Tuesday, April 30, 2013

:: SHAE - "Sayang" ::

Lagu Kegemaran Cik Chee ku masa tok. ehek.


:: End April 2013 ::


(Sumber Gambar dari Mr. Google)

Assalammualaikum 

Hari tok hari Selasa, bersamaan dengan April 30, 2013. Jadi hari terakhir dalam bulan April. Cepat nya masa berlalu kan. Aku kadang2 sik berasa bah masa berlalu dengan cepatnya. sabar Kembhojha... sabar

Kenak aku madah sabar? 

Aku ada plan nak pg holiday dengan my bff tapi aku sik sure nya bila dapat free sbb seems to be nya beezee jak. Nak embak cik chee tapi aku asa sik sesuaila. 

i need a holiday la. Wahai sahabatku.. cik kko, saya betul2 mauk pg holiday. Hrmm.. asa nya, sik sempat nya nak baca blog ku. sebab nya nang beezee bah. 

okay2.. seney aku nak pegi.. aku nak pegi ke tempat yang sejuk... ahahaha... berbeza kali jak dengan gambar yang aku engkah kat atas ya kan.. aku suka scenery nya tapi nak pg tempat ya.. aku sik berani. huhuu... cuak saya wey...

kenak aku cuak?

kelak la aku ceta, sbb aku nak polah report ku lok. mood aku ke laut masa tok. 

Bah. kelak sambung. Nak madah..pagi tadik anak dara aku bangun tido jak.. terus berlagu...
"sayang.. apa kabar dengan mu?" yah! lalu senyum aku dengar nya berlagu bah....

ya baru TUAIJA..... yahhhhh.......

okla... sekian. 

Monday, April 29, 2013

:: Kisah Ari Minggu ::

Senin @ April 29, 2013

Apa polah ktk orang ari minggu ya tek? aku macam besa la.. gago kedirik and of course dengan cik chee lah. Aku masa tok ada masalah nak tido. hrmm..selalu terjaga seawal pkol 3 and susah nak tido balit. Badan pun sakit2. kadang2 kenak flying kick free cik chee dah sekian dah. aduh eh.. mauk disuruh tido kedirik dalam bilit nya pun, aku kedirik sik kempang ati... camney tok.. nya dah nak masuk 4 tahun dah bah... bila la masa yang sesuai untuk suruh anak tido kedirik ooo...???



eh.. aku tek nak ceta pasal susah nak tido ooo.. lalu la aku tok nyelepat. nang sik dapat eh... nang tauk ada melelat pun. akibat nya palak pening. Tp sabtu and ahad lepas, aku bangun awal... sbb mata mcm dah merajuk eh, tangga We've Got Married Global sampey pkol 7 pagi... sambil ya polah nescafe panas... and then mula la edisi mengemas rumah. fuh! puas hati eh sbb dapat kemas rumah dari atas sampey dibah...
semua ya dapat aku polah sbb cik chee maseh sleep. huhuhu.. anak dara saya memang ngandor. sempat agik dapat masak bubur ayam untuk breakfast kamek duak beranak.

Bangun jak anak dara ya... terus mandi and lepas ya breakfast lah. hrmm lamak asa sik masak eh.,... nasib bait minah kecik ya okay. Bila ditanya... nyaman sik mama masak? jawapan nya juak yang aku geram... 'auk.'... Ya ajak. adeh eh... Nak merajuk pun sik dapat lah.

ari minggu umah dah kemas.. so.. kamek duak rilek2 jak la... hehehehehe.... best eh...

tp pagi tadik nang malas asa nak turun kerja.. tp apakan daya... dah nama kerja nak.. kerja la dengan ikhlas.. hrmmm... bah. Udah la. aku nak siapkan kerja ku lok. Plan ari tok mauk balit on time. wiw..





Monday, April 22, 2013

Bo go ship po ....


Salam.

Ari tok ari senin. aku sik sehat. Cik chee aku pun sik sehat. Nya selsema.. aku? demam... di saat aku demam macam tok. aku rindu dengan arwah. terlalu rindu.

penyanyi korea lagu tok, Huh Gak nang kedak arwah. Bo go ship po yo...



Byk dah berlaku sepanjang 2 tahun tok. Aku pun dah sik tauk mauk cakap apa dah..
speechless eh.

kelak la aku nyambung bila aku ada masa n mood.

Sekian.

Friday, April 19, 2013

"If Wishes Came True.."




Assalammualaikum 

auk.... tauk ku..... eh... perasan kedirik lok... auk bah.. nang pun.. sebab aku kedirik pun perasan juak bahawasanya.. aku dah lamak and berkurun sik update blog ku tok.. appu... 

apa kesah ktk orang tek? yah... nang jaik lalu la aku dengan blog ku tok eh.. ari tok mood aku tiba2 okay. Sebab apa? aku pun sik tauk,.. 

anak dara ku dah masuk 4 tahun. ari2 kamek duak akan berjawap... aku pun satu juak.. suka nak nyakat nya.. tapi bila angin aku sik ok, bila nya nyakat aku.. tauk nak manas.. :) lamak dah sik ceta pasal nya kan.. kelak2 la aku ceta. 

aku nak share segek tok jak....

All alone silence fills my room
But in a memory I hear you calling me
Close my eyes and I'm there with you
Like it was like yesterday
But then it fades away


Take me back turn back the hands of time
When you kissed me in the warm September rain (warm September rain)
Back before my heart was filled with pain
If only we could be in love that way again


If Wishes Came True
And of all the dreams of
 I never wondering I be holding you
If Wishes Came True
And I would that someone always special in your heart
We will still be lovers
Not apart
If Wishes Came True

Now you're gone and I am on my own
Feeling lost inside
Since you said goodbye
In my dreams I can still feel your touch
Lying next to me
Feeling ecstasy:
I love you madly I need you badly 
Give our love one more chance

aku dengar lagu tok tek masa aku balit dari lunch,. makan apa? makan mee jawa... adeh ah.. hehehehe..

kelak aku akan update agik. Insha Allah... bukan apa.. boss aku suka dtg mengejut. :D