Thursday, August 1, 2013

:: SepaSanG ::


assalammualaikum

salaam pagi khamis... and esok adalah Jumaat. Aharks.
adoiyai. cepat nya masa berlalu. yer... ayat apa ya kah.. ayat suka hati la nama nya. Ehek

okay. apa kesah sepasang ya kah?

kisah nya bermula dari pkol 630 pagi tadik. auk.. kejadian awal pagi.
cik chee bangun awal and terus ekot aku nait ke bilit atas...

masa nak pilih baju kurung pakey turun kerja.... (dahya sik kan la pg pasar nak?... huhuhuhu)
so, aku kuarkan 2 pasang, segek ya polkadot shocking pink and white and segek gik bunga2 la... 

aku :  Chee aa, which one is nicer? This one (polkadot) or this one (Flowery)?

muka anso2 nangga aku... terus point ke polkadot. 

assa! aku okay ajak. pilihan anak bah. so.. aku ion baju and tudung, mandi and berkemas.... nya nunggu sambil gurin2 atas katil....

dah abis kemas, turun ke bilit di dibah sebab nak kemaskan katil lepas nya tido, auk. aku  tido kat bilit dibah sebab kes malas nait atas n senang mauk bangun sahur and sik perlu terkejar2 ke atas mun cik chee nangis masa aku sahur. 

dalam berkemas ya, cik chee pergi la ke lemari baju nya... terus ambik 2 pasang baju kurung nya.. baju tahun lepas...

cik chee :  Ma, this one (polkadot pink) ...  this one (red stripes)

aku yang tgh ngemas tek lalu berdiri tegak,.... amboi cik chee..... download nampak!

aku tunjuk la nok polkadot ya tek.... 

sama eh.... kata nya...

yah! 

terus tukar baju, dengan belum mandi and sik bertukar pampers nya... sebab aku nak anta nya ke rumah mak aku...

aku        : Chee aa... where are you going? 
cik chee : umah nenek la..

hrmmm... dalam kereta aku mala merati nya... adoh eh. lalu la aky terfikir...
mun aku tok jenis bermekap kah.. sure nya akan ekot rentak aku..
uikhs... ngai ku..
aku tok la paling simple pergi kerja. since percuri ambik semua barang2 makeup aku..
aku nanng sik ada asa nak berbeli blusher la... eye liner la.. semua ya nang sik ada. MALASENG!

jadi masa aku anta nya depan umah mak aku.. mak aku senyum jak nangga... 
nya mikir aku dah mandikan suci and nya sik perlu gago agik la nangga nya tek berbaju kurung..
sekali aku madah.. tukar baju jak. mandi nya belum..
lalu ngerepak.. hahahaha...

sowwie mak. 

bah. aku nak start polah report lok. sebelum bos aku nanyak.
apa2pun... selamat berpuasa and take care. 

suka nagga cartoon tok. so cute, 

2 comments:

*Vivilicious* said...

hehe cute jak olahan anak dara.. ng ngekot mak..

Cik KemBhoJha said...

huhuhu...
copy & paste nya ya.. as apa yang didownload nya lah.
hehehehe