Friday, May 10, 2013

:: EsoK & LuSa ::

Assalammualaikum.

esok and lusa ada apa? hrmmm... let's see.... apa lagik? Weekend kembali lagi. Wah. Nang sik berasa 5 hari bekerja tok cepat jak kan. pejam celik pejam celik pejam celik... dah hari Jumaat,

Apa polah ktk orang? apa plan ktk orang? kamek duak beranak kah? hrmmm...

Esok kan sabtu... usually aku akan kemas rumah hari sabtu sebab aku mauk berjalan hari ahad dengan anak dara ku ya. kelak nya akan mala jak madah... "jalan la maaa... jalan la maaa...." sik dapat ku nak manas juak dengan nya... yala nak... dah 5 hari duduk rumah dengan pak nek and mak nek nya... kali embak nya pg berbeli pampers n susu nya jak la. aktiviti biasa kamek duak beranak.

kemas rumah and ngatur batas sayur ku. Sebab mauk start balit berkebun tok. Sik tahan kenak repak mak ku sebab dolok stok sayur sik pernah habis... dahla cik chee ya nang suka makan sayur. adoi...mauk sik mauk aku bertanam balit la. tapi bila nangga anak2 sayur ya tumbuh.. sook la pulak. hehehehe... ya pokok sayur kacang panjang ku dolok. best juak la bertanam kedirik tok sebab puas hati la. dolok aku bercucuk tanam sebab aku nak membuang asa rindu and sunyi ku masa arwah baru sik ada. so now i need to start back la.


ahad? hrmmm.. baru sedar bahawasanya hari ahad tok adalah Hari mama.. Cepat nya masa berlalu. So, my plan for this coming sunday is lepak at my mak's crib. May be embak nya jalan2 la. Sebab nya mesti mauk kuar berjalan bah. wait n see la seney nak embak nya kelak.embak my mak, of course my niece and my anak dara need to follow. adohh.....

since cik chee tok dah besar, (4 tahun baru oooo), asa senang jak nak berjalan dah masa tok. Nya kedirk dah ada handbeg nya and ada barang nya kedirik lah. So, now my handbeg semakin ringan and only my things. no sharing anymore. padah jak... chee aa... pack ur things and find ur shoes.... we jalan. Yah... cepat la nya kemas. Kinek tok aku trained nya on how to switch off TV, Astro and aircond. Wah... at least ringan la skit bah,. Still kenak monitor lah.



adeh eh. Panjang celoteh aku kali tok. Semangat nak berblog balit tok macam dari hari ke hari semakin ada. macam ada2 jak ceta nak aku aku sharekan. and ringan2 jak jari aku nak menaip. hehehehe... bah. aku nak nyambung kerja ku lok. Mun ada kesempatan, kelak aku share lagik la.

Selamat berhujung minggu and Selamat Hari Emak.


Anyeong. 


No comments: