuaca kat luar ya panas juak..
jadi.. aku malas nak berjemur sebab sure akan gelap kak ya..

nak dijadikan cerita...
malam tadik... aku tok mun dapat lah.. sik mauk la pateh cik chee ya tido berecon..
salah satu sebab nya kerana aku tok yang sik tahan,,,
sure hidung aku akan sumbat kak ya..
and then pagi ya aku akan terserok-serok turun kerja..
ndak ku tahan..
jadi aku selalunya berkipas lah...

malam tadik kah.... ya juak kipas.. ya juak econ....
nang panas eh...
sampey ke subuh tek aku unsangkarable aku maseh bertahan...
cik chee boleh berpeluh... 
wah...
nang panas cuaca kat luar ya,

setiap pagi aku akan siram pokok-pokok bunga ku...
siram sayur-sayuran aku...
engkah aik dalam pasu kat luar untuk minuman mary and bobby...
sebab ngenang cuaca yang panas eh...
ya ajak la yang aku nak ceta...

mun dah tauk cuaca panas cam tok nak...jangan malas minum aik kosong kay.
banyakkan minum aik sebab aku tok lekak sakit tekak...
cik chee pun dah demam...
tiap2 malam aku paksa nya minum aik putih.
tapi nyala kak ya...
mun sik berjaga..
sure bocor pampers nya..
malam memang nya terpaksa berpampers.
huhuhuhu...

bah.... 
aku mauk sambung kerja ku lok.
pastok mauk ke luar ada urusan..
iskh..
dah ari panas nun...
sabar kembhojha.. sabar....
daaaa...



Tuesday, October 15, 2013

:: Touch Love ::

assalammualaikum 

Selamat Hari Raya Aidiladha

aku tauk. Ari tok kan sik kerja. Tok adalah auto-publish. aku nak share pasal ceta korea yang aku follow masa tok. Title nya The Master's Sun. 



Kisah nya pasal Joo Joong Won (So Ji Sub) is a cold and ambitious CEO, who measures all human relationships through money. Tae Gong Sil (Gong Hyo Jin) is a sensitive assistant, who suffers from insomnia, due to her ability to see ghosts after an accident. Joong Won will learn to trust Gong Sil and falls in love with her.

kira ompuan ya dapat nangga dead people la. And this guy can help her and in the same time nya pun mauk 'jumpa' ex-gf nya yang dah mati. Serius eh. Aku boleh terfollow ceta tok kerana jalan cerita nya. Aku pandey jeles dengan ompuan ya. Mun aku ada this kind of ability, aku mauk nangga arwah. hrmmmmm.......aku mauk jumpa nya... :(


tauk aku.. tok cerita. Tapi jika benar, aku nang mauk jumpa nya. Mauk tangga nya.. serius eh. Sedeh aku. Naip tok pun aik mata berlinang. Dah 2 tahun lebeh dah kan. Sik berasa kan... Al-Fatihah. Aku maseh macam dolok. Just continue  apa dipolah aku hari-hari. Rindu yang teramat ya.. diisi dengan kerenah anak. 


bah. dah la.. aku sambung balit pasal ceta tok. Aku suka nya pun OST. Cantik. Penyanyi nya pun aku suka. Yoon Mi Rae, TigerJK's wife. Couple yang paling aku suka. Aku they are the 1st korean artist yang aku follow tweet sidak. sebab aku follow? they communicate in english bah. And tweet sidak pun in english. So, peminat senanng nak communicate dengan sidak. One of the fan is me la. 

bah. dengar lah. Lirik nya best juak.
dah nama ya disuka nak. Mesti mauk nangga sampey habis. Kat channel One masa tok dah episode berapa tah.. yang sure nya aku dah nangga sampey habis. Best eh. 

Ya baruk cinta,. yah..... 


 

Monday, October 14, 2013

:: Isnin, October 14, 2013 ::


assalammualaikum

Isnin dah kan. sabtu tek aku kerja, ada walk-in interview. mcm biasa.. dari pagi sampey petang.
then malam baruk ada masa untuk berkepit dengan anak daraku.
since cuaca di kuching tok mcm sik berapa gilak...
so, end up kamek dua beranak duduk rumah jak la.
adik aku hantar anak aku ke Giant and aku ambik nya kat sia.
sebab nya.. mak bapak aku dah demam..
so, sik ada orang nak jaga nya..
tedah...
adakah semua berjangkit dari aku?
Biyane...
kelak belanja makan kay...
tunggu semua orang senang lok...

balit ya singgah ke Green Heights Mall.
Nang suka aku ke sia bah...
sebab nya terlalu selesa and sik banyak crowded.
beli banyak sayur...
Sayur kacang buncis, sawi, kentang, kiwi, cendawan and kimchi.
nak polah kimchi kedirik tp ya mauk ada semangat yang kuat..
beli daging and dada ayam juak...
beli prego and peach dalam tin.

ya ajak la.. dah 50+ eh.
nang duit kinek tok kecik jak nilai nya kan.
perut dah berkeroncong... nak makan kat luar tapi dah beli bahan..
kenak la makan di rumah kan.... cepat2 balit rumah.. masak nasi and polah cendawan tumis and with dada ayam yang dipanggang dalam pan jak. kes malas kay...
and then makan dengan kimchi. wahhh....

and marek.. apa polah?
baring depan TV jak. makan apa yang ada dalam peti ais,
and then tido awal.
itu saja,
best kan. just the 2 of us,... ya baruk kan... it's a LAZY Day..
tiba-tiba asa mauk embak lagu Bruno Mars. hahahahaha


Bah. Ari tok dah mula kerja. Bangun pagi tadik nangga style cik chee tido...
pergh!
aku asa aku nak join sekali jak.
tapi yala kan.. dah nama kerja.. kenak la jalankan tanggungjawap.
cemburu mcm ney pun... TELAN jak la...

esok dah hari raya haji kan. Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua.
maaf zahir dan batin.
esok apa plan?
me kah? at home jak lah..
nak membelai semua sayur-sayuran...
ohya.. aku nak show gambar sayur sawi hasil tanaman aku last week.. pakey lunch kamek orang kat rumah adikku.
sik sangka eh.. ya tanam dalam pasu jak ya.. bukan di tanah pun...
sapa paling happy... of course...
my mak la...
iskh... iskh...





Wednesday, October 9, 2013

:: KisaH MaMa cHee ::

Wednesday, October 9, 2013

Assalammualaikum

aku diam kan... senyap jak kan...
ada sebab nya...
sebab aku demam...
yeah...
aku demam...
sebab keletihan...
2 weeks travelling yang non stop ya...
over the weekend...
adehaaahhhhh..
dah la both events kat PWTC.
waima aku stay kat Seri Pacific yang sebelah jak arum bulak..
tapi mun dah berembak brg sampey ke dewan tun razak ya..
jauh la juak..
berasa la juak...

minggu tok lalu merepuk aku...
dua ari aku MC. demam and sengal badan...
dua ari la aku dengan cik chee jak...
sia pg aku.. sia la pg nya juak...
i miss my girl so much...
best la juak rasa nya bila diekot anak camya...
yala..
tapi ada masa nya...
nya suka nak nyesak ati juak
huhuhu...


bah.
palak dah pening balit.
kelak2 la aku sambung agik.
anyeong.


Friday, October 4, 2013

:: KIA ::


aku masa tok duduk di epot.
eh di departure hall dah.
nangga kelibat orang depan aku...
staff aku leka bergayut dari tadik...
ada angmo depan aku tok  in his own world.
dengar lagu apa tah... kuat juak..
dari tempat aku tok aku dapat dengar...
yang straight depan aku tok leka main dengan phone nya,...
mun nya update blog kesah kat departure hall..
sure nya akan madah ada ompuan depan nya gago naip and nangga-nangga orang..
well... koatan aku dah sik tauk nak polah apa...
sebelah nya ada sorang mamat tok tgh bergayut juak...
kali dengan love nya kali..
slow jak sora...
belakang aku tok adalah sepasang kawan yang ceria jak..
adeh ah..

anak tekak dah start menggaruk...
so, tadik sempat beli strepsils.
ya ajak.

yah.. ngantok anak mata aku tok..
mun masuk jak dalam plane tok..
aku asa aku sure terus zzzzzzzzzzz.....
bah.
ya ajak yang aku nak ngerecokan...

anyeong...

Wednesday, October 2, 2013

:: Rabu DaH Ehhhh ::


assalammualaikum

Ari tok, October 2, 2013 @ Wednesday.

Rabu dah eh... cepat nya masa berlalu bah. pejam celik pejam celik dah rabu.
esok dah khamis.
Jumaat dah travelling agik.
aikhs!

nak madah... minggu tok patut aku pg pengilan bah. eh.. sempat asa nya aku nak pg.
Amni... kamek balit sabtu malam. insha allah kamek akan pg.
mun pagi ya kamek larat kay.
balit last flight malam sabtu.
koatan sik mauk lamak gik berjauh dengan cik chee
rindu bah dengan nya..
last week 4 hari sik dengan nya..
minggu tok sehari jak dengan nya...
Geney nak anta anak pg belajar jauh nak...korea gik ya.. adeh ahhh....

tek memo dah kuar....
kamek orang kerja bah masa hari raya aji tapi tahun tok aku akan ambik cuti la.
bukan apa... spend masa kat rumah mak jak.
bergerumuk dengan anak jak bah.
tahun ya tek aku kerja.. dah nama company angmo...
semua public holiday akan diembak ke ujung tahun....
sik apa la.. ujung tahun aku cuti panjang...

apa direpak aku tok ooo...
rabu dah eh... esok dah khamis eh,... lusa dah jemat eh...
bila aku mauk rehat eh...
ya ajak.

sekian.

ngerepak ari rabu...


kacak ooooo... ahahahahahhaa... sempat juak....


Friday, September 27, 2013

:: Bermulalah......... ::

Assalammualaikum

mala jak aku terjaga malam bah.. sebab aku dah terbiasa mun ada cik chee sebelah aku nak... nya sure akan tido dgn pelbagai style and sure salah satu style nya adalah.. kaki nya di atas perut aku... ya sure lah...
tapi malam tadik aku agik sik nyaman tido sebab tido sorang....

call her malam tadik and happy ada jak sora nya...

oooooo cik chee... kitak tauk sik mama kitak tok rindu dengan kitak......

jawapan nya bila di padah cam ya... auk.... tauk chee...

appu... aku tok kah yang sik sedar dirik dah tua or anak dara aku ya kah sik sedar dirik agik kecik nak enjawap cam ya. erk...

bah. aku nak kemas lok. mauk breakfast. Event start pkol 10 pagi. sampey 6 petang,
kelak-kelak la aku update.

anyeong...




Tuesday, September 24, 2013

:: Like Rain & Music (Jung DongHa) aku suka...::



anyeong. 
aku nak share video clip tok. aku suka sora nya, and lagunya juak.
dari seney aku nangga tok.. channel 392. Immortal Song 2.
Serious eh.. power soranya bah...
nya memang... 
kalah boyfriend aku.. JK Kim Dong Wook. 
uwarghhh...
sik apa.. sora nya power...
dengar lah...



Monday, September 23, 2013

:: Kepak eH ::

aku nak madah..

aku kepak!

ya ajak.

Ari sabtu kerja sehari-hari...
dah ya ari minggu aku kenak kemas rumah...

minggu tok agik kenak travel...
yah!
bencik ku...
dolok zaman sik ada anak...  mun boss madah.. pg seney2 kah... terbang seney2 kah,,
yah.. aku la paling laju nak ngemas barang ...
kinek tok.. mun dapat aku elak. aku elakkan tapi dah tok project aku..
uwarghhhhhhhh

aku pg ari khamis... sampey ahad...
barang segek hapak belum prepare...
Beg dah aku kuarkan tapi sik ada idea mauk engkah apa dalam nya


arghhhh.....

MALAS nya aku ehhhhhh.........




Wednesday, September 18, 2013

:: 4 Tahun Dah ::

assalammualaikum

yah. Baruk masuk kerja aku ari tok eh. Seminggu cuti bah, Termasuk la sabtu, ahad, and isnin. huhuhuhu...
apa dikerja ku cuti banyak gilak... sik ada banyak pun..
leka melayan kerenah anak dara aku...
dah 4 tahun nya eh ari jemat lepas...
ambik gambar nya tapi lekak ya senget menyenget...
tok gambar nya paling cute asa aku eh..
yer... 

sehari-hari kamek duak berjalan bah. tapi aku embak nya jumpa encik Dinosours. huhuhu..
aku lekek2 tetak oleh kerenah nya bah..
kenak?
masuk ajak nak.. terkiak-kaung ketakutan...
"ma..... takuttttttt!", "ma..... nya mamam chie bahhhhhhhhh"......
yalah ayat2 dikuar nya..
sapa sik lekek-lekek tetak.
lawak bah asa aku....
nasib bait sidak nok kerja sia bait-bait.
sidak dah ditraining dah untuk mengcool-downkan nembiak yang ketakutan macam cikchee ku ya..
udah ya... lalu berani bah..
lalu la terkenjit-kenjit ekot dinosaur ya bertandak...
lekak ya diambik gambar.
anta ke email terus.
hahahahaha......

 yah... sik kejeron nya ya...

aku nak berik tips bagi sapa-sapa yang nak embak anak ke sia...
bagi yang berpampers, embak pampers lebih sebab sidak akan excited bah...
embak t-shirt and seluar lebih juak. 
sejuk juak lah dalam ya...

oh ya...

mun nak embak anak nak... bagus embak anak masa bukan cuti sekolah or ujung minggu..
serius...
sebab nang lenggang gila...
nang puas la anak kitak orang bermain....
aku pun lalu interview sidak nok kerja sia..
yah.. dah nama kerja recruiter ooo....
semua orang aku interview... 
iskh2....

berapa fees masuk? 
hrmm... mun anak below 5 asa aku,.. free of charged.
mun anak dah sekolah.... RM5 ringgit
mun sefamily... 2 adults 2 children... RM20 ringgit.

kamek duak beranak? RM10.00 jak la.... aku jak kenak bayar.. hehehehehe..
.

dah ya petang ya kamek duak berjalan-jalan ke Boulevard, makan.. then balit.
sik banyak gilak aktiviti kamek dua. 
kekepakan...

ya ajak. kelak aku sambung lagik.
Anyeong...

Wednesday, September 11, 2013

:: RaBu eh..... ::


assalammualaikum!

aku nak mulakan dengan gambar yang paling aku suka sekali.... 


Focus kan... aku suka bulu mata nya... hidung nya... bibir ya... and bau nya.... 
ehek....

cik chee akan masuk 4 tahun eh ari jumaat tok. 
aku dah ambik cuti. ehek..
apa plan kamek duak beranak?
hrmmm...

lamak juak aku mikir sama ada mauk ambik cuti kah sik? sebab aku agik mikir juak.. seney nak pegi bah... tapi dah ya aku mikir.. ambik jak la... 
embak nya jalan-jalan lah ari ya,.
go to her favorite places.

apa hadiah nya? udah aku beli dah... 
hrmmm... ada rejeki lebih last month..
labur ke nya la sikit. udah dimain nya malam tadik...

esok sure super bz. 
jadi sik akan sempat nak update blog.
bah. aku nak stop dolok.
mun aku dtg rajin. adala dirik ku ini...

anyeong...




Friday, September 6, 2013

:: Hujung Minggu ::


anyeong

apa polah ktk orang ujung minggu tok? Aku dah ada macam-macam jak plan.yahhh.. siap jak mun aku dah ngeluar plan aku... cik chee nang akan ngekot seney pg mama nya la nak. yaku madah ko... alhamdulillah eh anak dara ya dah pandey nak ngator kedirik.. dah dapat diarah.

Mun dsuruh kemas,,, kemas la nya.. tp kemaskan dirik sendiri la.. mcm dah gago carik stokin mun makey kasut, gago carik beg.. gago dengan patong DIBO nya.. adeh ah...
Mun dsuruh switch off tv or econ... yah... laju jak nya menge-off sebab nya mauk jalan nak.....

So, apa plan kamek dua beranak this weekend? aku mauk embak cik chee survey almari baju nya...
and then mauk carik warna putih. So that dapat pakey lamak eh,
and then aku nak carik broadband juak.
ya aku malas nak komen... no comment. asa retis kejap... mauk carik birthday gift cik chee juak. appu.. pening palak aku kejap mikir ya..

then kamek dua mauk pg ke Waterfront. sebab nya.. kan ada food festival, yahhh..... huhuhuhuuhuhu...
lekak ya mauk nangga la apa yang rami bah. ngenang anak juak, ehek. alasan lagi. sak mama nya yang excited,

kamek duak mauk enjoy. :D mauk nangga apa yang best di sia,



then ahad aku mauk gardening, mauk beli baja pakey tomato ku, tomatotilo aku dah berbuah cuma belum masak agik. happy lalu aku nangga nya ehs...


mesti berik baja taik ayam agik eh. reya engkah sikit jak. sak nya sehat. ehehk. minggu tok aku ngator nya,
mesti! yah....

bah. ya ajak la nak dpolah aku. aku mauk berhuha and menyiapkan semua kerja ku lok. so that aku dapat balit on time.

bye.

anyeong...




Thursday, September 5, 2013

:: Anak Dara Kejerons ::



anyeong @ assalammualaikum

apa kesah pasal bunga matahari ya? 
well.. aku nanam ya.. ya ajak aku nak madah. tinggi sama denngan aku eh. bunga besar dari tapak tangan aku... of course la tinggi dari cik chee nak...
cik chee la paling happy nangga bunga tok.
mala jak madah beautiful. yah... 

best eh nangga hasil tanaman kita tok menjadi. 
dapat aku menguaci kelak nak? yer.. confident jak.
dari aku nyusah kedirik .. bagus beli jak kuaci butter ya. yah... sik susah nak. 
beli, buka jak packet nya.. ketik ketak terus.
aku ada malas skit nak berkoci depan anak dara aku..
sure nya akan madah,,
"ma... chee mok wak..."
dah ya.. mauk sik mauk utk mengelakkan peperangan terjadi..
terpaksa la berik nak... dah ya nangga mengarey nak rumah..
end of story.. no KUACI is allowed in our house.
huhuhuhu....

bah. aku nak ceta pasal cik chee...
September 13 tok. genaplah umur nya 4 tahun.
aku dah apply cuti and dah approved pun.
nak ke seney? ada sambut sik?
hrmm.. aku tok bukan jenis sambut2 birthday tok.. usually aku akan spend a day with her and go to her favorite place and eat what she like to eat. 
since she likes sweets... we went to eat cake at Secret Recipe jak la..
embak nenek and pak nek nya...

makin dah besar tok makin kejeron bah.
ada-ada jak benda nak dipolah nya..
reya dah berkhemah dalam rumah... 
semua anak patung sekali berkhemah... termasuk aku tok sekali kenak paksa juak...
ney ndak aku nak moha.. tapi ngenang bah... tahan jak la..
sik juak aku lamak neman nya bermain..
kelak la aku ceta agik.
ada kerja indah mauk dipolah. sik sedar masa tok berjalan dengan cepat nya..
aku engkah la gambar nya yang terkini..


anyeong