Wednesday, October 30, 2013

:: Part 1 : TraBeLLinG wiTh ToDDleR ::




this is part of my plan. 
by air plane and road 
Hopefully cik chee will like it. 




Tuesday, October 29, 2013

:: LeBaTNya ::


 assalammualaikum

wah. lebat ujan di luar nun tek.
aku layap merati bah.
aku suka nangga aik ujan turun dengan lebat nya..
asa tenang,..
mun aku kat luar tek.. aku suka juak cium bau ujan...
pelikkan...
hrmmm....


akhirnya aku akan embak cik chee travelling next week.
untuk permulaan aku akan embak dalam negeri lok.
mun nya okay.. then aku akan embak nya ke luar negeri la...
by air plane and by bus as well...
hopefully nya okay...
so.. malam tok kenak singgah ke klinik.
beli ubat. pakey standby bah.
sik la mintak nak tapi at least aku bersedia...

aku nang mcm tok. mun aku kedirik or sorang yang travel,
esok nak fly malam ya baruk aku kemas..
mun dah melibatkan anak tok..
hrmmm.. banyak la preparation yang aku kenak fikirkan.
what if.... what if...

terlalu banyak what if pun sik bagus kan tapi nak molah cam ney..
aku perlu berjaga-jaga bah.
kelak sik mauk semua serba serbi sik cukup
mauk pk berapa pasang baju... seluar...
pajama nya...
aikh...
nang banyak duhal.
toys nya agik.,..
snacks nya agik...
aikh..

yah... aku sempat nanyak mr.Gooogle bah. kelak la aku sambung agik. nak polahkerja lok.




Tuesday, October 22, 2013

:: Will U? ::

How i wish i can say what i want to say...
but then...




Monday, October 21, 2013

:: Again & Again ::

anyeong

apa benda again and again ya tek? ehek...
2PM pun lagu kah?
no la.....
tapi ok juak...

apa kesah nya tek?
aku travelling agik ari rabu tok.
hish.
lejuk nyawa ku.
dolok masa company lamak dolok pun sama juak.
tedah cik chee kenak tinggal..

2 hari aku dengan nya tok nang asa best la.
sia seney ada anak itit ngekot kita dari belakang...
best aikh...
semua kerja kita nya mauk tolong...
ada sekali ya aku heran nangga nya lamak gilak di dapur..
sekali ditilit nak.. nya cuci her own plastic cup.
yerdeehhh... asa bangga la kejap..
cute ada jak. tuaija.. kejawaks...


hrmm... malam kelak la aku mikir mauk pack apa.
kes malas tahap gaban.
part ya la aku malas.
bah.
kelak la sambung agik. ari tok aku mauk balit on-time.
ada dinner appointment.
anyeong...

oh ya.. atas ya ada 2PM pun lagu. yah... again and again...
aku suka group tok,
bah,
bye.

Saturday, October 19, 2013

:: Minat Sama ::


Annyeong

Yes. Apa benda Minat Sama ya kah?
since aku start bertweet tok.. nang best juak mun nemu kawan yang sama minat nya...
sama apa yang disuka and will share pasal benda yang disuka ya..
apa tek?

ehek..... tq to adek @ezashark eh...
nya ya la teman berkakar pasal drama terbaru bah...
kamek dua minat jejaka yang bernama Min Ho.
Nya minat Choi Min Ho and aku minat Lee Min Ho.



These 2 Minho nang dapat merapatkan hubungan la.. yer,,

Dengan Momoe dolok gila dengan Nickhun, aikh... best juak. :D 
banyak juak kawan-kawan dalam dunia tweet tok. 

mun ada masa terluang.. memang bertweet jak la. tapi jika cik chee dah tido or she dont even bother to kacau mama nya .. that is the time for me to tweeting... huhuhu...

bah. ya ajak la. suka jak mauk share bah. 


Friday, October 18, 2013

:: OhYeahhhhhhh ::

Salam Jumaat

Oooyyyeaaahhhhhhhh.....

Best nya asa aku turun kerja ari tok. Sebab aku tauk esok aku akan rehat.
aku memang mauk lepak di rumah sahaja.
jadi mana-mana orang yang ajak kuar ya...
maap la
saya mauk kemas rumah and paling penting.....
mauk ngatur semua bunga-bunga aku.
mauk masak sedap...
mauk polah kimchi..
stok yang ada dah habis.
apa agik...
of course mauk lepak with my anak dara... cik chee...
so, polah la kerja ya cepat-cepat.
pasya.. dapat balit on time...
ambik cik chee on time juak...
anyeong....


Thursday, October 17, 2013

:: PaNaS::


anyeong

ok. Topik aku ari tok... Cuaca yang panas tok...
aku tok dah lamak dah sik kuar lunch... 
sebab kat opis aku ada canteen bah.
makan jak la kat canteen ya... nyaman kah sik ya.. bagi aku..
as long as ada nasi and sayur.. aku dah okay dah.
aku tauk cuaca kat luar ya panas juak..
jadi.. aku malas nak berjemur sebab sure akan gelap kak ya..

nak dijadikan cerita...
malam tadik... aku tok mun dapat lah.. sik mauk la pateh cik chee ya tido berecon..
salah satu sebab nya kerana aku tok yang sik tahan,,,
sure hidung aku akan sumbat kak ya..
and then pagi ya aku akan terserok-serok turun kerja..
ndak ku tahan..
jadi aku selalunya berkipas lah...

malam tadik kah.... ya juak kipas.. ya juak econ....
nang panas eh...
sampey ke subuh tek aku unsangkarable aku maseh bertahan...
cik chee boleh berpeluh... 
wah...
nang panas cuaca kat luar ya,

setiap pagi aku akan siram pokok-pokok bunga ku...
siram sayur-sayuran aku...
engkah aik dalam pasu kat luar untuk minuman mary and bobby...
sebab ngenang cuaca yang panas eh...
ya ajak la yang aku nak ceta...

mun dah tauk cuaca panas cam tok nak...jangan malas minum aik kosong kay.
banyakkan minum aik sebab aku tok lekak sakit tekak...
cik chee pun dah demam...
tiap2 malam aku paksa nya minum aik putih.
tapi nyala kak ya...
mun sik berjaga..
sure bocor pampers nya..
malam memang nya terpaksa berpampers.
huhuhuhu...

bah.... 
aku mauk sambung kerja ku lok.
pastok mauk ke luar ada urusan..
iskh..
dah ari panas nun...
sabar kembhojha.. sabar....
daaaa...



Tuesday, October 15, 2013

:: Touch Love ::

assalammualaikum 

Selamat Hari Raya Aidiladha

aku tauk. Ari tok kan sik kerja. Tok adalah auto-publish. aku nak share pasal ceta korea yang aku follow masa tok. Title nya The Master's Sun. 



Kisah nya pasal Joo Joong Won (So Ji Sub) is a cold and ambitious CEO, who measures all human relationships through money. Tae Gong Sil (Gong Hyo Jin) is a sensitive assistant, who suffers from insomnia, due to her ability to see ghosts after an accident. Joong Won will learn to trust Gong Sil and falls in love with her.

kira ompuan ya dapat nangga dead people la. And this guy can help her and in the same time nya pun mauk 'jumpa' ex-gf nya yang dah mati. Serius eh. Aku boleh terfollow ceta tok kerana jalan cerita nya. Aku pandey jeles dengan ompuan ya. Mun aku ada this kind of ability, aku mauk nangga arwah. hrmmmmm.......aku mauk jumpa nya... :(


tauk aku.. tok cerita. Tapi jika benar, aku nang mauk jumpa nya. Mauk tangga nya.. serius eh. Sedeh aku. Naip tok pun aik mata berlinang. Dah 2 tahun lebeh dah kan. Sik berasa kan... Al-Fatihah. Aku maseh macam dolok. Just continue  apa dipolah aku hari-hari. Rindu yang teramat ya.. diisi dengan kerenah anak. 


bah. dah la.. aku sambung balit pasal ceta tok. Aku suka nya pun OST. Cantik. Penyanyi nya pun aku suka. Yoon Mi Rae, TigerJK's wife. Couple yang paling aku suka. Aku they are the 1st korean artist yang aku follow tweet sidak. sebab aku follow? they communicate in english bah. And tweet sidak pun in english. So, peminat senanng nak communicate dengan sidak. One of the fan is me la. 

bah. dengar lah. Lirik nya best juak.
dah nama ya disuka nak. Mesti mauk nangga sampey habis. Kat channel One masa tok dah episode berapa tah.. yang sure nya aku dah nangga sampey habis. Best eh. 

Ya baruk cinta,. yah..... 


 

Monday, October 14, 2013

:: Isnin, October 14, 2013 ::


assalammualaikum

Isnin dah kan. sabtu tek aku kerja, ada walk-in interview. mcm biasa.. dari pagi sampey petang.
then malam baruk ada masa untuk berkepit dengan anak daraku.
since cuaca di kuching tok mcm sik berapa gilak...
so, end up kamek dua beranak duduk rumah jak la.
adik aku hantar anak aku ke Giant and aku ambik nya kat sia.
sebab nya.. mak bapak aku dah demam..
so, sik ada orang nak jaga nya..
tedah...
adakah semua berjangkit dari aku?
Biyane...
kelak belanja makan kay...
tunggu semua orang senang lok...

balit ya singgah ke Green Heights Mall.
Nang suka aku ke sia bah...
sebab nya terlalu selesa and sik banyak crowded.
beli banyak sayur...
Sayur kacang buncis, sawi, kentang, kiwi, cendawan and kimchi.
nak polah kimchi kedirik tp ya mauk ada semangat yang kuat..
beli daging and dada ayam juak...
beli prego and peach dalam tin.

ya ajak la.. dah 50+ eh.
nang duit kinek tok kecik jak nilai nya kan.
perut dah berkeroncong... nak makan kat luar tapi dah beli bahan..
kenak la makan di rumah kan.... cepat2 balit rumah.. masak nasi and polah cendawan tumis and with dada ayam yang dipanggang dalam pan jak. kes malas kay...
and then makan dengan kimchi. wahhh....

and marek.. apa polah?
baring depan TV jak. makan apa yang ada dalam peti ais,
and then tido awal.
itu saja,
best kan. just the 2 of us,... ya baruk kan... it's a LAZY Day..
tiba-tiba asa mauk embak lagu Bruno Mars. hahahahaha


Bah. Ari tok dah mula kerja. Bangun pagi tadik nangga style cik chee tido...
pergh!
aku asa aku nak join sekali jak.
tapi yala kan.. dah nama kerja.. kenak la jalankan tanggungjawap.
cemburu mcm ney pun... TELAN jak la...

esok dah hari raya haji kan. Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua.
maaf zahir dan batin.
esok apa plan?
me kah? at home jak lah..
nak membelai semua sayur-sayuran...
ohya.. aku nak show gambar sayur sawi hasil tanaman aku last week.. pakey lunch kamek orang kat rumah adikku.
sik sangka eh.. ya tanam dalam pasu jak ya.. bukan di tanah pun...
sapa paling happy... of course...
my mak la...
iskh... iskh...





Wednesday, October 9, 2013

:: KisaH MaMa cHee ::

Wednesday, October 9, 2013

Assalammualaikum

aku diam kan... senyap jak kan...
ada sebab nya...
sebab aku demam...
yeah...
aku demam...
sebab keletihan...
2 weeks travelling yang non stop ya...
over the weekend...
adehaaahhhhh..
dah la both events kat PWTC.
waima aku stay kat Seri Pacific yang sebelah jak arum bulak..
tapi mun dah berembak brg sampey ke dewan tun razak ya..
jauh la juak..
berasa la juak...

minggu tok lalu merepuk aku...
dua ari aku MC. demam and sengal badan...
dua ari la aku dengan cik chee jak...
sia pg aku.. sia la pg nya juak...
i miss my girl so much...
best la juak rasa nya bila diekot anak camya...
yala..
tapi ada masa nya...
nya suka nak nyesak ati juak
huhuhu...


bah.
palak dah pening balit.
kelak2 la aku sambung agik.
anyeong.


Friday, October 4, 2013

:: KIA ::


aku masa tok duduk di epot.
eh di departure hall dah.
nangga kelibat orang depan aku...
staff aku leka bergayut dari tadik...
ada angmo depan aku tok  in his own world.
dengar lagu apa tah... kuat juak..
dari tempat aku tok aku dapat dengar...
yang straight depan aku tok leka main dengan phone nya,...
mun nya update blog kesah kat departure hall..
sure nya akan madah ada ompuan depan nya gago naip and nangga-nangga orang..
well... koatan aku dah sik tauk nak polah apa...
sebelah nya ada sorang mamat tok tgh bergayut juak...
kali dengan love nya kali..
slow jak sora...
belakang aku tok adalah sepasang kawan yang ceria jak..
adeh ah..

anak tekak dah start menggaruk...
so, tadik sempat beli strepsils.
ya ajak.

yah.. ngantok anak mata aku tok..
mun masuk jak dalam plane tok..
aku asa aku sure terus zzzzzzzzzzz.....
bah.
ya ajak yang aku nak ngerecokan...

anyeong...

Wednesday, October 2, 2013

:: Rabu DaH Ehhhh ::


assalammualaikum

Ari tok, October 2, 2013 @ Wednesday.

Rabu dah eh... cepat nya masa berlalu bah. pejam celik pejam celik dah rabu.
esok dah khamis.
Jumaat dah travelling agik.
aikhs!

nak madah... minggu tok patut aku pg pengilan bah. eh.. sempat asa nya aku nak pg.
Amni... kamek balit sabtu malam. insha allah kamek akan pg.
mun pagi ya kamek larat kay.
balit last flight malam sabtu.
koatan sik mauk lamak gik berjauh dengan cik chee
rindu bah dengan nya..
last week 4 hari sik dengan nya..
minggu tok sehari jak dengan nya...
Geney nak anta anak pg belajar jauh nak...korea gik ya.. adeh ahhh....

tek memo dah kuar....
kamek orang kerja bah masa hari raya aji tapi tahun tok aku akan ambik cuti la.
bukan apa... spend masa kat rumah mak jak.
bergerumuk dengan anak jak bah.
tahun ya tek aku kerja.. dah nama company angmo...
semua public holiday akan diembak ke ujung tahun....
sik apa la.. ujung tahun aku cuti panjang...

apa direpak aku tok ooo...
rabu dah eh... esok dah khamis eh,... lusa dah jemat eh...
bila aku mauk rehat eh...
ya ajak.

sekian.

ngerepak ari rabu...


kacak ooooo... ahahahahahhaa... sempat juak....