Monday, April 29, 2013

:: Kisah Ari Minggu ::

Senin @ April 29, 2013

Apa polah ktk orang ari minggu ya tek? aku macam besa la.. gago kedirik and of course dengan cik chee lah. Aku masa tok ada masalah nak tido. hrmm..selalu terjaga seawal pkol 3 and susah nak tido balit. Badan pun sakit2. kadang2 kenak flying kick free cik chee dah sekian dah. aduh eh.. mauk disuruh tido kedirik dalam bilit nya pun, aku kedirik sik kempang ati... camney tok.. nya dah nak masuk 4 tahun dah bah... bila la masa yang sesuai untuk suruh anak tido kedirik ooo...???



eh.. aku tek nak ceta pasal susah nak tido ooo.. lalu la aku tok nyelepat. nang sik dapat eh... nang tauk ada melelat pun. akibat nya palak pening. Tp sabtu and ahad lepas, aku bangun awal... sbb mata mcm dah merajuk eh, tangga We've Got Married Global sampey pkol 7 pagi... sambil ya polah nescafe panas... and then mula la edisi mengemas rumah. fuh! puas hati eh sbb dapat kemas rumah dari atas sampey dibah...
semua ya dapat aku polah sbb cik chee maseh sleep. huhuhu.. anak dara saya memang ngandor. sempat agik dapat masak bubur ayam untuk breakfast kamek duak beranak.

Bangun jak anak dara ya... terus mandi and lepas ya breakfast lah. hrmm lamak asa sik masak eh.,... nasib bait minah kecik ya okay. Bila ditanya... nyaman sik mama masak? jawapan nya juak yang aku geram... 'auk.'... Ya ajak. adeh eh... Nak merajuk pun sik dapat lah.

ari minggu umah dah kemas.. so.. kamek duak rilek2 jak la... hehehehehe.... best eh...

tp pagi tadik nang malas asa nak turun kerja.. tp apakan daya... dah nama kerja nak.. kerja la dengan ikhlas.. hrmmm... bah. Udah la. aku nak siapkan kerja ku lok. Plan ari tok mauk balit on time. wiw..





No comments: