Friday, June 28, 2013

:: KoaLa 2 ::

anyeong @ assalammualaikum


okay. aku tauk. sure akan ngerepak pasal blackout malam tadik nak?
well... semua dalam post di wall FB kakar hal ya..
kakar hal jammed seney2la.. stuck kat seney2 la..
yah. bagus juak FB tok.
at least marek aku balit aku dapat mengelak dari makey jalan yang sure jammed.
sampey rumah mak bapak aku pun, sure sidak akan pakey generator. 
so, sik la bergelap gilak.
at least asa safe kat sia. 
and juak... cik chee sik akan jadi KOALA.
adohh eh.. sik ku tauk seney nya dapat skill penakut nya ya bah.
aku pasrah. 
aku kenak ajar nya utk jadi berani sebab sooner or later, 
cik chee kenak berdikari bah.

tok la terjadi dengan anak ngak sorang tok.
serba serbi mauk berdengan. 
so, dalam pkol 9:30 mcm ya, aku dah ngantok.
nya pun dah ternguap2.
jadi aku ambik keputusan untuk balit jak la.
ney apat ditunggu. 
dalam kereta nya dah tertido.
sampey rumah.. nya sedar.
tangga semua gelap..
start..... 

"ma... chi takut. Hug eh"

ha... mun nya dah madah HUG ya..


jadi KOALA lah nya...
yah! mun maseh kedak baby dolok. sik juak apa.
tok dah la makin panjang. berasa bah tulang nya makin berat.
even thou nya kurus tp berasa eh.

nasib bait la sik lamak lekak ya dah ada elektrik.
aku kesian dengan tempat2 lain eh yg lambat ada elektrik ya.
and aku sik dapat mejin mun anak aku sorang di rumah.
kepada SESCO, memang la bukan salah ktk org tp learn from this mistake la.
sik kan la kerana nok di bintulu ya.
satu sarawak blackout nak. 
bah.
sebelum aku nak bersusey agik panjang.

ari tok aku tiba2 asa nak makan mee goreng. lamak sik makan ya eh.
da. 
kelak sambung agik. insha allah. 





No comments: