Wednesday, September 18, 2013

:: 4 Tahun Dah ::

assalammualaikum

yah. Baruk masuk kerja aku ari tok eh. Seminggu cuti bah, Termasuk la sabtu, ahad, and isnin. huhuhuhu...
apa dikerja ku cuti banyak gilak... sik ada banyak pun..
leka melayan kerenah anak dara aku...
dah 4 tahun nya eh ari jemat lepas...
ambik gambar nya tapi lekak ya senget menyenget...
tok gambar nya paling cute asa aku eh..
yer... 

sehari-hari kamek duak berjalan bah. tapi aku embak nya jumpa encik Dinosours. huhuhu..
aku lekek2 tetak oleh kerenah nya bah..
kenak?
masuk ajak nak.. terkiak-kaung ketakutan...
"ma..... takuttttttt!", "ma..... nya mamam chie bahhhhhhhhh"......
yalah ayat2 dikuar nya..
sapa sik lekek-lekek tetak.
lawak bah asa aku....
nasib bait sidak nok kerja sia bait-bait.
sidak dah ditraining dah untuk mengcool-downkan nembiak yang ketakutan macam cikchee ku ya..
udah ya... lalu berani bah..
lalu la terkenjit-kenjit ekot dinosaur ya bertandak...
lekak ya diambik gambar.
anta ke email terus.
hahahahaha......

 yah... sik kejeron nya ya...

aku nak berik tips bagi sapa-sapa yang nak embak anak ke sia...
bagi yang berpampers, embak pampers lebih sebab sidak akan excited bah...
embak t-shirt and seluar lebih juak. 
sejuk juak lah dalam ya...

oh ya...

mun nak embak anak nak... bagus embak anak masa bukan cuti sekolah or ujung minggu..
serius...
sebab nang lenggang gila...
nang puas la anak kitak orang bermain....
aku pun lalu interview sidak nok kerja sia..
yah.. dah nama kerja recruiter ooo....
semua orang aku interview... 
iskh2....

berapa fees masuk? 
hrmm... mun anak below 5 asa aku,.. free of charged.
mun anak dah sekolah.... RM5 ringgit
mun sefamily... 2 adults 2 children... RM20 ringgit.

kamek duak beranak? RM10.00 jak la.... aku jak kenak bayar.. hehehehehe..
.

dah ya petang ya kamek duak berjalan-jalan ke Boulevard, makan.. then balit.
sik banyak gilak aktiviti kamek dua. 
kekepakan...

ya ajak. kelak aku sambung lagik.
Anyeong...

No comments: