Wednesday, July 24, 2013

:: RaBu DaH ::











Senyum lok...

assalammualaikum and anyeong.

Hari rabu dah eh. Sik berasa. aku happy lalu jak ari tok. 
kenak aku happy. 

1.  ari minggu ya tek aku nanam benih sayur sawi. kotan aku jeles nangga blog kawan2 yang suka bertanam tok. dolok pernah aku nanam sayur sawi lekak ya aku stop. aku focus on kacang panjang ku masa ya. bila aku nangga semua nok ditanam aku ya menjadi..senyum sampey telinga ooo....

apa agik cik chee...gago juak mauk nangga hasil tanaman. apa tek nya gago nangga mama nya gago. adoh eh. Kamboh duhal anak dara aku ya eh. Gambar di dibah tok adalah percubaan aku yang pertama dolok. Sik ada baja ya eh. :D

2.  Sampey opis jak nangga online nangga gambar baby Prince William, nangga kate cantik jak dengan baju polkadot nya. kenak agik aku tok nang suka nangga nok jenis polkadot tok. Cute ada jak, Rilek ada jak. Sik perlu nak berbaju tebal, berkain semua.. nya rilek ada jak. geney ya? 

aku suka nagga baju nya. sepasang nya duak laki bini bah. so sweet. :D Tahniah William & Kate. Harap nama anak nya cute. Tahniah.....


sik berasa kan. esok dah khamis... lepas ya Jumaat....
and pasya... WEEKEND datang lagi...
kali tok aku mauk atur batas sayur aku agik. 
mauk carik tanah kat kawasan rumah aku ya. 

and aku mauk sudahkan project aku yang belum siap itu. mesti siap minggu tok.
aku mauk hantar dengan kawan ku ya. 
banyak nya plan..

oh ya. Marek BFF aku bbm madah nya mauk berbuka dengan aku,
erk. aku tok dah sik ada berbuka puasa di luar.
semua di rumah mak aku. sebab aku kenak fikirkan pasal cik chee bah. 
sekali nya madah... nya mauk berbuka di rumah aku.
wah.. mun camya... aku masak la.. tapi aku madah dengan nya.. aku masak simple jak
mostly vegetable and nya say okay.
nampak gaya nya esok ari aku kenak singgah ke KCM (Kuching City Mall) beli bahan.
menu yg dipersetujui adalah.
Soohoon Goreng, Nasi, Kacang Buncis with garlic, Cendawan goreng, Sup Tauhu. 
yah.
udah mikir apa menu ooo... sak ari jemat,
aku tok nang camtok.
binggung bah. mauk prepare awal2.

bah. udah agik aku tok ngerepak. kerja banyak nunggu.
kelak sambung agik.

salam.
Mama Cik Chee @ Cik Kembhojha



6 comments:

ztie said...

Kmk mok juak sungkey menyungkeyy

Cik KemBhoJha said...

aikh... ztie...
apa kabar kitak bah?
seney kitak bah?
windu eh nak jumpa kitak eh.

mr_abs said...

Anak dara kitak posa sikkk. Hehe. Harap kitak duak sehat jak ohh

Cik KemBhoJha said...

belum anak dara mek ya posa.
pagi tadik kmk anta nya.. nyaman ada jak nya makan biskut nya kat belakang eh. :) alhamdulillah kmk duak sehat, Ktk sehat kah?

mr_abs said...

Sehat jak kmk. Nyelim dikpun time posa. Hehe

Cik KemBhoJha said...

aikh, benar la... banyak dah kurang tak kah masa tok. dah 20 hari kita tok posa eh.
selamat hari raya dek.