Thursday, June 13, 2013

:: Development Objective ::


Anyeong!
Dah hari khamis ari tok. 
Esok dah Jumaat. cepatkan masa berlalu. 

Baru ada masa nak update blog. 
beberapa hari tok aku gago @ beezee. semua nya kerana baru lekak abis ngisi PMA (Performance Management Apprasal). 
Bahagian aku dah sekian, tambah agik part sub-ordinate aku. Now aku faham dah cara PMA di company tok. lain dari company lamak.
Lain company, Lain lah caranya kan.

Aku nak kakar @ cakap pasal apa Development Objective. Erk, aku tok lebih pada Personal Development Objective. 

Since arwah left, (Al-Fatihah) aku always muhasabah diri untuk tidak menjudged org, always think the good things and perbaiki diri sendiri. 
We learn a lot from our experience and also from our surroundings (family, friends, colleagues, etc). Their experience can be one of our way to learn not to repeat the same mistake or try to improve it. Help people that need my help (Setakat yg mampula nak). 

Basically life aku masa tok is for myself and for my cik chee and my family. 
Kawan pun dpt dikira sebelah tgn jak angka nya. Aku jenis sik byk kwn glak. 
Mun dh ngan nya sorang, ya ajak lah. a friend yg faham makna senyum, jelingan, pandangan biasa n ada makna dgn sekali tangga jak. yer... seriously.. we need that kind of friend. 
Yang x akan menjudge kita and will say the truth that you dont want to listen from others whereby they will say it..

"Truth Hurts"

Statement from my colleague kat sitok. Benar ya.. aku setuju dengan ko pok. 

This month, umur aku akan +1 from last year. 
Apa dimauk aku? Apa wish aku?
Perlukah?
Bagi aku ya macam hari-hari biasa ja. Tiada apa yg special sbb selalunya aku akan 10x sensitif on that day. Aku bah... Miss Cong.

Ari tok basically aku byk merapu yang sik tauk apa isi nya, 
aku naip apa yg ada dalam palak ku masa tok.
Aku plan mauk balit awal la ari tok sebab aku mauk nanam sayur kacang buncis ku ke batas sayur ku. sebab Dah tinggi dah dirinya pagi tadik. 

Bah. Sebelum aku nyambung pasal gardening ku. Bagus aku stop. 
kerja banyak.
aku gago juak mauk update blog. 

selamat hari khamis. 

Anyeong




No comments: