Friday, September 27, 2013

:: Bermulalah......... ::

Assalammualaikum

mala jak aku terjaga malam bah.. sebab aku dah terbiasa mun ada cik chee sebelah aku nak... nya sure akan tido dgn pelbagai style and sure salah satu style nya adalah.. kaki nya di atas perut aku... ya sure lah...
tapi malam tadik aku agik sik nyaman tido sebab tido sorang....

call her malam tadik and happy ada jak sora nya...

oooooo cik chee... kitak tauk sik mama kitak tok rindu dengan kitak......

jawapan nya bila di padah cam ya... auk.... tauk chee...

appu... aku tok kah yang sik sedar dirik dah tua or anak dara aku ya kah sik sedar dirik agik kecik nak enjawap cam ya. erk...

bah. aku nak kemas lok. mauk breakfast. Event start pkol 10 pagi. sampey 6 petang,
kelak-kelak la aku update.

anyeong...




Tuesday, September 24, 2013

:: Like Rain & Music (Jung DongHa) aku suka...::



anyeong. 
aku nak share video clip tok. aku suka sora nya, and lagunya juak.
dari seney aku nangga tok.. channel 392. Immortal Song 2.
Serious eh.. power soranya bah...
nya memang... 
kalah boyfriend aku.. JK Kim Dong Wook. 
uwarghhh...
sik apa.. sora nya power...
dengar lah...



Monday, September 23, 2013

:: Kepak eH ::

aku nak madah..

aku kepak!

ya ajak.

Ari sabtu kerja sehari-hari...
dah ya ari minggu aku kenak kemas rumah...

minggu tok agik kenak travel...
yah!
bencik ku...
dolok zaman sik ada anak...  mun boss madah.. pg seney2 kah... terbang seney2 kah,,
yah.. aku la paling laju nak ngemas barang ...
kinek tok.. mun dapat aku elak. aku elakkan tapi dah tok project aku..
uwarghhhhhhhh

aku pg ari khamis... sampey ahad...
barang segek hapak belum prepare...
Beg dah aku kuarkan tapi sik ada idea mauk engkah apa dalam nya


arghhhh.....

MALAS nya aku ehhhhhh.........




Wednesday, September 18, 2013

:: 4 Tahun Dah ::

assalammualaikum

yah. Baruk masuk kerja aku ari tok eh. Seminggu cuti bah, Termasuk la sabtu, ahad, and isnin. huhuhuhu...
apa dikerja ku cuti banyak gilak... sik ada banyak pun..
leka melayan kerenah anak dara aku...
dah 4 tahun nya eh ari jemat lepas...
ambik gambar nya tapi lekak ya senget menyenget...
tok gambar nya paling cute asa aku eh..
yer... 

sehari-hari kamek duak berjalan bah. tapi aku embak nya jumpa encik Dinosours. huhuhu..
aku lekek2 tetak oleh kerenah nya bah..
kenak?
masuk ajak nak.. terkiak-kaung ketakutan...
"ma..... takuttttttt!", "ma..... nya mamam chie bahhhhhhhhh"......
yalah ayat2 dikuar nya..
sapa sik lekek-lekek tetak.
lawak bah asa aku....
nasib bait sidak nok kerja sia bait-bait.
sidak dah ditraining dah untuk mengcool-downkan nembiak yang ketakutan macam cikchee ku ya..
udah ya... lalu berani bah..
lalu la terkenjit-kenjit ekot dinosaur ya bertandak...
lekak ya diambik gambar.
anta ke email terus.
hahahahaha......

 yah... sik kejeron nya ya...

aku nak berik tips bagi sapa-sapa yang nak embak anak ke sia...
bagi yang berpampers, embak pampers lebih sebab sidak akan excited bah...
embak t-shirt and seluar lebih juak. 
sejuk juak lah dalam ya...

oh ya...

mun nak embak anak nak... bagus embak anak masa bukan cuti sekolah or ujung minggu..
serius...
sebab nang lenggang gila...
nang puas la anak kitak orang bermain....
aku pun lalu interview sidak nok kerja sia..
yah.. dah nama kerja recruiter ooo....
semua orang aku interview... 
iskh2....

berapa fees masuk? 
hrmm... mun anak below 5 asa aku,.. free of charged.
mun anak dah sekolah.... RM5 ringgit
mun sefamily... 2 adults 2 children... RM20 ringgit.

kamek duak beranak? RM10.00 jak la.... aku jak kenak bayar.. hehehehehe..
.

dah ya petang ya kamek duak berjalan-jalan ke Boulevard, makan.. then balit.
sik banyak gilak aktiviti kamek dua. 
kekepakan...

ya ajak. kelak aku sambung lagik.
Anyeong...

Wednesday, September 11, 2013

:: RaBu eh..... ::


assalammualaikum!

aku nak mulakan dengan gambar yang paling aku suka sekali.... 


Focus kan... aku suka bulu mata nya... hidung nya... bibir ya... and bau nya.... 
ehek....

cik chee akan masuk 4 tahun eh ari jumaat tok. 
aku dah ambik cuti. ehek..
apa plan kamek duak beranak?
hrmmm...

lamak juak aku mikir sama ada mauk ambik cuti kah sik? sebab aku agik mikir juak.. seney nak pegi bah... tapi dah ya aku mikir.. ambik jak la... 
embak nya jalan-jalan lah ari ya,.
go to her favorite places.

apa hadiah nya? udah aku beli dah... 
hrmmm... ada rejeki lebih last month..
labur ke nya la sikit. udah dimain nya malam tadik...

esok sure super bz. 
jadi sik akan sempat nak update blog.
bah. aku nak stop dolok.
mun aku dtg rajin. adala dirik ku ini...

anyeong...




Friday, September 6, 2013

:: Hujung Minggu ::


anyeong

apa polah ktk orang ujung minggu tok? Aku dah ada macam-macam jak plan.yahhh.. siap jak mun aku dah ngeluar plan aku... cik chee nang akan ngekot seney pg mama nya la nak. yaku madah ko... alhamdulillah eh anak dara ya dah pandey nak ngator kedirik.. dah dapat diarah.

Mun dsuruh kemas,,, kemas la nya.. tp kemaskan dirik sendiri la.. mcm dah gago carik stokin mun makey kasut, gago carik beg.. gago dengan patong DIBO nya.. adeh ah...
Mun dsuruh switch off tv or econ... yah... laju jak nya menge-off sebab nya mauk jalan nak.....

So, apa plan kamek dua beranak this weekend? aku mauk embak cik chee survey almari baju nya...
and then mauk carik warna putih. So that dapat pakey lamak eh,
and then aku nak carik broadband juak.
ya aku malas nak komen... no comment. asa retis kejap... mauk carik birthday gift cik chee juak. appu.. pening palak aku kejap mikir ya..

then kamek dua mauk pg ke Waterfront. sebab nya.. kan ada food festival, yahhh..... huhuhuhuuhuhu...
lekak ya mauk nangga la apa yang rami bah. ngenang anak juak, ehek. alasan lagi. sak mama nya yang excited,

kamek duak mauk enjoy. :D mauk nangga apa yang best di sia,



then ahad aku mauk gardening, mauk beli baja pakey tomato ku, tomatotilo aku dah berbuah cuma belum masak agik. happy lalu aku nangga nya ehs...


mesti berik baja taik ayam agik eh. reya engkah sikit jak. sak nya sehat. ehehk. minggu tok aku ngator nya,
mesti! yah....

bah. ya ajak la nak dpolah aku. aku mauk berhuha and menyiapkan semua kerja ku lok. so that aku dapat balit on time.

bye.

anyeong...




Thursday, September 5, 2013

:: Anak Dara Kejerons ::



anyeong @ assalammualaikum

apa kesah pasal bunga matahari ya? 
well.. aku nanam ya.. ya ajak aku nak madah. tinggi sama denngan aku eh. bunga besar dari tapak tangan aku... of course la tinggi dari cik chee nak...
cik chee la paling happy nangga bunga tok.
mala jak madah beautiful. yah... 

best eh nangga hasil tanaman kita tok menjadi. 
dapat aku menguaci kelak nak? yer.. confident jak.
dari aku nyusah kedirik .. bagus beli jak kuaci butter ya. yah... sik susah nak. 
beli, buka jak packet nya.. ketik ketak terus.
aku ada malas skit nak berkoci depan anak dara aku..
sure nya akan madah,,
"ma... chee mok wak..."
dah ya.. mauk sik mauk utk mengelakkan peperangan terjadi..
terpaksa la berik nak... dah ya nangga mengarey nak rumah..
end of story.. no KUACI is allowed in our house.
huhuhuhu....

bah. aku nak ceta pasal cik chee...
September 13 tok. genaplah umur nya 4 tahun.
aku dah apply cuti and dah approved pun.
nak ke seney? ada sambut sik?
hrmm.. aku tok bukan jenis sambut2 birthday tok.. usually aku akan spend a day with her and go to her favorite place and eat what she like to eat. 
since she likes sweets... we went to eat cake at Secret Recipe jak la..
embak nenek and pak nek nya...

makin dah besar tok makin kejeron bah.
ada-ada jak benda nak dipolah nya..
reya dah berkhemah dalam rumah... 
semua anak patung sekali berkhemah... termasuk aku tok sekali kenak paksa juak...
ney ndak aku nak moha.. tapi ngenang bah... tahan jak la..
sik juak aku lamak neman nya bermain..
kelak la aku ceta agik.
ada kerja indah mauk dipolah. sik sedar masa tok berjalan dengan cepat nya..
aku engkah la gambar nya yang terkini..


anyeong